xaerialtwistx Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Καλημέρα στο forum! Έχω σπίτι μου κοντά στα 2.000 περιοδικά και για να μην πασχισω να τα πουλησω τωρα που θελω να τα δωσω, μου εδωσε ενας φιλος την ιδεα να πουλησω το χαρτι. Ξερει κανεις καποια εταιρεια που να αγοραζει χαρτι? Επειδη με μια αναζητηση που εκανα δεν βρηκα τιποτα με το αζημιωτο..
xaerialtwistx Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 δεν θα ήθελα να ξεφορτωθω 2000 περιοδικα που μαζευω 20 χρονια αν δεν ειχα αναγκη..
Porg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Φίλε δεν έχουν αξία ως χαρτί, αν ήταν έτσι με τόσα φυλλάδια ο καθένας θα έβγαζε μεροκάματο. Δοκίμασε τη τύχη σου στο Μοναστηράκι η με κάποια αγγελία
xaerialtwistx Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 το ξερω οτι δεν εχει αξια αλλα απο το τιποτα.. στο ιντερνετ λενε απο 1 ευρω το κιλο μεχρι 130 ο τονος! αλλα κανενας δεν λεει που και πως!
sphinxgr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Πόσα θα υπολόγιζες να πιάσεις? http://www.ecorec.gr/econew/index.php?option=com_content&view=article&catid=115:2010-07-12-13-34-17&id=121:2010-07-13-10-34-39
xaerialtwistx Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 το εχω ηδη τσεκαρει το site δεν ψαχνω απλα εταιρειες ανακυκλωσης αλλα εταιρειες που να πληρωνουν.. οσα κ να πιασω για τοσα περιοδικα πιστευω κατι θα ειναι τωρα.
fearwhatnow Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 το εχω ηδη τσεκαρει το site δεν ψαχνω απλα εταιρειες ανακυκλωσης αλλα εταιρειες που να πληρωνουν.. οσα κ να πιασω για τοσα περιοδικα πιστευω κατι θα ειναι τωρα. Δεν υπαρχουν εταιριες που πληρωνουν.Το ειχα ψαξει παλαιοτερα (περυσι για την ακριβεια).
Whiteyez Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Πιάσε και ρώτα κανέναν πακιστανό, ναι από αυτούς που ανοίγουν τους κάδους ανακύκλωσης και παίρνουν ότι χαρτούρα υπάρχει. Κάπου τα πάνε και βγάζουν λεφτά.
Adon1s Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Αν αποφασίσεις να τα πας για ανακύκλωση χωρις λεφτά , σε καμία περίπτωση μην τα αφήσεις σε κάδο ανακύκλωσης , αλλά να τα πάς απευθείας σε κάποιο κέντρο διαλογής , συλλογής , εταιρία , οτιδήποτε . Εγω εχω σταματησει να αφηνω χαρτια , αλουμινια κλπ σε κάδους και τα παω απευθειας σε εταιρια . Και αυτό , γιατί έρχονται γύφτοι , τσιγγάνοι , ρακοσυλλέκτες κλπ που μπαινουν και ψαχνουν στους κάδους , τα παίρνουν και φεύγουν . Και προκειμένου με τον τρόπο αυτό να μην πάνε ποτέ στην θεση τους , δηλαδη στο κεντρο ανακύκλωσης , αλλα στην καλύτερη πεταμένα σε καποιο τσαντήρι ή δίπλα σε καποιο χωραφι στον Δενδροπόταμο , τα παω εγω και τέλος .
fearwhatnow Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Πιάσε και ρώτα κανέναν πακιστανό, ναι από αυτούς που ανοίγουν τους κάδους ανακύκλωσης και παίρνουν ότι χαρτούρα υπάρχει. Κάπου τα πάνε και βγάζουν λεφτά. Καλη ιδεα και η καταληξη θα εχει ως εξης: Εξω απο Καδο Ανακυκλωσης: - xaerialtwistx : Ρε φιλαρακι, να σε ρωτησω κατι? Ξεπροβαλλει το κεφαλι του Πακιστανου μεσα απο τον καδο με ενα παμπερ κολλημενο στα μαλλια του. - Πακ : Λεγκε. - Πουλας καπου την χαρτουρα που μαζευεις? - Μπατσο εισαι? - Οχι,οχι.Για πες. - Τα βαζω μουνωση στο σπιτ. - Ελα πες μου.Εχω ενα σωρο για να πουλησω. - Πενηντα-Πενηντα.Παμε μαζι. - Εγινε. Ανακοινωση: Αγνοειται το μελος του Insomnia xaerialtwistx. 2
xaerialtwistx Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 εγω κατι εχω ακουσει οτι πληρωνουν κάπου στο Γκαζι αλλα περιμενω λεπτομερειες ευχαριστω πολυ παντως! αμ ξερει καποιος κατι συγκεκριμενο εδω ειμαι ευχαριστω.
Muchacho Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δεν μας λες καλυτερα τι περιοδικα εχεις,μηπως θελει κανεις να αγορασει?
sphinxgr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Αν έχει τίποτα playboy 80s θα είναι σίγουρα συλλεκτικά! Σε περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε παλαιά περιοδικά, μπορείτε να απευθυνθείτε είτε σε παλαιοβιβλιοπωλεία είτε σε δημοπρασίες· οι πιο γνωστές δημοπρασίες πραγματοποιούνται από τον κ. Βέργο (δύο φορές τον χρόνο) και από τον κ. Σπανό (κάθε τρίμηνο). Μπορείτε βέβαια να πουλήσετε ακόμη και σύγχρονα περιοδικά σε παλαιοβιβλιοπωλεία, στη μισή περίπου τιμή από αυτή που θα αναρτήσουν οι έμποροι. Το πόσο και αν θα τα πουλήσετε αν έχει ήδη το κατάστημα μεγάλο στοκ από τα συγκεκριμένα περιοδικά, δεν τα αγοράζει εξαρτάται από τους παράγοντες που αναφέραμε. Ορισμένα παλαιοβιβλιοπωλεία στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αθήνα είναι τα εξής: * Κουγέας Γιάννης (Αστιγγος 6, Μοναστηράκι, τηλ. 3245.331): Διαθέτει ελληνικά και ξένα περιοδικά, σύγχρονα και παλαιά. Η τιμή τους μπορεί να ξεκινήσει, π.χ. για ένα σύγχρονο που κόστιζε 1.500-2.000 δρχ., από 300 ως 500 δρχ., ενώ ένα σπάνιο μπορεί να φθάσει και τις 1.500 δρχ. το τεύχος. * «Ιστωρ» (Ιπποκράτους 156, τηλ. 6435.762): Εδώ θα συναντήσετε κυρίως ελληνικά περιοδικά. Μπορεί να πετύχετε και περιοδικά ένα μήνα μετά την κυκλοφορία τους ως και του προηγούμενου αιώνα. Ενα σύγχρονο περιοδικό ποικίλης ύλης μπορεί να κοστίζει από 300 δρχ., ενώ η αξία των σπάνιων κομματιών ανεβαίνει ανάλογα με τους προαναφερόμενους παράγοντες. Π.χ. ο «Ασμοδαίος» του 1880 κοστίζει 2.500 δρχ. το τεύχος. * Κουγέας Ιωάννης (Αστιγγος 21, Μοναστηράκι, τηλ. 3219.608): Μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένα περιοδικά που κυκλοφόρησαν πριν από δύο-τρεις μήνες, αλλά και πολύ παλαιότερα. Η τιμή ενός σύγχρονου περιοδικού ξεκινά από 300 δρχ. και μπορεί να φθάσει στις περίπου 2.000 δρχ., αν είναι παλαιότερο και έχει ζήτηση. Για παράδειγμα, αναφέρουμε ότι μπορείτε να βρείτε το «Ρομάντζο» του '55 500 δρχ. ή ακόμη και κόμικς των δεκαετιών '50-'60, όπως τα «Διαπλανητικά». * Σταθόπουλος Στέλιος (Φιλολάου 151, τηλ. 7015.292): Διαθέτει περιοδικά παλαιά από τον προηγούμενο αιώνα ως και το 1970, για τα οποία μπορεί να πληρώσετε από 300 δρχ. ως και περίπου 2.000 δρχ. το τεύχος. Βέβαια η τιμή μπορεί να ανέβει αν πρόκειται και κάποιον σπάνιο τόμο. * Καραβίας (Ασκληπιού 35, τηλ. 3620.465): Και αυτό το κατάστημα διαθέτει παλαιά μεταχειρισμένα περιοδικά ελληνικά και ξένα (από 1.000 δρχ.), του προηγούμενου αιώνα ως και το 1970. * Νασιώτης Σωτήρης (Ηφαίστου 24, Μοναστηράκι, τηλ. 3212.369): Θα συναντήσετε μεγάλη ποικιλία σε παλαιά περιοδικά που κυκλοφόρησαν πολλές δεκαετίες πριν, από 1.000 δρχ. το τεύχος, ως και 20.000 δρχ., αν έχουν ξυλογραφίες. Υπάρχει και ένα μικρό στοκ σύγχρονων περιοδικών, έως ότου εξαντληθούν. Τα σύγχρονα ποικίλης ύλης κοστίζουν από 300 ως 500 δρχ., ενώ τα εξειδικευμένα από 700 ως 800 δρχ. Μπορείτε να προμηθευτείτε και ξένα μεταχειρισμένα περιοδικά, όπως τους «Times» προηγούμενων μηνών ή χρόνων περίπου στις 300 δρχ. * «Βιβλιοφιλία», Σπανός Κωνσταντίνος (Μαυρομιχάλη 7, τηλ. 3614.332): Εξυπηρετεί άτομα που θέλουν να βρουν πληροφορίες από περιοδικά σύγχρονα (που κυκλοφόρησαν πριν από δύο-τρία χρόνια) αλλά και συλλέκτες που συγκεντρώνουν περιοδικά ακόμη και του προηγούμενου αιώνα. Η τιμή των πρόσφατων περιοδικών ξεκινά από 300 ή 500 δρχ. για δύο-τρία τεύχη μαζί και ανεβαίνει ανάλογα με τη ζήτηση και τη σπανιότητά τους. Στα ράφια του θα συναντήσετε, π.χ., τη «Διάπλαση των παίδων», που κυκλοφορούσε από το 1880 ως το 1946, στην τιμή των 12.000 δρχ. ο τόμος, τη «Φιλολογική Πρωτοχρονιά» (1980-1990) στις 3.000 δρχ. ο τόμος, την «Αρχιτεκτονική» (1960-1970), που κοστίζει 500 δρχ. το τεύχος κτλ. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι τα περιοδικά του 20ού αιώνα κοστίζουν από 300 ως 1.000 δρχ., ενώ του 19ου αιώνα από 1.000 δρχ. ως 3.000 δρχ. το τεύχος. * Χιωτάκης Ν. Ιωάννης (Νορμάνου 7, Μοναστηράκι, τηλ. 3247.835): Και εδώ η χρονολογική γκάμα των περιοδικών είναι μεγάλη, αφού θα βρείτε από τον προηγούμενο αιώνα ως και πριν από δύο-τρεις μήνες. Από 250 δρχ. τα σύγχρονα ως και 2.500 δρχ. τα παλαιότερα. Π.χ. η «Πανδώρα» του προηγούμενου αιώνα κοστίζει 2.500 δρχ. το τεύχος, οι «Εικόνες» του 1950 400 δρχ. κτλ. * «Το Οχημα» (Σόλωνος 62, τηλ. 3610.839): Θα βρείτε περιοδικά που κυκλοφόρησαν από τον προηγούμενο αιώνα ως και το 1960, από 500 δρχ. το τεύχος. * Βέργος Πέτρος (Μαυρομιχάλη 20, τηλ. 3614.897): Ασχολείται με δημοπρασίες, αλλά διαθέτει και έναν κατάλογο από παλαιά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, από τον προηγούμενο αιώνα ως και το 1960, τα οποία δεν πουλήθηκαν στις δημοπρασίες. Πωλούνται σε σειρές: π.χ. η «Ατλαντίς» του 1925 δεν είναι ολοκληρωμένη σειρά κοστίζει 80.000 δρχ.
PCharon Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 στο ιντερνετ λενε απο 1 ευρω το κιλο μεχρι 130 ο τονος! αλλα κανενας δεν λεει που και πως! Ούτε κατά διάννοια, κάτι άλλο θα εννούσε. Περίπου 0,9~1€ το χιλιόγραμμο πρέπει να σου δίνουν για το αλουμίνιο που είναι από τις πιο «σούπερ» καταστάσεις μετά το χαλκό. Η ανακύκλωση κάποιων υλικών δεν εξοικονομεί χρήματα, συνήθως το αντίθετο. Πολλά υλικά ανακυκλώνονται με επιδοτήσεις στα κέντρα ανακύκλωσης, διότι τα έξοδα επαναφοράς του υλικού είναι περισσότερα από το κόστος του υλικού ως πρώτη ύλη. Διότι ανακυκλώνουμε κάποια υλικά όχι επειδή κερδίζουμε χρήματα απαραίτητα, αλλά επειδή γλυτώνουμε όγκο απορριμάτων και τοξικές ή μη αποδομήσιμες ουσίες στο περιβάλλον. Το χαρτί κάτι μου λέει πως είναι απο τα πιο ανούσια υλικά προς ανακύκλωση και ιδίως το έγχρωμο πολυτελές χαρτί των περιοδικών. Το χαρτί διασπάται πολύ γρήγορα στη φύση και οι έγχρωμες εκτυπώσεις για να απομακρυνθούν απαιτούν χημικά που δεν είναι και τόσο φιλικά προς το περιβάλλον (και αρκετό κόπο, άρα σπατάλη ενέργειας). Μάλλον με την εξέλιξη της τεχνολογίας και με την ελαχιστοποίηση της χρήσης χαρτιού, πιστεύω πως σύντομα δεν θα υπάρχει καν λόγος να ανακυκλώνουμε το έγχρωμο χαρτί (αν ήδη δε συμβαίνει αυτό...).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα