Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα φίλο μου χάλασε ο σκληρός δισκος του λάπτοπ του. Ο δίσκος είναι IDE.

Η απορία μου είναι: Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με SATA?

Υπάρχει συμβατότητα?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

φιλε μου απ'οσο ξερω δεν υπαρχει συμβατοτητα μεταξυ αυτων των 2 επειδη εχουν στο πισω μερος διαφορετικο βισμα. Μόλις το πάρεις στα χέρια σου θα προσέξεις το βύσμα στο πίσω μέρος. Θα είναι ένα παραλληλόγραμμο. Αν είναι τραπέζιο και κενό μέσα είναι IDE, αν είναι ορθογώνιο με 2 \"Γ\" οριζόντια μέσα τότε είναι SATA. Αν είναι SATA θα βρείς σχετικά εύκολα και φθηνά καινούργιο αν είναι IDE ξεκινάς από αγγελίες μεταχειρισμένων για κάτι άμεσο ή στο ebay που θα σου κάνει 1-2 βδομάδες να έρθει αλλά θα βγει αρκετά πιο οικονομικά.

Δημοσ.

Σε ένα φίλο μου χάλασε ο σκληρός δισκος του λάπτοπ του. Ο δίσκος είναι IDE.

Η απορία μου είναι: Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με SATA?

Υπάρχει συμβατότητα?

Ευχαριστώ.

H μόνη περίπτωση είναι να βρεις (ψιλο-τρέχ/βρες τον) σχετικό αντάπτορα για 2.5 SATA-to-2.5 IDE. Noμίζω υπάρχουν πάντως (ακριβώς για λάπτοπ λέμε). Από κάτι Χονγκκονγκοεταιρίες κατά βάση που τις βρίσκεις είτε μέσω eBay ή και μέσω Γκούγκλε... Αν βρεθεί τέτοιος αντάπτορας (μια μικρούλα πλακετίτσα είναι, με τη μια μεριά να βγάζει SATA και την άλλη κονέκτορες), τα μόνα που θα κερδηθούν πάντως είναι χωρητικότητα (πού να βρεις 2.5άρη IDE μεγάλου μεγέθους, και σε νορμάλ μάλσιτα τιμή) και το ζόρι του να ψάχνεις να βρεις τέτοιον δίσκο (IDE, μεγάλης χωρητικότητας...). Διότι από ταχύτητα, σαν IDE θα τρέχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...