Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω να βρω ένα φόρουμ το οποίο να αφορά τεχνοτροπίες και χρώματα. Έχω βρει κάποια site άλλα όχι φορουμ. Θέλω να κάνω στο σπίτι μου έναν τοίχο με τεχνοτροπία seduzioni άλλα ήδη το υλικό είναι πανάκριβο και αν προσθέσω και τον επαγγελματία θα μου φτάσει στα ύψη. Όποτε θα το εκτιμούσα αν ήξερε κανείς για την συγκεκριμένη τεχνοτροπία ή να μου συστήσει κάποιο φόρουμ για να ρωτήσω.

Δημοσ.

Η τεχνοτροπία που λές, είναι γνωστή ως "stucco veneciano".

Είναι η κατ' εξοχίν τεχνοτροπία απομίμησης μαρμάρου.

Το υλικό που τη δημιουργεί, είναι ειδικά επεξεργασμένος και με κατάλληλη σύσταση στόκος σπατουλαρίσματος.

Η εφαρμογή του, γίνεται αποκλειστικά με σπάτουλες inox(οποιοδήποτε άλλο μέταλλο, μαυρίζει την επιφάνεια).

Σε πρώτη Φάση, ασταρώνεις με αστάρι 100% ακρυλικό. Ένα χέρι, αραιωμένο ως 1 μέρος αστάρι/3 μέρη νερό.

Σε δεύτερη φάση και αφού στεγνώσει καλά το αστάρι(συνήθως σε 2 ώρες), σπατουλάρεις ένα χέρι stucco σε ακανόνιστα σχήματα.

Σε τρίτη φάση(την επόμενη μέρα), "πατάς" με την σπάτουλα το υλικό σε όλη την επιφάνεια-τόσο ώστε να γυαλίσει.

Στη συνέχεια, σπατουλάρεις δεύτερο χέρι(με τον ίδιο τρόπο με το πρώτο χέρι).

Σε τέταρτη φάση(επίσης την επόμενη μέρα), "πατάς" και το δεύτερο χέρι-όσπου να γυαλίσει επίσης και στο τέλος, τρίβεις με χνουδωτό ύφασμα όλη την επιφάνεια.

Σημείωση: Όσο "πατάς", τόσο γυαλίζει...

Tip: Αφού τελειώσεις με όλα, μπορείς να το αλοίψεις με ειδικό κερί. Προσδίδει προστασία και ακόμα πιο έντονη γυαλάδα.

Όλα τα υλικά, θα τα βρείς σε κεντρικό χρωματοπωλείο.

Πολύ καλής ποιότητας υλικό, είναι το "linera impero" της Loggia.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oaIUXoFjQJw#!

Δημοσ.

Εγώ πάντως με μια γρήγορη ματιά που έριξα, είδα ότι το seduzioni είναι ματ, ενώ το stucco veneciano είναι γυαλιστερό. Επίσης ότι το stucco veneciano όντως μοιάζει με μάρμαρο, αλλά το seduzioni έχει πιο "απαλές" εναλλαγές. Μπορεί να κάνω και λάθος και να'ταν ιδέα μου. Απλά το λέω, εμένα έτσι μου φάνηκε.

Δημοσ.

re: sargio01

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα μια τόσο σύντομη και εμπεριστατωμένη απάντηση. Ευχαριστώ και για το βιντεάκι!

Δημοσ.

Εγώ πάντως με μια γρήγορη ματιά που έριξα, είδα ότι το seduzioni είναι ματ, ενώ το stucco veneciano είναι γυαλιστερό. Επίσης ότι το stucco veneciano όντως μοιάζει με μάρμαρο, αλλά το seduzioni έχει πιο "απαλές" εναλλαγές. Μπορεί να κάνω και λάθος και να'ταν ιδέα μου. Απλά το λέω, εμένα έτσι μου φάνηκε.

Και οι δυο ονομασίες, αναφέρονται στην ίδια τεχνοτροπία.

Το "stucco venecciano" είναι η επίσημη και ευρέως γνωστή ονομασία, της τεχνοτροπίας που εμπνεύστηκε ο "seduzioni".

Δες το σαν να λέμε για τεχνοτροπία που εμπνεύστηκε ο Λεονάρντο ντα βίντσι και να αναφερόμαστε σ' αυτήν ως "leonardo" και "stucco vinci"!

Τώρα το ότι τη μια φορά σου φάνηκε ματ και τη δεύτερη γυαλιστερή, είναι γιατί πρίν να "πατηθεί" το υλικό, είναι ματ. Ακριβώς γι αυτό και το πατάμε, για να γυαλίσει!

Διευκρίνηση: Την ονοματολογία της τεχνοτροπίας, την έμαθα απο τον πατέρα μου και όχι απο κάποιο βιβλίο. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει βιβλιογραφία γι αυτά...

Όσον αφορά τις οδηγίες εφαρμογής, είναι 100% έγκυρες. Είμαι εργολάβος ελαιοχρωματισμών!

edit: ...και δε σηκώνω κουβέντα πάνω σ' αυτό!! :P

edit2: Ξέρω και ποιός είναι του μπογιατζή ο κόπανος!!! :lol: :lol: :P

Δεν γνωρίζω το αντικείμενο, αλλά πρόσφατα είδα στο ιντερνετ ένα σιτε όπου μπορείς να κάνεις την ερώτησή σου και να σου απαντήσουν οι τεχνικοί τους, http://www.xromata-diakosmisi.com an se voithaei auto.

supertip:

Η αλυσίδα χρωματοπωλείων "Τρακαδάς", εμπορεύεται dvd οδηγό τεχνοτροπιών(!!!!!!).

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε γι αυτό, είναι δυνατό απλά να το παρακολουθήσετε στο κατάστημα(έχω πετύχει πολλές φορές πελάτες-όχι επαγγελματίες να τους το επιτρέπουν).

re: sargio01

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα μια τόσο σύντομη και εμπεριστατωμένη απάντηση. Ευχαριστώ και για το βιντεάκι!

Η φάση είναι σαν το ανέκδοτο που ένα αυτοκίνητο, χτύπησε πεζό και πετάχτηκε ο οδηγός φωνάζοντας: Είσαι τυχερός, είμαι γιατρός!!! :lol: :lol:

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι λειπει ενα ελληνικο φορουμ με τεχνικες, κατασκευες, επισκευες, diy και γενικα οτιδηποτε χρειαζεται να μαθει ενας ερασιτεχνης μαστορας.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι λειπει ενα ελληνικο φορουμ με τεχνικες, κατασκευες, επισκευες, diy και γενικα οτιδηποτε χρειαζεται να μαθει ενας ερασιτεχνης μαστορας.

Μη δίνεις ιδέες :shock:

Δεν έχουμε που δεν έχουμε δουλειές, μη βγάλουμε και τα ματάκια μας με τα χεράκια μας...

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/6/2012 στις 6:20 ΜΜ, sargio01 είπε

Η τεχνοτροπία που λές, είναι γνωστή ως "stucco veneciano".

Είναι η κατ' εξοχίν τεχνοτροπία απομίμησης μαρμάρου.

Το υλικό που τη δημιουργεί, είναι ειδικά επεξεργασμένος και με κατάλληλη σύσταση στόκος σπατουλαρίσματος.

Η εφαρμογή του, γίνεται αποκλειστικά με σπάτουλες inox(οποιοδήποτε άλλο μέταλλο, μαυρίζει την επιφάνεια).

Σε πρώτη Φάση, ασταρώνεις με αστάρι 100% ακρυλικό. Ένα χέρι, αραιωμένο ως 1 μέρος αστάρι/3 μέρη νερό.

Σε δεύτερη φάση και αφού στεγνώσει καλά το αστάρι(συνήθως σε 2 ώρες), σπατουλάρεις ένα χέρι stucco σε ακανόνιστα σχήματα.

Σε τρίτη φάση(την επόμενη μέρα), "πατάς" με την σπάτουλα το υλικό σε όλη την επιφάνεια-τόσο ώστε να γυαλίσει.

Στη συνέχεια, σπατουλάρεις δεύτερο χέρι(με τον ίδιο τρόπο με το πρώτο χέρι).

Σε τέταρτη φάση(επίσης την επόμενη μέρα), "πατάς" και το δεύτερο χέρι-όσπου να γυαλίσει επίσης και στο τέλος, τρίβεις με χνουδωτό ύφασμα όλη την επιφάνεια.

Σημείωση: Όσο "πατάς", τόσο γυαλίζει...

Tip: Αφού τελειώσεις με όλα, μπορείς να το αλοίψεις με ειδικό κερί. Προσδίδει προστασία και ακόμα πιο έντονη γυαλάδα.

Όλα τα υλικά, θα τα βρείς σε κεντρικό χρωματοπωλείο.

Πολύ καλής ποιότητας υλικό, είναι το "linera impero" της Loggia.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oaIUXoFjQJw#!

καλησπέρα! Μήπως μπορείς να μου δώσεις τα φώτα σου στο πώς να βάψω από πάνω τον Stucco Veneziano;; Επίσης, μπαίνει από πάνω υδατοδιαλυτή αυτοκόλλητη ταπετσαρία;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Christina Kozi είπε

καλησπέρα! Μήπως μπορείς να μου δώσεις τα φώτα σου στο πώς να βάψω από πάνω τον Stucco Veneziano;; Επίσης, μπαίνει από πάνω υδατοδιαλυτή αυτοκόλλητη ταπετσαρία;

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα,

Με ψιλό πατόχαρτο(no100) τρίβουμε το stucco ώστε να αφαιρεθεί το κερί που ενδεχομένως είναι περασμένο αλλά και για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη πρόσφυση απ' ό,τι έχει ήδη, ασταρώνουμε με ακρυλικό αστάρι και χρωματίζουμε με πλαστικό χρώμα της αρεσκείας μας.

Σημείωση για τέλειο αποτέλεσμα: Επειδή η τεχνική της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας αφήνει μια ανεπαίσθητα πολυεπίπεδη επιφάνεια η οποία όταν βάφεται απο πάνω τονίζεται όταν κοντράρει το φως(δεν είναι ο τοίχος αυτό που λέμε "χαρτί"), κάνουμε το τρίψιμο με ηλεκτρικό τριβείο και στη συνέχεια σπατουλάρουμε ενα χέρι με κλασσικό στόκο σπατουλαρίσματος(παρετίνη) πρίν ασταρώσουμε και βάψουμε.

Για ταπετσαρία δεν έχει τύχει να δω τι παίζει, θεωρώ όμως οτι δεν θα υπάρξει θέμα αν είναι αυτοκόλλητη με την έννοια οτι το stucco έχει στιβαρή επιφάνεια για να πιάσει. Για ταπετσαρία όμως οχι αυτοκόλλητη(υδατοδιαλυτής κόλλας) θα 'ναι καλό, για σιγουριά, να το ρωτήσεις στο συνεργείο που θα χρησιμοποιούσες για να την βάλει.

Επεξ/σία από sargio01
  • Like 1
Δημοσ.

Ζωγραφίζει ο sargio στο θέμα

Εκτυπώνω της απάντησεις σου να πουλάω μούρη στους υδραυλικούς συναδέλφους αν με ρωτήσουν για χρώματα και κόλπα :P :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...