Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα για να καταθέσω την εμπειρία από την επέμβαση που αποφάσισα να κάνω σήμερα.

Εγκατέστησα τον καινούργιο δίσκο WD 15EARX sata 3 στο παλιό κουτί MyBook, από το οποίο είχα αφαιρέσει τον χτυπημένο 500άρη και τον σύνδεσα αφενός με (το μικρό βύσμα) usb του οποίου το άλλο βύσμα είχα τοποθετήσει στον φτηνό controller Sharkoon usb 3.0 pci-e αφετέρου με το ρεύμα από το τροφοδοτικό αυτών των δίσκων.

Το σύστημα αναγνώρισε και εγκατέστησε drivers και έβγαλε μήνυμα ότι είναι έτοιμος για χρήση αλλά ο δίσκος δεν εμφανίστηκε στον explore.

Άνοιξα τον Disk Management και ο δίσκος φαινόταν. Του έδωσα όνομα και γράμμα, έκανε γρήγορο format και εμφανίστηκε κανονικά στον explore.

Όπως καταλαβαίνετε, το κύριο θέμα που με απασχολούσε όλο αυτό τον καιρό ήταν οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που θα έχει ο δίσκος με το παλιό κουτί MyBook που τον τοποθέτησα. Λοιπόν η απάντηση είναι ότι η μεταφορά έγινε με ταχύτητα 110-115ΜΒ/s, δηλαδή την ίδια που έχω και στον άλλο δίσκο usb 3.0 που έχω συνδέσει στον ίδιο controller.

Επομένως, οι φόβοι μου διαψεύστηκαν και όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το παλιό κουτί MyBook με νέο δίσκο sata 3, μπορεί να το κάνει, χωρίς να χάσει τις ιδιότητες του νέου δίσκου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...