gigisoni Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 @gigisoni Όχι! Πρόσεξε καλύτερα! Αυτό που παρέθεσες (από εδώ) αφορά την Additional help. Δηλαδή αν μπορείς να πάρεις κάποια funds για στέγαση, σίτιση κλπ. Τα κριτήρια για να σου πληρώσουν τα Tution Fees αναφέρονται παραπάνω και ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι Ευρωπαίος πολίτης και να κάνεις full-time studies. Ναι, αλλά και πάλι πρέπει αυτό που θα σπουδάσεις να είναι μέσα στα κριτήριά τους (κάτι που δεν πιστεύω να είναι και τόσο δύσκολο, από όσα διάβασα η πλειοψηφία είναι μέσα) αλλά το θέμα είναι πως από όσα έχω καταλάβει, ο φίλος που άνοιξε το θέμα ψάχνεται και για έξοδα διαβίωσης, γι'αυτό παρέθεσα το αυτό από το link. Ίσως να έκανα λάθος και να μην κατάλαβα καλά. Αυτό όμως που δεν εξηγεί είναι τι γίνεται που σε περίπτωση κάποιος σπουδάσει και φύγει μετά από τη χώρα, έχοντας πάρει το tuition fee για τις σπουδές του. Ψάξτε και ρωτήστε πριν το κάνετε, μήπως έχει καμιά τρύπα εκεί.
Ilias95 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Το course που θα πάρεις είναι eligible αρκεί να είναι full-time και όχι part-time. Σχετικά με το τελευταίο που λες σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι επιστρέφεις το δάνειο αν το εισόδημα σου είναι πάνω από ένα χ ποσό. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται όταν φύγεις απ' την χώρα όπως λες, αν δηλαδή το χ ποσό μετριέται σε λίρες, ευρώ ή σε άλλο νόμισμα μετέπειτα. Και μην ξεχνάτε ότι μετά από 20 (στο video λέει 30, αλλά έχω διαβάσει πάρα πολλές φορές για 20) χρόνια το χρέος παραγράφεται. Όσων αφορά τα έξοδα διαβίωσης απ' ότι έχω ακούσει τα πράγματα είναι normal. Πανάκριβο το Λονδίνο, λογικά θα το αποφύγεις για προπτυχιακό.
arianos16 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Καλησπερα παιδια. Το δανειο αυτο δεν πρεπει να εχει κοπει. Ειναι το 9% του μηνιαιου μισθου σου η δοση αρκει να να δηλωνεις πανω απο 21.000 λιρες. Ο βασικος ειναι 6.20. Για τα διαβιωσης που λεει δεν με ενδιαφερει γιατι ο φιλος που μενει εκει με λεει οτι θα βρεις σχετικα ευκολα δουλεια. Αυτος εφυγε απο εδω με 1500 ευρω και ειναι 2 χρονια τωρα εκει. Και μην νομίζεις ότι δεν βγάζεις 23-25χιλ./έτος εκεί... 6.08 λίρες/ώρα είναι ο βασικός για ηλικία κάτω των 25 ετών... και εννοείται πως όταν είσαι μαθητής δεν πληρώνεις κανέναν φόρο! αλλά μόλις σταματήσεις και πιάσεις και το κανονικό οκτάωρο, σου τραβάει η τράπεζα όλα όσα πρέπει για να αποπληρώσεις κτλ.. Πρεπει ομως να δηλωνεις 21.000 λιρες και πανω εισοδημα με τα λεγομενα του διαφορετικα δεν πληρωνεις τιποτα και μετα απο καποιο χρονια το χρεος διαγραφεται.
gigisoni Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Πρεπει ομως να δηλωνεις 21.000 λιρες και πανω εισοδημα με τα λεγομενα του διαφορετικα δεν πληρωνεις τιποτα και μετα απο καποιο χρονια το χρεος διαγραφεται. Μετά από 30 χρόνια όσο είδα. Σκοπεύεις να σπουδάσεις και να μείνεις 30 χρόνια χωρίς δουλειά;
Vaggos02 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Όπως λέει και στο βίντεο, δες το σαν επένδυση. Για να φτάσεις στο σημείο να πρέπει να δώσεις πάνω από 1000€ το χρόνο για το δάνειο πρέπει να δηλώνεις εισοδήματα κοντά στις 38-40.000€. Δεν μου φαίνεται και τραγικό να δίνεις ~100€ το μήνα αν μπορείς να βγάζεις 3-4.000€ μηνιαίως.
arianos16 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Όπως λέει και στο βίντεο, δες το σαν επένδυση. Για να φτάσεις στο σημείο να πρέπει να δώσεις πάνω από 1000€ το χρόνο για το δάνειο πρέπει να δηλώνεις εισοδήματα κοντά στις 38-40.000€. Δεν μου φαίνεται και τραγικό να δίνεις ~100€ το μήνα αν μπορείς να βγάζεις 3-4.000€ μηνιαίως. Πιστευεις αξιζει αυτη η επενδυση?
skipperas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 εγώ πάντως θα επέλεγα να σπουδάσω αγγλία με ρο σκεπτικό να μείνω εκεί, και όχι να γυρίσω στο ελλαδιστάν, να μου δίνουν τρεις κι εξήντα και να μην μου αναγνωρίζουν το μεταπτυχιακό! από αυτή την άποψη, ναι αξίζει!
arianos16 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 εγώ πάντως θα επέλεγα να σπουδάσω αγγλία με ρο σκεπτικό να μείνω εκεί, και όχι να γυρίσω στο ελλαδιστάν, να μου δίνουν τρεις κι εξήντα και να μην μου αναγνωρίζουν το μεταπτυχιακό! από αυτή την άποψη, ναι αξίζει! Ε και γω λογικα αμα τραβηχτω μεχρι εκει λογικα θα μεινω
arianos16 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Αυτο λεει για την εξοφληση Link και αυτο λεει για το δανειο γενικως Link
Vaggos02 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Πιστευεις αξιζει αυτη η επενδυση? Προσωπικά, πιστεύω πως αξίζει. Αυτό όμως δεν νομίζω πως εκφράζει τους πάντες... Βάζεις προτεραιότητες, ζυγίζεις + και - και αποφασίζεις.
revolver1990 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 LinkΑκόμα και στην Αγγλία η ανεργία έχει αρχίσει να ανεβαίνει....η καλύτερη λύση θα ήταν να σπουδάσεις εκεί και στην συνέχεια να πας σε μια εκ των Αυστραλία,Καναδά,Βραζιλία,Αργεντινή ή ακόμα και Γερμανία
Pintsie Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Καλησπερα παιδια. Το δανειο αυτο δεν πρεπει να εχει κοπει. Ειναι το 9% του μηνιαιου μισθου σου η δοση αρκει να να δηλωνεις πανω απο 21.000 λιρες. Ο βασικος ειναι 6.20. Για τα διαβιωσης που λεει δεν με ενδιαφερει γιατι ο φιλος που μενει εκει με λεει οτι θα βρεις σχετικα ευκολα δουλεια. Αυτος εφυγε απο εδω με 1500 ευρω και ειναι 2 χρονια τωρα εκει. Πρεπει ομως να δηλωνεις 21.000 λιρες και πανω εισοδημα με τα λεγομενα του διαφορετικα δεν πληρωνεις τιποτα και μετα απο καποιο χρονια το χρεος διαγραφεται. Σωστά. 21.000. μου ήρθε σήμερα το βιβλιαράκι που λέει πώς να μπω στο πανεπιστήμιο αν δεν έχω λεφτά κτλ. Το αν έχει κοπεί το δάνειο κοίταξέ το άμεσα για σιγουριά, γιατί το βιβλιαράκι δεν μου λέει πουθενά για το Ευρωπαϊκό δάνειο δυστυχώς...
arianos16 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Σωστά. 21.000. μου ήρθε σήμερα το βιβλιαράκι που λέει πώς να μπω στο πανεπιστήμιο αν δεν έχω λεφτά κτλ. Το αν έχει κοπεί το δάνειο κοίταξέ το άμεσα για σιγουριά, γιατί το βιβλιαράκι δεν μου λέει πουθενά για το Ευρωπαϊκό δάνειο δυστυχώς... Πρεπει να ισχυει. εσυ σε πιο πανεπιστημιο θες να πας αν επιτρεπεται? επισης πρεπει να παρω ενα συγκεκριμενο πτυχιο αγγλικων για να παω righht?
Pintsie Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Πρεπει να ισχυει. εσυ σε πιο πανεπιστημιο θες να πας αν επιτρεπεται? επισης πρεπει να παρω ενα συγκεκριμενο πτυχιο αγγλικων για να παω righht? Εγώ θέλω να μπω στο Royal Holloway University of London (Drama and Theatre). Και θα κάνω αίτηση για foundation + english ταυτόχρονα γιατί δεν έχω κανένα πτυχίο Αγγλικών. Συνήθως ζητάνε IELTS και πολύ καλό βαθμό στα μαθηματικά και ΙΤ. Αλλά για κάθε πανεπιστήμιο αλλά και για κάθε μάθημα διαφέρει ο βαθμός που σου ζητάνε. πχ, εγώ πρέπει να έχω 7 στο writing + 6.5 στο reading. Στη RADA που επίσης θα δηλώσω, θέλει 7 και στα 2... για το ίδιο μάθημα... + ότι εγώ πρέπει να περάσω και από audition για να μπω. Για το μάθημα που θες εσύ δεν ξέρω τι ζητάνε. λογικά τίποτα παραπάνω από αγγλικά/μαθηματικά/ΙΤ...
Vaggos02 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Λογικά ναι, θα σου ζητήσουν IELTS με βαθμό 6,6.5 ή 7, ανάλογα το course. Εμένα, για software engineering, μου ζήτησαν 6 overall και πάνω από 5.5 σε όλα. Για νομική ζητάνε, νομίζω 7, με 7 σε όλα (listening/reading/writing/speaking). Το πέρασα με 7.5, χωρίς μαθήματα, απλά κάνοντας 3 τεστ που μου στείλανε μόλις έκανα την αίτηση για να δώσω και με συνολικό διάβασμα κοντά στις 4-5 ώρες. BTW, έχω proficiency εδώ και 4 χρόνια αλλά δεν το δέχτηκαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα