Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εχω 3 δισκους. εναν ssd που εχω και τα win7 και δυο μηχανικους.

Κατεβαζω πολυ μεγαλα αρχεια (30-40GB) τα οποια μετα κανω Unzip.

Πως να κατανεμω τη διαδικασια γιανα γινεται οσο πιο γρηγορα γινεται το Unzip?

Σε πιο δισκο να εγκατασταθει το winzip, Που ναναι τα τεμπς του κτλ;

να υποθεσουμε οτι το τελικο αποτελεσμα θελω να αποθηκευεται στον μηχανικο δισκο 2.

Δημοσ.

Ένας μηχανικός δε δημιουργεί bottleneck κατά το unzip, η διαδικασία της αποσυμπίεσης είναι εξαιρετικά αργή.

Οπότε για να γλυτώνεις χρόνο κατεβάζεις τα αρχεία κατευθείαν στον μηχανικό σου. Έτσι γλυτώνεις τη μετά μεταφορά.

Δημοσ.

Ένας μηχανικός δε δημιουργεί bottleneck κατά το unzip, η διαδικασία της αποσυμπίεσης είναι εξαιρετικά αργή.

Οπότε για να γλυτώνεις χρόνο κατεβάζεις τα αρχεία κατευθείαν στον μηχανικό σου. Έτσι γλυτώνεις τη μετά μεταφορά.

Διαφωνώ. Φυσικά και θα έχεις bottleneck αν αποσυμπιέζεις στον ίδιο δίσκο που βρίσκεται και το συμπιεσμένο αρχείο. Κατά την αποσυμπίεση, το read rate του zipped είναι χαμηλό αλλά το write rate των αποσυμπιεσμένων αρχείων υψηλό (αν έχεις δυνατό επεξεργαστή, ο δίσκος θα φτάσει στα όριά του). Κάνεις download στον πρώτο μηχανικό και αποσυμπίεση στον δεύτερο. Αν δεν κάνω λάθος, κατά την αποσυμπίεση δε δημιουργούνται προσωρινά αρχεία οπότε δε σε απασχολεί το temp directory.

Δημοσ.

Διαφωνώ. Φυσικά και θα έχεις bottleneck αν αποσυμπιέζεις στον ίδιο δίσκο που βρίσκεται και το συμπιεσμένο αρχείο. Κατά την αποσυμπίεση, το read rate του zipped είναι χαμηλό αλλά το write rate των αποσυμπιεσμένων αρχείων υψηλό (αν έχεις δυνατό επεξεργαστή, ο δίσκος θα φτάσει στα όριά του). Κάνεις download στον πρώτο μηχανικό και αποσυμπίεση στον δεύτερο. Αν δεν κάνω λάθος, κατά την αποσυμπίεση δε δημιουργούνται προσωρινά αρχεία οπότε δε σε απασχολεί το temp directory.

+1

Δημοσ.

Ένας σύγχρονος δίσκος μπορεί εύκολα να πιάσει 150 MB/s. Πιστεύεις ότι το unzip θα γίνεται σε ρυθμούς που θα ξεπερνάνε τα 80 MB/s R/W; Δεν έχω ψάξει benchmarks αλλά το θεωρώ απίθανο. Δε μιλάμε γι απλή αντιγραφή αρχείων.

Δημοσ.

Ένας σύγχρονος δίσκος μπορεί εύκολα να πιάσει 150 MB/s. Πιστεύεις ότι το unzip θα γίνεται σε ρυθμούς που θα ξεπερνάνε τα 80 MB/s R/W; Δεν έχω ψάξει benchmarks αλλά το θεωρώ απίθανο. Δε μιλάμε γι απλή αντιγραφή αρχείων.

Δεν ξέρω σε ποιόν δίσκο αναφέρεσαι, αλλά αν πάρουμε έναν τυπικό sata3 WDC caviar black 640GB, το average read rate είναι κάτω από 90MB/sec. Αν πας σε file read/write test μόλις και μετά βίας περνά τα 100MB/sec. Αν έχεις δυνατό επεξεργαστή θεωρώ ότι εύκολα μπορείς να ξεπεράσεις αυτά τα νούμερα. Μπορείς να διαπιστώσεις πολύ εύκολα στην πράξη ότι αποσυμπιέζοντας στον ίδιο δίσκο με το zipped αρχείο κάνεις περισσότερο χρόνο από το να αποσυμπιέζεις σε άλλο δίσκο.

Δημοσ.

Μιας και δε πρόκειτα να συμφωνήσουμε ας βρούμε κάνα WinZip benchmark να δούμε πόσα MB/s πιάνει σε ένα σύγχρονο μέσο σύστημα.

:P

Δημοσ.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι δε μιλάμε για ξεχωριστό read και ξεχωριστό write αλλά συνδιασμό των δύο. Η κεφαλή του δίσκου θα πηγαίνει από τη μια στην άλλη για να διαβάσει και μετά να γράψει. Πρακτικά η ταχύτητα θα είναι μικρότερη από το μισό avg read/write. Σχετικά με τη cpu από προσωπική εμπειρία ένας p4 @ 3.4 τρώει χοντρό μπουκάλι από seagate sata2 500GB. Για μένα στον ένα δίσκο το zip και στον αλλο το unzip και τα temp στον ssd που δε νομίζω να χρησιμοποιηθεί.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, κατά την αποσυμπίεση δε δημιουργούνται προσωρινά αρχεία οπότε δε σε απασχολεί το temp directory.

Συνήθως από default τα προγράμματα συμπίεσης χρησιμοποιούν κάποιο temp directory αν πρόκειται να απο/συμπιέσουν σε προσθαφαιρούμενο δίσκο & δίνουν τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις. Έχε το υπόψιν αυτό Hamurabi.

Δημοσ.

Συνήθως από default τα προγράμματα συμπίεσης χρησιμοποιούν κάποιο temp directory αν πρόκειται να απο/συμπιέσουν σε προσθαφαιρούμενο δίσκο & δίνουν τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις. Έχε το υπόψιν αυτό Hamurabi.

Φιλε μου τι εννοεις ακριβως; με συμφερει να το απενεργοποιησω αυτο για περισσοτερη ταχυτητα;

στο winrar υπαρχει αυτο;

Δημοσ.

Ναι το winrar το έχει στις ρυθμίσεις στην 3η καρτέλα που δηλώνεις το temp folder. Εσύ μην πειράξεις τίποτα αν αποθηκεύεις σε εσωτερικό δίσκο αλλά αν θέλεις παίξε με τη ρύθμιση να δεις τι διαφορά έχει στους εξωτερικούς...

Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα για να υποστηρίξω όσα έλεγα. Στο laptop της υπογραφής μου (με Windows 7 x64) το unzip γίνεται... με ρυθμό <2 MB/s. Φυσικά, ένα πιο εξειδικευμένο λογισμικό (όπως το WINRAR) θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Αλλά πόσο καλύτερες;

Δε νομίζω λοιπόν ένας HDD να προκαλούσε bottleneck.

;)

post-190405-0-34849200-1339278552_thumb.png

Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα για να υποστηρίξω όσα έλεγα. Στο laptop της υπογραφής μου (με Windows 7 x64) το unzip γίνεται... με ρυθμό <2 MB/s. Φυσικά, ένα πιο εξειδικευμένο λογισμικό (όπως το WINRAR) θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Αλλά πόσο καλύτερες;

Δε νομίζω λοιπόν ένας HDD να προκαλούσε bottleneck.

;)

post-190405-0-34849200-1339278552_thumb.png

Το laptop της υπογραφής σου έχει ssd μόνο ή κάνω λάθος? btw: μου φαίνεται πολύ μικρός ο ρυθμός των 2MB/sec. Δώσε μου link του αρχείου που έκανες τη δοκιμή για να κάνω κι εγώ σε μηχανές που έχουν 3+ μηχανικούς δίσκους. Θα χρησιμοποιήσω winrar για την αποσυμπίεση.

Θα ανεβάσω αποτελέσματα την Τρίτη το βράδυ αφού θα έχω κάνει αποσυμπιέσεις σε όλους τους δίσκους μιας μηχανής.

Δημοσ.

Το zipάκι είναι αυτό. Ναι, μόνο με SSD είναι το μηχάνημα.

Btw, αποσυμπίεσα το ίδιο με το WINRAR και χρειάστηκε περίπου 20 δευτερόλεπτα για 233 MBs. Οπότε αν και πολύ μεγαλύτερος ο ρυθμός αποσυμπίεσης, πάλι δε ξεπέρασε τα 12 MB/s κατά μέσο όρο.

EDIT:

Zip με ένα μόνο αρχείο μέσα του 1,29 GB αποσυμπιέστηκε με ρυθμό τουλάχιστον 110 MB/s. Για WINRAR λέω πάλι. Εκεί ναι, σίγουρα θα προκαλούσε πρόβλημα ένας HDD.

Οπότε καταλήγουμε στο ότι εξαρτάται από το είδος των αρχείων που αποσυμπιέζει το ts, σωστά; :P

Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε στο ότι εξαρτάται από το είδος των αρχείων που αποσυμπιέζει το ts, σωστά; :P

Εννοείται αυτό. Από το είδος των αρχείων & το πλήθος τους καθώς & το ποσοστό συμπίεσης (που πάλι εξαρτάται από το είδος των αρχείων αλλά & τον ίδιο το χρήστη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...