Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ είχα αγοράσει από το e-shop 2 AGM μπαταρίες 12V 7.2Ah και τις άλλαξα μόνος μου (2x12.80€).  Βέβαια,  για να πω την αλήθεια,  η μπαταρία της σειρήνας με δυσκόλεψε, όχι γιατί δεν έβγαινε αλλά την έχουμε βάλει στον υψος του πρώτου ορόφου σε υπερυψωμένη μεζονέτα (~6m).

• Like 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 minutes ago, george1994 said:

Εγώ είχα αγοράσει από το e-shop 2 AGM μπαταρίες 12V 7.2Ah και τις άλλαξα μόνος μου (2x12.80€).  Βέβαια,  για να πω την αλήθεια,  η μπαταρία της σειρήνας με δυσκόλεψε, όχι γιατί δεν έβγαινε αλλά την έχουμε βάλει στον υψος του πρώτου ορόφου σε υπερυψωμένη μεζονέτα (~6m).

Οπότε η μπαταρία της σειρήνας είναι ακριβώς ίδια με αυτήν πού βρίσκεται στον πίνακα?? 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, eri77 είπε

Οπότε η μπαταρία της σειρήνας είναι ακριβώς ίδια με αυτήν πού βρίσκεται στον πίνακα?? 

Στον δικό μου συναγερμό είναι η ίδια μπαταρία και στις δυο συσκευές γιατί έχω βάλει μεγάλη σειρήνα.

https://www.e-shop.gr/qoltec-53030-agm-battery-12v-7ah-max-105a-p-PER.588287

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, eri77 είπε

Όχι απαραίτητα. Αυτές που βάζω εγώ δεν χωράνε μέσα την 7ah/9ah.

Στις δικές μου μπαίνουν μόνο αυτές:
image.png.977aa2f1ffe760beeb5b06b2c0cf41ad.png

Αν γνωρίζεις το μοντέλο της σειρήνας, πράγμα δύσκολο βέβαια μπορείς να ψάξεις πληροφορίες γι αυτή στο Internet.

Μια απορία τώρα σε όσους ανοίγεται τα κουτιά των συναγερμών σας ακόμη και τις σειρήνες σας έτσι απλά. Κάνετε κάποια διαδικασία απενεργοποίησης tamber ή δεν έχετε καθόλου tamber ;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/03/2025 at 18:58, eri77 said:

Να πω τήν αλήθεια, το είδα αυτό σε ένα site. Δεν πήρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού ή να το επιβεβαιώσω. Έλεγε 80 ευρώ (μήπως εννοούσε και τής 2 μαζί??)... Δεν το έψαξα περαιτέρω 

80 ευρω για μια ειναι απλα παρα πολλα.για 2 οκ

αν και παλι παιζει να βαλει μπαταρια του 10 ευρου δυστυχως ειδικα αν ειναι μικροτερες απο 12v 7.2ah και τα υπολοπα να τα βαλεις εργασια. γιατι σιγουρα δεν θα αγοραζουν καμια καλη μαρκα.

On 14/03/2025 at 00:42, eri77 said:

μπορει ναι μπορει και οχι

αν βαλεις εσυ παρε csb

On 14/03/2025 at 10:04, manolis940 said:

Όχι απαραίτητα. Αυτές που βάζω εγώ δεν χωράνε μέσα την 7ah/9ah.

Στις δικές μου μπαίνουν μόνο αυτές:

Αν γνωρίζεις το μοντέλο της σειρήνας, πράγμα δύσκολο βέβαια μπορείς να ψάξεις πληροφορίες γι αυτή στο Internet.

Μια απορία τώρα σε όσους ανοίγεται τα κουτιά των συναγερμών σας ακόμη και τις σειρήνες σας έτσι απλά. Κάνετε κάποια διαδικασία απενεργοποίησης tamber ή δεν έχετε καθόλου tamber ;

σε καποια παιζουν  tamper ενω σε αλλα οχι

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 minutes ago, poulinos said:

80 ευρω για μια ειναι απλα παρα πολλα.για 2 οκ

αν και παλι παιζει να βαλει μπαταρια του 10 ευρου δυστυχως

μπορει ναι μπορει και οχι

αν βαλεις εσυ παρε csb

σε καποια παιζουν  tamper ενω σε αλλα οχι

Όπως έγραψα, έβγαλα το ένα πολο (negative) και το ξανά έβαλα. Το error έσβησε. Βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα οκ. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα αλλάξω. Ερώτηση.. Αν ανοίγω το καπάκι της σειρήνας, φένεται αμέσως τι μπαταρία έχουν βάλει επάνω ή είναι περίπλοκο να φτάσω μέχρι εκεί?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, eri77 said:

Όπως έγραψα, έβγαλα το ένα πολο (negative) και το ξανά έβαλα. Το error έσβησε. Βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα οκ. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα αλλάξω. Ερώτηση.. Αν ανοίγω το καπάκι της σειρήνας, φένεται αμέσως τι μπαταρία έχουν βάλει επάνω ή είναι περίπλοκο να φτάσω μέχρι εκεί?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

φαινεται συνηθως ακομα και απο το μεγεθος.γενικως δεν ειναι κατι που δεν μπορει να γινει απο καποιον που πιανουν τα χερια του να κανει ενα-δυο πραγματα και ξερει να χρησιμοποιει ένα κατσαβίδι.

β.ειναι οριακα η μπαταρια για αυτο εσβησε το  error.λογικα θα το ξαναπεταξει αν δει οτι η μπαταρια πεθαινει. ειδικα αν η μπαταρια ειναι 3 4 χρονια

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, eri77 είπε

Συνήθως ανοίγεις το καπάκι και πρέπει να ξεβιδώσεις δύο βίδες ακόμα για να βγάλεις κάποιο μεταλλικό κάλυμμα. Είναι προστασία το συγκεκριμένο μεταλλικό κόλλημα έτσι ώστε κάποιος αν θέλει να κόψει το πλαστικό και να παραβιάσει την σειρήνα να το κάνει δυσκολότερα και επίσης να το κάνει με θόρυβο, δηλαδή να βάλει κάποιο γωνιακό τροχό.

Ενδέχεται βέβαια να φαίνεται και με το μεταλλικό καπάκι αλλά κράτα κάνα κατσαβίδι παραπάνω πάνω σου γιατί συχνά βρίσκεις άλλες βίδες έξω και άλλες μέσα.

Κανονικά βέβαια πρέπει ο συναγερμός σου να αρχίσει να βαράει σε περίπτωση που ανοίξεις την σειρήνα αν έχει γίνει η σύνδεση-ενεργοποίηση του tamber.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Πρόσφατα με κάτι διακοπές ρεύματος βαρουσε συνέχεια η σειρήνα οπότε μπήκα στη διακασια να ψαχτω λίγο για αλλαγή μπαταρίας συναγερμου.Ανοιξα το κουτί του συναγερμου και στην μπαταρία πανω έχει δύο καλωδιακά που πάνε σε πλεξούδα της σειρήνας.Να την αλλάξω την μπαταρια του συναγερμου η θα ξυπνήσω την γειτονιά??

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, nzes είπε

Παιδιά καλησπέρα,

Πρόσφατα με κάτι διακοπές ρεύματος βαρουσε συνέχεια η σειρήνα οπότε μπήκα στη διακασια να ψαχτω λίγο για αλλαγή μπαταρίας συναγερμου.Ανοιξα το κουτί του συναγερμου και στην μπαταρία πανω έχει δύο καλωδιακά που πάνε σε πλεξούδα της σειρήνας.Να την αλλάξω την μπαταρια του συναγερμου η θα ξυπνήσω την γειτονιά??

Αν βαράει η σειρήνα σου σημαίνει μέσα ότι η μπαταρία δουλεύει. Ειδάλλως δεν θα το έκανε. Μήπως η μπαταρία του συναγερμού είναι που πέφτει και η σειρήνα χάνει τα το ρεύμα και χτυπάει; Μήπως η σειρήνα έχει εξωτερικό τροφοδοτικό και χτυπάει όταν κόβεται το ρεύμα;

Βέβαια αν πάει πολύς καιρός δεν χάνεις κάτι να την αλλάξεις αλλά σίγουρα δεν θα λύσεις το πρόβλημα σου. \

Επίσης θα έπρεπε να σου είχαν συνδέσει το tamber και να χτυπήσει μόνο και μόνο επειδή την άνοιξες και θα έπρεπε να μπορεί να ανοίξει μόνο απενεργοποιώντας την ζώνη tamber μέσα απ' τον συναγερμό αλλά λεπτομέρειες.

Τέλος αν φοβάσαι για τον θόρυβο ενδεχωμένως και το ηχείο της να συνδέεται με κάποια φύσα πάνω στην πλακέτα. Οπότε μπορείς να το αποσυνδέσεις προσωρινά όσο θα κάνεις service.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικα αν η εγκατασταση εχει γινει σωστα θα πρεπει να χτυπησει οταν πας να ανοιξεις την σειρήνα. Απο εκει και επειτα και εγω ειμαι υπερ στο να αλλαχτουν και οι 2 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...