Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θελω να μεταφέρω το αμάξι μου από την ελλάδα (θεσσαλονίκη) στο Λονδίνο ή εστω στο Brighton. Ξερετε κάποια μεταφορική που να το κάνει αυτό με ασφάλεια κ κάποια εγγύηση?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://www.mondialtransport.co.uk/

Ελα φιλε, παρε τηλεφωνο σε αυτη την εταιρια και μιλα με τον γιωργο.

Μου εκανε την μετακομιση μου απο ιρλανδια ελλαδα, εχει φοβερες τιμες και με προσοχη. Εφερα και την μηχανη μου μαζι του. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

Sent from my android using Insomnia

Δημοσ.

ευχαριστω. θα τον παρω τηλ αυριο. Γιατί εχω καλό αμαξι κ το αγαπαω. Οπότε δεν θέλω να το σκοτώσω..

Δημοσ.

ευχαριστω. θα τον παρω τηλ αυριο. Γιατί εχω καλό αμαξι κ το αγαπαω. Οπότε δεν θέλω να το σκοτώσω..

Θα το πληρώσεις στο πολλαπλάσιο με τις ασφάλειες εδώ πέρα.

Τι έχεις;

Δημοσ.

Θα το πληρώσεις στο πολλαπλάσιο με τις ασφάλειες εδώ πέρα.

Τι έχεις;

μπορει να το εχει ασφαλισμενο εδω και να παιρνει την πρασινη ευρωπαικη καρτα. οι πιο πολλες σοβαρες ασφαλειες την δινουν χωρις εξτρα χρεωση. το εχω ψαξει κι εγω αυτο, με τη διαφορα οτι εγω ηθελα να το φερω ο ιδιος το αμαξι αγγλια, γι αυτο τον ρωτησα αν παιζει σαν option.

Δημοσ.

γενικά δεν είναι επικίνδυνη η οδήγηση με ένα αριστεροτίμονο στην αγγλία και αντίστοιχα με ένα δεξιοτίμονο εδώ?

Δημοσ.

συνηθιζεται. το εκανα και σαν φοιτητης εκει.

ξερεις αλλωστε ποσα αριστεροτιμονα κυκλοφορουν ακομα και οι ιδιοι οι αγγλοι σαν εισαγομενα λογω τιμης/αντικες/σπανια/κτλ;

Δημοσ.

Παρκάρισμα γιατι? Εδώ δεν παρκάρεις και στα δύο πεζοδρόμια (εννοώ και τις δύο πλευρές του δρόμου)? :P

Προσπέραση μπορεί, αλλά γενικά εκεί τις αποφεύγεις γιατι υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν και αστυνομία που δεν αστειεύεται. Τι το πέρασες...Ελλαδιστάν? Στις κύριες οδικές αρτηρίες πάνε σαν κοπάδι, όχι όπως εδώ οποίος να ναι, σε όποια λωρίδα να ναι, με όσο να ναι. Να μην μιλήσω για τη ΛΕΑ!

Δημοσ.

επειδη δεν αστειεύονται με ορια και προσπεράσεις, δεν το θεωρώ και τοσο μεγαλο θεμα να μην μπορω να προσπερασω μερικές φορες. πόσο σου βγηκε οδικώς ?

Δημοσ.

Παρκάρισμα γιατι? Εδώ δεν παρκάρεις και στα δύο πεζοδρόμια (εννοώ και τις δύο πλευρές του δρόμου)? :P

Προσπέραση μπορεί, αλλά γενικά εκεί τις αποφεύγεις γιατι υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν και αστυνομία που δεν αστειεύεται. Τι το πέρασες...Ελλαδιστάν? Στις κύριες οδικές αρτηρίες πάνε σαν κοπάδι, όχι όπως εδώ οποίος να ναι, σε όποια λωρίδα να ναι, με όσο να ναι. Να μην μιλήσω για τη ΛΕΑ!

Δεν είναι παράνομο να προσπεράσεις. Αν φυσικά δεν ξεπερνάς το όριο ταχύτητας. Αν και πλέον έχουν average speed limit κάμερες παντού.

Επίσης εξαρτάται τους δρόμους.

Ο δρόμος προς την δουλειά, (Β1205 - Α15 - Μ180 - A160) δεν έχει σταθερές κάμερες.

Και λόγο ώρας (7πμ) δεν υπάρχουν και περιπολικά στον M180.

Αντίθετα το απόγευμα (4μμ+) είναι random περιπολικά στον M180, και μάλιστα σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, έχουν φτιάξει υπερυψωμένες θέσεις για αυτά, ώστε να σε πιάνουν πριν τους δεις.

Btw αν χρησιμοποιείς country lanes προσοχή στα άλογα και τις τυφλές στροφές.

Από εκεί και μετά, όσον αφορά τα αριστεροτίμονα, δεν είναι και πολλά. Σε περιοχές όπως (Λονδίνο, και SE γενικότερα) ίσως να δεις κάμποσα. Αλλά αν περάσεις τον M25 βόρεια, ίσως και να δεις ένα ανα 10,000 αμάξια και αυτό μάλλον θα είναι φορτηγό ή Mustang. Επίσης κοντά σε λιμάνια.

Τα περισσότερα εισαγώμενα (grey imports) στην χώρα είναι από Ιαπωνία, οπότε είναι δεξιά όλα.

Δημοσ.

Λογάριασε θα κάνεις ένα φουλάρισμα να πας Ηγουμενίτσα. Θα ξαναφουλάρεις εκεί, από Βενετία θα πας Αυστρία και εκεί θα ξαναφουλάρεις λίγο πριν βγεις τα σύνορα για Γερμανία. Πριν βγεις από Γερμανία θα ξαναφουλάρεις, δεν ξέρω αν θα σου φτάσει μέχρι να φτάσεις στη θάλασσα για φέρι είτε για να πας υπογείως στην Αγγλία από το τούνελ.

Για τιμές φέρι δες στο ίντερνετ, χειμώνα τα δίνουν πιο φτηνά, καλοκαίρι λόγω τουρισμού βαράνε. Μην σκεφτείς ότι δεν θα κλείσεις καμπίνα για πιο οικονομικά, οι αεροπορικές θέσεις είναι ό,τι πιο άβολο και τα σαλόνια πολλές φορές τα κλείνουν, το ταξίδι είναι πάνω από 24 ώρες για Βενετία και μετά σε περιμένει μεγάλο ταξίδι.

Ιταλία τα διόδια ψιλοστοιχίζουν, δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι τώρα, αλλά κανά 50άρι τουλάχιστον θα σου βγει. Αυστρία πρέπει να αγοράσεις ένα σήμα και να το κολλήσεις στο παρμπρίζ, ήταν στην 1/3 τιμή των διοδίων της Ιταλίας, δεν ξέρω πόσο πάει τώρα. Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γαλλία δεν έχουν διόδια. Από εκεί και πέρα δεν έχω ιδέα τι παίζει τιμή για φέρι για Αγγλία, ή αν στο τούνελ πληρώνεις για να το χρησιμοποιήσεις και να περάσεις απέναντι (που μάλλον θα πληρώνεις, δεν ξέρω πόσο όμως).

Αν φτάσεις πρωί Βενετία, με 100 χλμ την ώρα μπορείς να φτάσεις στη θάλασσα το βραδάκυ (μόνο Γερμανία μπορείς να τρέξεις χωρίς όριο και αυτό μόνο όπου δεν απαγορεύεται από πινακίδες, οι υπόλοιπες χώρες έχουν όριο και είναι πάρα πολύ αυστηρές σ'αυτό. Ακόμα και στη Γερμανία, μία φορά που πήγα και βρήκα τη χαρά μου και λέω "τώρα θα τρέξω" μετά από λίγο είχα δύο αμάξια μπρος μου, δύο πίσω μου και από ένα δεξιά και αριστερά, 6 στο σύνολο να μου κάνουν σήμα να βγω από το δρόμο. Αστυνομία, είδαν ξένες πινακίδες και άτομο να τρέχει σαν παλαβό και με πλάκωσαν, χωρίς σειρήνες με κανονικά αυτοκίνητα, για έλεγχο. Με άφησαν φυσικά μετά τον έλεγχο και εξήγηση γιατί τρέχω τόσο, αλλά την ψιλοτρομάρα μου την πήρα κανονικότατα).

Δεν το συνιστώ όμως, καλύτερα να σταματήσεις για διανυκτέρευση κάπου στη Γερμανία και να συνεχίσεις την επόμενη μέρα, εκτός και αν έχεις άτομο να μποραστείτε την οδήγηση. Ο δρόμος δεν είναι δύσκολος, αν πάρεις φέρι από Ηγουμενίτσα φρόντισε να γνωρίσεις νταλικιέρηδες μέσα στο πλοίο, θα σου πουν τα πάντα, τι παίζει στους δρόμους, ποια πορεία να πάρεις, πού να διανυκτερεύσεις (αν και αυτοί κοιμούνται στις νταλίκες αλλά όλο και κάτι θα γνωρίζουν), πού ν'αγοράσεις το σήμα στην Αυστρία (στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρεις μπαίνοντας, τεσπα :P). Μπορεί να τύχει και κάποιος νταλικιέρης να βολεύει η πορεία του με τη δική σου, τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο, και απλά να τον ακολουθήσεις από πίσω χωρίς να σ'ενδιαφέρουν πινακίδες και δρόμοι.

Τώρα το πόσο θα βγει, κάνε τη σούμα απ'όσα σου είπα, μαζί με λίγο ψάξιμο για τιμές φέρι.

Η βενζίνη δεν ξέρω πόσο πάει Ιταλία, μέχρι πριν 3 χρόνια πάντως που η Ελλάδη ήταν ακόμα πιο φτηνή ήταν Ελλάδα-Αυστρία-Γερμανία-Γαλλία-Ιταλία. Αλλά Ιταλία δεν σ'ενδιαφέρει γιατί θα φουλάρεις πριν φύγεις απ΄πο Ηγουμενίτσα, εκτός βέβαια και αν τώρα η Ελλάδα είναι ακριβότερη από την Ιταλία, οπότε άστο για μόλις βγεις στη Βενετία.

Ν'ακολουθήσεις την πορεία από την πρώην Γιουγκοσλαβία δεν το συνιστώ, περνάς πολλές χώρες που δεν είναι στην ένωση και μπορεί να σε τρελάνουν στο ψάξιμο και να φας πολύ ώρα κάθε φορά στα σύνορα.

Δημοσ.

Πολύ καλά ακούγονται όλα αυτά, αλλά αν δεν βρω συνοδοιπόρο..θα το στείλω με μεταφορική. Thanx για τις εκτενείς οδηγίες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...