nikos21aek Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Μένω στο σπίτι που είμαι τώρα (65 τετραγωνικά) από τέλη Οκτωβρίου του 2011. Από τις πρώτες μέρες πήγα και έβαλα το λογαριασμό στο όνομά μου. Οι λογαριασμοί που πληρώσαμε μέχρι τώρα είναι οι εξής: 21/10/11-1/12/11 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ μαζί με το τέλος ενεργοποίησης περίπου 117€ 186€. 1/12/11-2/2/12 ΕΝΑΝΤΙ 88€. 1/12/12-3/4/12 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ 267€ χωρίς να γράφει πουθενά για χαράτσια και τέτοια. 3/4/12-5/6/12 ΕΝΑΝΤΙ 156€ χωρίς να γράφει πάλι πουθενά για χαράτσια και τέτοια. Στο σπίτι μένουμε δύο άτομα και στις διακοπές Χριστουγέννων και πάσχα φεύγουμε από εδώ. Οι συσκευές που χρησιμοποιούμαι είναι ένα ψυγιάκι,ένα κουζινάκι 3-4 φορές τη βδομάδα που μαγειρεύουμε,ένας θερμοσίφωνας μισή ώρα τη μέρα μέσο όρο,ένας σταθερός υπολογιστής ανοιχτός 24 ώρες το 24ωρο περίπου σε κατάσταση idle,ένας φορητός και αυτός ανοιχτός για πάνω από 16 ώρες τη μέρα και αυτός με πολύ ελαφριά χρήση,και ένα πλυντήριο που βάζουμε τη βδομάδα και 4-5 λάμπες οικονομίας σε νορμάλ χρήση και αυτές. Για μια περίοδο από μέσα Ιανουαρίου μέχρι τέλη Μαρτίου χρησιμοποιούσαμε για πάνω από 8 ώρες τη μέρα 2 αερόθερμα των 1800 βατ όχι στο τέρμα όμως και για αυτόν τον λόγο πιστέψαμε ότι μας ήρθε 267€ εκείνος ο λογαριασμός. Αλλά το 160άρι τώρα μου φαίνεται πέρα για πέρα υπερβολικό. Ο σπιτονοικοκύρης μου πριν μπούμε όταν μας έδειξε το σπίτι είχε το ρεύμα κομμένο και το σπίτι ήταν με "παράνομο" ρεύμα δηλαδή ασχολείται με το σπόρ. Ξέρει κανένας τι μπορώ να κάνω για να εξακριβώσω μην τυχόν και πληρώνω το ρεύμα και κανενός άλλου σπιτιού και γενικά τι μπορώ να κάνω για την κατάσταση αυτή μην τυχόν και υπάρχει κάποιο λάθος στη ΔΕΗ; Μένω 10 χρόνια μόνος μου και τέτοια προβλήματα με λογαριασμούς ΔΕΗ δεν είχα ποτέ. Στο πατρικό μου που είναι σπίτι 140 τετραγωνικών όταν ζούμε 5 άτομα περισσότερα λεφτά δεν νομίζω να μας ήρθαν ποτέ και έχω φρικάρει τώρα. Ή μήπως οι λογαριασμοί είναι φυσιολογικοί και με την χρήση που κάνω επί 10 συνεχόμενα χρόνια τώρα επειδή είμαστε δύο με παρόμοια χρήση οι λογαριασμοί είναι νορμάλ να έρχονται εκεί;
leftermann Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 ο έναντι βγαίνει με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων 5 τετραμήνων, ή κάπως έτσι, αν θυμάμαι καλά. Αν το δικό σας ήταν κομμένο για καιρό, μάλλον ο έναντι βγαίνει με βάση... τον έναν και μοναδικό εκκαθαριστικό σας, ο οποίος είναι φουσκωμένος λόγω των αερόθερμων. Οπότε, λογικά θα σας έρθει χαμηλός ο επόμενος εκκαθαριστικός, αν δεν καίτε. Καλού κακού, τσέκαρε το ρολόι σαν αν όντως συμφωνεί με τον αριθμό που γράφει ο λογαριασμός της ΔΕΗ, και επίσης κλείσε τον γενικό σου και δες αν ο μετρητής σας δεν γυρίζει καθόλου.
nikos21aek Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Πήγα τσέκαρα το ρολόι και που δεν τον έκλεισα τον γενικό ο μετρητής μετα βίας κουνιέται. Και προηγούμενη μέτρηση γράφει στον λογαριασμό Κωδικός τιμολογίου 11 65333 Κωδικός τιμολογίου 12 1844 Και στο ρολόι τώρα γράφει 65656 2007 Λες δηλαδή είναι νορμάλ αυτό εξαιτίας των δύο πρώτων εκκαθαριστικών μεγάλων λογαριασμών ε; Ένας με το τέλος ενεργοποίησης μέσα και ένας που παίζει και να ξεφύγαμε με τα αερόθερμα;
leftermann Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 υποθέτω ναι... Το τέλος ενεργοποίησης δεν παίζει ρόλο, αλλά η ψηλή κατανάλωση στον έναν και μοναδικό εκκαθαριστικό σου, σου ανεβάζει τον μέσο όρο Προφανώς έχεις νυχτερινό ε; Λογικά θα έχει πάνω από 2 μήνες από την προηγούμενη μέτρηση (γράφει ο εκκαθαριστικός πότε έγινε), οπότε έχεις περίπου 280 ημερήσιες και 160 νυχτερινές, μια χαρά μου φαίνονται για 2+ μήνες...
ennoeitai Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Εγώ είχα ρωτήσει στη ΔΕΗ και μου είπαν ότι ο έναντι προκύπτει απ'τους ίδιους μήνες της προηγούμενης χρονιάς. Πιθανώς επειδή στην περίπτωσή σου δεν υπάρχει προηγούμενη χρονιά, να προέκυψε απ'τον εκκαθαριστικό σου, όπως είπατε. Όντως τα 156 ακούγονται πολλά, αλλά το πιθανότερο είναι να έχουν προκύψει απ'τον εκκαθαριστικό, που ήταν κι αυτός αυξημένος, λόγω του αερόθερμου μάλλον. Μην ξεχνάς ότι έχουν αυξηθεί και τα τιμολόγια. Στο λέω επειδή το συγκρίνεις με το πατρικό σου. Λογικά ο επόμενος εκκαθαριστικός θα σου έρθει αρκετά μειωμένος. Αν όχι, πήγαινε να τσεκάρεις κανένα ρολόι, όπως σου'πε κι ο leftermann.
z3et Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Μη κοιτας μονο τον τελικο λογαριασμο. Δες τι χρεωσεις εγιναν (τελη, χρηση ρευματος). Δες μηπως υπαρχει κατι υπερβολικο. Η τελευταια μετρηση που αναφερεις ποτε εγινε?
nikos21aek Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 ΟΚ θα περιμένω οπότε τον εκκαθαριστικό αλλά καλού κακού θα πάω και στη ΔΕΗ να τους πω ότι μου φάνηκαν υπερβολικά μπας και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. z3et δεν έχουν αναλυτικές χρεώσεις στον έναντι. Η τελευταία μέτρηση έγινε κάποιες μέρες πριν βγεί ο προηγούμενος εκκαθαριστικός δηλαδή πριν από 2 και κάτι μήνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα