Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορεί να υπάρξει θρησκεία μη οργανωμένη.

Η οργάνωση και το δόγμα είναι αυτό που δίνει παρηγοριά και ασφάλεια στον πιστό.

Αν ξαφνικά αλλάξει έστω και το 1% της θρησκείας παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ.

Εννοείται ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ σαν ισλαμισμός είναι επικίνδυνος όπως και ο σατανισμός αφού θα επικροτηθεί αν κάποιος πιστός τους δολοφονήσει κάποιον άπιστο και αυτό που λες για τον σατανισμό ότι είναι αποτέλεσμα του χριστιανισμού είναι μεν αληθές αλλά δεν ξέρω τι προσπαθείς να αποδείξεις. Και ο κομμουνισμός είναι γέννημα του καπιταλισμού αλλά τι πάει να πει αυτό;

Η μοναδική διαφορά χριστιανισμού-ισλαμισμού είναι ότι οι χριστιανικές χώρες σήμερα* ανήκουν στον πολιτισμένο κόσμο. Πράγμα που έχει μειώσει λίγο την καταστροφική μανία του χριστιανισμού μετά από τον μεσαίωνα.

*πριν από αρκετούς αιώνες ίσχυε το αντίθετο, οι ευρωπαίοι ήταν οι απολίτιστοι και οι ανατολίτες οι πολιτισμένοι.

• Απαντ. 488
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Nihilist ουτε η θρησκεια ξερει τι γινεται μετα το θανατο. Υποθεσεις στην καλυτερη,συνειδητα παραμυθια στην χειροτερη.

Κλασσικη στιχομυθια μεταξυ ενος αυτοκρατορα και ενος ζεν μαστερ

- What happens after death?

- I don't know.

- But you are a Zen Master

- Yes, but not a dead zen master.

Τουλαχιστον αυτοι το παραδεχονται.

Δημοσ.

Αυτο ακριβως. Πρεπει να παρουμε χαμπαρι οτι θεος-προστατης,τιμωρος,πατερουλης,κριτης,νταβατζης, δεν υπαρχει.

Προσωπικα ειμαι κατι μεταξυ αθεου,αγνωστικιστη και πανθειστη. Μπορω να αναπτυξω για το καθε τι αλλα βαριεμαι.

Έλα ρε νικ μην με απογοητεύεις. Θεωρείς σαν δεδομένο ότι δεν υπάρχει. Μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει; Όχι. Μπορείς να αποδείξεις ότι το σκοτάδι υπάρχει ως σκοτάδι και όχι ως έλλειψη φωτός;(όπως είπε και ο Άινσταιν) Όχι. Μην είσαι απόλυτος. Ούτε εγώ πιστεύω ότι υπάρχει αλλά είναι καθαρά δικιά μου άποψη κι όχι μια αλήθεια.

Δημοσ.

Memento mori να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είμαι χριστιανός αλλά το τρόμπες το τοποθέτησα για αυτό που έπεται να γίνει. Να πέσουν όλοι να φάνε τον χριστιανισμό(οι άθεοι κυρίως). Σαφώς και δεν υπερασπίζομαι τον χριστιανισμό απλά σαφώς και οι σταυροφορίες πχ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία σχέση με τις ΑΞΙΕΣ του χριστιανισμού όπως και ο στάλιν δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πρεσβεύουν οι κομμουνιστικές αρχές οπότε απόρριπτεται ότι λες.

Την θρησκεία την τοποθετώ καθαρά ως ελπίδα στα υπαρξιακά θέματα και τα φιλοσοφικά. Δεν το έρμηνευσα καλά στην αρχή οπότε δεκτή η παρατήρηση σου. Διαχωρίζω τους ανθρώπους από την θρησκεία. Η θρησκεία εμφανίστηκε μαζί με τον άνθρωπο. Βασικά τα υπαρξιακά ζητήματα τα οποία με την σειρά τους δημιούργησαν τις θρησκείες.

Εννοείται ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ σαν ισλαμισμός είναι επικίνδυνος όπως και ο σατανισμός αφού θα επικροτηθεί αν κάποιος πιστός τους δολοφονήσει κάποιον άπιστο και αυτό που λες για τον σατανισμό ότι είναι αποτέλεσμα του χριστιανισμού είναι μεν αληθές αλλά δεν ξέρω τι προσπαθείς να αποδείξεις. Και ο κομμουνισμός είναι γέννημα του καπιταλισμού αλλά τι πάει να πει αυτό;

Γενικά δεν κατάφερες να αποδειξεις τίποτα από αυτά που λες οπότε ή να σκέφτεσαι περισσότερο την άλλη φορά πριν μιλήσεις ή σταμάτα να κάνεις ποζεριές επειδή βαριέμαι και να γράφω.

Σ'ευχαριστω για τις υποδειξεις σου στην τελευταια σειρα, αλλα συνεχιζω να απορω για τον σημερινο σκοταδισμο, τους σατανιστες και τους ισλαμιστες.

Ολοι οσοι ακολουθουν τυφλα μια θρησκεια ειναι επικινδυνοι γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα τους δωσουν εντολη να κανουν οι αρχηγοι της καθε θρησκειας.

Αρα δεν εχει νοημα να διαχωριζεις σατανιστες και ισλαμιστες.

Οσο για τον σκοταδισμο και το "κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε χάρη σε/εξαιτίας της θρησκειών" θα ηθελα να μου το εξηγησεις λιγο περισσοτερο,

γιατι το μυαλο μου παει μονιμως στον μεσαιωνα.

Επισης δεν προσπαθησα να αποδειξω τιποτα. απλες παρατηρησεις εκανα πανω σε αυτα που εγραψες.

Συμβαινει αυτο στα φορουμ. Λεγεται διαλογος.

Δημοσ.

Έλα ρε νικ μην με απογοητεύεις. Θεωρείς σαν δεδομένο ότι δεν υπάρχει. Μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει; Όχι. Μπορείς να αποδείξεις ότι το σκοτάδι υπάρχει ως σκοτάδι και όχι ως έλλειψη φωτός;(όπως είπε και ο Άινσταιν) Όχι. Μην είσαι απόλυτος. Ούτε εγώ πιστεύω ότι υπάρχει αλλά είναι καθαρά δικιά μου άποψη κι όχι μια αλήθεια.

Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Τίποτα όμως. Όλα μπορεί να υπάρχουν, από εξωγήινοι μέχρι ορκς. Και το καλύτερο, όλα είναι ισοπίθανα.

Δημοσ.

Τωρα με κανεις να χρησιμοποιησω κλασσικα επιχειρηματα αθειστων, μπορεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει ενας ροζ ελεφαντας-σαρανταποδαρουσα σε καποιον μακρυνο πλανητη και ειναι ο δημιουργος μας?

Βλεπεις, το να υποστηριζεις "δεν μπορεις να το αποδειξεις αρα πιστευω οτι γουσταρω" μπορει να χρησιμοποιηθει ωστε να κραταει εν ζωη ακομα και την πιο εξωφρενικη θεωρια.

Δημοσ.

Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Τίποτα όμως. Όλα μπορεί να υπάρχουν, από εξωγήινοι μέχρι ορκς. Και το καλύτερο, όλα είναι ισοπίθανα.

Πολύ σωστά.

Φυσικά και μπορει να υπάρχουν εξωγήινοι. Ειναι πολύ εγωιστικο να πιστευουμε πως σε έναν τόσο τεράστιο κοσμο ειμαστε μόνοι μας. Και μπορει να υπάρχουν και ορκς. Ακόμα και στη Γη. Ποιός είπε οτι την έχουμε εξερευνήσει ολόκληρη. :mrgreen:

Εξού και ο λόγος πως δε μπορουμε να θεωρουμε τιποτε δεδομένο.

Α ναι...Ροζ ελεφαντοσαρανταποδαρουσα μπορει να μην υπάρχει, στη Γη ομως έχουμε αυτό.

4011352030_6e86bfa59f.jpg

Δημοσ.

Μπουρδέλο γίνεται το thread. Τέσπα μαζευτήκαμε πολλοί οπότε εγώ αποχωρώ επειδή έχουν εμφανιστεί ήδη πολλοί αντιχριστιανοί και γενικά αντίθρησκοι και θα κάνουν την εμφάνιση τους οι φανατικοί αδαμοπόγονοι. Κλείνω λέγοντας ότι ο χριστιανισμός όσο και να κοπανάτε τον κώλο σας, οι ντεμέκ άθεοι, βγάζοντας έξω το θεολογικό περιεχόμενο είναι πολύ κοντά με τον αναρχισμό-κομμουνισμό. Ο ισλαμισμός καμία σχέση όμως και είναι πολεμική θρησκεία όσο και να μην το θέλετε. Οι θρησκείες έχουν σαν αποδεικτικά στοιχεία τα θαύματα που όντως γίνονται. Εχω παρευρεθεί σε ένα τέτοιο, αλλά αφού δεν υπάρχει θεωρία που να καταρρίπτει τα θαύματα τότε είναι real. Τα άλλα τα έχω πει στα προηγούμενα ποστ μου. Τέλος από μένα σε αυτό το θέμα.

Όποιος θέλει να μου πει κάτι, μόνο με προσωπικό μήνυμα για να μην μπουρδελιάσουμε και άλλο το thread.

Δημοσ.

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τον θάνατο επειδή θα χαθεί το εγώ τους. Όταν η επιστήμη δεν ξέρει ακόμα τι γίνεται μετά τον θάνατο τότε αυτοί οι άνθρωποι θα καταφύγουν στην θρησκεία ή σε κάποια ανώτερη μορφή που δεν έχει γίνει θρησκεία. Είναι αυτό που είπε ο βούδας ότι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση είναι αυτή του "εγώ". Όταν ο καθένας μας πιστεύει ότι είναι μοναδικός, δεν θέλει να χάσει ποτέ αυτή τη μοναδικότητα του.

Η απάντηση είναι απλή. Πεθαίνεις; Τελείωσες. Δεν έχει μετά.

Δεν μπορούν να αποδεχτούν την αλήθεια, στρέφονται στις θρησκείες.

Βασικά αυτό δε το γνωρίζεις ούτε μπορείς να το αποδείξεις.

Το ίδιο δε μπορεί να αποδείξει και αυτός που πιστεύει οτι υπάρχει (Οκ ναι μεν υπάρχουν ιστορικές αναφορές κτλ κτλ, για τον υιο του Θεού αλλά και αυτές δεν αποδεικνύουν οτι όντως ηταν αυτός που έλεγε. Απλά αποδεικνύουν ένα ιστορικό πρόσωπο που δίδαξε κάποια πράγματα)

Εξού και ο λόγος που ΠΡΕΠΕΙ και ειμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τα πιστεύω των άλλων σε τέτοια λεπτά ζητήματα. Διότι κανεις δε μπορει να αποδείξει το αντίθετο.

Όπως δεν μπορείς ν'αποδείξεις πως δεν είμαι ο Μέγας Ναπολέων. Ή ότι δεν έχω στην αυλή μου έναν αόρατο μονόκερο που εμφανίζεται μόνο σε μένα.

Σεβασμός στους ψυχασθενείς.

Δημοσ.
Α ναι...Ροζ ελεφαντοσαρανταποδαρουσα μπορει να μην υπάρχει, στη Γη ομως έχουμε αυτό.

Αποδειξε το. Και δεν σου λεω στη γη. Το παραδειγμα φαινεται γελοιο αλλα νομιζω ως αναλογια ειναι εγκυρη και εξηγει γιατι δεν μπορεις να ζητας απο καποιον να αποδειξει οτι ΔΕΝ υπαρχει ο θεος των μονοθειστικων θρησκειων ...

Δημοσ.

Πολύ σωστά.

Φυσικά και μπορει να υπάρχουν εξωγήινοι. Ειναι πολύ εγωιστικο να πιστευουμε πως σε έναν τόσο τεράστιο κοσμο ειμαστε μόνοι μας. Και μπορει να υπάρχουν και ορκς. Ακόμα και στη Γη. Ποιός είπε οτι την έχουμε εξερευνήσει ολόκληρη. :mrgreen:

Εξού και ο λόγος πως δε μπορουμε να θεωρουμε τιποτε δεδομένο.

To θέμα είναι πως, κατά τη γνώμη μου, το ότι να υπάρχει ο χριστιανικός θεός έχει ακριβώς ίσες πιθανότητες με το να υπάρχει η Ροζ ελεφαντοσαρανταποδαρουσα που μιλάει και κάνει θαύματα (αφού δημιούργησε το σύμπαν η άτιμη), καθιστά λογική (και "αναγκαστική") την απόφασή μου να μην πιστεύω σε κανένα από τα δυο (ή και στα άλλα άπειρα πιθανά σενάρια ύπαρξης υπερόντων, γνωστά ως θρησκείες).

Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω θέμα με όποιον θέλει να πιστεύει σε κάποια ανώτερη ύπαρξη, όπως αυτός την ορίζει, κι ας το θεωρώ χαζό, αρκεί να έχει προσεγγίσει το θέμα με μια λογική. Δηλαδή να έχει απορρίψει το ανθρωποκεντρικό στοιχείο, που είναι ο κοινός παράγοντας όλων των θρησκειών. Θέλω να πω, ακόμα κι αν υπάρχει θεός, το σίγουρο είναι πως δεν είμαστε το κέντρο του ενδιαφέροντος του. Ειδικά με τη πρόοδο των επιστημών και την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση το βρίσκω θλιβερό η πλειοψηφία των ανθρώπων να καταφεύγει για τα υπαρξιακά του ερωτήματα στις απαρχαιωμένες κοσμοθεωρίες κάποιων βιβλίων κι ανθρώπων που πολλάκις στάθηκαν εμπόδιο στη πρόοδο του ανθρώπου διαμέσου της ιστορίας.

Ωραία προσέγγιση... ;)

Πάντως, η πίστη στην ύπαρξη κάποιου ανώτερου όντος, ανώτερης δύναμης, σοφίας, μηχανισμού, Α.Ι., η όπως το πεις, δεν συνεπάγεται αυτομάτως κατάλυση της λογικής ή ανθρωποκεντρική αντίληψη του κόσμου.

Για παράδειγμα, κάποιος by the book Χριστιανός περιμένει να πάει στον Παράδεισο, να σωθεί και να ζει γαλήνια. Ένας Μουσουλμάνος θα έχει τα Ουρί του κλπ. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις τα κίνητρα είναι κατά βάσει εγωιστικά. Τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ, δεν είμαι θρησκειολόγος και ζητώ εκ των πρωτέρων συγγνώμη αν θίγω την πίστη κάποιου.

Αν όμως ξερώ ΄γω "Θεός" σου είναι η συμπαντική σοφία και αντιμετωπίζεις την πάρτη σου ως μέρος μιας κοσμικής "μηχανής"; Αν σε ικανοποιεί το γεγονός ότι έκανες το χρέος σου ώστε η μηχανή αυτή να συνεχίσει να τρέχει χωρίς να απαιτείς π.χ. ανάσταση, μετενσάρκωση ή παράδεισο; Νταξ, άμα κάποιος το ψηρίσει μπορεί και στα παραπάνω να βρει δείγματα εγωισμού αλλά ελπίζω να με πιάνεις! :D

Όσον αφορά τον σκοταδισμό και τις θρησκείες. Η τάση μας ως είδος προς σκοταδιστικές, αναχρονιστικές και μαλακισμένες αντιλήψεις δεν έχει να κάνει με τις θρησκείες. Απλώς τα εκάστοτε κέντρα εξουσίας χρησιμοποιούν την αφέλεια του κοσμάκη για κάνουν παιχνίδι.

Και η επιστημονική μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί "σκοταδιστικά" ανά τους αιώνες, έτσι ώστε να περαστούν π.χ. ρατσιστικές θεωρίες στην συνείδηση του κόσμου. Η επιστήμη ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται πολλές φορές ανήθικα (π.χ. ατομικά όπλα)...

Μήπως τελικά το θέμα έχει να κάνει με το τι μυαλά κουβαλάμε; ;)

Δημοσ.
Η απάντηση είναι απλή. Πεθαίνεις; Τελείωσες. Δεν έχει μετά.

Δεν μπορούν να αποδεχτούν την αλήθεια, στρέφονται στις θρησκείες.

Eσύ που το ξέρεις??

Όπως δεν μπορείς ν'αποδείξεις πως δεν είμαι ο Μέγας Ναπολέων. Ή ότι δεν έχω στην αυλή μου έναν αόρατο μονόκερο που εμφανίζεται μόνο σε μένα.

Δεδομένο οτι δεν είσαι. Μπορω να το αποδείξω. Πάμε για ένα καφέ με όλους τους ινσομνιακ και θα το δουμε.

ΟΜΩΣ δεν ειναι δεδομένο ουτε πως ΔΕΝ υπάρχει Θεός, ούτε οτι υπάρχει. Κανεις απ τους 2 δε μπορει να το ξέρει. Δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις.

Οταν αναφερόμαστε στο άγνωστο δε μπορουμε να ξέρουμε. Γιαυτο και σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων και δεν κάνουμε αναφορές σε ψυχασθενής (καλό ειναι να το διαγράψεις αυτό γιατί δείχνει άσχημο) επειδή εμείς εχουμε διαφορετικές απόψεις τις οποίες επίσης δε μπορουμε να αποδείξουμε.

Ακόμα και οι επιστήμονες, Βιολόγοι, άνθρωποι που ασχολούντε με την εξέλιξη κάνουν πίσω σε ότι αφορά το θέμα Θεός, διότι δε μπορουν να απαντήσουν στα πάντα.

Δημοσ.

Memento mori να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είμαι χριστιανός αλλά το τρόμπες το τοποθέτησα για αυτό που έπεται να γίνει. Να πέσουν όλοι να φάνε τον χριστιανισμό(οι άθεοι κυρίως). Σαφώς και δεν υπερασπίζομαι τον χριστιανισμό απλά σαφώς και οι σταυροφορίες πχ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία σχέση με τις ΑΞΙΕΣ του χριστιανισμού όπως και ο στάλιν δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πρεσβεύουν οι κομμουνιστικές αρχές οπότε απόρριπτεται ότι λες.

Την θρησκεία την τοποθετώ καθαρά ως ελπίδα στα υπαρξιακά θέματα και τα φιλοσοφικά. Δεν το έρμηνευσα καλά στην αρχή οπότε δεκτή η παρατήρηση σου. Διαχωρίζω τους ανθρώπους από την θρησκεία. Η θρησκεία εμφανίστηκε μαζί με τον άνθρωπο. Βασικά τα υπαρξιακά ζητήματα τα οποία με την σειρά τους δημιούργησαν τις θρησκείες.

Γενικά δεν κατάφερες να αποδειξεις τίποτα από αυτά που λες οπότε ή να σκέφτεσαι περισσότερο την άλλη φορά πριν μιλήσεις ή σταμάτα να κάνεις ποζεριές επειδή βαριέμαι και να γράφω.

Η θρησκεια ειναι η οργανωση μιας συγκεκριμενης πιστης απο τους ανθρωπους. Αρα δεν μπορεις να διαχωρισεις τους ανθρωπους απο τη θρησκεια, διοτι αυτοι την ευηυραν. Αυτο για το οποιο εσυ αναφερεσαι ειναι απλα η πιστη. Πιστη στο οτι υπαρχει κατι ανωτερο και τιποτε αλλο. Το οτι εσυ σκεφτεσαι οτι υπαρχει ας πουμε Χριστος, το σκεφτεσαι διοτι καποιοι ανθρωποι εγραψαν για αυτον. Αρα η θρησκεια που περιβαλλει το χριστο ειναι φτιαγμενη απο τους ανθρωπους.

Δημοσ.

Οι θρησκείες έχουν σαν αποδεικτικά στοιχεία τα θαύματα που όντως γίνονται. Εχω παρευρεθεί σε ένα τέτοιο, αλλά αφού δεν υπάρχει θεωρία που να καταρρίπτει τα θαύματα τότε είναι real.

Πως ξέρεις πως δεν ήταν απλά τύχη;

Μια εξαιρετική συγκυρία, ή πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα που κάποιοι ερμηνεύουν σαν θεία παρέμβαση.

Δεδομένο οτι δεν είσαι. Μπορω να το αποδείξω. Πάμε για ένα καφέ με όλους τους ινσομνιακ και θα το δουμε.

ΟΜΩΣ δεν ειναι δεδομένο ουτε πως ΔΕΝ υπάρχει Θεός, ούτε οτι υπάρχει. Κανεις απ τους 2 δε μπορει να το ξέρει. Δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις.

Οταν αναφερόμαστε στο άγνωστο δε μπορουμε να ξέρουμε. Γιαυτο και σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων και δεν κάνουμε αναφορές σε ψυχασθενής (καλό ειναι να το διαγράψεις αυτό γιατί δείχνει άσχημο) επειδή εμείς εχουμε διαφορετικές απόψεις τις οποίες επίσης δε μπορουμε να αποδείξουμε.

Ακόμα και οι επιστήμονες, Βιολόγοι, άνθρωποι που ασχολούντε με την εξέλιξη κάνουν πίσω σε ότι αφορά το θέμα Θεός, διότι δε μπορουν να απαντήσουν στα πάντα.

Είπα πως θεωρώ απίθανο να υπάρχει θεός, δεν είπα πως αυτή είναι η αλήθεια και τέλος.

Επίσης, όπως άπειρες φορές έχει ειπωθεί, αυτός που παρουσιάζει μια θεωρία είναι και αυτός που καλείται να δώσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν σ'αυτή. Αλλά νομίζω για πολλούς αυτό δεν είναι και τόσο προφανές. Τέσπα, δε θα τ'αναλύσω, άσε που'χω να ταΐσω τον μονόκερο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...