arianos16 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Καταρχην καλησπερα. Καθομουν σημερα με ενα φιλαρακι και συζητουσαμε επι του θεματος οποιος εχει εναν φιλο οπου σπουδαζει αγγλια. Μετα απο ωρες συζητησης ειδα οτι αξιζει να πας. Σχετικα με τις σχολες μου ειπε οτι δινουν δανεια τα οποια για να τα ξεχρεωσεις πρεπει να εχεις ενα συγκεκριμενο εισοδιμα διαφορετικα δεν πληρωνεις. Οικογενειες κλπ δεν με κρατανε πισω δεν εχω τετοια κολληματα οτι θα κανω να δω την μανα μου καμποσους μηνες, προκειται για τον μελλον μου οποτε το προσπερναω. Απο αποψη δουλειας τα πραγματα πως ειναι εκει? Φετος τελειωνω το ΕΠΑ.Λ με ειδικοτητα ηλεκτρολογου οποτε με ενδιαφερουν τετοιου ειδους σχολες (αυτοματισμοι, εξυπνα σπιτια κλπ). Η δικια σας γνωμη ποια ειναι? Αξιζει μια τετοια προσπαθεια? (το ξερω οτι υπαρχουν και αλλα θεματα αλλα δεν μπορεσα να σχηματησω καθαρη αποψη απο τις απαντησεις)
Alxnks Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 μην μπερδευεις το ''δεν πληρωνεις'' που λες εσυ, με το πληρωνεις απο οταν αρχισεις να δουλευεις και αποκτας απο ενα εισοδημα και πανω, που ειναι αυτο που ισχυει εδω και καποια χρονια στην αγγλια. εχουν μεγαλη, τεραστια διαφορα αυτα τα δυο. παλια ναι, αν το οικογενειακο εισοδημα ηταν απο ενα ποσον και κατω, δεν πληρωνες καθολου, αν ηταν καπου στη μεση των στανταρ που ειχαν θεσει πληρωνες μερος των διδακτρων και αμα ηταν υψηλο τα πληρωνες στο 100%. και τοτε τα διδακτρα ηταν και πολυ καλα, μετα πηραν την ανιουσα επικινδυνα!
Anubis13 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Τα διδακτρα στην αγγλια εχουν αυξηθει αρκετα. Επισης ενα καλο ζητημα θα ηταν να ξερεις το που μπορεις να μεινεις γιατι τα ενοικια ειναι ακριβα σε ολες τις ευρωπαικες πολεις.
gigisoni Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Κανεις αλλος τιποτα? Τι εννοείς κανείς άλλος; Ήδη σου απάντησε ο Alxnks και σου είπε τι γίνεται. Τα δίδακτρα στην Αγγλία έχουν ανέβει κατακόρυφα και το κακό είναι ότι τα δίδακτρα έχουν εξομοιωθεί σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμιά τους ενώ το επίπεδο σπουδών από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο διαφέρει, όπως και το κύρος του πτυχίου που σου προσφέρουν. Αν ψάχνεις για δάνειο στην Αγγλία που δεν θα το πληρώσεις, ξέχασέ το. Αν σε ενδιαφέρουν οι σπουδές σε ξένη χώρα που δεν θα σου βγουν πανάκριβες, ψάξτο για άλλη χώρα. Δες τιμές τι παίζει, κόστος ζωής, αν προσφέρουν επιδόματα σε φοιτητές, τράβα δούλεψε κανάν χρόνο σε ό,τι να'ναι δουλειά και ταυτόχρονα μαθήματα γλώσσας και μετά γράψου στο πανεπιστήμιο εκεί. Αγγλία ξέχνα το, εκτός αν έχεις μπαμπά να τσοντάρει.
arianos16 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Τι εννοείς κανείς άλλος; Ήδη σου απάντησε ο Alxnks και σου είπε τι γίνεται. Τα δίδακτρα στην Αγγλία έχουν ανέβει κατακόρυφα και το κακό είναι ότι τα δίδακτρα έχουν εξομοιωθεί σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμιά τους ενώ το επίπεδο σπουδών από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο διαφέρει, όπως και το κύρος του πτυχίου που σου προσφέρουν. Αν ψάχνεις για δάνειο στην Αγγλία που δεν θα το πληρώσεις, ξέχασέ το. Αν σε ενδιαφέρουν οι σπουδές σε ξένη χώρα που δεν θα σου βγουν πανάκριβες, ψάξτο για άλλη χώρα. Δες τιμές τι παίζει, κόστος ζωής, αν προσφέρουν επιδόματα σε φοιτητές, τράβα δούλεψε κανάν χρόνο σε ό,τι να'ναι δουλειά και ταυτόχρονα μαθήματα γλώσσας και μετά γράψου στο πανεπιστήμιο εκεί. Αγγλία ξέχνα το, εκτός αν έχεις μπαμπά να τσοντάρει. Ναι το παιδι σποδαζει αγγλια και σπουδαζει με ακριβως αυτον τον τροπο. Και το ξεχρεωνεις αναλογα με το εισοδημα σου.Αν εχεις ενα συγκεκριμενο ποσο πληρωνεις διαφορετικα τσουκ
viper2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ναι το παιδι σποδαζει αγγλια και σπουδαζει με ακριβως αυτον τον τροπο. Και το ξεχρεωνεις αναλογα με το εισοδημα σου.Αν εχεις ενα συγκεκριμενο ποσο πληρωνεις διαφορετικα τσουκ παρε περισσοτερες πληροφοριες απο αυτον και μοιρασου τες μαζι μας οχι τπτ αλλο ψηνομαι για το νεο ipad για να διαβασω...
arianos16 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 παρε περισσοτερες πληροφοριες απο αυτον και μοιρασου τες μαζι μας οχι τπτ αλλο ψηνομαι για το νεο ipad για να διαβασω... τα λεφτα δεν παιρναν απο τα χερια σου
gigisoni Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ναι το παιδι σποδαζει αγγλια και σπουδαζει με ακριβως αυτον τον τροπο. Και το ξεχρεωνεις αναλογα με το εισοδημα σου.Αν εχεις ενα συγκεκριμενο ποσο πληρωνεις διαφορετικα τσουκ Στις εξετάσεις μου πέρσυ, σε προφορικά στην αγγλική γλώσσα έτυχε ο εξεταστής μου να είναι από Αγγλία και έπρεπε να διαλέξω κάποια άρθρα από εφημερίδες για να συζητήσουμε. Κατά σύμπτωση ένα ήταν σχετικά με την παιδεία στην Αγγλία και το πώς τα δίδακτρα σε όλα τα πανεπιστήμια σχεδόν είναι στις ίδιες τιμές πια, αλλά όχι το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν και βγαίνουν πολλοί απόφοιτοι που έχουν πάρει δάνεια για τις σπουδές τους αλλά δεν μπορούν να τα ξεχρεώσουν γιατί δεν τους απορροφά η αγορά εργασίας, προτιμούν πτυχιούχους πανεπιστημίων με μεγαλύτερο κύρος. Και μετά το τέλος των σπουδών τους, ξεκινάν την ζωή τους υπερχρεωμένοι χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι άλλο (πχ να πάρουν κάποιο άλλο δάνειο) γιατί έχουν το δάνειο των σπουδών τους στο κεφάλι τους. Με λίγα λόγια, η τριτοβάθμια εκπαίδευση καταλήγει φούσκα για πολλούς και φοβούνται να μην γενικευτεί αυτό το φαινόμενο. Και με λίγα λόγια, τα δάνεια είναι υποχρεωμένοι να τα ξεχρεώσουν, δεν τους χαρίζονται όπως ελπίζεις εσύ. Η τράπεζα είναι επιχείριση, το ίδιο και το πανεπιστήμιο. Η μία επιχείριση δίνει τα λεφτά της στην άλλη όχι για δικό τους όφελος, αλλά για δικό σου, και ψάχνεις να στο χαρίσουν; Αν βρεις την άκρη, ειδοποίησε και σφύρα κλέφτικα να ξέρουμε. Δίνουν δάνεια οι τράπεζες για να σπουδάσεις, βασικά είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωμένες να σου δώσουν, αλλά αυτό παίζει για πολίτες της χώρας. Δεν νομίζω να πας στην Αγγλία, άσχετος, χωρίς να έχεις ούτε εσύ ούτε κανείς συγγενής πέρα δώσε οικονομικά με τη χώρα και να σου δώσουν δάνειο. Το οποίο δάνειο, παίρνοντας το πτυχίο σου είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το ξεχρεώσεις. Τώρα εσύ πού βρήκες τον φίλο σου που έχει πάρει δάνειο και του το έχουν χαρίσει, ρώτα λεπτομέρειες τον ίδιο. Ή σε δουλεύει ψιλό γαζί, ή άλλα σου είπαν και άλλα κατάλαβες. Αν ήταν τόσο εύκολα, όλοι εκεί θα πηγαίναμε, θα φεσώναμε τις αγγλικές τράπεζες και μην είδατε τον Παναή μετά.
kax54638 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει περίπτωση μια τράπεζα να σου χορηγήσει δάνειο χωρίς να ζητήσει να πάρει τα λεφτά της πίσω; Όπως λέει ο gigisoni θα είχαν πάει όλοι Αγγλία για σπουδές. Μην πιστεύεις 100% αυτά που σου λένε. Υπάρχει άλλωστε και το γνωστό φαινόμενο που για να το παίξει ο άλλος έξυπνος/πετυχημένος/μάγκας κλπ παρουσιάζει την πραγματικότητα "ελαφρώς" παραποιημένη...
Ilias95 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά πρέπει να γίνει μία διευκρίνηση. ...Και με λίγα λόγια, τα δάνεια είναι υποχρεωμένοι να τα ξεχρεώσουν, δεν τους χαρίζονται όπως ελπίζεις εσύ. Η τράπεζα είναι επιχείριση, το ίδιο και το πανεπιστήμιο. Η μία επιχείριση δίνει τα λεφτά της στην άλλη όχι για δικό τους όφελος, αλλά για δικό σου, και ψάχνεις να στο χαρίσουν; Αν βρεις την άκρη, ειδοποίησε και σφύρα κλέφτικα να ξέρουμε. Δίνουν δάνεια οι τράπεζες για να σπουδάσεις, βασικά είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωμένες να σου δώσουν, αλλά αυτό παίζει για πολίτες της χώρας. Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει περίπτωση μια τράπεζα να σου χορηγήσει δάνειο χωρίς να ζητήσει να πάρει τα λεφτά της πίσω; Όπως λέει ο gigisoni θα είχαν πάει όλοι Αγγλία για σπουδές. Μην πιστεύεις 100% αυτά που σου λένε. Υπάρχει άλλωστε και το γνωστό φαινόμενο που για να το παίξει ο άλλος έξυπνος/πετυχημένος/μάγκας κλπ παρουσιάζει την πραγματικότητα "ελαφρώς" παραποιημένη... Πρώτα απ' όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας όλα εκτός από ένα είναι κρατικά. Το tuition loan δεν το παίρνεις από κάποια τράπεζα, αλλά στο πληρώνει η Αγγλική κυβέρνηση. Μάλιστα τα χρήματα δεν περνάν ποτέ απ' τα χέρια σου, αλλά πάνε κατευθείαν στο πανεπιστήμιο. Δηλαδή φεύγουν απ' το κράτος και πάνε στο κράτος. Δεν ξέρω αν μου ξεφεύγει κάτι ή αν δεν γνωρίζω κάτι σωστά, αλλά δεν φαίνεται το κράτος να έχει ζημιά ακόμα και αν δεν πληρώσει ο φοιτητής. Παρακαλώ αν κάνω λάθος σε κάτι απ' τα παραπάνω όποιος ξέρει καλύτερα ας με διορθώσει. Ένα σχετικό βιντεάκι που εξηγεί αναλυτικά το πως ξεπληρώνεις το δάνειο: http://www.youtube.com/watch?v=vq7RsIzaxKI Και πρόσεξε καλά αυτό που λέει στο τέλος του video: "Going to university is a big decision. Weigh up the pros and cons and make a choice that is right for you..." Γενικώς απ' αυτά που έχω ακούσει και έχω καταλάβει και εφόσον ο στόχος σου είναι ένα ανώτερο επίπεδο σπουδών τότε αξίζει πραγματικά να πας μόνο σε κάποιο απ' τα top 20 - top 30 των πανεπιστημίων. Όποιος ξέρει περισσότερα ας δώσει τα φώτα του, με ενδιαφέρει και μένα το θέμα.
arianos16 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 ισχύει αυτά που ανέφερε ο προλαλήσαντας. σχετικές πληροφορίες βρήκα και στο site http://www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/UniversityAndHigherEducation/StudentFinance/StudentsFromOtherEUCountries/index.htm
gigisoni Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ναι αλλά και πάλι δεν ισχύει για κάποιον να πάει να σπουδάσει εκεί Additional help Some EU nationals may qualify for a Tuition Fee Loan and additional help, but usually only if all of the following apply: you’re an EU national, or the family member of someone who is you’ve lived in the UK for three years or more before your course starts you’ll be living in the UK on the first day of the academic year in which your course starts usually your main reason for living in the UK was not to receive full-time education your course qualifies – see the section ‘Does your course qualify’ If you qualify for this level of help, the application process is different. You need to apply in the same way as students from England. Πρέπει να ισχύουν όλες οι περιπτώσεις, να είσαι πολίτης της Ευρωπαικής Ένωσης, να έχεις ζήσει τουλάχιστον 3 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου, να κατοικείς εκεί την μέρα που θα ξεκινήσουν οι σπουδές και ο λόγος που ζεις εκεί να μην είναι για να σπουδάσεις (προφανώς για να είσαι εκεί 3 χρόνια είτε θα ζεις με σχέση εκεί είτε θα δουλεύεις πριν ξεκινήσεις τις σπουδές). Αυτό που είπα, δεν μπορεί μία χώρα να δίνει αβέρτα δάνεια και επιχορηγήσεις στον καθένα που θα πάει εκεί για σπουδές. Και Βέλγιο που δίνουν κάποια επιδόματα στους φοιτητές, δεν τα δίνουν από την αρχή σε όλους, πρέπει να έχεις συμπληρωμένα κάποια χρόνια στη χώρα (τουλάχιστον για ένα που μου έρχεται στο νου). Εδώ είναι το link του άρθρου της εργασίας μου πέρσυ, αλλά τώρα που το ξαναβλέπω είχαμε ξεφύγει πολύ στη συζήτηση και είχαμε πει παραπάνω από όσα γράφονται στο άρθρο. http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/apr/25/students-degrees-sub-prime-bubble
Ilias95 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 @gigisoni Όχι! Πρόσεξε καλύτερα! Αυτό που παρέθεσες (από εδώ) αφορά την Additional help. Δηλαδή αν μπορείς να πάρεις κάποια funds για στέγαση, σίτιση κλπ. Τα κριτήρια για να σου πληρώσουν τα Tution Fees αναφέρονται παραπάνω και ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι Ευρωπαίος πολίτης και να κάνεις full-time studies.
Pintsie Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Hello! Σε ένα μήνα φεύγω κι εγώ για Αγγλία κι έχω να σας πω ότι αυτό που λέει το παιδί ισχύει εν μέρει... Δηλαδή: Εάν είσαι κάτοικος της Βρετανίας (πάνω από 3 χρόνια χωρίς να μπαινοβγαίνεις κάνοντας μόνο τον τουρίστα εκεί) με το που γίνεσαι δεκτός στο πανεπιστήμιο (ή και το κολλέγιο που θες) έχεις δικαίωμα να πάρεις δάνειο από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Τα λεφτά δεν έρχονται ΠΟΤΕ στα χέρια σου! Τα κανονίζουν όλα στη σχολή και ποτέ δεν τα βλέπεις μπροστά σου. Όταν όμως φύγεις από τη σχολή, και βρεις δουλειά στη Μ.Βρετανία που σου δίνει πάνω από 25.000 (μπορεί να είναι και 23.000 δεν είμαι σίγουρη) λίρες το χρόνο, είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις την δόση του δανείου σου. Τα δάνεια είναι άτοκα από όσο ξέρω. Τώρα για μας τους έρμους τους "ευρωπαίους" εκτός Αγγλίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει το ίδιο πράγμα με την κυβέρνηση της Αγγλίας για εμάς... Δηλαδή αντί να κάνεις αίτηση για δάνειο στο Πανεπιστήμιο, κάνεις σε έναν φορέα της Ευρωπαϊκής ένωσης. Επίσης αποπληρώνεις το δάνειο αφού τελειώσεις τις σπουδές σου και αφού παίρνεις 23-25χιλ. λίρες/έτος. Αυτές τις μέρες όμως εγώ άκουσα ότι το Ευρωπαϊκό δάνειο κόπηκε... οπότε αυτό πρέπει να το ψάξεις αν θες να πας γιατί τσάμπα λεφτά θα χαλάσεις με το να πας εκεί και τελικά να μην μπορείς να σπουδάσεις... Και μην νομίζεις ότι δεν βγάζεις 23-25χιλ./έτος εκεί... 6.08 λίρες/ώρα είναι ο βασικός για ηλικία κάτω των 25 ετών... και εννοείται πως όταν είσαι μαθητής δεν πληρώνεις κανέναν φόρο! αλλά μόλις σταματήσεις και πιάσεις και το κανονικό οκτάωρο, σου τραβάει η τράπεζα όλα όσα πρέπει για να αποπληρώσεις κτλ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα