xreokopia Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Η συναλλαγη οπωσδηποτε καταγραφεται αλλα υπαρχουν περιπτωσεις οπου δε θα φανει στο βιβλιαριο. Σε αυτη τη περιπτωση εαν θελεις να δεις την αναλυττυκη κινηση η διαδικασια ειναι οτι πρεπει να τους κανεις... αιτηση για να το κοιταξουν και να σου απαντησουν.
grigas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Στην Εθνική Τράπεζα, εάν έχεις έναν λογαριασμό με πολλές κινήσεις από ATM, αυτόματες συναλλαγές κλπ του οποίου ΔΕΝ έχεις ενημερώσει το βιβλιάριο για καιρό, όταν πας να το ενημερώσεις, κάνει μία σούμα και σου βγάζει μία συγκεντρωτική συναλλαγή. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να πας σε κάποιον υπάλληλο και να σου κάνει μία αναλυτική εκτύπωση τις συναλλαγές οι οποίες δεν φάνηκαν στο βιβλιάριο.
xreokopia Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Αυτο μολις ειπα... θελει αιτηση. Εγω που κανω αναληψεις απ το ATM μερα παρα μερα, μου συμβαινει συνεχως. Ή μπορει να πεσει το συστημα.
kfyros Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Ή εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, ή εγώ δεν καταλαβαίνω τι λες εσύ. Όταν πήγα στην τράπεζα ν'ανοίξω λογαριασμό, υπέγραψα κάποια χαρτιά. Σε κανένα από αυτά δεν έλεγε ότι η υπογραφή μου θα αποθηκευτεί ψηφιακά και θα υπάρχει πρόσφορη σε όποιον υπάλληλο μπει μέσα στον υπολογιστή και δει την καρτέλα μου. Το να έχει η τράπεζα κάποιο προσωπικό μου χαρτί που εγώ έχω υπογράψει και να το συγκρίνουν με την υπογραφή που θα τους δώσω, κανένα πρόβλημα. Το να σκανάρουν την υπογραφή μου για να μπει ψηφιακά μέσα σ'ένα σύστημα που έχουν πρόσβαση εκατοντάδες, προσωπικά εγώ δεν έχω δώσει καμία άδεια. Κι όμως έχεις δώσει. Διάβασε προσεκτικά τα κείμενα των συμβάσεων... Αν παρόλα αυτά διαμαρτυρηθείς στην τράπεζα , και απαιτήσεις να διαγράψουν τη σκαναρισμένη υπογραφή σου από το Οnline σύστημα τους, απλά εσύ θα ταλαιπωρηθείς. Πρακτικά δεν θα μπορείς να κάνεις συναλλαγές σε άλλο κατάστημα εκτός από αυτό που έχει τις πρωτότυπες υπογραφές σου, και κάθε φορά που θα πηγαίνεις στο γκισέ ή για κάποια δουλειά που θα χρειάζεται έλεγχο υπογραφής, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να φέρουν τα πρωτότυπα έγγραφα από το αρχείο και να συγκρίνουν την υπογραφή σου με αυτή που έχουν οι συμβάσεις.. Την έχω πατήσει γι αυτό στο λέω. Άνοιξα λογαριασμό σε κατάστημα που δούλευε η νύφη μου στην επαρχία, και δεν δέχονταν να τους κάνω συναλλαγές σε άλλο κατάστημα (στην Αθήνα), επειδή τα ζωντόβολα στο κατάστημα της νύφης μου δεν είχαν περάσει στο Online τις σκαναρισμένες συμβάσεις για να τσεκάρουν την υπογραφή μου.. Κάθε φορά που έπρεπε να κάνω συναλλαγή έπρεπε να τους στέλνουν με φαξ τη σύμβαση για να επιβεβαιώνουν την υπογραφή μου, κι έχανα κανένα μισάωρο περιμένοντας (ταλαιπωρώντας και τους άλλους πελάτες της τράπεζας μετά από μένα).. Όσο αφορά τις τηλεφωνικές ενεργοποιήσεις καρτών, δεν ξέρω τι κάνουν τώρα, παλιά το έκαναν. Σε έπαιρναν τηλέφωνο και σε ειδοποιούσαν ότι υπάρχει κάρτα έτοιμη να πας να την πάρεις. Φυσικά όταν πήγαινες εκεί υπέγραφες ότι την παρέλαβες, αλλά για να βγει αυτή η ριμάδα η κάρτα και για να είναι έτοιμη όταν πας στην τράπεζα, πρέπει να μπουν υπογραφές σε κάποια χαρτιά. Γι'αυτά, χρησιμοποιούσαν την υπογραφή που είχαν αποθηκευμένη στο σύστημά τους. Γι'αυτό το λόγο ποτέ δεν σε ειδοποιούσε κάποια άσχετη τράπεζα ότι έχει έτοιμη κάρτα (ίσως να σου τηλεφωνούσε για να σου πει κάποια "προσφορά", αλλά ποτέ για έτοιμη κάρτα). Αλλά, υπήρχαν τράπεζες που έχοντας τα στοιχεία σου ήδη (ταυτότητα, ΑΦΜ, φορολογική δήλωση, και την υπογραφή σου αποθηκευμένη) ετοίμαζαν την κάρτα και σου την πρόσφεραν και πήγαινες και την έπαιρνες και μετά υπέγραφες για παραλαβή και για pin. Μη μου λες τώρα για πράγματα που τα έχω ζήσει προσωπικά. Η visa της Eurobank έτσι βγήκε, ποτέ δεν πήγα εγώ να ζητήσω να μου βγάλουν κάρτα. Τηλεφωνικώς με ειδοποίησαν ότι μου έχουν κάρτα και να πάω να την πάρω. Μόνος σου τα γράφεις.. Η κάρτα είναι ένα κομάτι πλαστικό.. Πλέον τη στέλνουν με απλο ταχυδρομείο και σου λένε να πας να πάρεις το pin από κατάστημα που έχεις δηλώσει. Εκεί υπογράφεις και τη σύμβαση. Κάποιοι δίνουν στον courier και χαρτιά τα οποία πρέπει να τα υπογράψεις.. Κάποιοι μάλιστα, όπως η eurobank που αναφέρεις, αν είσαι πελάτης τους σου στέλνουν από μόνοι τους κάρτα.. Πάλι όμως πρέπει να υπογράψεις συμβάσεις κλπ. και να την ενεργοποιήσεις.. Πάνω στην κάρτα ή στο cover letter που είναι κολλημένη πάνω του, γράφουν πως γίνεται η ενεργοποίηση , και ότι με την ενεργοποίηση γίνεται και αποδοχή των όρων σύμβασης που επισυνάπτονται κλπ. κλπ. .. Χωρίς υπογραφές (έστω για παραλαβή του Pin ή της κάρτας), αυτοί είναι εκτεθειμένοι, όχι εσύ... Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα και μετά να αρνηθείς όλες τις συναλλαγές, αφού δεν έχεις υπογράψει καμιά σύμβαση με την τράπεζα για αποδοχή οποιονδήποτε όρων.. Δεν μπορείς να φανταστείς τις πιστολιές έχουν φάει από τέτοιες μαλακίες, για αυτό είναι πάαααααρα πολύ προσεκτικοί ... Εδώ να ρωτήσω, αν κάποιος έχει σκαναρισμένη την υπογραφή μου, και την τυπώσει κάπου (μελάνι δεν χρησιμοποιείται για εκτύπωση; ), ο γραφολόγος τι μπορεί ν'αποδείξει; Αφού βασικά η υπογραφή μου θα είναι, τι να τον κάνω τον γραφολόγο; Ίσως κάποιον άλλον ειδικό να χρειαστώ, να ελέγξει το μελάνι να δει ότι είναι από εκτυπωτή (αν παίζει ειδικό μελάνι που έχουν μόνο οι εκτυπωτές και όχι τα στυλό). Καταρχήν δεν χρειάζεσαι γραφολόγο για να καταλάβεις αν μια υπογραφή έχει τυπωθεί από printer ή είναι πρωτότυπη.. Όταν γράφεις κάπου υπάρχει το γνωστό βαθούλωμα στο χαρτί.. Οι γραφολόγοι εξετάζουν δεκάδες πράγματα, και τα σημαντικά αφορούν και στο πόσο πιέζεις το στυλό πάνω στο χαρτί, κλπ.. Σε κάθε περίπτωση, όσο καλός πλαστογράφος και να είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή σου σε κάποιο χαρτί, δεν μπορεί να αντιγράψει τον τρόπο που υπογράφεις, την πίεση, την κλίση του χεριού σου κλπ. Πιο εύκολο είναι να σου βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο και να σου πουν να υπογράψεις σε χαρτί παρά να πλαστογραφήσουν την υπογραφή σου. Ακόμα και αυτό όμως είναι δυνατόν να το βρει ένας γραφολόγος (δηλαδή πόσο στρεσσαρισμένος ήσουν όταν υπέγραφες), συγκρίνοντας φυσικά άλλα γραπτά σου..
The_Judas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Καταρχήν δεν χρειάζεσαι γραφολόγο για να καταλάβεις αν μια υπογραφή έχει τυπωθεί από printer ή είναι πρωτότυπη.. Όταν γράφεις κάπου υπάρχει το γνωστό βαθούλωμα στο χαρτί.. Οι γραφολόγοι εξετάζουν δεκάδες πράγματα, και τα σημαντικά αφορούν και στο πόσο πιέζεις το στυλό πάνω στο χαρτί, κλπ.. Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Υπάρχουν ορισμένοι που γράφουν με μαύρο στυλό και χωρίς να πατάνε ιδιαίτερα το χαρτί πράγμα που δυσκολεύει την αναγνώριση.
ocJToss Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 1. Αρχικά για να κάνεις ανάληψη απαιτείται ΜΟΝΟ η ταυτότητά σου. Βιβλιάρια δε χρειάζονται. Είναι εντελώς προαιρετικό κι αυτό απλά για να σου το ενημερώσουν. Αν πχ έχεις A400 από alpha Bank και δεν το ενημερώσεις για πολύ καιρό, απλά θα βγει μια συγκεντρωτική στο τέλος. 2. Η τράπεζα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σου δείξει το video της ημέρας (αρκεί το 10 λεπτο της συναλλαγής στο γκισέ). Είναι κρίμα επειδή η γυναίκα είναι μεγάλης ηλικίας, να θεωρούμε πως πάσχει από άνοια. Επίσης αν είχε κάνει εκείνη την ανάληψη θα της ενημέρωναν το βιβλιάριο που ήδη έχει (αφού με αυτό πηγαίνει). Και μιλάω επειδή δούλευα σε τραπεζικό σύστημα. Αυτά.
daPro Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 μιλησα μενα φιλο δικηγορο κ μου ειπε να παω σε αλλο καταστημα της τραπεζας κ να ζητησω κινηση λογαριασμου κ αν εκει φαινεται η συναλλαγη τοτε να τα παρατησω... Αυτό το κάνουν γενικά, οπότε μη το θεωρείς παράξενο. Μαλλον για να ξεχωρίζεις το παλιο με το καινουριο ή κατι τετοιο τελοσπαντων. τα 2 πιο παλια της βιβλιαρια το ενα εχουν σκίσει στην μεση κ το αλλο τοχουν τρυπησει. εδω εχουν σκισει την σελιδα με τα στοιχεια της κ μην ξεχναμε οτι ειχε ακομα 2 σελιδες στο τελος.
xreokopia Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ο δικηγορος σου ειπε μπουρδες γιατι οτι φαινεται στο ενα καταστημα θα φαινεται και στο αλλο. Υπαρχει το online συστημα με το οποιο επικοινωνουν τα κατ/τα. Tην υπογραφη την ειδες? ειναι της πεθερας σου?
partblah1990 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/139901/speira-ekane-analipseis-apo-trapezikoys-logariasmoys-nekron
xreokopia Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δηλαδη επροκειτο περι αυτης της σπειρας, που συνεληφθη? Τα λεφτα τα πηρε πισω η πεθερα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα