Lanike71 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Γεια σας, Έβγαλε μήνυμα το SMART του σκληρού του λαπτοπ και θέλω να τον αλλάξω. Αν προτιμήσω μεταχειρισμένο από ebay τι να προσέξω; Γράφουν πολλοί ότι είναι φορμαρισμένος μόνο το C και ότι το τμήμα του δίσκου με τους οδηγούς(και λειτουργικό;;...) υπάρχει ακόμα. Τι να ζητήσω από τον πωλητή; Επίσης τι γίνεται με το δικό μου λειτουργικό;Πού αποθηκεύεται πριν την εγκατάσταση όταν αγοράζεται καινούριο; Θα παρακαλούσα για αναλυτικές απαντήσεις.
antonl Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Ο σκληρός δίσκος ίσως είναι το μόνο το part που δε θα περνα ποτέ μεταχειρισμένο. Όταν είχα τον νέο δίσκο στα χέρια μου, θα περνα ένα image* (πχ με το Acronis True Image) όλου του HDD σε κάποιον εξωτερικό δίσκο και θα το περνούσα στο νέο. *: Δημιουργείς ένα bootable rescue disk και μέσω αυτού παίρνεις backup του δίσκου σου στον εξωτερικό δίσκο. Τον αφαιρείς, βάζεις τον νέο και απ το ίδιο δισκάκι κάνεις restore το image που προηγουμένως πήρες στον καινούργιο. Ένα guide με την ιδέα του θέματος είναι αυτό.
corrupted Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Όταν είχα τον νέο δίσκο στα χέρια μου, θα περνα ένα image* (πχ με το Acronis True Image) όλου του HDD σε κάποιον εξωτερικό δίσκο και θα το περνούσα στο νέο. Προσφατα αλλαξα τον δικο μου hitachi 500GB με εναν WD 750GB και παρολο που εφτιαξα partition του C με ιδιο μεγεθος και στους δυο και ειχα κρατησει backup με το Acronis 2012 του παλιου, δεν μπορουσα να το περασω στον νεο δισκο. Οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι γινεται αυτο. Κατα τα αλλα θα συμφωνησω, ουτε εγω θα αγοραζα μεταχειρισμενο δισκο ΠΟΤΕ...
antonl Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Προσφατα αλλαξα τον δικο μου hitachi 500GB με εναν WD 750GB και παρολο που εφτιαξα partition του C με ιδιο μεγεθος και στους δυο και ειχα κρατησει backup με το Acronis 2012 του παλιου, δεν μπορουσα να το περασω στον νεο δισκο. Οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι γινεται αυτο. Κατα τα αλλα θα συμφωνησω, ουτε εγω θα αγοραζα μεταχειρισμενο δισκο ΠΟΤΕ... Αν θυμάμαι καλά αυτό που κανα εγώ ήταν να αφήσω τον νέο δίσκο αφορμάριστο (χωρίς partitions) και να περάσω το image απευθείας (αντιγράφοντας και τον boot-sector) κι έτσι δημιουργήθηκαν τα 3 partitions που είχα στον παλιό. Τον unallocated space (ο νέος δίσκος ήταν μεγαλύτερος) τον προσέθεσα ύστερα σ ένα νέο partition. Ίσως να μη θυμάμαι καλά;
corrupted Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Χμμ... ετσι οπως το λες, παιζει να γινεται. Καποια στιγμη θα το δοκιμασω και εγω... αν και πλεον ειναι αργα, δεν το απεφυγα το re-installation των 7. Ειχα φτιαξει partitions ήδη, οποτε δεν δοκιμασα τον δικο σου τροπο. Να πουμε επισης στον ts οτι δεν εχει σημασια αν ειναι φορμαρισμενο μονο το C και υπαρχει το recovery, γιατι τα windows εχουν στηθει για συγκεκριμενο μηχανημα και δεν θα παιζουν στο δικο του... Και παλι ομως, ΟΧΙ μεταχειρισμενο. Αυτα απο μενα...
washcloud Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Προσφατα αλλαξα τον δικο μου hitachi 500GB με εναν WD 750GB και παρολο που εφτιαξα partition του C με ιδιο μεγεθος και στους δυο και ειχα κρατησει backup με το Acronis 2012 του παλιου, δεν μπορουσα να το περασω στον νεο δισκο. Οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι γινεται αυτο. ....τί ακριβώς νομίζεις δηλαδή ότι ΔΕΝ "γίνεται"; (...διότι η δουλειά ενός cloning program αυτή ακριβώς είναι) (...τί μήνυμα σφάλματος είχες όταν προσπάθησες να κάνεις αυτό που λες; ) Αν θυμάμαι καλά αυτό που κανα εγώ ήταν να αφήσω τον νέο δίσκο αφορμάριστο (χωρίς partitions) και να περάσω το image απευθείας (αντιγράφοντας και τον boot-sector) κι έτσι δημιουργήθηκαν τα 3 partitions που είχα στον παλιό. Τον unallocated space (ο νέος δίσκος ήταν μεγαλύτερος) τον προσέθεσα ύστερα σ ένα νέο partition. Ίσως να μη θυμάμαι καλά; ...απορώ προς τί αυτή η εξήγηση, Αντών. Τί σημασία έχουν οι λεπτομέρειες περί partitions/boot sector/unallocated space κλπ; Ένα image, είναι...ένα image, και το μόνο που προϋποτίθεται για την "αποσυμπίεσή του", είναι ένας δίσκος τουλάχιστον ίσου μεγέθους... ...επίσης, πώς και σου διέφυγε να σχολιάσεις το Θα παρακαλούσα για αναλυτικές απαντήσεις. εμπλέκοντάς με; :ρ Γεια σας, Έβγαλε μήνυμα το SMART του σκληρού του λαπτοπ και θέλω να τον αλλάξω. Αν προτιμήσω μεταχειρισμένο από ebay τι να προσέξω; Γράφουν πολλοί ότι είναι φορμαρισμένος μόνο το C και ότι το τμήμα του δίσκου με τους οδηγούς(και λειτουργικό;;...) υπάρχει ακόμα. Τι να ζητήσω από τον πωλητή; Επίσης τι γίνεται με το δικό μου λειτουργικό;Πού αποθηκεύεται πριν την εγκατάσταση όταν αγοράζεται καινούριο; Θα παρακαλούσα για αναλυτικές απαντήσεις. ...μεταχειρισμένος δίσκος από eBay, σε μια εποχή μάλιστα που οι δίσκοι είναι ακόμη τσιμπημένοι "ελέω του περσινού Ταϋλανδέζικου σκηνικού" (και ΥΠΟΘΕΤΩ τα λαμόγια κάνουν πάρτι), θα έλεγα ότι είναι από μόνο του κίνηση που πρέπει να προσεχτεί (...να αποφευχθεί μάλιστα). Εκτός κι αν είσαι απολύτως βέβαιος για την φερεγγυότητα του πωλητή, ή είναι τέτοια η τιμή που δε θα χαλαστείς να την πατήσεις. Όσο για το τί λένε περί λειτουργικού, partitioning, "οδηγούς" κτλ, τί σε νοιάζει/δε σε νοιάζει/ να μη σε νοιάζει. ΟΥΤΩΣ ή άλλως, το λιγότερο που θα του κάνεις ενός τέτοιου δίσκου, θα είναι διαγραφή των τυχόν υπαρχόντων διαμερισμάτων του, κι εγκατάσταση λειτουργικού σε ένα από τα partition που θα φτιάξεις, μέσω του CD εγκατάστασης (που φαντάζομαι πως διαθέτεις). Δεν καταννοώ το ερώτημά σου "τί να του ζητήσω;". Σαν τί δηλαδή να του ζητήσεις...; Απλά να εύχεσαι να μην σου έρθει δίσκος είτε τίγκα στους bad sectors ή και με χτυπημένες κεφαλές, καμμένη πλακέτα ή μοτέρ...(διότι μετά τρέχα-γύρευε). Και τεσπα, γνώμη δική μου, ΕΙΔΙΚΑ όταν πρόκειται για δίσκο (από "χέρι"), καλύτερα ψάξε στα ελληνικά forum (κι εδώ κι αλλού), να βρεις αγγελία, να πραγματοποιήσεις ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (εάν είσαι σε μεγάλη πόλη και πιθανώς θα βρεις πωλητή από εκεί), και να τον δοκιμάσεις μάλιστα επί τόπου (το SMART του BIOS αρκεί). Για ν' αποφύγεις, όσο το δυνατόν, "εκπλήξεις"... ...ούτε το περί "του δικού σου λειτουργικού" το κατάλαβα. Αν ο δίσκος σου είναι "χτυπημένος", κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσεις (με την μέθοδο του cloning που προτάθηκε) να το "σώσεις"/μεταφέρεις σε νέο δίσκο. Και σε γενικές γραμμές, καλύτερα μια φρέσκια εγκατάσταση. Αν πάλι αυτό που σ' ενδιαφέρει, δεν είναι το ελιτουργικό στην ουσία, αλλά διάφορα αρχεία που έχεις σωσμένα πχ στα "Έγγραφά Μου" ή στην "Επιφάνεια Εργασίας" κτλ, φρόντισε είτε να βρεις έναν σταθερό όπου να συνδέσεις τον παλιό και τον νέο δίσκο, και να τα αντιγράψεις απ' ευθείας από εκεί. Το "Πού αποθηκεύεται πριν την εγκατάσταση όταν αγοράζεται καινούριο;" νταζ νοτ κομπιούτ. Καθόλου όμως.
antonl Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 [...] ...απορώ προς τί αυτή η εξήγηση, Αντών. Τί σημασία έχουν οι λεπτομέρειες περί partitions/boot sector/unallocated space κλπ; Ένα image, είναι...ένα image, και το μόνο που προϋποτίθεται για την "αποσυμπίεσή του", είναι ένας δίσκος τουλάχιστον ίσου μεγέθους... [...] Επειδή ανέφερε ο corrupted ότι συνάντησε κάποιο εμπόδιο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, είπα να τ αναφέρω όσο καλύτερα τα θυμάμαι μήπως κάποια απ αυτές τις λεπτομέρειες κάνει τι διαφορά. Βέβαια φαντάζομαι ότι το κατάλαβες ήδη, οπότε δεν ξέρω γιατί με ρωτάς :Ρ ...επίσης, πώς και σου διέφυγε να σχολιάσεις το εμπλέκοντάς με; :ρ [...] Η αλήθεια είναι πως περίμενα μια ταχύτερη και εκτενέστερη απάντηση. Μετά βίας (και χωρίς να υπολογίζω τα quotes) χρειάζεται να κάνω scroll :Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα