antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Εκεί είδα. Δες το image 6. Είναι η πίσω πλευρά της θήκης. Το SATA interface που πρέπει να κουμπώσει στο laptop που είναι; Το λέει και στα specs: Power requirement - 5Vdc from USB VBus Enclosure interface - Built-in retractable USB 2.0 cable
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Εκεί είδα. Δες το image 6. Είναι η πίσω πλευρά της θήκης. Το SATA interface που πρέπει να κουμπώσει στο laptop που είναι; Το image 6 δειχνει το πισω μερος της θηκης για το dvd! Αλλα εχεις δικιο τελικα ουτε αυτο δειχνει την συνδεση αν κ πιο κατω στις δυο φοτο εχει τη θηκη για τον σκληρο! Δες Αυτο για να καταλαβεις πως ειναι! (ειναι παρομοιο με το silverstone) Το λέει και στα specs: Power requirement - 5Vdc from USB VBus Enclosure interface - Built-in retractable USB 2.0 cable Αυτα ειναι για την θηκη που θα μπει το dvd! Sent from my iPhone using Insomnia
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Ποιο DVD; Δε θα μπει DVD. Απλά η θήκη του δίσκου μοιάζει εξωτερικά με DVD-Drive. Βγάζεις το DVD-Drive του laptop. Ανοίγεις την Silverstone και βάζεις τον δίσκο μέσα. Την τοποθετείς στην θέση του DVD-drive. Αν θες να χρησιμοποιήσεις τον δίσκο, βγάζεις την Silverstone απ το laptop, τραβάς το usb καλώδιό της και το συνδέεις σε μια θύρα usb.
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Ποιο DVD; Δε θα μπει DVD. Απλά η θήκη του δίσκου μοιάζει εξωτερικά με DVD-Drive. Βγάζεις το DVD-Drive του laptop. Ανοίγεις την Silverstone και βάζεις τον δίσκο μέσα. Την τοποθετείς στην θέση του DVD. Αν θες να χρησιμοποιήσεις τον δίσκο' date=' βγάζεις την Silverstone απ το laptop, τραβάς το usb καλώδιό της και το συνδέεις σε μια θύρα usb.[/quote'] Φυσικα κ θα μπει dvd γιαυτο παιρνεις αυτο το πακετο κ οχι σκετη τη θηκη για τον δισκο! Βγαζεις το dvd του λαπτοπ κ το κανεις εξωτερικο για οποτε χρειαστεις! Αν διαβασεσεις κιολας γιαυτο υπαρχει! Η silverstone δεν μπαινει ολη στο λαπτοπ γτ δεν χωραει !!μπαινει το μεσα κομματι της (ωστε να εχεισ δυο δισκους στο λαπτοπ) κ το εξω ειναι τη θηκη για το dvd που βγαζεις! Sent from my iPhone using Insomnia
washcloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Αντώνη έχασες τον δρόμο προς το κρεββάτι; Εν τω μεταξύ, δεν το έπιασες λάθος την πρώτη, αλλά τη δεύτερη φορά : α) [...] external enclosure with retractable USB cable to turn your rarely used laptop optical drive into a convenient portable optical drive. ...άρα -όπως λέει ο αποπάνω- είναι για DVD (ODD, όπως το αναφέρει το site) drive, το slim που θα βγάλεις από το λαπιτόπι. β) The vacant optical drive slot in your laptop can then use TS06’s conversion tray to add an extra 2.5” hard drive or SSD to boost the laptop’s storage capacity and/or speed! ...που σημαίνει ότι η σύνδεση είναι "SATA με SATA". Σε μπέρδεψε η USB θύρα. Κι όπως λέει κι ο αποπάνω, το προϊόν αποτελείται από δύο κομμάτια, το ένα συρταρωτά βαλμένο μέσα στο άλλο κατά την συσκευασία. Το παίρνεις, βγάζεις το "conversion tray" (ένας αντάπτορας είναι στην ουσία, όπως οι συρταρωτές θήκες δίσκων αν θυμάσαι που μπαίνανε στα bays των optical drives, πριν κυκλοφορήσουν οι "USB-εξωτερικοί δίσκοι"), και στο enclosure (που στον κώλο του έχει έξοδο σε USB βύσμα με "built in-retractable καλώδιο") κουμπώνεις το optical drive σου, που το έχεις βγάλει από το bay του, ΑΚΡΙΒΩΣ για να το χρησιμοποιήσεις (το bay) για να βάλεις τον εξτρά σκληρό που θες στο SATA interface του (με το "conversion tray"). To "ζουμί δηλαδή, είναι η χρήση δεύτερου σκληρού (αν δεις στα specs του tray, δεν αναφέρει power consumption όπως στα του enclosure). To ότι μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το optical drive (με σύνδεση USB - άρα στα τέτοια σου η ταχύτητα, που είτε IDE/SATA/USB είναι, η ίδια είναι για τα ντιβιντιά), είναι απλά το κερασάκι της φάσης (ε ναι, διότι θα ΗΤΑΝ ολίγον μαλακία, να παίρνεις ένα προϊόν, για να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο, "αχρηστεύοντας" ένα άλλο. Και στο κάτω-κάτω δεν είναι τόσο ακριβό ένα USB enclosure...). Επίσης μάλλον σε μπέρδεψε η "μούρη" του "tray", που όντως είναι επιτηδευμένα (..."για ομορφιά") σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά των καπακιών των optical drives...
hawkpilot Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Έχει σκεφτεί κανείς τι γίνεται με τη θερμοκρασία που θα αναπτύσσει ο δίσκος αν μπεί στη θέση του DVD? Επειδή θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι ο κατασκευαστής δε θα έχει προβλέψει σε αυτό το σημείο έκλυση θερμότητας 40+ βαθμών, μήπως κάνουμε μακροπρόθεσμα ζημιά στο laptop?
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Έχει σκεφτεί κανείς τι γίνεται με τη θερμοκρασία που θα αναπτύσσει ο δίσκος αν μπεί στη θέση του DVD? Επειδή θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι ο κατασκευαστής δε θα έχει προβλέψει σε αυτό το σημείο έκλυση θερμότητας 40+ βαθμών' date=' μήπως κάνουμε μακροπρόθεσμα ζημιά στο laptop?[/quote'] Και εγω το Φοβαμαι αυτο! Η αληθεια ειναι οτι αν ηταν να βαλω 2 hdd δεν θα το εκανα. Τωρα με ssd k hdd δεν ξερω ποσο θα ανεβαζει! Αλλα σιγουρα θα το τσεκαρω οταν το φτιαξω! Sent from my iPhone using Insomnia
lionheart75 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Πήρα πρόσφατα Drive Bay Caddy για το lenovo thinkpad R400 που έχω. Έβγαλα το dvdrw (στο thinkpad βγαίνει πανεύκολα μιας και υπάρχει μελέτη για αυτό) και έβαλα τον σκληρό που είχε απο την μάνα του μιας και για main έβαλα ssd. Παίζει μια χαρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θερμοκρασιών. Ο δίσκος παίζει στους 35 βαθμούς.
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 @jay_D & washcloud: Έχετε δίκιο, μάλλον κάπου έχασα τη μπάλα. Ακόμα βέβαια δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι αυτό το πράμα και τι κάνει αλλά δεν πειράζει, τ αφήνω εδώ.
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Πήρα πρόσφατα Drive Bay Caddy για το lenovo thinkpad R400 που έχω. Έβγαλα το dvdrw (στο thinkpad βγαίνει πανεύκολα μιας και υπάρχει μελέτη για αυτό) και έβαλα τον σκληρό που είχε απο την μάνα του μιας και για main έβαλα ssd. Παίζει μια χαρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θερμοκρασιών. Ο δίσκος παίζει στους 35 βαθμούς. Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια! @jay_D & washcloud: Έχετε δίκιο' date=' μάλλον κάπου έχασα τη μπάλα. Ακόμα βέβαια δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι αυτό το πράμα και τι κάνει αλλά δεν πειράζει, τ αφήνω εδώ.[/size'] Λοιπόν μιας κ το έβλεπα πριν κάποιες μέρες δες αυτό για να καταλάβεις το πρώτο μέρος της διαδικασίας! Για το πως βάζεις το dvd μετα στην θήκη δεν μπορώ να βρω κάποιο review για να ποστάρω!
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 [...] Λοιπόν μιας κ το έβλεπα πριν κάποιες μέρες δες αυτό για να καταλάβεις το πρώτο μέρος της διαδικασίας! Για το πως βάζεις το dvd μετα στην θήκη δεν μπορώ να βρω κάποιο review για να ποστάρω! Να σαι καλά για την υπομονή σου, αλλά αυτό που παραθέτεις στο link είναι ένα άλλο προϊόν που λειτουργεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου Εξακολουθώ να πιστεύω (είμαι ξεροκέφαλος) ότι αυτό είναι απλά μια usb θήκη για HDD/SDD (που μπορεί να φιλοξενίσει και το παλιό/υπάρχουν DVD-drive). Δε βλέπω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ώστε να συνδεθεί η μονάδα αποθήκευσης που βρίσκεται στο εσωτερικό της, να συνδεθεί μέσω SATA interface με το laptop. link
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Να σαι καλά για την υπομονή σου, αλλά αυτό που παραθέτεις στο link είναι ένα άλλο προϊόν που λειτουργεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου Εξακολουθώ να πιστεύω (είμαι ξεροκέφαλος) ότι αυτό είναι απλά μια usb θήκη για HDD/SDD (που μπορεί να φιλοξενίσει και το παλιό/υπάρχουν DVD-drive). Δε βλέπω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ώστε να συνδεθεί η μονάδα αποθήκευσης που βρίσκεται στο εσωτερικό της, να συνδεθεί μέσω SATA interface με το laptop. link Κοίτα στο βίντεο του λινκ που πόσταρες στο 2:10 ακριβώς!!!Αυτό που εξέχει απο το λαπτοπ είναι το μέσα της θήκης που αγοράζεις το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχω ποστάρει παραπάνω!!!! Λειτουργούν ακριβώς το ίδιο απλά στο πακέτο της silverstone σου δίνει μαζί κ το κουτί για να βάλεις το dvd του laptop(όπως δείχνει απο το 3:09 και μετά)! (Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κ όπως αναφέρεις ολο αυτο αλλα είναι άσκοπο γιατί δεν είναι αυτός ο λόγος που υπάρχει!!!!Δεν νομίζω δηλαδή κάποιος να το αγοράσει για να το χρησιμοποιήσει όπως δείχνει μετά το 2:30)
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 You are φακιν right. Αυτή είναι η εικόνα που θελα να δω για να καταλάβω ότι τελικά δουλεύει όπως λέτε. Νιώθω λίγο χαζός αλλά οκ θα το ξεπεράσω :Ρ
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 You are φακιν right. Αυτή είναι η εικόνα που θελα να δω για να καταλάβω ότι τελικά δουλεύει όπως λέτε. Νιώθω λίγο χαζός αλλά οκ θα το ξεπεράσω :Ρ Χεχεχε!! Δεν πειράζει το θέμα είναι οτι το κατάλαβες! Οσο για την εικόνα την έψαχνα να στην δείξω αλλά δεν την έβρισκα και νομίζω και στο βίντεο δεν το δείχνει αυτό το σημείο! Επίσης όταν είδα το βίντεο μου φάνηκε οτι είναι πολύ πλαστικούρα η θήκη για τον σκληρό (σε αντίθεση με αυτή που πήρα απο το ebay)!
jmallen3 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 τελικά προτίμησα και εγώ το ίδιο hdd caddy που πήρες και εσύ jay_D, αναμένω να έρθει να δω αν θα δουλέψει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα