makfil Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Σε ένα WD MyBook που είχα αγοράσει πριν από χρόνια σταμάτησε να δουλεύει ο δίσκος και, αφού το έλυσα και έβγαλα το δίσκο, σκέφτηκα να αγοράσω ένα καινούργιο και να τον αντικαταστήσω. Χθες παρέλαβα από το Amazon το δίσκο WD 1,5 TB sata 3.0 που αγόρασα και πριν τον τοποθετήσω σκέφτηκα ότι πιθανά η πλακέτα προσαρμογής του κουτιού, που έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια, δεν θα συνεργάζεται με sata 3.0. Θεωρείτε ότι η σκέψη αυτή είναι σωστή και ο δίσκος δεν θα λειτουργεί με τις ταχύτητες sata 3.0, όπως άλλος που έχω, ή ότι δεν είναι σωστή και δεν θα έχω πρόβλημα;
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Mάλλον το ΄χεις ήδη συνειδητοποιήσει και μόνος, αλλά όταν συνδέεις SATA III δίσκο σε SATA II ή SATA controller, η μάξιμουμ ταχύτητα που πιάνει ο δίσκος, είναι αυτή του controller.
makfil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά έχω ήδη τοποθετήσει sata 3.0 controller και δουλεύω με εξωτ. sata 3.0, όπως αναφέρω ("...ο δίσκος δεν θα λειτουργεί με τις ταχύτητες sata 3.0, όπως άλλος που έχω") και το ερώτημά μου είναι εάν η πλακέτα του παλιού MyBook θα μπορέσει να λειτουργήσει με sata 3.0.
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δεν κατάλαβα την διευκρίνηση/επαναδιατύπωση της ερώτησης. Πάντως ξαναλέω (επαναδιατυπώνω και εγώ) : το SATA πρωτόκολλο είναι backwards compatible (δουλεύει είτε είναι ο δίσκος 3 και ο controller 2 -ή το ανάποδο- κι όσον αφορά την ταχύτητα του δίσκου αυτή μένει είτε σταθερή (δίσκος 2 σε controller 3), είτε πέφτει στις δυνατότητες του controller (2, ακόμα κι όταν ο δίσκος είναι 3).
makfil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Επαναδιατυπώνω απλούστερα το ερώτημα: Εάν συνδέσω απ' ευθείας το δίσκο sata 3.0 που αγόρασα στον controller sata 3.0 θα τρέξει με τις αντίστοιχες ταχύτητες που γνωρίζω ήδη αφού έχω και άλλο τέτοιο δίσκο. Εάν τον τοποθετήσω μέσα στο παλαιό κουτί MyBook με την πλακέτα προσαρμογής που έχει για τα βύσματα ρεύματος, usb κλπ, τι θα γίνει; Θα τρέξει ως sata 3.0 ή ως sata 2.0;
MoviemakerGr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Λογικά ως sata II αλλά όπως και να τρέχει αφού η διαμεταγωγη θα είναι πλέον Usb δεν σε αφορά θα πάει με την ταχύτητα του Usb που είναι κατά πολύ μικρότερη.
dimpa16 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Επαναδιατυπώνω απλούστερα το ερώτημα: Εάν συνδέσω απ' ευθείας το δίσκο sata 3.0 που αγόρασα στον controller sata 3.0 θα τρέξει με τις αντίστοιχες ταχύτητες που γνωρίζω ήδη αφού έχω και άλλο τέτοιο δίσκο. Εάν τον τοποθετήσω μέσα στο παλαιό κουτί MyBook με την πλακέτα προσαρμογής που έχει για τα βύσματα ρεύματος, usb κλπ, τι θα γίνει; Θα τρέξει ως sata 3.0 ή ως sata 2.0; Φιλε,αυτο σου λεει παραπανω ο washcloud.Θα τρεξει ως sata2.
pano Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Αφού φίλε makfil δεν μιλάμε για ssd τελευταίας γενιάς,δεν σε νοιάζει αν ο σκληρός δίσκος ''τρέχει'' σε sataII ή sataIII,αφού κανένας σκληρός δίσκος της αγοράς δεν πιάνει την ταχύτητα διαμεταγωγής που δίνει το sataII.
makfil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Αφού φίλε makfil δεν μιλάμε για ssd τελευταίας γενιάς,δεν σε νοιάζει αν ο σκληρός δίσκος ''τρέχει'' σε sataII ή sataIII,αφού κανένας σκληρός δίσκος της αγοράς δεν πιάνει την ταχύτητα διαμεταγωγής που δίνει το sataII. Έχεις δίκιο σε ότι αφορά στις πραγματικές τιμές μεταφοράς δεδομένων που (θεωρητικά) μπορεί να τρέξει ένας δίσκος sata 3, αλλά, στην περίπτωσή μου, οι ταχύτητες μεταφοράς που πιάνω με τον controller που εγκατέστησα είναι 4-5 φορές μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες με σύνδεση στα κοινά usb 2. Επειδή το βύσμα (SS usb3.0) στον εξωτ. δίσκο WD MyBook sata 3 που έχω είναι διαφορετικό από το κοινό βύσμα usb 2, γεννήθηκε η απορία και θέλησα να το διερευνήσω. Λογικά ως sata II αλλά όπως και να τρέχει αφού η διαμεταγωγη θα είναι πλέον Usb δεν σε αφορά θα πάει με την ταχύτητα του Usb που είναι κατά πολύ μικρότερη. Όπως έγραψα παραπάνω, με το διαφορετικό βύσμα (SS usb3.0) του MyBook sata 3 πιάνω πολύ υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και γιαυτό ψάχνω την καλλίτερη λύση για το νέο (εσωτ.) δίσκο sata 3 που παρέλαβα προχθές. Εάν το συμπέρασμα είναι ότι με το βύσμα usb 2 που έχει το παλιό κουτί, στο οποίο σκεφτόμουν να τοποθετήσω το νέο δίσκο, δεν θα έχω τις ταχύτητες μεταφοράς που πιάνω στον άλλο δίσκο, η μόνη λύση, πλέον, είναι να μην τον τοποθετήσω στο κουτί και να τον συνδέω απ' ευθείας στον controller.
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Επαναδιατυπώνω απλούστερα το ερώτημα: Εάν συνδέσω απ' ευθείας το δίσκο sata 3.0 που αγόρασα στον controller sata 3.0 θα τρέξει με τις αντίστοιχες ταχύτητες που γνωρίζω ήδη αφού έχω και άλλο τέτοιο δίσκο. Εάν τον τοποθετήσω μέσα στο παλαιό κουτί MyBook με την πλακέτα προσαρμογής που έχει για τα βύσματα ρεύματος, usb κλπ, τι θα γίνει; Θα τρέξει ως sata 3.0 ή ως sata 2.0; Στο απάντησα ήδη με έμμεσο (ή καλύτερα, με πιο σφαιρικό) τρόπο, όπως τόνισε και o dimpa16 πως έκανα, για να ξέρεις τί ακριβώς γίνεται. Όσον αφορά την "απολύτως συγκεκριμένη απάντηση που φαίνεται πως προτιμάς για να "σιγουρευτείς", στην έδωσε το παρακάτω ποστ : Λογικά ως sata II αλλά όπως και να τρέχει αφού η διαμεταγωγη θα είναι πλέον Usb δεν σε αφορά θα πάει με την ταχύτητα του Usb που είναι κατά πολύ μικρότερη. Με ακόμα πιο συγκεκριμένα λόγια από 'μένα λοιπόν : όταν συνδέεις έναν δίσκο σε έναν controller (μητρικής, PCI, USB - οτιδήποτε), ο δίσκος αυτός το μάξιμουμ που μπορεί να αποδώσει σε ταχύτητα, (περί)ορίζεται από την ταχύτητα του controller, αν ο δίσκος είναι από κατασκευής του γρηγορότερος από αυτόν. Όπως στην περίπτωσή σου δηλαδή, όπου το "παλιό κουτί της WD", στην καλύτερη αποδίδει max τχύτητα USB 2.0. (και φυσικά, στην αντίστροφη περίπτωση, αν ο δίσκος δηλαδή δεν ήταν SATA III, αλλά ας πούμε ένας "αρχαίος" ATA 33, δεν θα αυξανόταν η ταχύτητά του στις λίγο μεγαλύτερες δυνατότητες που έχει ο δίαυλος USB 2.0, αλλά θα απέδιδε την max ταχύτητα του δίσκου). Σαν να λέμε ότι αν βάλεις ένα αμάξι κατηγορίας F1 να τρέξει σε χωματόδρομο, στην καλύτερη θα πιάσει "ταχύτητες χωματόδρομου" και όχι πίστας. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2012 από washcloud
pano Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Έχεις δίκιο σε ότι αφορά στις πραγματικές τιμές μεταφοράς δεδομένων που (θεωρητικά) μπορεί να τρέξει ένας δίσκος sata 3, αλλά, στην περίπτωσή μου, οι ταχύτητες μεταφοράς που πιάνω με τον controller που εγκατέστησα είναι 4-5 φορές μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες με σύνδεση στα κοινά usb 2. Επειδή το βύσμα (SS usb3.0) στον εξωτ. δίσκο WD MyBook sata 3 που έχω είναι διαφορετικό από το κοινό βύσμα usb 2, γεννήθηκε η απορία και θέλησα να το διερευνήσω. Μάλλον κάπου χάθηκα στην μετάφραση φίλε μου(δεν ήπια και τον καφέ ακόμα ) ,νόμιζα ότι θα τον συνδέσεις σε e-sataIII.
dimpa16 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Στο απάντησα ήδη με έμμεσο (ή καλύτερα, με πιο σφαιρικό) τρόπο, όπως τόνισε και η dimpa16 πως έκανα, για να ξέρεις τί ακριβώς γίνεται. Όσον αφορά την "απολύτως συγκεκριμένη απάντηση που φαίνεται πως προτιμάς για να "σιγουρευτείς", στην έδωσε το παρακάτω ποστ : Με ακόμα πιο συγκεκριμένα λόγια από 'μένα λοιπόν : όταν συνδέεις έναν δίσκο σε έναν controller (μητρικής, PCI, USB - οτιδήποτε), ο δίσκος αυτός το μάξιμουμ που μπορεί να αποδώσει σε ταχύτητα, (περί)ορίζεται από την ταχύτητα του controller, αν ο δίσκος είναι από κατασκευής του γρηγορότερος από αυτόν. Όπως στην περίπτωσή σου δηλαδή, όπου το "παλιό κουτί της WD", στην καλύτερη αποδίδει max τχύτητα USB 2.0. (και φυσικά, στην αντίστροφη περίπτωση, αν ο δίσκος δηλαδή δεν ήταν SATA III, αλλά ας πούμε ένας "αρχαίος" ATA 33, δεν θα αυξανόταν η ταχύτητά του στις λίγο μεγαλύτερες δυνατότητες που έχει ο δίαυλος USB 2.0, αλλά θα απέδιδε την max ταχύτητα του δίσκου). Σαν να λέμε ότι αν βάλεις ένα αμάξι κατηγορίας F1 να τρέξει σε χωματόδρομο, στην καλύτερη θα πιάσει "ταχύτητες χωματόδρομου" και όχι πίστας. washcloud,κανονισε την πορεια σου γιατι θα σε πω ΜΑΡΙΚΑ... :mrgreen:
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Λολ ρε, ορθογραφικό ήτανε - δεν σου 'κανα δα κι εγχείριση αλλαγής φύλου (...τώρα πάντως που το έκανες τεράστιο και μπολντ, πιο πολύ θα μείνει στα υποσυνείδητα όσων το δουν, να το ξέρεις...Πιο πριν παίζει και να μην το πρόσεξε κανείς :ρ)
makfil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 (...τώρα πάντως που το έκανες τεράστιο και μπολντ, πιο πολύ θα μείνει στα υποσυνείδητα όσων το δουν, να το ξέρεις...Πιο πριν παίζει και να μην το πρόσεξε κανείς :ρ) Σωστός ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα