Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στα 3_ 4 χρόνια οι μπαταρίες θέλουν αλλαγη.

Για να αλλάξεις την μπαταρία του συναγερμού δεν χρειάζεται να τον αποσυνδέσεις από το ρεύμα. Απλά βγάζεις τους πόλους της μπαταριας και τους βάζεις στην καινούρια. Όσο για την σειρήνα αν ανοίξεις το καπάκι φυσικά και θα βαρεσει. Σχεδόν όλοι οι συναγερμοί στην σειρήνα καταλήγουν 3 καλώδια. Δύο για την τροφοδοσια και το ένα είναι το TC. Το TC λογικά θα είναι σε μια 24ωρη ζώνη ή μπορεί να είναι και στον αέρα. Αν είναι σε 24ωρη απλά μπαίνεις στον προγραμματισμό την απενεργοποιείς και ανοίγεις το καπάκι χωρίς να βαρεσει. Αν είναι στον αέρα τότε του δίνεις 12volt από τον πίνακα  και μετά ανοίγεις το καπάκι χωρίς να βαρεσει.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω αλλαγή τις μπαταρίες του συναγερμού Honeywell Omni 400 βλέπω ότι έχει 3 μπαταριες μια σειρήνα μια μονάδα και μια τροφοδοτικό τις αλλάζω όλες ?? Για την σειρήνα έχει 24 ζώνη πως την βγάζω για να την αλλάξω χωρίς να χτυπήσει ?? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, efthimis είπε

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω αλλαγή τις μπαταρίες του συναγερμού Honeywell Omni 400 βλέπω ότι έχει 3 μπαταριες μια σειρήνα μια μονάδα και μια τροφοδοτικό τις αλλάζω όλες ?? Για την σειρήνα έχει 24 ζώνη πως την βγάζω για να την αλλάξω χωρίς να χτυπήσει ?? 

Αν η μπαταρίες ειναι πάνω απο 3-4 χρονια ναι καλο ειναι να τις αλλάξεις. Φυσικα και ολες. Σειρήνα ναι μοναδα ναι, η αλλη στο τροφοδοτικό δεν καταλαβαίνω τι ειναι, εχεις εξτρα (2ο) δηλαδη τροφοδοτικό με μπαταριά εφεδρείας?. Για την 24η ζωνη δοκίμασε πριν ανοίξεις την σειρήνα να την κάνεις by-pass, αν και εφοσον ο προγραμματισμός απο τον εγ/τη το επιτρέπει αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

για να κανω by-pass οπως βλεπω ειναι στην ζωνη 12 παταω by-pass kai ari9mo ζωνης 12 και τελος η πρεπει να πατησω και stay να ενεργοποιηθει ο συναγερμος ,,,, ....γιατι παντα οταν βγαζω μια ζωνη παταω και stay sto τελοσ

Δημοσ.

Απο την στιγμη που βγάζεις την ζωνη εκτος δεν χρειάζεται να οπλίσεις τον συναγερμό, ειτε σε STAY ειτε σε AWAY. Απλα την βγαζεις εκτος αλλαζεις τις μπαταριες και μετα κανεις μια οπλιση και μια αφοπλιση και η ζωνη θα ξαναμπει την επομενη φορα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μού έχει βγάλει error ο συναγερμός. Low battery.. Όταν λέτε μπαταρία στην μονάδα, τι εννοείτε?? Εκτός από την μπαταρία στο καπάκι πού βρίσκεσαι στο μπαλκόνι, υπάρχει και άλλη μπαταρία? 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, eri77 είπε

Μού έχει βγάλει error ο συναγερμός. Low battery.. Όταν λέτε μπαταρία στην μονάδα, τι εννοείτε?? Εκτός από την μπαταρία στο καπάκι πού βρίσκεσαι στο μπαλκόνι, υπάρχει και άλλη μπαταρία? 

Εχει άλλη μια ναι, στο κουτί μέσα στο σπίτι.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, eri77 είπε

Υπάρχει μια μπαταριά 12v 7.2Ah μέσα στο πίνακα του συναγερμού.

Υπάρχει άλλη μια μπαταριά μέσα στην εξωτερική σειρήνα συνήθως 12v 3.2ah.

Η εσωτερική μπαταριά είναι εύκολο να αλλαχθεί, απλά ανοίγεις το καπάκι βγάζεις τους πόλους της μπαταρίας και βάζεις την καινούργια. 

Η σειρήνα είναι λίγο πιο περίπλοκο επειδή υπάρχει ένα διακοπτακι να στο πω απλά, που όταν ανοίξεις το καπάκι θα αρχίσει να χτυπάει η σειρήνα.  Αυτό μπορείς να το παρακάμψεις αν υπάρχει 24ωρη ζώνη για την σειρήνα την βγάζεις εκτός από το πληκτρολόγιο.  Αν δεν υπάρχει 24ωρη ζώνη τότε θα υπάρχει μέσα στον πίνακα ένα καλώδιο που θα πρέπει να του δώσεις 12V. Αλλιώς την ανοίγεις έτσι και σου παίρνει τα αυτιά.  Αν δεν έχεις γνώσεις καλύτερα να βρεις έναν επαγγελματία να έρθει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο η σειρήνα να έχει μπαταρία. Εγώ προσωπικά στις δικές μου εγκαταστάσεις βάζω πάντα αλλά έχω δει αρκετές εγκατάστασεις που δίνουν τροφοδοσία της σειρήνας από την μπαταρία του συναγερμού και μέσα στην σειρήνα δεν έχουν μπαταρία.

Λογικά ο συναγερμός ειδικά αν είναι κάποιο οικονομικό μοντέλο δεν θα κάνει έλεγχο στην μπαταρία της σειρήνας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Δεν είναι απαραίτητο η σειρήνα να έχει μπαταρία. Εγώ προσωπικά στις δικές μου εγκαταστάσεις βάζω πάντα αλλά έχω δει αρκετές εγκατάστασεις που δίνουν τροφοδοσία της σειρήνας από την μπαταρία του συναγερμού και μέσα στην σειρήνα δεν έχουν μπαταρία.

Λογικά ο συναγερμός ειδικά αν είναι κάποιο οικονομικό μοντέλο δεν θα κάνει έλεγχο στην μπαταρία της σειρήνας.

Τουλαχιστον τα παλαιοτερα συστηματα ειχαν μεσα γιατι στην ουσια οταν ηταν να χτυπησει συναγερμο το συστημα εκοβε το ρευμα και ετσι χτυπουσε με την μπαταρια απο την σειρήνα.. 

Δημοσ.
5 hours ago, pavloa said:

Υπάρχει μια μπαταριά 12v 7.2Ah μέσα στο πίνακα του συναγερμού.

Υπάρχει άλλη μια μπαταριά μέσα στην εξωτερική σειρήνα συνήθως 12v 3.2ah.

Η εσωτερική μπαταριά είναι εύκολο να αλλαχθεί, απλά ανοίγεις το καπάκι βγάζεις τους πόλους της μπαταρίας και βάζεις την καινούργια. 

Η σειρήνα είναι λίγο πιο περίπλοκο επειδή υπάρχει ένα διακοπτακι να στο πω απλά, που όταν ανοίξεις το καπάκι θα αρχίσει να χτυπάει η σειρήνα.  Αυτό μπορείς να το παρακάμψεις αν υπάρχει 24ωρη ζώνη για την σειρήνα την βγάζεις εκτός από το πληκτρολόγιο.  Αν δεν υπάρχει 24ωρη ζώνη τότε θα υπάρχει μέσα στον πίνακα ένα καλώδιο που θα πρέπει να του δώσεις 12V. Αλλιώς την ανοίγεις έτσι και σου παίρνει τα αυτιά.  Αν δεν έχεις γνώσεις καλύτερα να βρεις έναν επαγγελματία να έρθει.

Ευχαριστώ για την εξήγηση. Τελικά τήν βρήκα. Εν τω μεταξύ έβγαλα το έναν πόλο (negative) το ξανά έβαλα και το error απλά έφυγε. Κάποια στιγμή όμως θα θέλει αλλαγή επειδή είναι σχεδόν 3 χρόνια. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά τα 80 ευρώ πού ζητάνε για την συγκεκριμένη δουλειά οπότε θα το κάνω μόνος μου.

5 hours ago, manolis940 said:

Αν υπάρχει, φένεται μόλις ανοίγω το καπάκι?? 

Δημοσ.

80€ για την μπαταρία στο κέντρο; 

Εμένα μου είχαν ζήτησε 25€ για το κέντρο και 30€ για την σειρήνα. Για την σειρήνα τα έδωσα γιατί είδα ότι δεν μπορούσα.

• Haha 1
Δημοσ.
7 minutes ago, efib said:

80€ για την μπαταρία στο κέντρο; 

Εμένα μου είχαν ζήτησε 25€ για το κέντρο και 30€ για την σειρήνα. Για την σειρήνα τα έδωσα γιατί είδα ότι δεν μπορούσα.

Να πω τήν αλήθεια, το είδα αυτό σε ένα site. Δεν πήρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού ή να το επιβεβαιώσω. Έλεγε 80 ευρώ (μήπως εννοούσε και τής 2 μαζί??)... Δεν το έψαξα περαιτέρω 

Δημοσ.

Μάλλον ναι, όταν μια τοπ μπαταρία κάνει 30€, μου φαίνονται πολλά τα 50€ εργατικά για 1' υπόθεση. Καλύτερα που την άλλαξες μόνος σου. Μάθε "τέχνη"...

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...