Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω καταρχάς αν είναι καλύτερες οι σπουδές στη χώρα μας ή στο εξωτερικό σε χώρες όπως πχ Βουλγαρία,Ρουμανία,Τσεχία κι αν έχουν μεγάλες διαφορές από Αγγλία,Γερμανία,Γαλλία.Ευχαριστώ

Δημοσ.

ποσο πιο γενικευμενη μπορουσε να 'ναι η ερωτηση σου ?! εδω καλα καλα δεν ειπες για ποια σχολη ενδιαφερεσαι,για ποια χωρα και πως υπολογιζεις να τα πας στις πανελληνιες..

Δημοσ.

Εγώ κάνω την γλώσσα τώρα και απο Σεπτέμβριο υπολογίζω να μπω στο Rosenheim

Για τεχνολογία ξύλου & βιομηχανικού σχεδιασμού .

Με την προϋπόθεση ο, τι απο το συγκεκριμένο τει δίνεται η έγκριση για κάθε είδους ξύλου που περνάει στην Ελλάδα και θα με βοηθήσει στην δουλειά που θα ακολουθήσω . + Είναι το καλύτερο της γερμανίας πάνω στο είδος του .

Η άποψη μου είναι πως τα ευρωπαϊκά τει/πανεπιστήμια είναι ανώτερα αν οχι σε όλα στα περισσότερα είδη .

Δημοσ.

Εξαρτάται από το αντικείμενο σπουδών και τους στόχους του καθενός... Η συζήτηση προϋποθέτει μια βάση σύγκρισης και τον ορισμό των "καλύτερων σπουδών".

Δημοσ.

Τεχνικα-τεχνολογικά ( engineering , computer science ) -----> Αγγλια

Γιατρος-Παραιατρικα -----------------------------------------> Χωρες του πρώην Ανατολικου μπλοκ

Οικονομικα-Δοιηκηση επιχηρήσεων -----------------------------> Αγγλια , Γερμανια

Αυτες θα ήτανε εμενα οι επιλογές μου για Ευρώπη.

Δημοσ.

για τεχνολογικα/θετικες επιστημες τα πιο ονομαστα ειναι στην γαλλια την ελβετια και την γερμανια, χωρις ομως να υστερουν χωρες οπως η ολλανδια, το βελγιο, η δανια και αλλες,

Δημοσ.

Ναι όντως γενικευμένη η ερώτηση που έκανα να με συγχωρνάτε γ´ιαυτό κύριοι.Ενδιαφέρομαι λοιπόν για οικονομικές σχολές θα έχετε ακούσει σίγουρα οτι φέτος τα θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν αρκετά δύσκολα βέβαια είναι νωρίς ακόμα για να βγάζω συμπεράσματα αλλά υπολογίζω να βγάζω συνολικό βαθμό γύρω στο 14 χιλιάδες μόρια (και κάτι ψιλά) τώρα θα μου πεις μπαίνεις σε καλές μπλα μπλα σχολές στη σχολή όμως που θέλω πάντως δεν μπαίνω και για να μην τραβάω όλο αυτό το λούκι των εξετάσεων ξανά λέω να την κάνω στο εξωτερικό...

Δημοσ.

Ναι όντως γενικευμένη η ερώτηση που έκανα να με συγχωρνάτε γ´ιαυτό κύριοι.Ενδιαφέρομαι λοιπόν για οικονομικές σχολές θα έχετε ακούσει σίγουρα οτι φέτος τα θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν αρκετά δύσκολα βέβαια είναι νωρίς ακόμα για να βγάζω συμπεράσματα αλλά υπολογίζω να βγάζω συνολικό βαθμό γύρω στο 14 χιλιάδες μόρια (και κάτι ψιλά) τώρα θα μου πεις μπαίνεις σε καλές μπλα μπλα σχολές στη σχολή όμως που θέλω πάντως δεν μπαίνω και για να μην τραβάω όλο αυτό το λούκι των εξετάσεων ξανά λέω να την κάνω στο εξωτερικό...

Το λούκι της ξένης γλώσσας όταν θα πας εκεί το έχεις σκεφτεί;

Δημοσ.

Το λούκι της ξένης γλώσσας όταν θα πας εκεί το έχεις σκεφτεί;

Έχω κι τα 3 πτυχία των Αγγλικών το λιγότερο είναι γλώσσα πιστεύω...αν μου έλεγες για τα χρήματα θα συμφωνούσα γιατί στην Ευρώπη είναι ακριβά τα ενοίκια κι τα δίδακτρα...

Δημοσ.

Πολύ μεγάλη η κουβέντα που ανοίγεις, να πω απλά ένα πράγμα που λέω πάντα σε τέτοιου είδους κουβέντες.

Δεν μπορώ να γενικεύσω και να πω στα ελληνικά πανεπιστήμια, γι'αυτό θα αρκεστώ στο ''στο τμήμα θετικών επιστημών του Α.Π.Θ'', η ύλη που έχει διδαχθεί ο φοιτητής στα 4 χρόνια φοίτησης του είναι υπερ αρκετή για να σταθεί σε ενα καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Και όταν λέω υπερ αρκετή, εννοώ ότι θα βρει πολλούς φοιτητές που να μην γνωρίζουν αυτά που έχει διαδαχθεί αυτός. (Πρέπει κι ο φοιτητής να μοχθήσει λίγο όμως, αυτή είναι άλλη κουβέντα)

Άλλωστε το Α.Π.Θ είναι μέσα στα 100 καλύτερα Ευρωπαικά Πανεπιστήμια. Δεν είναι και τόσο για τ'ανάθεμα.

EDIT: http://www.4icu.org/topEurope/ (88ο είναι)

Δημοσ.

Έχω κι τα 3 πτυχία των Αγγλικών το λιγότερο είναι γλώσσα πιστεύω...αν μου έλεγες για τα χρήματα θα συμφωνούσα γιατί στην Ευρώπη είναι ακριβά τα ενοίκια κι τα δίδακτρα...

Τα αγγλικά θα σου είναι πολύ χρήσιμα σε πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Γαλλίας, Γερμανίας;

Όσο για τα δίδακτρα, αν θέλεις προπτυχιακό τμήμα σε μη αγγλόφωνη χώρα που να διδάσκεται στην αγγλική, θα το χρυσοπληρώσεις. Για το υπόλοιπο γενίκευμα που κάνεις για τα δίδακτρα των πανεπιστημίων της Ευρώπης, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω και να σου πω ότι εξαρτάται από τη χώρα. Βέλγιο πχ, τα δίδακτρα κυμαίνονται από 500-850 Ευρώ το έτος, αναλόγως τι και πού θα σπουδάσεις. Και έχεις και έκπτωση αν πληρείς κάποιες προυποθέσεις. Από την άλλη όμως αν θέλεις να σπουδάσεις οικονομικά το VUB στην αγγλική γλώσσα και όχι στην ολλανδική (είναι το ολλανδόφωνο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών) θα πληρώσεις πάνω από 5.000 Ευρώ το χρόνο.

Εγώ θα σου έλεγα κάτσε διάβασε να περάσεις, και αν δεν τα καταφέρεις, να το ψάξεις καλά σε διάφορες χώρες. Να πας ένα χρόνο να μάθεις τη γλώσσα και μετά να γραφτείς στο πανεπιστήμιο (συνεχίζοντας ταυτόχρονα τα μαθήματα γλώσσας). Αν θες Αγγλία, θα τα ακριβοπληρώσεις τα πανεπιστήμια εκεί, και σου εγγυώμαι ότι πολλά από αυτά είναι κατωτέρου επιπέδου από πανεπιστήμια στη Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, και από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Και όχι, η γλώσσα δεν είναι το τελευταίο, το σημαντικότερο είναι.

Δημοσ.

Περίμενε πρώτα τις βάσεις και μετά ψάξε για εξωτερικό. Επίσης θέλεις 5ο πεδίο άρα σε ενδιαφέρει ο βαθμός στο ΑΟΘ(που δεν έγραψες ακόμη) και στα μαθηματικά γενικής (με 1.3 και 0.7 συντελεστή).

Το ότι έπεσαν δύσκολα και παρέμεινε ο ίδιος αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ/ΤΕΙ σημαίνει ότι θα πέσουν οι βάσεις. Στις πανελλήνιες δεν έχει σχέση ο βαθμός που θα γράψεις γενικά αλλά ο βαθμός που θα γράψεις σε σχέση με τους άλλους «ανταγωνιστές». Εν τέλη οι σχολές στα νησιά έχουν αρκετά μειωμένες βάσεις(στη κρήτη ηλεκτρονικός μηχανικός με 15250 πέρυσι-φέτος λογικά λιγότερο)

Δημοσ.

Τα αγγλικά θα σου είναι πολύ χρήσιμα σε πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Γαλλίας, Γερμανίας;

Όσο για τα δίδακτρα, αν θέλεις προπτυχιακό τμήμα σε μη αγγλόφωνη χώρα που να διδάσκεται στην αγγλική, θα το χρυσοπληρώσεις. Για το υπόλοιπο γενίκευμα που κάνεις για τα δίδακτρα των πανεπιστημίων της Ευρώπης, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω και να σου πω ότι εξαρτάται από τη χώρα. Βέλγιο πχ, τα δίδακτρα κυμαίνονται από 500-850 Ευρώ το έτος, αναλόγως τι και πού θα σπουδάσεις. Και έχεις και έκπτωση αν πληρείς κάποιες προυποθέσεις. Από την άλλη όμως αν θέλεις να σπουδάσεις οικονομικά το VUB στην αγγλική γλώσσα και όχι στην ολλανδική (είναι το ολλανδόφωνο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών) θα πληρώσεις πάνω από 5.000 Ευρώ το χρόνο.

Εγώ θα σου έλεγα κάτσε διάβασε να περάσεις, και αν δεν τα καταφέρεις, να το ψάξεις καλά σε διάφορες χώρες. Να πας ένα χρόνο να μάθεις τη γλώσσα και μετά να γραφτείς στο πανεπιστήμιο (συνεχίζοντας ταυτόχρονα τα μαθήματα γλώσσας). Αν θες Αγγλία, θα τα ακριβοπληρώσεις τα πανεπιστήμια εκεί, και σου εγγυώμαι ότι πολλά από αυτά είναι κατωτέρου επιπέδου από πανεπιστήμια στη Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, και από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Και όχι, η γλώσσα δεν είναι το τελευταίο, το σημαντικότερο είναι.

σε βλεπω πληροφορημενο :P μηπως γνωριζομαστε και δεν το ξερω;

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας οι περισσότερες ήταν αρκετά χρήσιμες.Φίλε Arctic θα δούμε.. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...