Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου πει κάποιος που ξέρει αν η επιληψία θεωρείτε αναπηρία , αν παρέχετε επίδομα αναπηρίας σε περίπτωση διάγνωσης της και αν είναι κληρονομική.

Πρόσφατα εξετάστηκε η γιαγιά μου και της βρήκαν οτι πάσχει από κρίσεις επιληψίας και θα ήθελα να μάθω τα παραπάνω.

θέλω να μάθω τι ισχύει αυτή την στιγμή γιατι με τις αλλαγές που έκαναν και την κατάσταση που επικρατεί δεν ειμαι σίγουρος αν δίνουν επιδόματα η τα έχουν κόψει και σκέφτηκα μήπως κάποιος μπορεί να μου δώσει πληροφορίες απο προσωπική ή επαγγελματική πείρα

ευχαριστώ. :)

Δημοσ.

Περνάς απο επιτροπή , η οποία αποφασίζει την αναπηρία σου.

Πανω απο 67% , παιρνεις το φουλ επιδομα ( αν θυμαμαι καλα γύρω στα 800).

Θέλει πολύ χαρτούρα και πολύ τρεξιμο , και κάθε χρόνο, πλεον , πρεπει να

ξαναπερνάει την επιτροπη. Καλο αυτο , γιατί έτσι πιασανε τα λαμογια που δηλώνανε

αναπηρία.

Τώρα , αν η γιαγιά σου έχει κάποιες κρίσεις τις οποιες φαρμακευτικά τις ελεγχει ,

ισως/μαλλον δεν θα την βγάλουνε ανάπηρη.

Συνήθως βγάζουνε βαριά περιστατικά , και πλεον , είναι πολύ αυστηροι.

Τέλος , η επιληψία ,όπως και η σχιζοφρένεια, έχει χαρακτηριστεί σαν βλάβη σε κάποια γονίδια στο DNA ,

που δημιουργεί τις λάθος νευροδιαβιβάσεις.

Οπότε είναι κληρονομικό , αλλα , δεν σημαινει ότι θα το έχεις εσυ. Σημαινει ότι το έχει η γιαγιά σου , υπάρχει μια

μικρή πιθανοτητα να το έχεις και εσύ , η αδερφή σου , τα παιδιά σου , τα ξαδερφια σου ,

τα ανηψια σου , τα δισσεγγονα σου κλπ...Μπορεί να περάσουνε και 3 γενεες και να μην υπαρρξει καποιος που το έχει

μπορεί να υπάρξουνε και 5 που το έχουνε.

Δημοσ.

Eχουν αλλάξει τα πράγματα με τα επιδόματα και το 67%. Πρέπει οπωσδηποτε ομως όπως ειπε και ο zazik να περάσει γιατρό ο οποίος θα προτείνει το 67% μετά να περάσει από πρωτοβάθμια επιτροπή δημόσιου νοσοκομείου ωστε να δωθεί το 67% και μετά να πάει στο ΙΚΑ να περάσει από ΚΕΠΑ με όλα τα χαρτιά που θα έχει...

800 ευρω???χεχεχε...δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Παραπληγικοί παίρνουν γύρω στα 400 αυτή τη στιγμή. Δε συζητάω για τυφλούς ή Κωφούς που πολλές φορές δε παίρνουν..

Η επιληψία πάντως αποτελεί λόγο για να θεωρηθεί κάποιος ΑΜΕΑ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πανω απο 67% , παιρνεις το φουλ επιδομα ( αν θυμαμαι καλα γύρω στα 800).

δεν νομίζω ότι ίσχυε αυτό με τα 800 euro, πχ ο πατέρας μου έχει 67% και άνω αναπηρία λόγω βηματοδότη αλλά δεν έπαιρνε ποτέ τέτοιο επίδομα...

πλέον για να πάρεις επίδομα αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι 80% και άνω και προφανώς όχι το ποσό που αναφέρθηκε, εκτός αν μιλάμε για συγκεκριμένες κατηγορίες..

όπου κάνω λάθος plz διορθώστε :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...