jay_D Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Για άλλη μια φορά θα ζητήσω την βοήθεια των ειδικών!!! Εχω το laptop της υπογραφής μου και σε κανα μήνα το πολύ θα του βάλω έναν ssd (agility 3 120gb μάλλον)! Το θέμα μου λοιπόν είναι οτι τον δίσκο που έχει τώρα μέσα σκέφτομαι να τον βάλω στη θέση που είναι τώρα το DVD με κάτι τέτοιο και το dvd (μιας κ το χρησιμοποιώ μια φορά τους δυο μήνες και αν) να το κάνω εξωτερικό με κάτι σαν αυτό! Και έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Πως θα βρώ ποιό caddy (αν λέγετε έτσι) να πάρω? 2) Το dvd σε external θήκη θα δουλέυει το ίδιο? 3) Μήπως είναι προτιμότερο να βάλω τον δίσκο σε θήκη κ να τον έχω σαν εξωτερικό (απλά θα πρέπει να τον έχω παντού μαζι μου σε αντιθεση με το dvd που δεν θα με νοιάζει) 4) Αν βάλω τον δίσκο στη θέση του dvd δεν θα ανεβεί η θερμοκρασία του laptop? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!
HamerZ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Αρχικά δες αν το dvd σου συνδέεται με IDE ή SATA και ο τρέχων δίσκος σου (μάλλον θα είναι sata). Μετά κοιτάς για κάτι σαν : IDE-Sata ή Sata-Sata
jay_D Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Αρχικά δες αν το dvd σου συνδέεται με IDE ή SATA και ο τρέχων δίσκος σου (μάλλον θα είναι sata). Μετά κοιτάς για κάτι σαν : IDE-Sata ή Sata-Sata Ο δισκος ειναι sata το κοιταξα πριν λιγο! Το dvd για να το δω πρεπει να ανοιξω ολο το laptop γιατι το μισο που ανοιξα δεν βλεπω την συνδεση κ δυστηχως αυτη τη στιγμη δεν εχω κατσαβιδι για της μικρες βιδες! Δεν υπαρχει τροπος να το δω χωρις να το ανοιξω;;; Sent from my iPhone using Insomnia
Dklearhos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Επειδή ενδιαφέρομαι κ εγώ. Όλα τα notebook έχουν ide ή sata και το μέγεθος του drive είναι ίδιο?
jay_D Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Στο system information που κοίταξα μου βγάζει αυτά: Drive D: Description CD-ROM Drive Media Loaded No Media Type DVD Writer Name TSSTcorp CDDVDW TS-L633C ATA Device Manufacturer (Standard CD-ROM drives) Status OK Transfer Rate -1.00 kbytes/sec SCSI Target ID 0 PNP Device ID IDE\CDROMTSSTCORP_CDDVDW_TS-L633C________________TM01____\5&1E6506A&0&1.0.0 Driver c:\windows\system32\drivers\cdrom.sys (6.1.7601.17514, 144,00 KB (147.456 bytes), 24/6/2011 1:44 πμ) Μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι ide η sata?
HamerZ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Δεν δούλευε το λινκ ίσως; Στο παρακάτω γράφει: Specification -> Interface -> Sata SATA φαίνεται να είναι Άρα πας για την 2η επιλογή που σου έδωσα. Στα περισσότερα είναι ίδιο μέγεθος, ακόμη και οι θήκες για τους δίσκους στην θέση του dvd είναι ίδιες. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2012 από HamerZ
Dklearhos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Name TSSTcorp CDDVDW TS-L633C ATA Device εμένα μου φαίνεται για IDE (ATA)
jay_D Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 SATA φαίνεται να είναι Άρα πας για την 2η επιλογή που σου έδωσα. Στα περισσότερα είναι ίδιο μέγεθος, ακόμη και οι θήκες για τους δίσκους στην θέση του dvd είναι ίδιες. OK!Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Επειδή δεν το έχω απο το άμαζον θα κάποιο καλο θα βρώ και στο ebay? Οσο για το θέμα της ζέστης? Βασικά τωρα που το κοίταξα στο νετ λέει οτι είναι IDE (Ata device)!
washcloud Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 ...το "ATA device" μπορεί και να είναι ολίγον....παραπληνητικό (να εννοεί..."Serial ATA", αλλά να μην το διευκρινίζει. Been there, seen it before). Βγαλ' το και δες το. Και για την ακρίβεια, ΣΥΝΗΘΩΣ υπάρχει μια βιδούλα στην κοιλιά του λαπτοπ που δεν είναι για κάτι άλλο, αλλά για να κρατάει το optical drive. Yπολόγισε το μέγεθός του (μιας...ανοιχτής παλάμης lol είναι), και με βάση αυτό ψάξε για την βίδα : με το που θα την ξεβιδώσεις, τσουπ τραβάς και ξεσυρταρώνεις το κουμπωμένο DVD.
HamerZ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Ebay Sata->Sata Στο έσχατο σημείο, αποσύνδεσε το υπάρχον dvdrom σου και δες αν είναι sata ή ide. Στον Dell m1330 του 2007 μου έχει σίγουρα pata/ide για σύνδεση του dvdrw μου και ήταν από τα τελευταία laptops πριν πάνε όλα σε sata
jay_D Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Το εβγαλα τελικά! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!! Ειναι sata οποτε οκ! Δεν νομίζω να παίζει ρόλο το μέγεθος που έχουν οι αντάπτορες! Οκ με αυτά με το θέμα της ζέστης θα έχω κανένα πρόβλημα? Γιατι οσο ναναι οι hdd ανέβαζουν καλές θερμοκρασίες.Οι ssd δεν ξέρω! Επισης το "καπακι" απο το dvd θα μπορω να το βγαλω κ να το βαλω στον ανταπτορα; Γιατι ειναι λιγο περιεργο του turbo-x! (δεν ειναι ευθεια ειναι κανονικα μεχρι το κουμπι της εξαγωγης κ μετα μπαινει καπου 2 εκατοστα μεσα :S) Sent from my iPhone using Insomnia Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2012 από jay_D
jay_D Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Επισης το "καπακι" απο το dvd θα μπορω να το βγαλω κ να το βαλω στον ανταπτορα; Γιατι ειναι λιγο περιεργο του turbo-x! (δεν ειναι ευθεια ειναι κανονικα μεχρι το κουμπι της εξαγωγης κ μετα μπαινει καπου 2 εκατοστα μεσα :S) Για την ακρίβεια είναι έτσι!!!! Photo Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2012 από jay_D
jay_D Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Καποιος μια βοηθεια;;;; Sent from my iPhone using Insomnia
washcloud Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Νομίζω ότι μόνο μόνος σου θα το διαπιστώσεις αν βγαίνει, στην πράξη. Και γενικά, ναι, βγαίνουν τα μπροστινά καπάκια. Θέλει να το ελέγξεις καλά πρώτα όμως πώς είναι κουμπωμένο, μην το σπάσεις. Για το αν μπάινει αλλού, χλωμό το κόβω. Μπορείς βέβαια να το αφήσεις "γυμνό" από μπροστά.. Όσο για τον δίσκο, γενικά δε θα έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών. Και οι εξωτερικοί σε θήκη χωρίς ανεμιστήρα είναι.
jay_D Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Νομίζω ότι μόνο μόνος σου θα το διαπιστώσεις αν βγαίνει, στην πράξη. Και γενικά, ναι, βγαίνουν τα μπροστινά καπάκια. Θέλει να το ελέγξεις καλά πρώτα όμως πώς είναι κουμπωμένο, μην το σπάσεις. Για το αν μπάινει αλλού, χλωμό το κόβω. Μπορείς βέβαια να το αφήσεις "γυμνό" από μπροστά.. Όσο για τον δίσκο, γενικά δε θα έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών. Και οι εξωτερικοί σε θήκη χωρίς ανεμιστήρα είναι. Ευχαριστώ για την απάντηση! Ναι πριν λίγο το κοίταξα το "καπάκι" κ αν και είναι λίγο περίεργο πιστεύω πως θα βγει!!!! Δεν το λέω για τον δίσκο αλλά για την συνολική θερμοκρασία που θα βγάλει το laptop με δυο δίσκους πια μέσα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα