Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum! Παρακολουθώ τις συζητήσεις για τους ssd εδώ και καιρό αν και δεν postαρω καθότι δεν είμαι κάτοχος. Όμως μου έγινε δώρο ένας από δαύτους, ένας intel 330 120GB. Λίγα λόγια για το πρόβλημά μου τώρα.

Όπως λέω στον τίτλο έχω Vista και XP σε dual boot σε διαφορετικούς δίσκους το κάθε λειτουργικό.

Διάβασα στο φόρουμ ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει κάποιος για να βάλει SSD είναι να αλλάξει αυτό το περίφημο ahci mode. Από ότι διάβασα στα vista γίνεται πρώτα από την registry και μετά στο bios.

Μέχρι εδώ ok. Το θέμα είναι ότι αν βάλω στο bios το ahci στα XP δεν θα μπαίνω.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξει και στα XP και με ποια σειρά πρέπει να το κάνω εγώ με το ρημάδι το dual boot που έχω;

Ξέχασα να αναφέρω ότι φυσικά ο δίσκος που θα αντικαταστήσω με τον ssd θα είναι αυτός που περιέχει τα vista.

Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος τον συγκεκριμένο δίσκο σε vista να μου πει αν το intel tool που υπάρχει μαζί του αντικαθιστά καλά το trim που δεν υποστηρίζουν τα παλιο-vista. Αξίζει να μπω στην μανούρα να κάνω upgrade σε windows 7; Upgrade όμως όχι clear install πάλι...

Δημοσ.

Μερικές ιδέες μου, μια και πρόσφατα εγκατέλειψα και εγώ οριστικά τα XP και στα τρία μου μηχανήματα.

Θα έλεγα ότι τα XP δεν τα χρειάζεσαι πλέον. Οι καλές εκδόσεις των win7 64 bit (νομίζω από τα professional και πάνω) έχουν το XP mode, ένα πρόγραμμα που δημιουργεί στο PC σου ένα virtual PC με XP. Είναι απίστευτα απλό στη χρήση και κάνει πολύ καλή δουλειά, να φανταστείς ότι σε XP mode το scanner μου δουλεύει άψογα, ενώ στα 7άρια δεν υπάρχουν καν drivers για να δουλέψει. Ό,τι πρόγραμμα και να χρησιμοποιείς στα XP, λογικά θα παίζει άψογα και στα 7άρια σε XP mode.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με το clean install που δεν θέλεις να κάνεις. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνεις την παλληκαριά και να κάνεις μία καλή εγκατάσταση των 7 μαζί με όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείς και τις ρυθμίσεις τους. Στη συνέχεια θα κάνεις ένα image του σκληρού σου, οπότε πλέον στο μέλλον το μόνο που θα έχεις να κάνεις θα είναι να το τρέξεις, ώστε να φέρεις το PC σου στην κατάσταση που ήταν όταν έκανες το image. Βαρετό και κουραστικό, αλλά κάποτε πρέπει να γίνει.

Γνώμη μου, απαλλάξου πλέον από τα XP. Ας τα αφήσουμε να αναπαυθούν εν ειρήνη, αφού τα ευχαριστήσουμε για όσα καλά μας έχουν προσφέρει!

Δημοσ.

Μιλάς δηλαδή για μεγάλη παλικαριά! Να φορμάρω τον δίσκο με τα xp αφού πρώτα πάρω backup στον τρίτο δίσκο που έχω όλα τα documents μου και τα saves μου από παιχνίδια...να κάνω το ίδιο και στα αυθεντικά μου χρυσοπληρωμένα vista και στήσιμο από την αρχή των Windows 7...

ερώτηση: σε μαγαζί γνωστό στο site του είδα ότι έχει Windows 7 Home Premium Upgrade Retail...και λέει ότι μπορείς να κάνεις αναβάθμιση Vista. Ρωτάω γιατί είναι κανένα εβδομηντάρι φθηνότερα από Full Version. Ενώ όμως γράφει ότι μπορείς να κάνεις με την συγκεκριμένη έκδοση clean install από XP γιατί από τα Vista μόνο αναβάθμιση; Επίσης χρειάζομαι να φανταστώ να ξεθάψω και το βιβλιαράκι μου των Vista με τον κωδικό επάνω ε; Πολλές παλικαριές σαν να μου φαίνεται ότι χρειάζεται... :confused:

Δημοσ.

Τα XP είναι νεκρά πλέον και τα Vista δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Τα 7άρια είναι το mainstream λειτουργικό και, ευτυχώς για όλους μας, έχουν βγει καλά. Ο κόπος είναι μεγάλος, αλλά και τα οφέλη εξίσου μεγάλα. Σκέψου ότι πλέον δεν θα χρειάζεσαι dual boot ταρζανιές και ότι ο SSD θα δουλεύει απροβλημάτιστα χωρίς καμία ενέργεια από μέρους σου. Απλά και συμμαζεμένα.

Έρχεται κάποια στιγμή που ένας άντρας πρέπει να σταθεί απέναντι στα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει. Έλα τώρα, αφού και εσύ βαθιά μέσα σου ξέρεις τί πρέπει να κάνεις! :rolleyes:

Δημοσ.

Εκεί το βλέπω να πηγαίνει το θέμα αν και δεν μου πάει καρδιά να αφήσω τα αγαπημένα XP...αυτό που ρώτησα για τα Windows 7 upgrade pack έχει κανείς ιδέα;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...