Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θέλω να μπω στο Royal Holloway University of London (Drama and Theatre).

Και θα κάνω αίτηση για foundation + english ταυτόχρονα γιατί δεν έχω κανένα πτυχίο Αγγλικών.

Συνήθως ζητάνε IELTS και πολύ καλό βαθμό στα μαθηματικά και ΙΤ.

Αλλά για κάθε πανεπιστήμιο αλλά και για κάθε μάθημα διαφέρει ο βαθμός που σου ζητάνε.

πχ, εγώ πρέπει να έχω 7 στο writing + 6.5 στο reading.

Στη RADA που επίσης θα δηλώσω, θέλει 7 και στα 2... για το ίδιο μάθημα...

+ ότι εγώ πρέπει να περάσω και από audition για να μπω. Για το μάθημα που θες εσύ δεν ξέρω τι ζητάνε. λογικά τίποτα παραπάνω από αγγλικά/μαθηματικά/ΙΤ...

ΙΤ? Εγω lower εχω με αριστα επισης σχετικα με τους βαθμους αυτο το παιδι που ειναι εκει με ειπε οτι κανω τα χαρτια μου και αμα με παρουν με πηραν. Οι βαθμοι παιζουν ρολο για να παρακολουθησω κατι ή οχι (δεν θυμαμαι πως το λενε αυτο το πραμα).

Εγω θελω Electrical and electronic engineer στο University of East London.

Λογικά ναι, θα σου ζητήσουν IELTS με βαθμό 6,6.5 ή 7, ανάλογα το course.

Εμένα, για software engineering, μου ζήτησαν 6 overall και πάνω από 5.5 σε όλα. Για νομική ζητάνε, νομίζω 7, με 7 σε όλα (listening/reading/writing/speaking).

Το πέρασα με 7.5, χωρίς μαθήματα, απλά κάνοντας 3 τεστ που μου στείλανε μόλις έκανα την αίτηση για να δώσω και με συνολικό διάβασμα κοντά στις 4-5 ώρες.

BTW, έχω proficiency εδώ και 4 χρόνια αλλά δεν το δέχτηκαν

Οταν διαβαζα στο site του IELTS ελεγε οτι ηταν υποχρεωτικο να εχεις lower για να δωσεις.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Foundation σου είπε. Αυτό είναι +1 χρόνος σπουδών, για να φτάσεις στο απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και να μπορέσεις να παρακολουθήσεις τη σχολή.

Οταν διαβαζα στο site του IELTS ελεγε οτι ηταν υποχρεωτικο να εχεις lower για να δωσεις.

Νομίζω οτι λέει πως συνίσταται να έχεις Lower αλλιώς να μη δώσεις καθόλου.

Δεν μου ζήτησαν κανένα πιστοποιητικό για να δώσω, οπότε δεν απαιτείται τίποτα εκτός των αιτήσεων (και την χρημάτων προφανώς).

Δημοσ.

Foundation σου είπε. Αυτό είναι +1 χρόνος σπουδών, για να φτάσεις στο απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και να μπορέσεις να παρακολουθήσεις τη σχολή.

Ναι δικιο εχεις και λεει αξιζει να το κανεις ομως για συνηθισεις.

Δημοσ.

ΙΤ? Εγω lower εχω με αριστα επισης σχετικα με τους βαθμους αυτο το παιδι που ειναι εκει με ειπε οτι κανω τα χαρτια μου και αμα με παρουν με πηραν. Οι βαθμοι παιζουν ρολο για να παρακολουθησω κατι ή οχι (δεν θυμαμαι πως το λενε αυτο το πραμα).

Εγω θελω Electrical and electronic engineer στο University of East London.

Μπορεί εκείνος να είχε 20 στα μαθηματικά/αγγλικά κτλ..

Μην ακούς τι σου λέει ο καθένας!

Εγώ ηθοποιός πάω να σπουδάσω και μου ζητήσαν μαθηματικά και ΙΤ!!!!

και στα μαθηματικά έπαιρνα με το ζόρι 3...

Λοιπόν.. το λόουερ κτλ που παίρνετε εδώ εκεί δεν αξίζουν μία δυστυχώς...

θα μπεις στο σάιτ του κάθε πανεπιστημίου που θα δηλώσεις και θα δεις στο αντίστοιχο μάθημα που θέλεις ποια είναι τα κριτήρια για να μπεις.

μόνο έτσι θα πράξεις.. μην ακούς τι σου λέει ο καθένας.. έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα...

παλιά δεν πλήρωνες. τώρα δίνεις 9χιλ. λίρες το χρόνο!!!

Η κολλητή μου δίνει 3 χιλ. το χρόνο γιατί μπήκε πριν 2 χρόνια.

Αλλά χωρίς μαθηματικά κτλ δεν μπαίνεις πουθενά εκεί πλέον...

Δημοσ.

Μα, άμα έχεις τις γνώσεις για να παρακολουθήσεις τη σχολή, δεν έχει νόημα να κάτσεις +1 χρόνο, μόνο και μόνο για να συνηθίσεις...

Στο 3μηνο το πολύ θα είσαι κομπλέ.

+Οτι τον πληρώνεις κανονικά αυτό τον χρόνο.

Πάντως, σε κάποια πανεπιστήμια σου λένε να κάνεις foundation και σε άλλα όχι. Αν δεν είσαι σίγουρος οτι δεν το χρειάζεσαι, σου προτείνω να το κάνεις!

Δημοσ.

Μπορεί εκείνος να είχε 20 στα μαθηματικά/αγγλικά κτλ..

Μην ακούς τι σου λέει ο καθένας!

Εγώ ηθοποιός πάω να σπουδάσω και μου ζητήσαν μαθηματικά και ΙΤ!!!!

και στα μαθηματικά έπαιρνα με το ζόρι 3...

Λοιπόν.. το λόουερ κτλ που παίρνετε εδώ εκεί δεν αξίζουν μία δυστυχώς...

θα μπεις στο σάιτ του κάθε πανεπιστημίου που θα δηλώσεις και θα δεις στο αντίστοιχο μάθημα που θέλεις ποια είναι τα κριτήρια για να μπεις.

μόνο έτσι θα πράξεις.. μην ακούς τι σου λέει ο καθένας.. έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα...

παλιά δεν πλήρωνες. τώρα δίνεις 9χιλ. λίρες το χρόνο!!!

Η κολλητή μου δίνει 3 χιλ. το χρόνο γιατί μπήκε πριν 2 χρόνια.

Αλλά χωρίς μαθηματικά κτλ δεν μπαίνεις πουθενά εκεί πλέον...

Δεν παιζει τετοιο πραμα και δεν ειναι το παιδι που το κανει για να πουλησει μουρη κλπ.

δεν λεω οτι εχεις αδικο αλλα κι'αυτος υποκροτικη ειναι εκει.

Δημοσ.

Νομίζω οτι λέει πως συνίσταται να έχεις Lower αλλιώς να μη δώσεις καθόλου.

Δεν μου ζήτησαν κανένα πιστοποιητικό για να δώσω, οπότε δεν απαιτείται τίποτα εκτός των αιτήσεων (και την χρημάτων προφανώς).

δεν χρειάζεται το λόουερ... εγώ έτσι πάω. Απλά κάνεις μαθήματα εκεί.

Λογικά και χωρίς μαθήματα μπορείς να δώσεις για τα IELTS. Εγώ πρέπει να κάνω γιατί πρέπει να μιλάω άπταιστα και χωρίς ξενική προφορά κτλ λόγω σπουδών (λογικό :mrgreen: )

να ξέρεις μόνο ότι κάθε φορά που θα δίνεις(μπορεί να μην το πάρεις με τη μία!), θα πληρώνεις :eek:

ευτυχώς είναι πιο φτηνά από την Ελλάδα...

Δημοσ.

Μα, άμα έχεις τις γνώσεις για να παρακολουθήσεις τη σχολή, δεν έχει νόημα να κάτσεις +1 χρόνο, μόνο και μόνο για να συνηθίσεις...

Πάντως, σε κάποια πανεπιστήμια σου λένε να κάνεις foundation και σε άλλα όχι. Αν δεν είσαι σίγουρος οτι δεν το χρειάζεσαι, σου προτείνω να το κάνεις!

εγω θελω να το κανω παντως.

Δημοσ.

Δεν παιζει τετοιο πραμα και δεν ειναι το παιδι που το κανει για να πουλησει μουρη κλπ.

δεν λεω οτι εχεις αδικο αλλα κι'αυτος υποκροτικη ειναι εκει.

σε ποιο πανεπιστήμιο είναι και πότε μπήκε? αν είναι να πάω κι εγώ να ρωτήσω εκεί! :whistle:

στείλε μου προσωπικό μήνυμα αν δεν θες να πεις εδώ.

Σήμερα σου λέω μου ήρθε το βιβλίο και τα λέει όλα αυτά. Και μάλιστα μου ζητάει ΑΑΒ και 65% στο σύνολο...

Δημοσ.

Βρες κάποιο πανεπιστήμιο που έχει και foundation μαζί με το course. Το 95% των πανεπιστημίων έχω δει οτι έχει αλλά κοίτα γι αυτά που σε ενδιαφέρουν και στείλε και κάνα mail να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.

εγώ θα το κάνω γιατί θέλω σίγουρη θέση στο πανεπιστήμιο... και γιατί θέλω να μιλάω άπταιστα αγγλικά για τις σπουδές που θέλω να κάνω.

αντί να πάω κολλέγιο για τη γλώσσα, θα πάω εκεί και θα κάνω παραπάνω μαθήματα κτλ.

6.000 μου ζητήσανε για το χρόνο αυτό. αλλά έχω στάνταρ θέση στο πανεπιστήμιο μετά... αυτό είναι το καλό...

Δημοσ.

σε ποιο πανεπιστήμιο είναι και πότε μπήκε? αν είναι να πάω κι εγώ να ρωτήσω εκεί! :whistle:

στείλε μου προσωπικό μήνυμα αν δεν θες να πεις εδώ.

Σήμερα σου λέω μου ήρθε το βιβλίο και τα λέει όλα αυτά. Και μάλιστα μου ζητάει ΑΑΒ και 65% στο σύνολο...

University of Easto london.

Πριν 2 χρονια μπηκε αυτος :)

Δημοσ.

Εμένα δε μου ζήτησαν τίποτα και δεν πιστεύω πως χρειάζομαι κιόλας.

Σίγουρα δεν είναι πεταμένα λεφτά. Αλλά κάθεσαι και τα βάζεις κάτω, σκεπτόμενος αν όντως χρειάζεται ή όχι.

Για παράδειγμα, εγώ που το σκεφτόμουν έλεγα πως αυτός ο extra χρόνος είναι το φανταριλίκι μου...

Δημοσ.

Εμένα δε μου ζήτησαν τίποτα και δεν πιστεύω πως χρειάζομαι κιόλας.

Σίγουρα δεν είναι πεταμένα λεφτά. Αλλά κάθεσαι και τα βάζεις κάτω, σκεπτόμενος αν όντως χρειάζεται ή όχι.

Για παράδειγμα, εγώ που το σκεφτόμουν έλεγα πως αυτός ο extra χρόνος είναι το φανταριλίκι μου...

Τι εννοεις δεν σου ζητησαν τιποτα?

Σχετικα με το δανειο που διαβαζω λεει οτι υπαρχει πιστευετε αξιζει να το κανεις?

Δημοσ.

WOW! Όντως αυτό δεν ζητάει τίποτα!

Δεν το είχα ξανακούσει!

Μου φαίνεται όμως τεράστια η διαφορά... Στο ένα ζητάνε της παναγιάς τα μάτια και στο άλλο τίποτα :mrgreen:

θα το βάλω στις επιλογές μου όταν κάνω την αίτηση :mrgreen: θα έχω στάνταρ θέση εκεί με τα χαρτιά που έχω.

Πάντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις μειλ σε κάθε ένα πανεπιστήμιο που θέλεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...