axaxouxas Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Καλημερα σε ολους Θελω να μαθω αν υπαρχει καποιος κανονισμος, η νομος, οπως στα σπιτια, που λεει φοροαπαλλαγη για πρωτη κατοικια στην επαγγελματικη στεγη .... Οποιος ξερει κατι περι αυτου, ας γραψει δυο λογια για τον κανονισμο (νομο) πως λεγεται και τα μετρα εμβαδου, που οριζει το αφορολογητο, στην πρωτη επαγγελματικη στεγη αν υπαρχει. ψαχνω στην αναζητηση κατι περι αυτου, αλλα δεν βρισκω.... Θελω να μαθω επισης πως αντιμετωπιζονται απο την εφορια οι ιδιοκτητες καταστηματος, ακομη κι αν το μαγαζι, χωρο, οικημα, το εχουν ξενοικιαστο για μεγαλο χρονικο διαστημα. Τι προβλεπουν οι κανονισμοι ? Θελω να μαθω, γιατι βρηκα κατι και ψηνομαι να το αγορασω, αλλα εχω ενδοιασμους, γιατι θελω να ειμαι σωστος και καλυμμενος σε ολα μου, μην βρεθω προ εκπληξεων και τρεχω και δεν φτανω μετα....... Ευχαριστω πολυ για τις οποιες απαντησεις σας
kfyros Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Πρώτη επαγγελματική στέγη ; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.. Υπήρχε κάποια φοροαπαλλαγή για 5 χρόνια για νέους επιχειρηματίες μέχρι 30 ετών, αλλά νομίζω το καταργήσανε και τους πηδήξανε στη φορολόγηση αναδρομικά κιόλας. Θα πρέπει να ρωτήσεις λογιστή - φοροτεχνικό για το τι μπορεί να υπάρχει ως ευνοϊκή μεταχείριση.. Το οίκημα αντιμετωπίζεται όπως όλα τα οικήματα. Στα τεκμήρια (αν παρέχει έσοδα), στα χαράτσια - δημοτικά τέλη - τέλη ακίνητης περιουσία κλπ. με βάση την αντικειμενική αξία. για τα καταστήματα είναι άλλες οι αντικειμενικές αξίες σε σχέση με τα σπίτια κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα