Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πρόσφατα μετακόμισα σε νέο σπίτι και θέλω πριν ακόμη το επιπλώσω να κανονίσω όλα τα θέματα με την εικόνα τον ήχο κτλ (καλωδιώσεις, τοποθέτηση κτλ κτλ) γιατί προβλέπεται αν όλα πάνε καλά να μείνω κάμποσα χρονια στο συγκεκριμένο σπίτι.

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι ένα σύστημα για τον ήχο με πολλαπλούς δορυφόρους που να επικοινωνεί τόσο με την τηλεόραση μου όσο με το pc και το laptop μου -και ασύρματα γιατί όχι?- τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μου κτλ

θέλω σε κάθε δωμάτιο να βάλω τουλάχιστον 4 ηχεία με το καθιστικό σίγουρα να έχει 7.1 η 7.2

θα προτιμούσα τα καλώδια να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο.... (ασύρματες λύσεις θα ήταν μια χαρά)

όλα αυτά θα ήθελα (πηγες, playlist κτλ) να ελέγχονται από ένα κεντρικό σύστημα με ένα τηλεκοντρολ (ίσως και τρίτου κατασκευαστή όπως αυτά τα mini πληκτρολόγια της logitech) και θα ήθελα κάπως να επιτευχθεί να πιάνει το τηλεκοντρολ σε όλα τα δωμάτια..

Ακομη θα ήθελα να είναι σε θέση το σύστημα να μεταδίδει άλλη πηγή ήχου στα ηχεία πχ στο καθιστικό και άλλη στην κρεβατοκάμαρα...

ξέρω ότι αυτά τα πράματα δεν είναι φτηνά... αλλα έχοντας πει αυτό θα ήθελα να γλιτώσω όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα χωρίς να χάσω ιδιαιτερα σε λειτουργικότητα και ποιότητα.. δηλαδή ο παράγοντας απόδοση/τιμή είναι καθοριστικός για εμενα.

Έχετε κάποιες προτάσεις λύσεις στο μυαλό (για ηχεία ενισχυτές software κτλ) που θα μπορούσαν να μου λύσουν τα χερια? :)

Σας ευχαριστώ εκ των προτερων.

Τέλος έχετε υπόψιν wifi εξωτερικούς σκληρούς δίσκους με δυνατότητα να φιλοξενήσουν στο κέλυφος τους παραπάνω από έναν σκληρό? (για να φτάσω ας πούμε τα 6TB με 12 TB)

Δημοσ.

για ΑΣΥΡΜΑΤΟ εξωτερικο σκληρο με τετοια χωρητικοτητα, λιγο δυσκολο... με ενα freeNAS θα εκανες δουλεια.

τωρα, για το media center, ενα καλο pc με mythubuntu θα αρκουσε. για να στειλεις ομως διαφορετικο ηχο σε διαφορετικα δωματια, φανταζομαι θα χρειαζονται και ξεχωριστες καρτες ηχου για καθε δωματιο, αρα και ξεχωριστο αναμεταδοτη για καθε καρτα. το τηλεκοντρολ θα μπορουσε να ειναι καποιο κινητο με android ή IOS.

4 ηχεια ΜΕ sub σε καθε δωματιο?

Δημοσ.

Καλά όλά άυτά, αλλά αν δεν δώσεις συγκεκριμένο μπάτζετ δεν νομίζω ότι μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος πρακτικά. Πχ, αν μιλάμε για 3 χώρους που θες ηχεία (σαλόνι και 2 υ/δ) μιλάμε κατευθείαν για 15 ηχεία. Με τιμή 100 ευρώ ανά ηχείο μιλάμε για 1500 ευρώ, ενώ με τιμή 300 ευρώ ανά ηχείο μιλάμε 3500 ευρώ (χώρια ενισχυτές, subwoofer, καλώδια κλπ).

Επίσης, για αυτό με το τηλεκοντρόλ δύσκολο γενικά. Μάλλον θα παίξεις με κάποιον υπολογιστή-server και αντί για τηλεκοντρόλ θα τον χειρίζεσαι με κάποιο λάπτοπ/κινητό και remote desktop.

ΕΝΤΙΤ: Με πρόλαβε ο damian.

Δημοσ.

καταρχην, μιλαμε για μονοορωφο σπιτι? αν ναι, τοτε συμφερει τα ηχεια να συνεθουν με καλωδιο ενδοτοιχια. το σπιτι νεοδμητο - στοκαρισμενο - βαμμενο και ολα αυτα?

δυσκολο εγχειρημα αυτο που πας να κανεις...

Δημοσ.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο εγχείρημα...

Το σπίτι θα είναι με νοίκι οποτε δεν ξέρω αν μπορώ να πειράξω τους τοίχους... το σίγουρο είναι ότι θα μείνω αρκετά χρονια (τουλάχιστον 5) στο συγκεκριμένο γιατί είναι ευκαιρία και είναι όπως το θέλω.

Τώρα τα δωμάτια είναι ένα καθιστικό 2 υπνοδωμάτια.

δεν είναι απαραίτητο στα αλλα δωμάτια να υπάρχει sub (ίσως στην μια κρεβατοκάμαρα μονο)

Έτοιμες λύσεις που να διακλαδίζουν τον ήχο δεν υπάρχουν? Πχ mediacenter/ενισχυτές κτλ?

αυτό που θέλω είναι σε κάθε δωμάτιο να υπάρχει καλή ποιότητα ήχου/ακουστικής.. να μην αναγκάζομαι πχ να βάζω δυνατά τα ηχεία του καθιστικού για να ακούγεται και στην κρεβατοκάμαρα κτλ

τέλος αν κάποιος βλέπει DVD/τηλεόραση στο καθιστικό θα ήθελα ο ήχος να περνάει από το mediacenter/ενισχυτή και να ακούει από εκεί τον ήχο.. και ταυτόχρονα θα ήθελα κάποιος άλλος να είναι σε θέση να ακούει την μουσική του κτλ στην κρεβατοκάμαρα.

τέλος θα ήθελα να αλλάζω πηγες χωρίς να κάνω πολλές ρυθμίσεις...

για παράδειγμα να βλέπω μια ταινία αλλα μετά να παιζω τα τραγούδια που έχω στον σκληρό δίσκο η στο pc ... η ενώ βλέπω μια ταινία να ακούσω την ηχητική σήμανση του pc όταν τελειώσει μια εργασία που του έχω βάλει και τέτοια.

το budget δεν είναι ατέλειωτο αλλα θα ήθελα την φτηνότερη δυνατή λύση για το καλύτερο αποτέλεσμα...αν είναι 1500 τότε 1500 αν είναι 3000 τότε 3000....

Δηλαδή αν κανονικά βγαίνει γύρο στα 5000 αλλα μπορώ να κάνω και την δουλειά μου με υλικό των 3000 τότε θα προτιμούσα το δεύτερο (εάν η ποιότητα η λειτουργικότητα δεν είχε τεραστια διαφορα)

Δημοσ.

ξερεις τι γινεται? αν παιξεις ασυρματα, για καθε δωματιο, θες εκτος απο ξεχωριστο δεκτη, και ξεχωριστο ενισχυτη. οποτε το κοστος ανεβαινει αρκετα.

εσυ στην ουσια θες :

1) απο μια κεντρικη πηγη, ο καθενας να μπορει να ακουει ο,τι θελει στο δωματιο του.

2) να μπορει ο ηχος της τηλεορασης/DVD/υπολογιστη να μετφερεται στο επιθυμητο δωματιο.

3) να μπορεις να αλλαζεις την πηγη του ηχου πχ απο τηλεοραση σε dvd σε pc ή και ολα μαζι.

ξεχασα κατι?

απο αποψης hardware, χρειαζεσαι :

1) ενα καλο pc, στο οποιο θα μπορεις να βλεπεις ταινιες, να ακους μουσικη κτλ.

2) εναν ενισχυτη για το σαλονι, για να οδηγησει τα ηχεια του σαλονιου.

3)α) αν προτιμησεις ασυρματη συνδεση, θες ξεχωριστο αναμεταδοτη μαζι με τον δεκτη του για καθε δωματιο ΚΑΙ ενισχυτη για τα ηχεια του καθε δωματιου.

3)β) αν μπορεσεις με ενσυρματη συνδεση, θες ή εναν ενισχυτη με τοσες εξοδους οσα τα ηχεια του καθε δωματιου επι τα δωματια, ή εναν ενισχυτη για καθε δωματιο.

αρα την δουλεια της αποστολης του ηχου στο καθε δωματιο, θα την κανει ειτε ενα pc με πολλες καρτες ηχου και το καταλληλο λογισμικο για να επιλεγεις τι θα παει πού,

ειτε καποιο ειδος ενισχυτη με αυτη την δυνατοτητα.

αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα μπορουσες να κανεις δουλεια με ενα κεντρικο pc/server, που να εχει τα παντα πανω του, και με ενα μικροτερο pc/laptop/smartphone να επιλεγεις τι θα παιξει σε καθε δωματιο.

θα σου προτεινα παντως να ρωτησεις σε καποιο φορουμ αποκλειστικα για home cinema, πιθανοτατα να ξερουν καλυτερα

Δημοσ.

αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα μπορουσες να κανεις δουλεια με ενα κεντρικο pc/server, που να εχει τα παντα πανω του, και με ενα μικροτερο pc/laptop/smartphone να επιλεγεις τι θα παιξει σε καθε δωματιο.

Αυτή είναι και η καλύτερη - πιο παραμετροποιήσιμη - φθηνότερη λύση που μπορώ να σκεφτώ. Όμως θέλει αρκετή δουλειά για να στηθεί σωστά, και το αποτέλεσμα δεν θα είναι απαραίτητα αρκετά εύχρηστο ώστε να αξίζει την μανούρα και τα έξοδα.

Δημοσ.

σίγουρα δεν θα είναι εύκολο... αλλα σκέφτηκα δεν θα είμαι ο μονος σε ολόκληρο τον κόσμο που θέλει να στήσει έτσι το ηχοσύστημα στο σπίτι του η τέλος πάντων κάπως παρόμοια....

οποτε σκέφτηκα μήπως υπάρχουν έτοιμες λύσεις από θέμα software κτλ...

όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές θα δοκιμάσω και σε ένα πιο εξειδικευμένο forum όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω (αυτό δεν σημαίνει ότι αν σας έρθει μια ιδέα δεν την πετάτε και εδώ :)

Δημοσ.

ο μονος δεν εισαι.απλα οι αλλοι εχουν λεφτα και πανε σε εταιρειες και το παιρνουν ετοιμο...

smart home ειναι αυτο που ψαχνεις και προσωπικα το κοβω απιστευτο να το κανεις σε σπιτι που δεν σου ανηκει!

αν ενας ενοικιαστης το πληρωνε και μου αφηνες καλωδιωσεις και rack εγω θα τον αφηνα παντως.καλα και απλα ηχομονωση(μονοκατοικια?) αν μου βαζε θα του χαριζα και την εγγυηση.

ασυρματες συνδεσεις!?!!?! για ηχο οκ αλλα για εικονα?!τι εικονα divx?!τεσπα δεν παιζει...

θες στην καλυτερη ενα 3χιλιαρο για home cinema σε καθε δωματιο-χωρις ηχομονωση!!.

σερβερ κανα 3χιλιαρο.Το θεμα προγραμμα ειναι custom κατασταση(νομιζω).στο θεμα προγραμμα ειναι το μεγαλυτερο προβλημα για μενα αλλα θα βρεις καποιον να στο φτιαξει...

avclub.gr avsite.gr και στειλε μου τα λινκς αν κανεις ποστ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...