Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 καλησπερα, ειμαι ο δημητρης 16 χρονων σε 2 μερες απο τωρα, και ειμαι στην 1 λυκειου.θα μπω κατευθειαν στο ψητο. Δεν εξρω τι εχει γινει στην ζωη μου,ποιοι παραγοντες με εφεραν στην θεση που ειμαι τωρα. Στο δημοτικο ειμουνα προτιπω μαθητη.ειμουνα συμαιφορος και μου αρεσε το διαβασμα, καθομουνα και ελυνα τις ασκησεις και μετα επαιζα καιστην γειτονια.Στην 1 γυμνασιου, αρχισα να χαλαω, εχασα την ορεξη μου,αλλα λιγο οχι πολυ, μα εβγαλα 17, κατι, ας πουμε ΤΕΛΕΙΑ σε σχεση με την περιπτωση που ειμαι τωρα.Στις επομενες 2 ταξεις, θα μου επιτρεψετε αν χρησιμοποιησω την λεξη "ΣΚΑΤΑ" αρχισα να βγαινω εξω με φιλους παραμελωντας εντελως το διαβασμα.τωρα ειμαι 1 λυκειου, με το ζορι βγαζω 14 και ανχωνομαι αν θα μεινω σις εξετασεις.πιστευω καταλαβατε τον προβλημα μου.αρχισα να πεφτω, επεσα στα video games, και στις εξοδους και παραμελησα εντελως το διαβασμα.Η μητερα μουσ τεναχωριετε προσπαθει,καθε φορα εκανε τα παντα να με γραψει φροντηστιριο η αν μου κανει ιδιαιτερα αλλα εγω αρνουμουνα...στενοχωριετε πολυ αλλα δε ξερω και εγω τι να κανω, μου εχει πει πως αμα μεινω θα παθει μεγαλη ζημια..το θεμα μ ειναι Δεν μπορω να διαβασω, δεν καταλαβανω τιποτα και φροντηστιρια δεν γιεντε να γραφτω τελευταια στιγμη.. ξερετε κανενα κολπο τουλαχιστον απο την νεα σχολικη χρονια τι να προσεξω?(παω γενικο και δεν αλλαζω), να κανω μαθηματα το καλοκαιρι?., εχετε ακνενα τροπο να με βοηθησετε να πιστεψω στον εαυτο μου? ξερω τα αεχω πει λιγο μπερδεμενα αλλα τεσπα...
nicoc89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 σε καταλαβαίνω γιατι και εγω δεν διάβαζα αλλα έπητα το μετανιώσανε. τελείωσα τεχνικό λύκειο και δεν κολλάω ουτε για μακαρόνι στον τοίχο η συμβολή μου ειναι διάβασα οσο προλαβαίνετε
evabb Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 κοιτα να δεις, το διαβαζω και δεν καταλαβενω τπτ δεν υπαρχει. αλλο κοιταω τις λεξεις και δεν βγαζω νοημα κι αλλο καθομαι μια ωρα πανω στην ιδια σελιδα και προσπαθω να βγαλω ακρη ψαχνωντας και στην βικιπεδια. γιατι δεν πας στο φροντηστηριο που θελει να σε στειλει η μανα σου; θα σε βοηθησει πολυ πιστευω. παντως να βγαλεις βαθμο χωρις διαβασμα δεν γινεται. μαγικες συνταγες δεν υπαρχουν.
Haldol Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Χαλάρωσε. Απλά. Με το να σκοτωθείς να βγάλεις τώρα 19+ το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κουραστείς, να αποξενωθείς από τους φίλους σου, να μη γνωρίσεις τον κόσμο σου και στο τέλος να ξενερώσεις και να μην ενδιαφερθείς για το σχολείο σου όταν θα πρέπει: σε δύο χρόνια. Διότι, πες ότι βγάζεις 19+ στην Α' λυκείο, τι κατάλαβες; Που σου χρειάζεται; Οπότε ασχολήσου με τα μαθήματά σου χωρίς υπερβολές όμως. Με βαθμό γύρω στο 15 είσαι οκ γι αυτά τα χρόνια εφόσον δεν αφήνεις κενά. Το να τα δίνεις όλα σε αυτή την ηλικία είναι σα να ξεσκίζεσαι στο γκάζι ενώ οδηγείς... μέσα στην κίνηση: τσάμπα βενζίνη.
nickarmy Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 προφανώς οι παρέες σου δεν είναι πολύ σωστές και δεν εκτιμάς σωστά το χρόνο που πρέπει να καταβάλεις σε κάθε δραστηριότητα άποψη μου είναι οτι απαραίτητα θα είναι τα ιδιαίτερα κυρίως έκθεση και μαθηματικά απο τώρα ώστε να καλύψουν τις αδυναμίες (ακόμα υπάρχει καιρός) , πιστεύω οτι για πολλούς λογους αυτό στο φροντιστήριο δεν γίνετε . απο τη στιγμή που ο ίδιος έχεις δει το πρόβλημα είναι στο χέρι σου να το λύσεις ακόμα ότι κάνεις το κάνεις πρώτα για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου
kage Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 εχεις καποιο μαθησιακο προβλημα?δυσλεξια? δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεις φροντιστηριο για προετοιμασια.αν και για μενα ειναι λιγο περιττο για α λυκειου. σε ολα τα μαθηματα τα πας χαλια? το μονο θετικο στο προβλημα σου ειναι οτι ξερεις για ποιο λογο δεν αποδιδεις!! <<επεσα στα video games, και στις εξοδους--τι εξοδο κανουν παιδια 3 γυμνασιου?-- και παραμελησα εντελως το διαβασμα>>. ποσες φορες πηγαινες αδιαβαστος την εβδομαδα?
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Γενικα αρχισα να τα παω χαλια σε ολα τα μαθηματα, οχι δεν εχω μαθησιακο προβλημα. Ο λογος που δνε εκνα φροντηστηρια ειναι οτι ειχα απορωφηθει τοσο πολυ με τα video-games (league of legends) και ειμουνα κατι σε φαση δεν αφφηνα να μπει κανενας στο δωματιο και τα λοιπα.απλα τωρα δεν ξερω τι να κανω, θελω να επανωρθωσωω και να παρω τις βασεις για να ακολουθησω τεχνολογικη κατευθυνση.και στο θεμα εξοδους, εννοω εβγαινα εξω με την παρεα μου(ξεκοψα βεβαια αφου καταλαβα τι μ***** εκαμα.στο σχολειο πηγαινα αδιαβαστος περιπου 5 απο τις 6 ημερες, αλλα πιστευω μπορω να τα καταφερω.δεν ζητησα μαγειες , τροπους να μου μπουνε στο κεφαλι, απλα ζητησα τι θα κανετε στην θεση μου, θα κανετε φροντηστιριο(ιδιαιτερα το καλοκαιρι) θα καθοσασταν να διαβαζατε μονοι σας το καλοκαιρι? τι ακριβως ποια τακτικη θα ακολουθουσατε.και οσο για τα μνματα μου που ειναι γραμμενα αρκετα ασχημα φταει οτι γραφω με τυφλη γραφη και ειμαι ακομα στα αρχικα σταδια.
FedonasP Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Λοιπόν καταρχήν δες λίγο την ορθογραφία σου. Σε φροντιστήριο καλο είναι να πας αλλα εφόσον δεν αντιλαμβάνεσαι πράγματα καλο θα είναι τώρα το καλοκαίρι να κανεις και μερικά ιδιαιτερα σε βασικά μαθήματα όπως είναι μαθηματικά και φυσική αλλα και έκθεση. Για να πάρετε με τον καθηγητή όλα τα κενά σου από την αρχή και να βγάλετε μια άκρη, στο φροντιστήριο πάλι θα βοηθηθείς αλλα δυστυχώς δεν θα μπορέσουν, τουλάχιστον όχι πάντα, να επικεντρωθούνε στις δικες σου αδυναμίες γιατί υπάρχουν και τα αλλα παιδιά στην τάξη και δεν γίνεται να μείνουν αυτά πίσω στο διάβασμα τους προκειμενου εσύ να συγχρονίσεις τις γνώσεις σου μαζί τους. το σίγουρο είναι ότι και ιδιαιτερα να κανεις και φροντιστήριο αν εσύ δεν ασχοληθείς καθόλου δεν θα γίνει τίποτα... πρέπει κάποιες ώρες (έστω 1-2 την ημερα) να τις αφιερώνεις στο διάβασμα σου -χωρίς να προσμετράς τις ώρες που θα κανεις μάθημα- Η παπαγαλία δεν βοηθάει καλύτερα να μάθεις μιση σελίδα του μαθήματος και να κατανοήσεις τι γίνετε σε αυτό το κομμάτι που διάβασες παρα να ξοδέψεις χρόνο για να μάθεις όλο το μάθημα παπαγαλία. Όταν δεν καταλαβαίνεις κάτι το σπας σε πιο απλά θέματα όταν δεν καταλαβαίνεις και αυτά γυρνάς λίγο πιο πίσω στην θεωρία που σχετίζεται με αυτό το θέμα που διαβάζεις. (πχ ρίχνοντας μια ματια στις προηγούμενες ενότητες η και σε σχολικό βιβλίο παλιότερου έτους που αναφέρει κάτι σχετικά με αυτό που δεν καταλαβαίνεις). Τέλος υπάρχουν και σχετικά forum στα οποια μπορείς να γράψεις τις απορίες σου και να σου εξηγήσουν. Βεβαια πρώτα (για δικό σου καλο) πρέπει να προσπαθήσεις μονος σου να κατανοήσεις το θέμα που σε δυσκολεύει και εφόσον δεν μπορείς να βγάλεις άκρη (εφόσον δηλαδή κανεις τα πράματα που σου είπα πιο πάνω) τότε ναι ζήτησε βοήθεια από τους άλλους. Οι βάσεις να ξέρεις από τώρα μπαίνουν μην περιμένεις στην τρίτη λυκείου ξαφνικά με όσο διάβασμα και να ρήξεις να γράψεις άριστα... δεν είναι απίθανο.. αλλα είναι αρκετά δύσκολο έως σχεδόν απίθανο. 3 πράματα χρειάζονται για να πετύχεις τον στόχο σου: δουλειά, δουλειά, δουλειά και δουλειά.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 ευχαριστω σε ολους μεχρι τωρα ) που μου δινεται συμβουλες
status Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Οι βαθμοί δεν έχουν καμιά σχέση με το τι έχει μάθει ο μαθητής. οι βαθμοί δεν έχουν σχέση με τις επιδόσεις κάποιου στις πανελλήνιες επιδόσεις στις πανελλήνιες δεν έχουν σχέση με την τριτοβάθμια. Το ανάλογο ισχύει για την τριτοβάθμια με την επαγγελματική καριέρα.
giorgos147 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Άκου να δεις Δημήτρη πώς έχουν τα πράγματα. Και γω πριν ένα χρόνο, πρώτη λυκείου δε διάβαζα. Βέβαια, εντάξει, ένα ~18 στα τετράμηνα το έβγαζα, αλλά. Φέτος, στρώθηκα από μόνος. Άσε όλους τους άλλους, ακόμη και τη μητέρα σου. Σε επηρεάζει ψυχολογικά και δε σε αφήνει να σκεφτείς αλλά να σε αγχώνει. Σίγουρα, δεν υπάρχει αυτό το "κόλπο" που λες, ώστε να κάνεις το διάβασμα εύκολη υπόθεση, αλλά μπορείς να βρεις τρόπους να το κάνεις, ίσως, πιο ευχάριστο. Για παράδειγμα, εμένα μου αρέσει, όπως έχω ξαναπεί, να πηγαίνω ή στο κήπο ή κάπου μέσα στο σπίτι που δε θα με ενοχλεί κανείς, θα έχω πλήρη ησυχία κ.λ.π. Βρες και εσύ κάτι τέτοιο. Φτιάξε έναν καφέ και κάτσε. Μη το βλέπεις σαν αγγαρεία. Επίσης, πρόγραμμα χρειάζεσαι. Με πρόγραμμα και θα είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου και θα έχεις, στη δευτέρα Λυκείου, άπλετο χρόνο να βγαίνεις με τη παρέα σου. Ίσως χρειαστεί, αν και δύσκολο, να αλλάξεις παρέα, διότι λογικά σε παρασύρουν, ή να αλλάξεις τρόπο σκέψης και να μην "κάνεις ό,τι κάνουν οι άλλοι". Τέλος, αν ήσουν στη δευτέρα θα σου έλεγα "δύσκολα τα πράγματα". Αλλά είσαι τυχερός που είσαι στη πρώτη και πήρες αυτή την απόφαση. 2 χρόνια είναι, κάνε υπομονή όπως όλοι μας. Στο τέλος θα λες "τι μαλάκας ήμουν και δε καθόμουν τόσο καιρό", γιατί περνάει γρήγορα. Ούτε κατάλαβα πότε τελείωσε αυτή η χρονιά. Θα το διαπιστώσεις και μόνος. Μία απόφαση είναι. Όσον αφορά το καλοκαίρι, τι κατεύθυνση θα πάρεις του χρόνου; Αν π.χ. πάρεις τεχνολογική/θετική, κάτσε διάβασε άλγεβρα και φυσική που θα σου χρειαστούν για τις επόμενες χρονιές. Δε θα χρειαστεί να αφιερώνεις πολλές ώρες την ημέρα, προς θεού, απλά όπως είπα, πρόγραμμα θέλει και υπομονή.
Str Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 -βάλε το PC στο σαλόνι μέχρι να τελειώσεις το λύκειο, για να έχεις από μόνος σου μια αντίσταση στο "λιώνω πάνω από το μηχάνημα" -στο παλικάρι που είπε πιο πάνω "πάρτο χαλαρά, και 15 να βγάλεις μια χαρά είσαι" να του πω ότι είναι τραγική η συμβουλή του, μην έχεις στόχο βαθμό (που μπορεί δίκαια ή άδικα, εύκολα ή δύσκολα να έρθει) αλλά αποφάσισε αν θέλεις να διαβάσεις να μάθεις κάτι, ή όχι, και πράξε ανάλογα -δυστυχώς, όσο καιρό είχες αφήσει τον εαυτό σου χαλαρό, ξε-έμαθες να διαβάζεις (=ανάγνωση, κατανόηση, εμπέδωση), ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι η εξάσκηση... ξαναάρχισε να διαβάζεις και όσο το παίρνεις πιο ζεστά τόσο πιο αποδοτικό θα είναι το διάβασμα -μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια, είτε από γονείς, είτε από καθηγητές σχολείου, είτε από φροντηστήριο -ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ αν πράγματι θέλεις να διαβάσεις, μη κολάς στο "πρέπει"... στο μυαλό σου, αν δεν το έχεις πάρει απόφαση και το επιβάλεις στον εαυτό σου επειδή "πρέπει", τότε δεν θα καταφέρεις ποτέ να κάνεις 'καλό' διάβασμα. Σαν το τσιγάρο, όσο καιρό και να λες "πρέπει να το κόψω" δεν το κόβεις, άμα το ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ, γιατί έτσι ΘΕΛΕΙΣ, τότε έρχεται πολύ πιο φυσικά και προφανώς με μεγαλύτερη άνεση το αποτέλεσμα.
cb_papi Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Εγώ την άλλη βδομάδα τελειώνω την Γ' Λυκείου. Αφού θα πας Τεχνολογική, θα σου πω κάποια πράγματα: Κατ'αρχάς δεν έχει καμία σημασία τι μαθητής ήσουν στο γυμνάσιο για το λύκειο. Εγώ, αν και μου άρεσαν τα μαθηματικά π.χ. είχα έναν ΑΘΛΙΟ καθηγητή στο γυμνάσιο με αποτέλεσμα να βγω από την 3η γυμνασίου χωρίς να ξέρω να λύσω μία πρωτοβάθμια. Στην 1η λυκείου άρχισα ιδιαίτερο μαθηματικά και είχαμε και καλό καθηγητή στο σχολείο με αποτέλεσμα μέσα σε 1 χρονιά, εκεί που δεν ήξερα τίποτα να βγω πρώτος σε διαγωνισμό ανάμεσα σε 6-7 σχολεία υψηλού επιπέδου. Η Γ' λυκείου δεν απαιτεί να είσαι καλός μαθητής στην Α' Λυκείου, ούτε στην Β' Λυκείου. Οπότε αν έχεις στόχο κάποια συγκεκριμένη σχολή, προλαβαίνεις άνετα. Θα σου πρότεινα να αρχίσεις φέτος τουλάχιστον με ιδιαίτερο και όχι φροντιστήριο για να έχεις όλη την προσοχή του καθηγητή, γιατί όπως το βλέπω εγώ σε φροντιστήριο μάλλον θα αρχίσεις να χαλαρώνεις και ένας καθηγητής φροντιστηρίου που μπορεί να έχει 10 τμήματα δεν θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το να σε πιέσει.
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 -βάλε το PC στο σαλόνι μέχρι να τελειώσεις το λύκειο, για να έχεις από μόνος σου μια αντίσταση στο "λιώνω πάνω από το μηχάνημα" +1 στον Str. Ειναι καλο να αφαιρεσεις απο τον χωρο μελετης οτιδηποτε σου αποσπα την προσοχη. Ειδικα το pc απο τη στιγμη που στην περιπτωση σου σε αποσπα αποδεδειγμενα. Θα βγεις ετσι απο τη λογικη "Κατσε να μπω μια να δω ενα βιντεακι οσο κανω διαλειμμα" και να καταληξεις να λιωνεις στα cat videos μεχρι τα ξημερωματα ξερω γω. Επισης προσπαθησε να βγαλεις ενα προγραμμα το οποιο θα ακολουθεις πιστα. Θα δεις πως μπορεις να οργανωσεις το χρονο σου ετσι ωστε να σου μενει και αρκετος για να βγαινεις με τις παρεες σου (σε λογικα πλαισια βεβαια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα