Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το στενάχωρο του θέματος, αφορά το σκυλάκι μου την Σανέλ.

Την προηγούμενη Πέμπτη αφού γυρίσαμε από την δουλειά βρήκαμε το σκυλάκι μας να κουτσαίνει ελαφρώς. Στην αρχή πιστεύαμε ότι απλά κάπου το είχε στραμπουλήξει, αλλά μέσα σε 2 ώρες τα πίσω πόδια της είχαν παραλύσει τελείως..

Η επίσκεψη στον γιατρό μας έφερε δυσάρεστα νέα, η Σανέλ έπεσε θύμα μιας σπάνιας γενετικής ανωμαλίας στην σπονδυλική στήλη που χωρίς καμία προειδοποίηση την άφησε παράλυτη άσχετα με την μικρή της ηλικία. (3 χρονών)

http://www.petwave.com/Dogs/Dog-Health-Center/Bone-Joint-Muscle-Disorders/Intervertebral-Disk-Disease/Symptoms.aspx

Για να έχει μια ευκαιρία να περπατήσει ξανά έπρεπε να εγχειριστεί αμέσως, η εγχείρηση αυτή όμως είναι σπάνια και πολύ δύσκολη γι αυτό και το τελικό της κόστος θα είναι περίπου 1500 ευρώ.. Αυτό είναι ένα ποσό που δεν μπορούμε να καλύψουμε με τίποτα αυτή την στιγμή γι αυτό και ζητάμε από οποιονδήποτε θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει όσο θέλει.

Η Σανέλ είναι οικογένειας για μας, και γι αυτό θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να την βοηθήσουμε. Οι δωρεές μπορούν να γίνουν μέσω paypal στο παρακάτω link ή και μέσω τράπεζας:

https://fundrazr.com/campaigns/cJfw8?psid=0b45229d4cff4be8a3446ed6b1183457&ref=nf

Alpha Bank

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΟΤΗΡΙΑΔΗ

139-002101-127035

Επισυνάπτω φωτογραφίες πριν και μετά της εγχείρησης, καθώς και την εκτίμηση της κλινικής, και θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και εύχομαι να μην αντιμετωπίσει ποτέ κανένας κάτι παρόμοιο.

Eialb

post-105642-0-45860300-1338231483_thumb.jpg

post-105642-0-88737700-1338231558_thumb.jpg

post-105642-0-77778600-1338231707_thumb.jpg

post-105642-0-35890100-1338231724_thumb.jpg

Δημοσ.

μπορείς να προσπαθήσεις για κάποια βοήθεια και στο ourdogs.gr και dogforum.gr ελπίζω να καταφέρεις να βρείς τα λεφτά ώστε να γίνει καλά το σκυλάκι σου.

Δημοσ.

Ακριβως το ιδιο ειχα παθει πριν χρονια κι εγω με το σκυλι που ειχα.

Ακομα και μετα απο τοσα χρονια δεν θελω καν να το συζηταω.Απο τοτε ειπα οτι δεν προκειται ποτε να ξαναπαρω σκυλι και ακομα και σημερα το ιδιο πραγμα λεω μετα απο αυτο που περασα.

Εγω το ειχα κανει ευθανασια ομως γιατι δεν γινοταν τιποτα.

Ευχομαι κι εγω επισης να μην αντιμετωπισει ποτε κανενας κατι παρομοιο.

Ελπιζω να βρεις την βοηθεια που ζητας και να γινει καλα.

Δημοσ.

Ευθανασία δεν είναι καν συζητήσιμη, από την στιγμή που ξέρω ότι δεν πονάει τουλάχιστον.. Δεν είναι απλό σκυλί η Σανέλ για μας, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά δυστυχώς.. Πάντως ακόμα και να μην περπατήσει θα την βρούμε την άκρη, θα είναι με ρόδες ή κάτι τέτοιο..

Πάντως είναι απλώς τραγικό, ειδικά για τι συγκεκριμένο σκυλάκι που όλη μέρα έτρεχε κ χοροπήδαγε :( Το ατού της ήταν να στέκεται πάρα πολύ ώρα στα 2 πόδια... :(:(:(

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)

Δημοσ.

σόρι τελικά γιατί είδα που ανέβασες σε ένα απο τις σελίδες το θέμα κ λόγω κανονισμών διαγράφηκε.αν μπορείς μίλα κ σε καμία φιλοζωική η σε κάποιον φίλο,αλλιώς κάνε υπομονή κ τον επόμενο μήνα αν δουλεύεις δώσε τα για την επέμβαση.

καλά η κοπέλα απο πάνω που γράφει για αυτό που της είχε συμβεί τι να πώ,ότι επειδή είχε ένα πρόβλημα το σκυλάκι στα πόδια αυτή του έκανε ευθανασία η ότι είναι λόγος πιά μην πάρει σκύλο πάλι αλλά με αυτά που διαβάζω καλύτερα.

Δημοσ.

Οι φιλοζωικές οι ίδιες ζητάνε λεφτά δεν βοηθάνε.. Δουλεύω αλλά ούτε 3 μισθοί μαζί δεν φτάνουν για να καλύψουν τα έξοδα, πόσο μάλλον απο την στιγμή που έχω κ νοίκι κ λογαριασμούς κ καμία βοήθεια από πουθενά.. (Εννοώ γονείς κλπ..) Πίστεψέ με αν ήταν τόσο απλό θα το είχα κάνει :(

Η επέμβαση έχει γίνει, ή θα γινόταν αμέσως ή καθόλου.. Το θέμα είναι ότι σε μία βδομάδα θα πρέπει να αρχίσω να πληρώνω κ ή θα κάνω αυτό ή θα τρώω.. Αν δεν ήταν τόσο πιεσμένα τα πράγματα δεν θα κατέληγα στις δωρεές αλλά δυστυχώς χρειάζομαι άμεση λύση, :(

Πραγματικά, εύχομαι να μην τύχει σε άλλο άνθρωπο αυτό :(

Δημοσ.

καλά η κοπέλα απο πάνω που γράφει για αυτό που της είχε συμβεί τι να πώ,ότι επειδή είχε ένα πρόβλημα το σκυλάκι στα πόδια αυτή του έκανε ευθανασία η ότι είναι λόγος πιά μην πάρει σκύλο πάλι αλλά με αυτά που διαβάζω καλύτερα.

1.Ποια κοπελα?

2.Μεγαλε ή μεγαλη πως θες να σε πω καλυτερα?

3.Επειδη δεν θελω να μιλησω για το συγκεκριμενο θεμα γιατι τρελαινομαι ακομα και μετα απο τοσα χρονια που το σκεφτομαι θα σου πω οτι το σκυλι το ειχα 8-9 χρονια.Αν ξερεις απο σκυλια μονο τοτε θα καταλαβεις το δεσιμο που υπαρχει.Ειναι οικογενεια και τιποτα λιγοτερο.

4.Οταν το επαθε το συγκεκριμενο μονο στο εξωτερικο δεν το πηγα.Γυρισα την μιση Ελλαδα για να βρω κατι και εκανα δεν ξερω κι εγω ποσα τηλεφωνα σε γιατρους για να βρω θεραπεια.Μιλαμε τωρα για 10-11 χρονια πριν.Σχεδον ολοι μου ελεγαν για ευθανασια τοτε και πολυ λιγοι για εγχειρηση αλλα με ελαχιστες πιθανοτητες ακομα και ζησει.

5.Το σκυλι καθε μερα υπεφερε και πεθαινε απο τους πονους,με τα χιλια ζορια ετρωγε εστω και λιγο,δεν μπορουσες ουτε να το πλησιασεις τοσο πολυ που πονουσε γιατι αγριευε και δαγκωνε τους παντες.Καθε μερα ετρωγε 3 ενεσεις για να μην επιδεινωθει και γινει πολυ χειροτερα και για να μην ποναει.

6.Λες να χαρηκα που το εκανα ευθανασια?

Ολα αυτα επι 2 μηνες.

Ελα και πες μου τωρα οτι εκανα και μαλακια που το εκανα ευθανασια.

Θες να σου πω κι αλλα?

Ειχα ακομη το ιδιο διαστημα 2 Βελγικα λυκοσκυλα τοσο ησυχα που και κλεφτης να εμπαινε στο σπιτι δεν θα τον πειραζαν.Ουτε καν γαβγιζαν για να πεις οτι ενοχλουσαν καποιον και μου τα εριξαν και τα δυο φολα.

Μετα απ'οσα περασα γιατι μονο αν τα ζησει καποιος αυτα καταλαβαινει ποσο ασχημο ειναι να χανεις τετοιους ΦΙΛΟΥΣ και με τοσο βασανιστικο τροπο ελα και πες μου να ξαναπαρω σκυλι.

Οποιος καταλαβαινει........καταλαβαινει!

Ευθανασία δεν είναι καν συζητήσιμη, από την στιγμή που ξέρω ότι δεν πονάει τουλάχιστον.. Δεν είναι απλό σκυλί η Σανέλ για μας, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά δυστυχώς.. Πάντως ακόμα και να μην περπατήσει θα την βρούμε την άκρη, θα είναι με ρόδες ή κάτι τέτοιο..

Πάντως είναι απλώς τραγικό, ειδικά για τι συγκεκριμένο σκυλάκι που όλη μέρα έτρεχε κ χοροπήδαγε :( Το ατού της ήταν να στέκεται πάρα πολύ ώρα στα 2 πόδια... :(:(:(

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)

Φυσικα και δεν σου ειπα να το κανεις ευθανασια απλα ανεφερα τι εκανα εγω.Το πιο βασικο ειναι οτι δεν ποναει και αυτο πιστευω ειναι πολυ καλο σημαδι.

Πιστεψε με σε καταλαβαινω απολυτα και ξερω τι σημαινει να περνας μια τετοια κατασταση.

Σου ευχομαι να γινει καλυτερα κι απο πριν αν ειναι δυνατον και οτι αποφαση κι αν παρεις πρωτα να ειναι για το καλο του και μετα για το καλο το δικο σου(ελπιζω να καταλαβες τι εννοω και πως το λεω).

Δημοσ.

georgemvg το χειρουργείο πέτυχε, εννοώντας ότι βρήκαν ακριβώς που είναι το πρόβλημα και το αφαίρεσαν.. Για την ιστορία ήταν μια κύστη ανάμεσα σε δύο σπονδύλους που πίεζε το μεσοσπονδύλιο δίσκο και κατ'επέκταση δημιούργησε φλεγμονή στο νωτιαίο μυελό όπου με την σειρά της οδήγησε στην παράλυση..

Η εγχείρηση αρχικά διορθώνει το πρόβλημα για να μην επεκταθεί, και επίσης είναι και η μόνη της πιθανότητα να περπατήσει ξανά.. Είναι δύσκολο, αλλά οι γιατροί της δίνουν λίγο καλύτερη πιθανότητα γιατί είναι μικρή σε ηλικία και γιατί βρήκαν ακριβώς την πηγή του προβλήματος και το αφαίρεσαν επιτυχώς.. Αλλά στην ουσία εξαρτάται από εδώ και πέρα καθαρά από την φύση :(

kamasoutra δεν κατέκρινα την ευθανασία για το σκυλάκι σου, και εγώ το ίδιο θα έκανα (όπως και έχω ξανακάνει στο παρελθόν σε ένα γατάκι μου) σε περίπτωση πόνου.. Απλώς το μόνο "καλό" στην όλη υπόθεση είναι ότι το Σανελάκι δεν πονάει οπότε θα το παλέψουμε..

Πάντως δεν ξέρω τι λέτε, αλλά θεωρώ τρομερό να χρειάζονται τόσα πολλά λεφτά στην εποχή μας για τέτοια πράγματα.. Χτες μόλις, έμαθα ότι οι ρόδες που θα βελτίωναν σημαντικά την ποιότητα ζωής της Σανέλ, κοστίζουν άλλα 500 ευρώ... Δηλαδή έλεος :(

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Κρίμα για το σκυλάκι, ελπίζω σύντομα να καταφέρει να περπατήσει ξανά. :-)

Αλλά, εφόσον οι γιατροί έκαναν την επέμβαση, γιατί δε σου δίνουν μια ακριβή τιμή και σου λένε μεταξύ 1000 και 1500€;

Δημοσ.

μπορείς να προσπαθήσεις για κάποια βοήθεια και στο ourdogs.gr και dogforum.gr ελπίζω να καταφέρεις να βρείς τα λεφτά ώστε να γίνει καλά το σκυλάκι σου.

με τίποτα στο 2ο

Θα σου πρότεινα να πάς στην Κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για καλύτερη και περισσότερο εμπεριστατωμένη γνώμη και θεραπεία .

edit : Τωρα είδα οτι έγινε η Επέμβαση

Δημοσ.

giorgos147, το χαρτί που βλέπεις το πήρα την Παρασκευή που είναι ουσιαστικά η εκτίμηση μαζί με τα έξοδα νοσηλείας, όπου 1500 είναι το υψηλότερο που μπορεί να φτάσει. Η εγχείρηση έγινε το Σάββατο και χτες που πήγα επίσκεψη μου είπαν ότι μάλλον θα την πάρω σπίτι μεθαύριο γιατί αναρρώνει πολύ καλά :) Μου είπαν επίσης ότι λογικά όπως έχουν πάει τα πράγματα, το τελικό κόστος θα είναι μάλλον 1300. Αλλά δεν θα ξέρω σίγουρα πριν από την Πέμπτη.

Επίσης, να διευκρινίσω σε όλους ότι για να έχει κάποιο νόημα η εγχείρηση έπρεπε να γίνει αμέσως, δεν είχα χρόνο δηλαδή καθόλου!

kamasoutra, αυτό που λέω παραπάνω λογικά απαντάει κ σε σένα, και επίσης πήρα τηλεφωνική γνώμη από 3 διαφορετικούς γιατρούς (εκ των οποίων ένας ήταν κ γονιός καλού φίλου, δηλαδή δεν θα μας εκμεταλλευόταν για λεφτά) και όλοι λέγανε ακριβώς το ίδιο πράγμα σχετικά με την πάθηση, θέλει ΆΜΕΣΑ χειρουργείο εάν πρόκειται να έχει ελπίδα να περπατήσει ξανά..

Το χειρότερο σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι εφόσον δεν έχει αίσθηση του μισού της σώματός της, δεν έχει κανένα έλεγχο στις κινήσεις της τουαλέτας της.. Οπότε ελπίζω ότι ακόμα και αν δεν αποκτήσει πλήρη κινητικότητα, ελπίζω τουλάχιστον με την εγχείρηση να διορθωθεί αυτό :(

Δημοσ.

καλησπερα και απο μενα.

ελπιζω να βρεις ακρη με την σκυλιτσα.

συμφωνο με την ευθανασια(οχι στην συγκεκριμενη περιπτωση) μονο οταν υπαρχει θεμα πονου για το ζωο και γενικα πολυ ασχημη κατασταση.ειναι κριμα να ταλαιπωρεις ενα ζωο.καλυτερα να το κοιμισεις...

χτες η δικια μου σκυλα(την εχω 14 χρονια) επαθε εγκεφαλικο...ο γιατρος μετα απο εξετασεις και μαγνητικη μου ειπε θα δειξει πως θα παει..

σημερα το πρωι ηταν ορθια και κουναγε την ουρα της.

λογικα(ελπιζω δλδ) την γλυτωσε..φαρμακα ενεσεις και φροντιδα βεβαια.α!και χαπι για την πιεση.

οταν ερθει η ωρα της παντως θα παρω κ αλλο σκυλο.και θα προτιμησω αδεσποτο.

εχω αλλο ενα λυκοσκυλο μαλινουαζ (κοριτσι κ αυτο-Φροσω-) 16-17 μηνων το οποιο το πηρα μεσα απο εναν καδο σκουπιδιων.ηταν το τελευταιο απο 7 κουταβια τα οποιο ολα πηγαν σε σπιτι.ηταν μολις λιγων ημερων οταν την πηρα.

μακαρι η σανελ να γινει οπως και πριν και να την δεις παλι στα 2 πισω ποδια ορθια !!!!

Δημοσ.

CaptainHog ευχαριστώ πολύ!

Λυπάμαι για το σκυλάκι σου ελπίζω όντως να την γλύτωσε! Αλλά αυτό είναι το θέμα στην υπόθεσή μας, από μεγάλης ηλικίας σκυλιά ίσως και να το περιμένεις λίγο, Η Σανέλ είναι μόλις 3,5 χρονών :(

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ότι κατοικίδιο είχα ήταν αδέσποτο, η Σανέλ είναι η μόνη εξαίρεση γιατί είναι δύσκολο να βρεις τόσο μικρό σκυλάκι αδέσποτο, όπως ήθελα εγώ για μέσα στο σπίτι..

Πήγα και την είδα ξανά το απόγευμα, και είχε αναρρώσει πλήρως από την εγχείρηση, έκανε και χαρούλες :) Όλα δείχνουν ότι την Πέμπτη θα την πάρω σπίτι :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...