Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσο πιστεύετε ότι πρέπει να κρατάει ένας γεμάτος zippo? Γιατί νομίζω πως ο δικός μου τελειώνει γρήγορα..

τον γυρνάω ανάποδα και βάζω υγρό μέχρι να μουσκευτεί το βαμβάκι που έχει και καμια φορα στάζει από το φιτίλι όταν είναι ανάποδα άρα γέμισε.. τον καθαρίζω και τον βάζω στο κέλυφος του..

μετά μου κρατάει για 3 πακέτα περίπου... είναι φυσιολογικό?

Δημοσ.

Μήπως τον ξεχνάς με ανοιχτό το καπάκι καμιά φορά; Και το 3 πακέτα δε λέει τίποτα. Άλλος κάνει 3 πακέτα σε μια μέρα, άλλος σε 5 μέρες. Κανονικά δε θυμάμαι πόσο κρατάει αλλά θα έλεγα σίγουρα 2 βδομάδες. Θα σου πεί καλύτερα κάποιος που έχει τώρα.

Δημοσ.

Κανονικά δε θυμάμαι πόσο κρατάει αλλά θα έλεγα σίγουρα 2 βδομάδες.

Τόσο πολύ; Εγώ ναι μεν μουσκεύω το βαμβάκι, αλλά όχι εώς να στάξει από το φυτίλι. Πάνω από κάποιες μέρες όμως δεν... Περίπου ενάμιση πακέτο/ημέρα.

Δημοσ.

νομίζω ότι με τα πακέτα είναι πιο σωστό να το μετράς γιατί 1 πακέτο επί 20 τσιγάρα = 20 φορες θα ανάψει (και θα κάψει υγρό) άρα 3 πακέτα = 60 φορες κάψιμο υγρού..

ο άλλος μπορεί να του κρατάει 5 βδομάδες που λες αλλα να έχει ανάψει πχ 30 τσιγάρα οποτε δεν σημαίνει ότι κρατάει περισσότερο...

εγώ τον ανάβω κρατιέται αναμμένος για 3 με ποσο να πω? 7 δευτερόλεπτα max και τον κλείνω κανονικά με το καπάκι..

Δημοσ.

νομίζω ότι με τα πακέτα είναι πιο σωστό να το μετράς γιατί 1 πακέτο επί 20 τσιγάρα = 20 φορες θα ανάψει (και θα κάψει υγρό) άρα 3 πακέτα = 60 φορες κάψιμο υγρού..

ο άλλος μπορεί να του κρατάει 5 βδομάδες που λες αλλα να έχει ανάψει πχ 30 τσιγάρα οποτε δεν σημαίνει ότι κρατάει περισσότερο...

εγώ τον ανάβω κρατιέται αναμμένος για 3 με ποσο να πω? 7 δευτερόλεπτα max και τον κλείνω κανονικά με το καπάκι..

Το ζιπέλαιο είναι πολύ πτητικό. Και ποτέ να μην ανάψεις, κάποια στιγμή αδειάζει.

Γενικά εμένα μου κρατάει κανένα διβδόμαδο, με μισό καπνό τη μέρα περίπου.

Δημοσ.

ναι όντως εδώ γίνεται λόγος για βδομάδες... εμενα ο δικός μου κρατάει για 3 άντε 4 πακέτα και ίσως λέω πολλά .. δεν είναι ακριβός αλλα είναι σίγουρα αυθεντικός zippo έχει και τα διακριτικά που πρέπει το αγόρασα και από μαγαζί που το είχε σε θήκη zippo κτλ

Δημοσ.

Δεν έχει να λέει, το βαμβάκι στον δικό μου το έβαλα εγώ, ρυθμίζοντας την πυκνότητά του.

Δεν ειναι ενα απλο βαμβακι δηλαδη.

Κάτσε, κάτσε άθλιε γιατί εδώ υπάρχει θέμα. Κώστα, παίζει καμιά "οδηγία" για το τι ποσότητα βαμβάκι να βάλω;

Δημοσ.

Trial and error μόνο. Αν το βάλεις πολύ χαλαρά, θα κρατήσει πολύ ζιπέλαιο μεν, αλλά θα "πετάξει" γρήγορα. Αν το βάλεις πολύ σφιχτό, δε θα απορροφήσει πολύ και θα καεί γρήγορα. Εγώ το πιέζω μέχρι να αρχίσει να φαίνεται "συμπαγές", δλδ ίσα-ίσα να σταματήσεις να βλέπεις τα μικροκενά ανάμεσα απ' τις ίνες.

Δημοσ.

Trial and error μόνο. Αν το βάλεις πολύ χαλαρά, θα κρατήσει πολύ ζιπέλαιο μεν, αλλά θα "πετάξει" γρήγορα. Αν το βάλεις πολύ σφιχτό, δε θα απορροφήσει πολύ και θα καεί γρήγορα. Εγώ το πιέζω μέχρι να αρχίσει να φαίνεται "συμπαγές", δλδ ίσα-ίσα να σταματήσεις να βλέπεις τα μικροκενά ανάμεσα απ' τις ίνες.

και γιατί δεν το έλεγες εξ αρχής αυτό να τελειωνε εκεί το topic? :P

Άρα φταίει που το βαμβάκι στον δικό μου είναι μάλλον αρκετά αραιό...

και να σου πω μπαίνει οτιδήποτε βαμβάκι μέσα? όπως πχ αυτά που πουλάνε για καθαρισμό προσώπου στα supermarket σε σακουλίτσες? η θέλει κάτι συγκεκριμένο (επεξεργασμένο ή και εγώ δεν ξέρω τι)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...