cthulhucarbide Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 ^ Αυτό. Πόσες φορές έχω ακούσει κάτι του στυλ: «Μα πώς χωράνε 48l βενζίνης σε 45άρι ρεζερβουάρ (που μάλιστα δεν έχει στεγνώσει και τελείως)». Ίσως γιατί φουλάρει και τον σωλήνα; Επίσης πως την θερμένουν την βενζίνη; Θα ήταν ίσως ασύμφορο να ξοδέψει για θέρμανση, μπορεί να μην αποδίδει
antonl Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ναι το χω σκεφτεί. Αλλά χωράει ο σωλήνας μέχρι λίγο κάτω απ την τάπα 5l; Ίσως αλλά το κλίμα που υπάρχει δε σε κάνει να σκέφτεσαι τόσο αισιόδοξα.
cyber_katsarida Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 δεν είναι εύκολο να καταλάβεις αν σε κλέβουνε. και ειδικά αν βάζεις λίγα λίτρα. στα 10 λίτρα δε νομίζω να είναι κανείς τόσο χαζός να σου βάλει τα μισά. στους δείκτες δε μπορείς να βασιστείς. επίσης δεν πέφτουν όλοι οι δείκτες το ίδιο. δηλαδή το ένα "κουτάκι" μπορεί να αντιστοιχεί σε πχ 10 λίτρα και τα επόμενα "κουτάκια" σε 8 η 5. όσο για το ρεζερβουαρ... θα μιλήσω για το δικό μου αυτοκίνητο. VW polo TSI 1.2 με >40000κμ όσοι το έχουν ίσως να έχουν παρατηρήσει αυτά που θα γράψω. ο κατασκευαστής δηλώνει ρεζερβουαρ 45 λίτρα. το πρώτο κουτάκι του δείκτη αντιστοιχεί σε 10 λίτρα και κάθε επόμενο σε 5 λίτρα. στο τέλος το τελευταίο κουτάκι (αντιστοιχεί σε 10 λίτρα) χωρίζεται σε 4 μικρότερα (2,5 έκαστος). πάω μια φορά σε ένα βενζινάδικο και μου βάζει λίγο πάνω από 50 λίτρα. και μου λέει στο φούλαρα τελείως. μόλις το ακούω παραξενεύτηκα αλλά λεω οκ θα δείξει... στη διαδρομή που κάνω πάντα το πρώτο κουτί (10 λίτρα) πέφτει μετά από ~200κμ (220-170). αυτή τη φορά έπεσε μετα από ~330κμ και το αυτοκίνητο έβγαλε ~1016 μέχρι να μου αδειάσει τελείως ενώ άλλες φορές έβγαζε ~840-900.(χαλαρή οδήγηση επαρχία με 90χμ/Ω) άρα όντως πήρε τα επιπλέον λίτρα. 2η περίπτωση πριν κάποιες μέρες. είχα μέσα κάπου στα 2-3 λίτρα υποθέτω. ο ψηφιακός δείκτης έδινε 50 ακόμα χιλιόμετρα. πάω και του λέω να το γεμίσει όσο πάρει. μου βάζει 54,4 λίτρα! οπότε το ρεζερβουαρ πρέπει να είχε ~56 και μου λέει.. ίσως έπαιρνε και περισσότερο, αυτά τα αυτοκίνητα παίρνουν 12 λίτρα ακόμα. τώρα πως κατάφερε να βάλει 55 λίτρα σε ρεζερβουαρ 45 δε ξέρω. κάνω λοιπόν κάποια διαδρομή και το πρώτο κουτάκι έπεσε στα 402,5χμ αυτή τη στιγμή είμαι με το ίδιο γέμισμα. έχω κάνει 950χμ και μου δίνει για ακόμα ~160. 1100χμ σύνολο. οπότε αν έκανα φασαρία σε αυτή την περίπτωση απλά θα γινόμουν ρόμπα. έγραψα πολλά απλά για να δούνε μερικοί ότι δεν είναι τόσο εύκολο να βγάλουμε συμπέρασμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα