Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 316
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

MJBulls23 καλό που εισαι ακομπλεξάριστος αλλά απ την άλλη αντιλαμβάνεσαι πως ως καθηγητής οφείλεις να είσαι προσεκτικότερος στις σχέσεις σου με τους έφηβους.

Δε πας με τη 17χρονη μαθήτρια για κανέναν λόγο. Λειτούργημα ασκεις.

Εν πάση περιπτώση δε θα σε κρίνω εγώ για κάτι τέτοιο. Απλά εμένα δε μου ταιριάζει σα λογική. Αν η κοπέλα δεν ηταν μαθήτριά σου δε θα έδινα καμία σημασία.

(προσπαθώ να δω το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα)

Δημοσ.

Για ποιον λογο? :fear:

Ο κομφορμισμος ειναι η απολυτη καταστροφη!

Σας καταστρεφει.

Ακομα και εσυ που το παιζεις ψευτοαντικομφορμιστης εισαι μεσα στον κομφορμισμο καθως η ιδια η πραξη του να (προσπαθω να) παριστανω τον αντικομφορμιστη, ειναι κομφορμιστικη και υποκριτικη. :)

Κατ' αρχήν αν το παίζω ψευτοαντικομφορμιστής, αυτό με κάνει ψευτοψευτοαντικομφορμιστή; Τετραγωνίζομαι;

Επί του θέματος, υπάρχουν 2 πράγματα που μια, σχετικά συγκεκριμένη, μερίδα ανθρώπων συγχέει:

Το να είσαι το παράδειγμα αυτών που πρεσβεύεις

και

Το να πρεσβεύεις αυτά που συμφέρουν τις πράξεις σου

Η συνήθης διαφορά τους, είναι πως στην πρώτη περίπτωση συνήθως επιλέγεις έναν δρόμο δυσκολότερο από την πλειοψηφία του υπόλοιπου κόσμου.

Στη δεύτερη, το αντίθετο.

Παράδειγμα περίπτωσης Α: Κάνω 400 μέτρα περισσότερα στο κατακαλόκαιρο για να πετάξω τα σκουπίδια που οργάνωσα στην ανακύκλωση αντί να τα πετάω όλα στον κοντινότερο κάδο.

Παράδειγμα περίπτωσης Β: Στα 35 μου πήδηξα 17χρονη ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΟΥ και το ονόμασα αντικομφορμισμό.

Δημοσ.

MJBulls23 καλό που εισαι ακομπλεξάριστος αλλά απ την άλλη αντιλαμβάνεσαι πως ως καθηγητής οφείλεις να είσαι προσεκτικότερος στις σχέσεις σου με τους έφηβους.

Δε πας με τη 17χρονη μαθήτρια για κανέναν λόγο. Λειτούργημα ασκεις.

Εν πάση περιπτώση δε θα σε κρίνω εγώ για κάτι τέτοιο. Απλά εμένα δε μου ταιριάζει σα λογική. Αν η κοπέλα δεν ηταν μαθήτριά σου δε θα έδινα καμία σημασία.

Να, αυτες οι λογικες ειναι κομφορμιστικες και αρα τραγικες.

Γιατι να μην πηγαινα? Ακομα και τωρα θα πηγαινα. Τι σημασια εχει αν εισαι καθηγητης ή οχι?

Εγω και στον γιο μου μηδεν θα εβαζα αν αξιζε για μηδεν. Ουτε 0.0000001 παραπανω δεν θα επαιρνε απο εμενα ακομη και εαν ηξερα οτι χρειαζεται αυτο το 0.0000001 για να μπει σε μια σχολη που θα ηθελε.

Οποτε η δικαιολογια οτι εφοσον ειχαμε μια σεξουαλικου τυπου σχεση, θα τις εβαζα καλυτερους βαθμους παει περιπατο. Αρα που ειναι το προβλημα? Η κοινωνια δεν ειναι ετοιμη να δεχτει τετοιες ελευθερες αποψεις. Ακομη ειναι (η κοινωνια) πολυ οπισθοδρομικη και πλεει μεσα σε ενα κομφορμιστικο χειμαρο κοινωνικων προτυπων συμπεριφορων. :-( :eek:

Δημοσ.

Εγω και στον γιο μου μηδεν θα εβαζα αν αξιζε για μηδεν. Ουτε 0.0000001 παραπανω δεν θα επαιρνε απο εμενα ακομη και εαν ηξερα οτι χρειαζεται αυτο το 0.0000001 για να μπει σε μια σχολη που θα ηθελε.

Οποτε η δικαιολογια οτι εφοσον ειχαμε μια σεξουαλικου τυπου σχεση, θα τις εβαζα καλυτερους βαθμους παει περιπατο.

Ε ΑΜΑ ΤΗΝ ΕΚΟΨΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΠΟΡΝΙΔΙΟ

ΟΛΟ ΣΤΟ ΔΟΞΑΡΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΟΙ

Δημοσ.

Κατ' αρχήν αν το παίζω ψευτοαντικομφορμιστής, αυτό με κάνει ψευτοψευτοαντικομφορμιστή; Τετραγωνίζομαι;

Εχεις δικιο. Ηταν λαθος μου να το πω αυτο. Εσυ που εισαι ψευτοαντικομφορμιστης ηταν το σωστο.

Ή εσυ που το παιζεις αντικομφορμιστης ενα ισοδυναμο του.

Τελοσπαντων εγω αυτη την εντυπωση εχω σχηματισει για εσενα αλλά δεν ειναι σημαντικο αυτο.

Επί του θέματος, υπάρχουν 2 πράγματα που μια, σχετικά συγκεκριμένη, μερίδα ανθρώπων συγχέει:

Το να είσαι το παράδειγμα αυτών που πρεσβεύεις

και

Το να πρεσβεύεις αυτά που συμφέρουν τις πράξεις σου

Παράδειγμα περίπτωσης Α: Κάνω 400 μέτρα περισσότερα στο κατακαλόκαιρο για να πετάξω τα σκουπίδια που οργάνωσα στην ανακύκλωση αντί να τα πετάω όλα στον κοντινότερο κάδο.

Παράδειγμα περίπτωσης Β: Στα 35 μου πήδηξα 17χρονη ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΟΥ και το ονόμασα αντικομφορμισμό.

Δεν το ονομασα τιποτα.

Το να σκεφτω, πχ, να ΜΗΝ παω με 16χρονη ή με 22χρονη κλπ, επειδη ειναι μαθητρια μου, κλπ, ειναι κομφορμιστικο. Αυτο λεω.**

Ειναι και τραγικο συναμα.

Δεν υπαρχουν αυτα. Εφοσον αυτη θελει, εγω θελω, και κανενας δεν βλαπτεται αμεσα ή εμμεσα με λογικο τροπο, τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Πρεπει επιτελους να ξεπεραστουν ολα αυτα.

**Και δεν λεω και διατρανω οτι να ειμαι αντικομφορμιστης επειδη εκανα το ταδε. Λεω οτι πρεπει να υπαρχει απολυτη ελευθερια για οποιαδηποτε συμπεριφορα που δεν βλαπτει αμεσα ή εμμεσα τον αλλο με λογικο τροπο, και να καταργηθουν τα κοινωνικα προτυπα συμπεριφορων.

Δημοσ.

Μπορώ να ρωτήσω την αντίδρασή σου σε ένα φανταστικό σενάριο που ένας κομφορμιστής θα έβρισκε προσβλητικό;

Δημοσ.

Μπορώ να ρωτήσω την αντίδρασή σου σε ένα φανταστικό σενάριο που ένας κομφορμιστής θα έβρισκε προσβλητικό;

Εννοεις να κανω κατι που καποιος θα το θεωρουσε προσβλητικο?

Ειπαμε ειμαι ελευθερος να κανω οτιδηποτε θελω εφοσον δεν βλαπτει τον αλλο με οποιονδηποτε τροπο και σε πλαισια λογικης. Γιατι πχ αν παιζω World of Goo! πχ, μπορει καποιος να προσβαλεται απο αυτο, οποτε εκει μπαινει η φραση λογικα πλαισια. Και το να παιζω ενα παιχνιδι δεν ειναι λογικο για καποιον να ενοχλειται και σε λογικα πλαισια δεν τον βλαπτω!

Το παραπανω παραδειγμα βεβαια εχει την διαχωριστικη γραμμη της λογικη/μη-λογικη, ολοφανερη και σαφη. Υπαρχουν και περιπτωσεις οπως πχ μια μητερα μιας 17χρονης μαθητριας που ταραζεται-και αρα την βλαπτω με την ενεργεια μου- εαν η κορη της παει με καποιον καθηγητη της. Ειναι λογικο να ταραζεται αραγε?

Σε αυτες τις περιπτωσεις τον ορισμο και τα ορια της λογικης τα κρινει το κρατος με τους νόμους του.

Οποτε για να απαντησω στην ερωτηση σου: Εαν αυτο που κανω ειναι νομιμο και ο κομφορμιστης το θεωρησει προσβλητικο, διολου σημασια εχει για εμενα και η απαντηση μου ειναι ας το θεωρει προσβλητικο! Εγω θα συνεχισω να το κανω.

Εαν αυτο που κανω δεν ειναι νομιμο, τοτε εαν μαθω οτι δεν ειναι νομιμο και συμφωνησω οτι καλως δνε ειναι νομιμο, τοτε θα σταματησω να το κανω. Εαν δεν συμφωνησω δεν ξερω, αναλογως με την περιπτωση....

Δημοσ.

Εννοεις να κανω κατι που καποιος θα το θεωρουσε προσβλητικο?

Όχι, σου ζητάω την άδεια να σε ρωτήσω.

Δημοσ.

:fear:

Σου την δινω.... :)

Μπαίνεις σπίτι σου και βλέπεις τη μαμά σου με το μπαμπά σου, τον 17χρονο γιο του γείτονα και τον παππού του 17χρονου (ο οποίος ασχολείται περισσότερο με τον μπαμπά σου). ΔΕΝ παίζουνε μπιρίμπα. Και σου κάνει νόημα να συμμετάσχεις.

Όλα νόμιμα και συναινετικά.

Πώς αντιδράς.

Δημοσ.

Μπαίνεις σπίτι σου και βλέπεις τη μαμά σου με το μπαμπά σου, τον 17χρονο γιο του γείτονα και τον παππού του 17χρονου (ο οποίος ασχολείται περισσότερο με τον μπαμπά σου). ΔΕΝ παίζουνε μπιρίμπα. Και σου κάνει νόημα να συμμετάσχεις.

Όλα νόμιμα και συναινετικά.

Πώς αντιδράς.

Φευγω στην στιγμη και προσπαθω να το ξεχασω.

Σε μια μετεπειτα στιγμη θα ρωτουσα τι ηταν ολα αυτα(καθως ξερω οτι η πιθανοτητα να γινει κατι τετοιο ειναι 1/10^40 πχ) που ειδα.

Δεν καταλαβα προς τι η ερωτηση βεβαια.

BTW αν ρωτας την αποψη μου για το αν συμφωνω με αυτο που εκαναν, ΟΧΙ φυσικα και δεν συμφωνω και θα προσπαθουσα να τους πεισω να μην το ξανακανουν.

Εαν βεβαια θελουν να το ξανακανουν, παροτι θα εβαζα ολες μου τις δυναμεις να τους πεισω για να μην το κανουν, εαν συνεχιζαν να το θελουν θα το δεχομουν.

Επισκέπτης
Δημοσ.

τρια μπουλακια καθονταν...

oh hi

Οποτε η δικαιολογια οτι εφοσον ειχαμε μια σεξουαλικου τυπου σχεση, θα τις εβαζα καλυτερους βαθμους παει περιπατο. Αρα που ειναι το προβλημα? Η κοινωνια δεν ειναι ετοιμη να δεχτει τετοιες ελευθερες αποψεις. Ακομη ειναι (η κοινωνια) πολυ οπισθοδρομικη και πλεει μεσα σε ενα κομφορμιστικο χειμαρο κοινωνικων προτυπων συμπεριφορων. :-( :eek:

Μόνος σου ανέφερες την υπερεκτίμηση βαθμολογίας λόγω σεξουαλικής σχέσης.

Φευγω στην στιγμη και προσπαθω να το ξεχασω.

Σε μια μετεπειτα στιγμη θα ρωτουσα τι ηταν ολα αυτα(καθως ξερω οτι η πιθανοτητα να γινει κατι τετοιο ειναι 1/10^40 πχ) που ειδα.

πάρτυ με ούζα.

BTW αν ρωτας την αποψη μου για το αν συμφωνω με αυτο που εκαναν, ΟΧΙ φυσικα και δεν συμφωνω και θα προσπαθουσα να τους πεισω να μην το ξανακανουν.

Εαν βεβαια θελουν να το ξανακανουν, παροτι θα εβαζα ολες μου τις δυναμεις να τους πεισω για να μην το κανουν, εαν συνεχιζαν να το θελουν θα το δεχομουν.

Διαστρέβλωση αντίληψης ή απολογητικά απωθημένα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...