greekparot Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Κανε προγραμματισμό στον χρόνο σου! Σχολας πχ 14:30 απο το σχολείο; Φρόντισε μετα το γεύμα να αφιερώσεις ένα 2-3ωρο για διάβασμα. Αυστηρά όμως. Έπειτα έχεις όλο το απόγευμα να παίξεις video game & να βρεθείς με τους φίλους σου! Αποτέλεσμα; Σε όλα αυτα που θέλεις να κανείς θα είσαι καλυμενος 100%! Εάν δεν προγραμματισεις το χρόνο σου δεν πρόκειται να πετύχεις το στόχο σου! Sent from my iPhone using Insomnia
akar Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Ότι είπε ο Str. -βάλε το PC στο σαλόνι μέχρι να τελειώσεις το λύκειο, για να έχεις από μόνος σου μια αντίσταση στο "λιώνω πάνω από το μηχάνημα" Κλειστό το pc όταν διαβάζεις. -στο παλικάρι που είπε πιο πάνω "πάρτο χαλαρά, και 15 να βγάλεις μια χαρά είσαι" να του πω ότι είναι τραγική η συμβουλή του, μην έχεις στόχο βαθμό (που μπορεί δίκαια ή άδικα, εύκολα ή δύσκολα να έρθει) αλλά αποφάσισε αν θέλεις να διαβάσεις να μάθεις κάτι, ή όχι, και πράξε ανάλογα -δυστυχώς, όσο καιρό είχες αφήσει τον εαυτό σου χαλαρό, ξε-έμαθες να διαβάζεις (=ανάγνωση, κατανόηση, εμπέδωση), ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι η εξάσκηση... ξαναάρχισε να διαβάζεις και όσο το παίρνεις πιο ζεστά τόσο πιο αποδοτικό θα είναι το διάβασμα Είναι σαν το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί μια ομάδα όλη την χρονιά να παίζει χαλαρά και ξαφνικά στον τελικό να ανεβάσει ρυθμούς. Αποκλείεται! -μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια, είτε από γονείς, είτε από καθηγητές σχολείου, είτε από φροντηστήριο Από εδώ θα λύσεις τυχόν απορίες στα μαθήματα, ξέχνα Google & wikipedia…my ass (αντε μην αρχίσω με δαύτα πρωινιάτικα…από τότε που βγήκανε χάθηκε η αξία της προσπάθειας & της γνώσης.) -ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ αν πράγματι θέλεις να διαβάσεις, μη κολάς στο "πρέπει"... στο μυαλό σου, αν δεν το έχεις πάρει απόφαση και το επιβάλεις στον εαυτό σου επειδή "πρέπει", τότε δεν θα καταφέρεις ποτέ να κάνεις 'καλό' διάβασμα. Σαν το τσιγάρο, όσο καιρό και να λες "πρέπει να το κόψω" δεν το κόβεις, άμα το ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ, γιατί έτσι ΘΕΛΕΙΣ, τότε έρχεται πολύ πιο φυσικά και προφανώς με μεγαλύτερη άνεση το αποτέλεσμα. Κάνε παρέα με παιδιά που έχουν τους ίδιους στόχους μ’ εσένα.
evabb Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Και γω πριν ένα χρόνο, πρώτη λυκείου δε διάβαζα. Βέβαια, εντάξει, ένα ~18 στα τετράμηνα το έβγαζα, αλλά. σιγα ρε γιγαντα που δεν ανοιγες βιβλιο και εβγαλες 18. εχω βαρεθει να ακουω αυτη την μαλακια πια.
k4ts0u Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 σιγα ρε γιγαντα που δεν ανοιγες βιβλιο και εβγαλες 18. εχω βαρεθει να ακουω αυτη την μαλακια πια. Και γω αυτό σκέφτηκα αλλά λέω ας μην γίνω κακός. Ή μας δουλεύεις ή πας σε ιδιωτικό.
giorgos147 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 σιγα ρε γιγαντα που δεν ανοιγες βιβλιο και εβγαλες 18. εχω βαρεθει να ακουω αυτη την μαλακια πια. Και γω αυτό σκέφτηκα αλλά λέω ας μην γίνω κακός. Ή μας δουλεύεις ή πας σε ιδιωτικό. Παιδιά, για 1η λυκείου μιλάμε και εκτός της άλλης, μπορείτε να μιλάτε έστω λίγο καλύτερα διότι δε νομίζω να μπορείτε να κρίνετε το νοητικό επίπεδο του άλλου πίσω από μία οθόνη. Μπορεί να διάβαζα μόνο στα διαγωνίσματα και να τα κατάφερνα.
Herculess Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μερικές συμβουλές και από εμενα: Καταρχάς για να ξεκινήσεις να διαβάζεις, θέλεις ένα ισχυρό κίνητρο. Δεν θα διαβάσεις γιατί τους άλλους ή για να "πει ο κόσμος", αλλά θα διαβάσεις για σένα. Δυστυχώς στις μέρες μας τα πράγματα είναι δύσκολα στον εργασιακό τομέα, οπότε εμείς οι νέοι πρέπει να κάνουμε κάποια υπερπροσπάθεια για να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να βρεις μέσα σου το τι θες να κάνεις στη ζωή σου στον επαγγελματικό τομέα, δηλαδή να βρεις κάτι που σου αρέσει και το αγαπάς, γιατί αγαπώντας κάτι θα γίνεις δημιουργικός σε αυτο και θα πετυχεις σίγουρα. Βλέπω πολλά παιδιά να διαβάζουν για να βγάλουν βαθμό, περνάνε και σε μια καλή σχολή χωρίς να τους ενδιαφέρει και στο τέλος γίνονται οι "αιώνιοι φοιτητές". Μην κάνεις το ίδιο λάθος. Βρες μέσα σου αυτό που θες να γίνεις και βάλε στόχους, αυτο είναι και ένα απο τα κίνητρα σου Βρες ένα καλό φροντιστήριο με καθηγητές που θα ενδιαφέροντα για την πρόοδο σου και όχι κάτι βιομηχανοποιημένο που θα έιναι επέκταση του σημερινού σχολείου. Ο μαθηματικός του φροντιστηρίου που πήγαινα με έκανε αρκετές φόρές να κλάψω από ντροπή λόγο των κενών που είχα απο το γυμνάσιο, αλλά μου πείσμωσε να μάθω. Πάνε σε φροντιστήριο με μικρά τμήματα 5-6 άτομα το πολύ. Να παρακολουθείς με προσοχή την ώρα του μαθήματος γιατί έτσι θα μειώσεις τον χρόνο διαβάσματος. Να έχεις "μέτρο" στη ζωή σου σε ότι κάνεις. Και τις βόλτες σου πρέπει να πας για να χαλαρώσεις, και θα παίξεις λίγο (καλύτερα όχι στον υπολογιστή γιατί κολλας) ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ. Καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία σου εύχομαι :rolleyes: (Σορρυ αν μίλησα πολύ για τα φροντηστιρια, είμαι κατά τις παραπαιδίας αλλά γνωρίζοντας πως είναι το μάθημα στα περισσότερα σχολεία, δυστυχώς δεν μας αφήνουν άλλη λύση...)
Arctic Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 σιγα ρε γιγαντα που δεν ανοιγες βιβλιο και εβγαλες 18. εχω βαρεθει να ακουω αυτη την μαλακια πια. Το 18-19-20 δεν είναι ίδιο σε όλα τα σχολεία. Σε μεγάλο,που υπάρχει ο ανταγωνισμός(μεγάλη μαλακία) τέτοιους βαθμούς θα πάρει όποιος προσπαθήσει. Σε μικρά σχολεία(στο δικό μου είμαστε γύρο στα 130 παιδιά) η βαθμολογία 18 σε τετράμηνο και όχι τελικό* δεν είναι μεγάλη υπόθεση και μάλιστα δεν θέλει διάβασμα, μόνο στα κατεύθυνσης. *Για να έχεις συνολικά 18 ναι θέλει ελάχιστο διάβασμα(τα πιο σίγουρα θέματα για το τέλος)
giorgos147 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Το 18-19-20 δεν είναι ίδιο σε όλα τα σχολεία. Σε μεγάλο,που υπάρχει ο ανταγωνισμός(μεγάλη μαλακία) τέτοιους βαθμούς θα πάρει όποιος προσπαθήσει. Σε μικρά σχολεία(στο δικό μου είμαστε γύρο στα 130 παιδιά) η βαθμολογία 18 σε τετράμηνο και όχι τελικό* δεν είναι μεγάλη υπόθεση και μάλιστα δεν θέλει διάβασμα, μόνο στα κατεύθυνσης. *Για να έχεις συνολικά 18 ναι θέλει ελάχιστο διάβασμα(τα πιο σίγουρα θέματα για το τέλος) Είμαι σε κεντρικό σχολείο με 600φευγα άτομα. Είναι και στο άτομο, έτσι; Και 20 να γράψεις στο τετράμηνο, αν της πηδάς τα νεύρα της άλλης, θα σου βάλει και 15 και 14. Προσωπικά πέρσι διάβαζα μόνο στα διαγωνίσματα και άντε αν μου τη βαρούσε καμία ώρα, αλλά πέραν αυτού, δεν ήταν και κάποια δύσκολη τάξη.
Basilisc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Σίγουρα, δεν υπάρχει αυτό το "κόλπο" που λες, ώστε να κάνεις το διάβασμα εύκολη υπόθεση, αλλά μπορείς να βρεις τρόπους να το κάνεις, ίσως, πιο ευχάριστο. Για παράδειγμα, εμένα μου αρέσει, όπως έχω ξαναπεί, να πηγαίνω ή στο κήπο ή κάπου μέσα στο σπίτι που δε θα με ενοχλεί κανείς, θα έχω πλήρη ησυχία κ.λ.π. Βρες και εσύ κάτι τέτοιο.". Αυτό.
TwitterLover Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Εγω επαθα το ιδιο με το Λυκειο! Εβγαλα το γυμνασιο με 19,4 και 1η δεν τα παω και πολυ καλα. Βεβαια στο 2ο τετραμηνο το πηρα αποφαση και ανεβασα τον βαθμο μου, αλλα επεσα σε μια που νομιζει πως εχει να κανει με φοιτητες φιλοσοφικης και με ανεβασε μονο 1 βαθμο σε 3 μαθηματα παρ'ολο που εδωσα την περισσοτερη προσοχη μου σε αυτα. Αλλα τελος παντων, θεμα αποφασης ειναι. Εγω απογοητευτηκα με το 1ο τετραμηνο και ανεβηκα στο 2ο. Και σταδιακα συνεχιζω. Ολοι καποτε πεφτουμε! Το θεμα ειναι να ξανανεβουμε. Αλλα πρωτα απ'ολα πρεπει να γνωρισεις ποιος πραγματικα εισαι, τι θελεις στην ζωη σου, και να ανακαλυψεις τον εσωτερικο σου κοσμο. Επαναθεωρησε τις παρεες σου, αν αυτες σε κρατανε πισω, απομακρυνσου. Γνωρισε νεους ανθρωπους! Αν θες να συζητησουμε στειλε PM. ((και εγω ομοιοπαθης ειμαι! ))
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα