moure Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Στο φίλο που ρώτησε για το κόστος και για το περιθώριο κέρδους που ανέφερα! Στο 1.60ευρω που θα είναι η τιμή, τα 0.35 είναι ΦΠΑ, οπότε αυτομάτως η τιμή που παίρνω εγώ είναι 1.25ευρω! Πάμε στο κόστος, σύμφωνα με δικούς μου υπολογισμούς! Πίτα--> 0.09ευρω 100 γραμμάρια κρέας---> 0.30ευρω ντομάτα ---> 0.05ευρω τζατζίκι,κρεμμύδι---> 0.20ευρω Οπότε συνολικό κόστος μονάδας, 0.65ευρω! Βέβαια εδω μέσα δεν είναι υπολογισμένα τα Πάγια έξοδα του μαγαζιού, όπως ενοίκιο, μισθοί προσωπικού,δεκο Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, το σουβλάκι θα λειτουργεί σαν κράχτης για το μαγαζί μου! Φιλε μου νομιζω οτι το εχεις παρει λιγο αναποδα το πραγμα... Πρωτα θα υπολογισεις ενοικια,μισθους προσωπικου,δεκο,ασφαλεια,πιθανα δημοτικα τελη και δεν ξερω εγω τι αλλο και εκει θα προσθεσεις και το κερδος σου για να βγει η τιμη που θα πουλας το σουβλακι. Επισης 3000 στην αργυρουπολη μου φαινεται τρελο το νουμερο για 50 μετρα μαγαζι.εδω στο κολωνακι μπορεις να βρεις μαγαζι με αυτα τα χρηματα. Κανε τις επαφες σου με προμηθευτες,με εναν μηχανικο σχετικα με την αδεια και με μια εταιρια με εξοπλισμο μαζικης εστιασης για να δεις ποσο θα κοστισει ολο το πραγμα
pitasuvlaki Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Φιλε μου νομιζω οτι το εχεις παρει λιγο αναποδα το πραγμα... Πρωτα θα υπολογισεις ενοικια,μισθους προσωπικου,δεκο,ασφαλεια,πιθανα δημοτικα τελη και δεν ξερω εγω τι αλλο και εκει θα προσθεσεις και το κερδος σου για να βγει η τιμη που θα πουλας το σουβλακι. Επισης 3000 στην αργυρουπολη μου φαινεται τρελο το νουμερο για 50 μετρα μαγαζι.εδω στο κολωνακι μπορεις να βρεις μαγαζι με αυτα τα χρηματα. Κανε τις επαφες σου με προμηθευτες,με εναν μηχανικο σχετικα με την αδεια και με μια εταιρια με εξοπλισμο μαζικης εστιασης για να δεις ποσο θα κοστισει ολο το πραγμα Ξερω φιλε μου οτι πρωτα πρεπει να υπολογισω ενοικια κλπ, απλα εξηγησα σε εναν φιλο στο φορουμ που ρωτησε πως βγηκε αυτο το ποσο!Παντως εγω που εχω ψαξει για τιμες σε περιοχες οπως Γουδι και Ζωγραφου, και τα ενοικια για ενα καταστημα 60-70τμ ειναι γυρω στα 1300-1800ευρω καλα αρκετα καλα σημεια!
beatshooter Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Σκεφτομαι και γω μια τετοια επενδυση καθως παρα την κριση βλεπω πως μαγαζια με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΙΜΕΣ(2.50 το σουβλακι πιτα,3.60 ενα μπεργκερ.3.90 μια κρεπα σοκολατα-μπανανα-μπισκοτο και ολα αυτα για τιμες delivery/take away) εχουν δουλεια.Τωρα τελευταια βεβαια εχουν βγει στην φορα και μαγαζακια με 1€ το πιτα σουβλακι.Βεβαια απο ποιοτιτα χαλια.Τωρα εχω τσεκαρει κανα 2 αλλα τα οποια προσφερουν 1.20-1.30 την πιτα(αναλογα με το κρεας χοιρινο/κοτοπουλο) με μετρια προς καλη ποιοτητα.Αυτα τα μαγαζια κανουν καλες δουλειες.Οποτε πιστευω με καλη τιμη και εστω μετρια ποιοτητα μπορεις να πετυχεις.
Toufas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Γιατί τα ενοίκια δεν λένε να πέσουν με τίποτα; Οι ιδιοκτήτες τόσο άνετοι είναι και δεν φοβούνται μη μήνουν με το ρημάδι ξενοίκιαστο; Επειδη τα εζησα απο σχεδον πρωτο χερι προσφατα: οι ιδιοκτητες ειναι λιγο μαλακες. Ηταν να νοικιασει το "αφεντικο" ενα μαγαζι για 4000 ευρω τον μηνα στην κηφισια με το προγραμμα να ανεβαινει στα 6 αν θυμαμαι καλα σε 3 χρονια + πληθωρισμο. Η οροφη/ταρατσα δεν φαινοταν καλα, και ο ιδιοκτητης πιεζε να υπογραψουν χαρτι οτι δεν εχει καμια ευθηνη. Του λεγανε να την φτιαξει και μετα υπογραφανε οτι ηθελε και αυτος τιποτα. Τελικα η υποθεση ναυαγησε για αυτο τον λογο. Στο φίλο που ρώτησε για το κόστος και για το περιθώριο κέρδους που ανέφερα! Στο 1.60ευρω που θα είναι η τιμή, τα 0.35 είναι ΦΠΑ, οπότε αυτομάτως η τιμή που παίρνω εγώ είναι 1.25ευρω! Πάμε στο κόστος, σύμφωνα με δικούς μου υπολογισμούς! Πίτα--> 0.09ευρω 100 γραμμάρια κρέας---> 0.30ευρω ντομάτα ---> 0.05ευρω τζατζίκι,κρεμμύδι---> 0.20ευρω Οπότε συνολικό κόστος μονάδας, 0.65ευρω! Βέβαια εδω μέσα δεν είναι υπολογισμένα τα Πάγια έξοδα του μαγαζιού, όπως ενοίκιο, μισθοί προσωπικού,δεκο Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, το σουβλάκι θα λειτουργεί σαν κράχτης για το μαγαζί μου! Επειδη παιρνεις εσυ 3 ευρω το κιλο το κρεας δεν σημαινει τα 100 γραμμαρια στην μεριδα κοστιζουν 30 λεπτα. Εκτος αν το παιρνεις ετοιμο που τοτε πασο, αλλα θα εχει καμια διαφορα απο τον επομενο. Το ιδιο και για τα αλλα υλικα. Πρεπει να υπολογισεις παγια εξοδα πχ για χαρτι, καλαμακια, συντηρηση κλπ κλπ
pitasuvlaki Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Επειδη τα εζησα απο σχεδον πρωτο χερι προσφατα: οι ιδιοκτητες ειναι λιγο μαλακες. Ηταν να νοικιασει το "αφεντικο" ενα μαγαζι για 4000 ευρω τον μηνα στην κηφισια με το προγραμμα να ανεβαινει στα 6 αν θυμαμαι καλα σε 3 χρονια + πληθωρισμο. Η οροφη/ταρατσα δεν φαινοταν καλα, και ο ιδιοκτητης πιεζε να υπογραψουν χαρτι οτι δεν εχει καμια ευθηνη. Του λεγανε να την φτιαξει και μετα υπογραφανε οτι ηθελε και αυτος τιποτα. Τελικα η υποθεση ναυαγησε για αυτο τον λογο. Γνωρίζεις μήπως αν μπορώ να αγοράσω κάπου την τεχνογνωσία κλπ?
Toufas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δυστυχως δεν μπορω να σου πω πολλα για αυτο μιας και ειμαι αγγλια. Η συμφωνια ηταν (ειναι?) να στισω το μαγαζι εγω απο την μερια του φαγητου. Για χασαπη θα πηγαινα να μιλαγα απο εδω: http://www.gastronomos.gr/paragogoi?c=11 http://www.gastronomos.gr/magazia?c=18 Συγκεκριμενα ο παναγιωτης παπουλιας στο 2ο link ηταν αψογος οταν πηγα και τον ειδα τα χριστουγεννα σαν απλος πελατης. Για λαχανικα ακομα δεν ξερω τι παιζει, ηταν να μιλησω με τον προεδρο του chef club για αυτα οταν θα κατεβαινα, αλλα οπως ειπα ναυαγησε το θεμα. Ρωτα πιο συγκεκριμενα και ισως μπορω να σε βοηθησω. Η συνταγη μου για τζατζικι παντως υπαρχει στο forum εδω μεσα.
pitasuvlaki Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δυστυχως δεν μπορω να σου πω πολλα για αυτο μιας και ειμαι αγγλια. Η συμφωνια ηταν (ειναι?) να στισω το μαγαζι εγω απο την μερια του φαγητου. Για χασαπη θα πηγαινα να μιλαγα απο εδω: http://www.gastronomos.gr/paragogoi?c=11 http://www.gastronomos.gr/magazia?c=18 Συγκεκριμενα ο παναγιωτης παπουλιας στο 2ο link ηταν αψογος οταν πηγα και τον ειδα τα χριστουγεννα σαν απλος πελατης. Για λαχανικα ακομα δεν ξερω τι παιζει, ηταν να μιλησω με τον προεδρο του chef club για αυτα οταν θα κατεβαινα, αλλα οπως ειπα ναυαγησε το θεμα. Ρωτα πιο συγκεκριμενα και ισως μπορω να σε βοηθησω. Η συνταγη μου για τζατζικι παντως υπαρχει στο forum εδω μεσα. Ευχαριστώ για τον χασάπη!Θα το κοιτάξω.... Και απο λαχανικά έχω κάτι υπόψη μου! Απο προμηθευτές μαγιονέζας, γιαουρτιού,σος, κέτσαπ, τζατζίκι, πατάτες προκαθορισμένες δεν έχω κάτι ακόμα όπως και τις τιμές τους! Απο άποψη εξοπλισμού, έχω πάρει μια ιδέα, αλλα δεν ξέρω πόσο θα μου στοιχίσει η ανακαίνιση του καταστήματος, στα πρότυπα ενός σχετικά μικρού, αλλά μοντέρνου ψητοπωλείου!
THESPYROS Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 καλήσπερα σκέφτομαι να ανοιξω κατάστημα με ειδη αυτοκινητων η και βιολογικο καθαρισμο..ξερει κανεις αν επιδοτειται ειμαι ανεργος με καρτα ανεργιας
Star_Light Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Σαφώς και θα το σκεφτώ πολύ καλά! Για αυτό και ψάχνομαι και προσπαθώ να βρω τιμές απο προμηθευτές, για να δω πόσο θα μου θα μου βγαίνει ακριβώς το κόστος, ωστε να υπολογίσω τα περιθώρια κέρδους και πόσο χαμηλές τιμές μπορώ να προσφέρω! Τα μηνιαία πάγια έξοδα τα έχω υπολογίσει περίπου, και με ενα πρόχειρο υπολογισμό εσόδων, έχω δει οτι έχει για τις εποχές που ζούμε ένα αξιοπρεπέστατο μισθό! Πάντως έχω παραδείγματα από ψητοπωλεία οχι τόσο καλής ποιότητας σουβλάκι, αλλά με πραγματικά χαμηλή τιμή, να έχουν απίστευτη δουλειά! Αυτο που εχω στο μυαλό μου είναι, την χαμηλότερη τιμή στην αγορά, με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα προϊόντος, και με μικρο κέρδος(αλλά ικανοποιητικό για τα δεδομένα του 2012!), το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος δικό μου, μιας και θα εχω δουλειά, και προς όφελος του πελάτη μιας και θα έχει φτηνό προϊόν και σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα (value for money), To πρόβλημα μου είναι η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑ, όπως επίσης και οτι δεν εχω ακόμα ακριβές τιμές απο προμηθευτές! Mακαρι να το κρατησεις έτσι διοτι εκεινο που έχω δει εγω ειναι να ανοιγουν αρχικα τα σουβλατζιδικα να πηγαινεις να τρως να λες πωπω τι μοναδικο σουβλακι ειναι αυτο χαμηλη η τιμη εννοειται και μολις πιαστουν λιγο και τους μαθει ο κοσμος μετα χαλανε και το σουβλακι και ανεβαζουν και την τιμη. Ελπιζω να μην γινεις και εσυ ενα με αυτους εγω προσωπικα ειμαι της αποψης η τιμη να μην ανεβει πανω απο 1.60 - 1.70 αυτη την εποχη μπορει αμα εβγαινα οπως λες να το εδινα και 1.50. Οποτε θα ετρωγα ολη την πελατεια και θα τα εβγαζα διπλασια και τριπλασια μετα.
viper2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 καλήσπερα σκέφτομαι να ανοιξω κατάστημα με ειδη αυτοκινητων η και βιολογικο καθαρισμο..ξερει κανεις αν επιδοτειται ειμαι ανεργος με καρτα ανεργιας το θεμα ειναι οτι μπορει να μην παρεις την επιδοτηση. Εχει συμβει σε αρκετους αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα