jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 τελικά προτίμησα και εγώ το ίδιο hdd caddy που πήρες και εσύ jay_D' date=' αναμένω να έρθει να δω αν θα δουλέψει [/quote'] δεν νομιζω να μην δουλεψει! Διαβασα λιγο κ τα feedback του πωλητη κ ειδα οτι εχουν παρει διαφοροι κ δεν ειχαν προβλημα! Αντε με το καλο να μας ερθει να το φτιαξουμε! Sent from my iPhone using Insomnia
jmallen3 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 για το δικο μου λαπτοπ ειναι λιγο ρισκο γιατι διαβασα αυτό εδω το σχόλιο και με προβληματιζει: http://forum.notebookreview.com/7280911-post149.html. Αλλα υπάρχει ποτε περιπτωση να μην υποστηριζει στην ιδια συνδεση το σκληρο οπως λεει εκει αλλα μονο Optical drive?
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 για το δικο μου λαπτοπ ειναι λιγο ρισκο γιατι διαβασα αυτό εδω το σχόλιο και με προβληματιζει: http://forum.notebookreview.com/7280911-post149.html. Αλλα υπάρχει ποτε περιπτωση να μην υποστηριζει στην ιδια συνδεση το σκληρο οπως λεει εκει αλλα μονο Optical drive? Δεν πιστεύω να μην το υποστηρίζει!Δεν είμαι κ ειδικός βέβαια αλλά απο την στιγμή που έχει sata σύνδεση γιατί να μην το διαβάσει?
jmallen3 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δεν πιστεύω να μην το υποστηρίζει!Δεν είμαι κ ειδικός βέβαια αλλά απο την στιγμή που έχει sata σύνδεση γιατί να μην το διαβάσει? έλα ντε, και εγω αυτο αναρρωτιεμαι αλλα στο λινκ που εβαλα υποστηριζει οτι ετσι του ειπαν από την εταιρεια κατασκευης του λαπτοπ.
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 έλα ντε, και εγω αυτο αναρρωτιεμαι αλλα στο λινκ που εβαλα υποστηριζει οτι ετσι του ειπαν από την εταιρεια κατασκευης του λαπτοπ. Ναι το διάβασα! Τι να πω? Κ εγώ clevo έχω αλλά δεν νομίζω να μην μου το διαβάσει!(Ελπίζω δλδ γιατί αλλιώς.........)
washcloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 You are φακιν right. Αυτή είναι η εικόνα που θελα να δω για να καταλάβω ότι τελικά δουλεύει όπως λέτε. Νιώθω λίγο χαζός αλλά οκ θα το ξεπεράσω :Ρ ...ΟΛΟΙ αυτήν την εικόνα θέλαμε Αντών...(και για κάποιον ^!%@!@^ λόγο, ούτε σε βίντεο, ούτε σε πικς την βλέπαμε...). Βέβαια ήμασταν "σίγουροι" από τα συμφραζόμενα....αλλά μ' αρέσει ρε φίλε που λειτουργείς "επιστημονικά", και αν δεν έχεις και το τελευταίο κομμάτι του παζλ της απόδειξης, δεν "πείθεσαι" και το παλεύεις να το βρεις (...κι ας είναι ακόμα και για κάτι "άσχετο" και "φιλολογικό"...). Αγαπάμε Αντών (...είδες όμως ρε χαζέ που τα λέγαμε; :ρ)
hawkpilot Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Πήρα πρόσφατα Drive Bay Caddy για το lenovo thinkpad R400 που έχω. Έβγαλα το dvdrw (στο thinkpad βγαίνει πανεύκολα μιας και υπάρχει μελέτη για αυτό) και έβαλα τον σκληρό που είχε απο την μάνα του μιας και για main έβαλα ssd. Παίζει μια χαρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θερμοκρασιών. Ο δίσκος παίζει στους 35 βαθμούς. Ok, είσαι στους 35 (αν και το αμφισβητώ, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ειναι πάνω από 30). Το θέμα είναι ότι αυτοί οι 35 καταπονούν το laptop σε σημείο που ο σχεδιαστής έχει προβλέψει πχ 25 max (και αυτό όταν δουλεύει πολλή ώρα το DVD). Δεν αμφισβητώ ότι ο δίσκος θα παίζει. Πόσο καιρό δουλεύεις το δικό σου laptop με το caddy?
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 @washcloud: ...ΟΛΟΙ αυτήν την εικόνα θέλαμε Αντών...(και για κάποιον ^!%@!@^ λόγο, ούτε σε βίντεο, ούτε σε πικς την βλέπαμε...). Βέβαια ήμασταν "σίγουροι" από τα συμφραζόμενα....αλλά μ' αρέσει ρε φίλε που λειτουργείς "επιστημονικά", και αν δεν έχεις και το τελευταίο κομμάτι του παζλ της απόδειξης, δεν "πείθεσαι" και το παλεύεις να το βρεις (...κι ας είναι ακόμα και για κάτι "άσχετο" και "φιλολογικό"...). Αγαπάμε Αντών (...είδες όμως ρε χαζέ που τα λέγαμε; :ρ) Με κάνεις και κοκκινίζω :Ρ
washcloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Xωκ, γενικά οι δίσκοι αντέχουν. Έτσι αντέχουν και στα USB enclosures που δεν έχουν ανεμιστήρες. Και πάνω από τους 60 αντέχουν (μιλάω εμπειρικά, και για πολύ διάστημα), αν και το "θεωρητικό" όριο "επιφυλακής" είναι γύρω στους 50. Βέβαια το ότι αντέχουν, δε σημαίνει ξεπατώστε τους, ούτε ότι όλοι οι δίσκοι (το κάθε κομμάτι δηλαδή) έχει τις ίδιες αντοχές, ούτε ότι το να αντέχουν δεν σημαίνει κι ότι δεν καταπονούνται με πιθανή κατάληξη το σταδιακό του ξεφτίλισμα... Και πάλι από την άλλη όμως, λίγο δύσκολα να κυκλοφορούσε προϊόν (όπως αυτά τα trays και τα enclosures) που είτε δεν θα το έκραζε η οικουμένη για τα προβλήματα που βγάζει, είτε και οι ίδιοι δε θα αναφέρανε στα specs "use on your own risk, διότι μπλαμπλα θερμοκρασίες μπλαμπλα". Tέλος, ούτε ο βασικός δίσκος ενός λαπτοπ ψύχεται, ούτως ή άλλως...Οπότε...
hawkpilot Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Xωκ, γενικά οι δίσκοι αντέχουν. Έτσι αντέχουν και στα USB enclosures που δεν έχουν ανεμιστήρες. Και πάνω από τους 60 αντέχουν (μιλάω εμπειρικά, και για πολύ διάστημα), αν και το "θεωρητικό" όριο "επιφυλακής" είναι γύρω στους 50. Βέβαια το ότι αντέχουν, δε σημαίνει ξεπατώστε τους, ούτε ότι όλοι οι δίσκοι (το κάθε κομμάτι δηλαδή) έχει τις ίδιες αντοχές, ούτε ότι το να αντέχουν δεν σημαίνει κι ότι δεν καταπονούνται με πιθανή κατάληξη το σταδιακό του ξεφτίλισμα... Και πάλι από την άλλη όμως, λίγο δύσκολα να κυκλοφορούσε προϊόν (όπως αυτά τα trays και τα enclosures) που είτε δεν θα το έκραζε η οικουμένη για τα προβλήματα που βγάζει, είτε και οι ίδιοι δε θα αναφέρανε στα specs "use on your own risk, διότι μπλαμπλα θερμοκρασίες μπλαμπλα". Tέλος, ούτε ο βασικός δίσκος ενός λαπτοπ ψύχεται, ούτως ή άλλως...Οπότε... Γουός, μάζι σου - λογικά αυτά που γράφεις. Πιο πολύ ανησυχώ για τη μητρική παρά για τον δίσκο. Η θέση του σκληρού από τον σχεδιαστή έχει προστατευτικά και γρίλιες - τουλάχιστον σε όσα laptop έχω ανοίξει. Και 'γω σκέφτομαι σοβαρά να βάλω εξτρά δίσκο αφού ο ssd που έχω είναι μικρός σε χωρητικότητα. Δε θέλω όμως από την άλλη να τρέχω στα service για αλλαγή μητρικής...
washcloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Α οκ, δεν είχα προσέξει ότι η ανησυχία αφορούσε την μητρική. Και δεν έχω ιδέα (αν και το "μυαλό" μου μου λέει ότι δεν παίζει να τίθεται θέμα) για τον αν είναι βάσιμη ως ανησυχία (ασχέτως των ανοιγμάτων που λες ότι έχουν οι μανίσιες θέσεις των σκληρών). ...και πάλι όμως, από τη στιγμή που αυτή η "πατέντα" κυκλοφοράει χρόνια, νομίζω ότι θα υπήρχαν παμπολλες αναφορές για το ότι δεν δουλεύει το πράμμα... ...κι αν είναι για SSD, νομίζω ότι "πρέπει" να ανησυχείς ακόμα λιγότερο (καμμία σχέση οι θερμοκρασίες τους).
hawkpilot Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 ... ...κι αν είναι για SSD, νομίζω ότι "πρέπει" να ανησυχείς ακόμα λιγότερο (καμμία σχέση οι θερμοκρασίες τους). Έχω ήδη βάλει ssd στην κλασική μοναδική θέση του συμβατικού... δε με παίρνει να βάλω και 2ο
lionheart75 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Ok, είσαι στους 35 (αν και το αμφισβητώ, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ειναι πάνω από 30). Το θέμα είναι ότι αυτοί οι 35 καταπονούν το laptop σε σημείο που ο σχεδιαστής έχει προβλέψει πχ 25 max (και αυτό όταν δουλεύει πολλή ώρα το DVD). Δεν αμφισβητώ ότι ο δίσκος θα παίζει. Πόσο καιρό δουλεύεις το δικό σου laptop με το caddy? Κοίταξε φίλε μου, μιας και αμφισβητείς τα γραφόμενά μου, στις παρακάτω φωτό που επισυνάπτω. Πρόκειται για έναν 160gb hitachi που είχε το laptop απο μαμά. Στην θέση του μπήκε ένας sandisk 120gb extreme για OS. Το συγκεκριμένο caddy το πήρα απο hong kong και ήρθε μόλις σε μια βδομάδα, πλήρωσα σε usd και βγήκε φθηνότερα απο αυτό του τόπικ. Αν βρώ τον seller θα δώσω link αλλά πρέπει να κοιτάξετε αν έχει caddy συμβατά και με άλλα laptop πλήν lenovo. Η θερμοκρασίες είναι μόλις άνοιξα το laptop, εντός καλά αεριζόμενου διαμπερές και σκιερού διαμερίσματος και άνευ air conditioning. Μόλις δουλέψει κάπως ο δίσκος με δεδομένα φτάνει στους 35 βία 36 max. Δεν έχω δεί μεγαλύτερες και το laptop είναι γενικά κρύο. Ο δίσκος παίζει μια χαρά και το laptop δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την μητρική. Το caddy το έχω καιρό. Έχετε κουράσει πολύ το θέμα με κάτι το οποίο είναι ΠΑΡΑ πολύ απλό....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα