panos2171 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Άτιμο πράμα η μπάκα. Εγώ ο μ@λακας έτρωγα βραδυνό μετά τις 10μμ (βέβαια κοιμάμαι κατα τις 2) και τώρα φάνηκε αρκετά αλλά γενικά δεν πάχυνα. Τώρα έχω μειώσει τα γεύματα αλλά πάλι δεν... Ψωμί δεν τρώω, ποτέ δεν έτρωγα οπότε αυτό δεν υπάρχει για να το κόψω.
evabb Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 παντως για να σας κοπει η πεινα βοηθαει πολυ το τσαι. σκετο παντα ενοειται.μπορειτε να το φτιαχνετε κανονικα και να το αφηνετε να κρυωνει και μετα στο ψυγειο για να παγωσει.
ntg1980 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Άτιμο πράμα η μπάκα. Εγώ ο μ@λακας έτρωγα βραδυνό μετά τις 10μμ (βέβαια κοιμάμαι κατα τις 2) και τώρα φάνηκε αρκετά αλλά γενικά δεν πάχυνα. Τώρα έχω μειώσει τα γεύματα αλλά πάλι δεν... Ψωμί δεν τρώω, ποτέ δεν έτρωγα οπότε αυτό δεν υπάρχει για να το κόψω. Βασικά έχω διαβάσει κάπου ότι δεν είναι 100% αποδεδειγμένο πως ο οργανισμός μας δε μπορεί "να κάψει" ό,τι καταναλώσει το βράδυ, κι αυτό επειδή ο μεταβολισμός μας λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, κι όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι δηλαδή ένας διακόπτης που σβήνει, αλλά ίσως που "επιβραδύνεται", κι αυτό ανάλογα με το τρόπο ζωής μας και τις διατροφικές μας συνήθειες! Περισσότερο παίζει ρόλο "τι" θα φάμε στις 22:00 η ώρα το βράδυ (πχ... γύρος, πίτσα που είναι θερμιδοβόμβες) σε συνδυασμό με το αν κινούμαστε όλη την υπόλοιπη ημέρα, παρά το "αν" θα φάμε στις 22:00 το βράδυ! Και προσοχή μεγάλη στους συνδυασμούς τροφών που είναι η χειρότερη παγίδα! Καλύτερα να φάτε 2 μερίδες κοτόπουλο (σχάρας εννοείται), παρά λίγο κοτόπουλο με λίγο ρύζι ως μία μερίδα. Ο οργανισμός αφομοιώνει κατά πολύ περισσότερο ένα είδος τροφής (σε συνδυασμό με σαλάτα), παρά έναν συνδυασμό τροφών! Μ'αυτό το τρόπο αποκλείονται αυτόματα και όλα τα φαγητά που μας κάνουν να παχαίνουμε... Παστίτσιο, μουσακάς, κρέας με σάλτσες, μακαρονάδες με 2 λίτρα κρέμα γάλακτος πάνω και μπέικον, σάντουιτς που μόνο εμάς τους ίδιους δεν έχουν μέσα και και και και....
evabb Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μ'αυτό το τρόπο αποκλείονται αυτόματα και όλα τα φαγητά που μας κάνουν να παχαίνουμε... Παστίτσιο, μουσακάς, κρέας με σάλτσες, μακαρονάδες με 2 λίτρα κρέμα γάλακτος πάνω και μπέικον, σάντουιτς που μόνο εμάς τους ίδιους δεν έχουν μέσα και και και και.... για καθε μερα προφανως δεν ειναι αυτα τα φαγητα. αλλωστε ποιος εχει τον χρονο για μαγειρεμα τετοιων φαγητων. αλλα μια στο τοσο θελω να τα φαω. τα μακαρονια παλι ειναι ευκολα να γινουν, με τα 2 λιτρα κρεμας σλουρπ σλουρπ παντως η μεγαλη ζημια για μενα γινεται στο σουπερμαρκετ κι οχι μπροστα στο ψυγειο. αν δεν εχεις μαλακιες δεν θα φας.
Lucifer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Και προσοχή μεγάλη στους συνδυασμούς τροφών που είναι η χειρότερη παγίδα! Καλύτερα να φάτε 2 μερίδες κοτόπουλο (σχάρας εννοείται), παρά λίγο κοτόπουλο με λίγο ρύζι ως μία μερίδα. Ο οργανισμός αφομοιώνει κατά πολύ περισσότερο ένα είδος τροφής (σε συνδυασμό με σαλάτα), παρά έναν συνδυασμό τροφών! Αυτό υπάρχει κάπου ως πηγή;
ntg1980 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 χαχαχαχαχαχαχα Δε τη παλεύετε... Αλλά έτσι κι αλλιώς δε περισσεύουν και πολλά λεφτά για περιττά έξοδα στα σούπερ μάρκετ, οπότε το αίσθημα της "λιγούρας" δεν είναι και πολύ μακριά! Μοντελάκια θα γίνουμε όλοι οι Έλληνες ως το 2013 αν συνεχίσει έτσι η οικονομία μας. Άρα φάτε όσο προλάβετε!!!!! looool
Praetorianos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 παντως η μεγαλη ζημια για μενα γινεται στο σουπερμαρκετ κι οχι μπροστα στο ψυγειο. αν δεν εχεις μαλακιες δεν θα φας. Α γεια σου. Μα 4 cupcakes με 50 cents και 1 διάδρομος γλυκά ακριβώς δίπλα στο ψυγείο με το γάλα και τα φρούτα, δηλαδή α και γαμήσου.
ntg1980 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Αυτό υπάρχει κάπου ως πηγή; Βασικά ξεκίνησα να κάνω διατροφή με πρόγραμμα. Με 1.89 ύψος είχα φτάσει τα 123 κιλά (.........), μ'αποτέλεσμα ν'αρχίσει πλέον το πρόβλημα να γίνεται "παθητικό"! Δηλαδή και να'θελα έτσι απλά να τα χάσω, δε γινόταν, πόσο μάλλον όταν τα έβαλα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έκανα κάποιες προσπάθειες μόνος μου, έχανα κάποια, αλλά ξανανέβαινα με το λεγόμενο "jojo effect" κατευθείαν στα ίδια! Κι εκεί ξεκίνησα μέσω μιας διατροφολόγου. Περνώντας ο καιρός τη ρώτησα για κάποια "μυστικά" ας πούμε και πως συνδυάζει τα γεύματα & μου ανέφερε αυτό που έγραψα πιο πάνω... ότι πιο εύκολα βάζουμε κιλά ή μένουμε στάσιμοι στα ίδια με έναν συνδυασμό τροφών (σε μία μερίδα πάντα), παρά με μία κανονική μερίδα από ένα είδος τροφής! Εξού και το ότι κάθε μέρα μου είχε "ένα είδος" φαγητού. Πχ λαχανικά τη Τρίτη, ψάρι τη τετάρτη, κρέας τη πέμπτη, ζυμαρικά τη παρασκευή, αλλά ποτέ ψάρι με ζυμαρικά ή κρέας με ζυμαρικά μαζί! ;-) Και βέβαια μετά από μια μακροχρόνια διατροφή υπάρχει και η περίοδος "συντήρησης", που είναι η πιο δύσκολη και επικίνδυνη. Διότι εύκολα χάνεις βάρος, δύσκολα το συντηρείς! Έφτασα τα 79 κιλά (που ήταν για μένα υπερβολικά χαμηλά επειδή είμαι πολύ ψηλός) και σήμερα είμαι μόνιμα μεταξύ 82-86 (κανονικός προς το αδύνατο δηλαδή)! Δε τα ξανάβαλα ποτέ. Σας το τονίζω όμως παιδιά θέλει καλή ψυχολογία (διότι η ψυχολογία μας/το μυαλό μας παίζουν πρωτεύον ρόλο στα πάντα) & σαφώς... να το θέλετε κι εσείς οι ίδιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! Όσοι θέλετε να χάσετε 5-6 κιλά, είναι απλά τα πράγματα. Αν όμως τα κιλά που θέλετε να χάσετε είναι πολλά παραπάνω, μη βιαστείτε (είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία σας & με 100% βεβαιότητα θα τα ξαναβάλετε όλα + κάποια ακόμα) & βέβαια μην απογοητευθείτε αν δε ξεκινάτε να χάνετε κατευθείαν! Σε άλλους ο μεταβολισμός ενεργοποιείται κατευθείαν, άλλοι περιμένουν ως και 1 μήνα. Στη δική μου περίπτωση ενεργοποιήθηκε κατευθείαν & μετά από 3 μήνες κόλλησε & επί 1μιση μήνα δεν έχανα ούτε γραμμάριο... Εκεί θέλει υπομονή! Ούτε "διακόπτω και βάζω λίγα κιλά και ξαναξεκινάω" όπως κάνουν κάποιοι, ούτε "τρώω λιγότερο" μ'αποτέλεσμα να χάνω σε μυικό ιστό και όχι σε λίπος. Και σε καμία περίπτωση "δε τρώω καθόλου" όπως κάνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι!! Ρυθμίζουμε υγιεινά τη διατροφή μας, δε στερούμε απ'τον οργανισμό μας τα πάντα ώσπου να πέσουμε κάτω! Ήμουν, είμαι και θα είμαι κατά της δίαιτας, επειδή πλέον μιλάω από εμπειρία. Και βέβαια... αυτοσυγκράτηση! Το γεύμα μας διαρκεί κοντά στα 10 με 20 λεπτά της ημέρας. Αν δε μπορούμε να συγκρατηθούμε, καταστρέφουμε όλη μας την εμφάνιση για τις υπόλοιπες 23 ώρες και 40 λεπτά... για 10 με 20 λεπτά που σαβουροφάγαμε! ;-)
aris1986 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Το καλυτερο με μενα ειναι οτι σιχαινομαι τα γλυκα. Ειδικα ο,τι εχει σοκολατα. εκανε το αδυνατισμα μου ευκολο αν και ποτε δεν ετρωγα. Εκοψα τις παττατες τις τηγανιτες,το ψωμι και ολα πηραν τον δρομο τους...
ntg1980 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Αυτό που βοήθησε εμένα! Άλλωστε και τα κιλά που είχα βάλει, από αλμυρά τα έβαλα. Γλυκά δύσκολα τα πλησιάζω (αν και μου αρέσει η σοκολάτα, αλλά... απλά μου αρέσει, δε πεθαίνω κι αν δε φάω)! Το πιο σωστό που έκανες, είναι ότι έκοψες το τηγάνι. Είναι θάνατος!! Τηγάνι, λάδι, τσιγάρισμα, βούτυρο, γενικά όλα αυτά που δημιουργούν "έντονες γεύσεις" με τη βοήθεια "λίπους", είναι μη χειρότερα! Για μένα βέβαια η κορυφή του παγόβουνου θα'ναι πάντα η κρέμα γάλακτος, αν σκεφτεί κανείς ότι πχ μία μερίδα Tortelini Carbonara ξεπερνάει τις θερμίδες που επιτρέπεται να καταναλώσουμε σε μία μέρα (ακόμη και χωρίς διατροφή για ορισμένους ανθρώπους που βάζουν εύκολα κιλά). Στη θέση του ψωμιού αν σου λείπει, μπορείς να τρως "μαύρο" ψωμί, αλλά όχι περισσότερο από μία φέτα την ημέρα... και σαφώς μόνο όταν τρως λαχανικά ή όσπρια, κι όχι κρέας ή ζυμαρικά.
Teaser Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Γιατί όμως; Υπόψιν ότι το συγκρίνω με αυτό που είπα μετά αν είδες Δεν έχεις κανένα λόγο να φας αυτό το είδος τροφής το βράδυ... Γιατί; Επειδή οι ανάγκες του οργανισμού σου σε ενέργεια είναι χαμηλές εκτός και αν υπνοβατείς Ψωμί με μέλι θα φας πριν το γυμναστήριο, πριν το ποδήλατο, πριν τις εξετάσεις κτλ δηλαδή σε καταστάσεις που θα χρειαστείς την "εύκολη" ενέργεια. Το βράδυ τρώγε τρόφιμα που σου δίνουν ενέργεια αργά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με το μέλι που σου δίνει ενέργεια αμέσως και μετά από μισή ώρα έχει εξανεμιστεί.
spyroskonst Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 ntg1980 η διατροφολόγος που σου έδωσε τέτοιες "συμβουλές" διατροφής & πρόγραμμα είναι για τρελά μπουκέτα. Ό,τι χειρότερο και ανθυγιεινό έχω διαβάσει ever σε διατροφή. Αποτελεσματική ίσως, ακραία όμως σίγουρα. Είναι σαν να λες σε κάποιον που γυμνάζεται "εντάξει μωρέ, για σίγουρα αποτελέσματα η πρωτείνη είναι φρουτάκι, δεν κάνει τίποτα. Πάρε κλεμπιουτερολ, ντιάναμπολ, κλπ κλπ και θα δεις αποτελέσματα". Θα σου συνιστούσα να το ψάξεις καλύτερα. Χοντρικά να ξέρεις πως σε ένα πιάτο (θεωρητικά πάντα) το 50% πρέπει να είναι πράσινη σαλάτα, 30% πρωτείνη & 20% υδατάνθρακας. Υπάρχουν επίσης διατροφές τύπου "αλκαλική" που συνδυάζουν είδη τροφών & απορρίπτουν άλλους συνδυασμούς. Ένας όμως τύπου φαγητού την ημέρα είναι πολύ ακραίο για τον οργανισμό. Άσε που η διατροφή που σου πρότειναν δεν καλύπτει ούτε τις βασικές βιταμίνες/μέταλα/αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός, τι να λέμε τώρα...
ntg1980 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μα δεν υπήρχε ενός τύπου φαγητό την ημέρα! Υπήρχε ενός τύπου φαγητού "στη μερίδα"! ;-) Ίσως κι ο τρόπος που το διατύπωσα να έδωσε αυτή την εντύπωση... Πχ με όλα μου τα γεύματα έτρωγα πάντα σαλάτα & το βράδυ ενδεχομένως να έτρωγα κάτι διαφορετικό! Δηλαδή το ενδεχόμενο να έτρωγα το μεσημέρι 2 σουβλάκια με σαλάτα, δεν απέκλειε το γεγονός ότι για βραδινό αντί για γιαούρτι, θα έτρωγα μια τονοσαλάτα! Και σαφώς ενδιάμεσα υπήρχαν φρούτα και χυμοί κάθε μέρα, όπως επίσης το πρωί υπήρχε πάντα γάλα και 1 τοστ ή 1 κουλούρι (παραδείγματα φέρνω). Έπειτα μη ξεχνάς ότι στη δική μου περίπτωση μιλάμε για διατροφή απώλειας 43 κιλών! Μη μπερδεύεις μια τέτοια διατροφή με κάποιους που χάνουν 5-6 κιλά ή κάποιους που γυμνάζονται... εκεί σαφώς θα υπάρχει άλλος συνδυασμός τροφών.
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 γιατί είναι καθαρός υδατάνθρακας. Ό,τι πιο άχρηστο μπορείς να φας ως βραδυνό εκτός αν: 1. Θα κάνεις βραδυνή προπόνηση & τον χρειάζεσαι ως ενέργεια. 2. Θα βγεις έξω & τον χρείαζεσαι για ενέργεια (χορός, κλαμπ, κλπ). 3. Είσαι σε φάση "όγκου" και δεν σε πειράζει η λίγη κοιλίτσα που θα κάνεις αρκεί να αποκτήσεις λίγο παραπάνω όγκο που θέλεις. Ακόμη κι έτσι όμως δεν είναι η καλύτερη ποιότητα υδατ. που επιλέγεις. Δεν έχεις κανένα λόγο να φας αυτό το είδος τροφής το βράδυ... Γιατί; Επειδή οι ανάγκες του οργανισμού σου σε ενέργεια είναι χαμηλές εκτός και αν υπνοβατείς Ψωμί με μέλι θα φας πριν το γυμναστήριο, πριν το ποδήλατο, πριν τις εξετάσεις κτλ δηλαδή σε καταστάσεις που θα χρειαστείς την "εύκολη" ενέργεια. Το βράδυ τρώγε τρόφιμα που σου δίνουν ενέργεια αργά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με το μέλι που σου δίνει ενέργεια αμέσως και μετά από μισή ώρα έχει εξανεμιστεί. Thank's το κόβω αυτό. Πριν λίγο έφαγα 80g τόνο με λίγο παξιμάδι. Αυτό τι λέει για βραδυνό; Επίσης πριν το γυμναστήριο μια μπανάνα καλή είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα