padarofe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 πριν παραγγειλω το βιβλιο απο ενα τυπο στον Λονδινο μου ειπε πως δεν εχει tracking number.Οταν το εστειλε εβαλε εναν αριθμο σαν tracking αλλα οταν τον ρωτησα για τον αριθμο και οτι δεν ανιχνευεται μου ειπε οτι το εχει στηλει με μια αλλη εταιρια η οποια τωρα μολις αναπτυσει το δικο της συστημα ανιχνευσης.Δεν φαινεται λιγο περιεργο αυτο.Τα μεταφορικα του ηταν μολις 1.65 λιρες.Δεν νομιζω να φτανουν για tracking number.Γιατι ομως να βαλει εναν αριθμο ενω μπορει να μην εχει πραγματικα?
iniohos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Για να σε καθυστερησει να ανοιξεις dispute......?
padarofe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Για να σε καθυστερησει να ανοιξεις dispute......? Δηλαδη?Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?
ca6mio Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Εννοει πως ισως προσπαθει να σου ριξει σταχτη στα ματια και να κερδισει χρονο ωστε να περασει το διαστημα που μπορεις να καταγγειλεις και να ακυρωσεις τη συναλλαγη.
anastasiadi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δες πρώτα από όλα την αξιολόγηση του πωλητή από τον οποίο αγόρασες το βιβλίο και αν αυτή είναι χαμηλή τότε με το παραμικρό που θα δεις ύποπτο μπες στο ebay και πήγαινε στην συναλλαγή κι αν δεν κάνω λάθος έχει εκεί την επιλογή dispute. Δεσμεύεις δηλαδή το ποσό στο paypal ώστε να μην μπορεί να εξαργυρώσει ο πωλητής.
padarofe Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Οχι οχι ο πωλητης εχει υψηλη βαθμολογια.Απλως χθες που του εστειλα να μου πει το ονομα της εταιριας διοτι αν ειναι αλλη απο την Royal Mail τοτε απο οτι ξερω δεν αναλαμβανουν τα ΕΛΤΑ.Επισης δεν θα μπορω να ανιχνευω το πακετο μου.Βεβαια στην απαντηση του δεν μου ειπε τιποτα για την εταιρια μονο οτι το εχει στηλει και οτι θα φτασει στην ελλαδα και απο εκει και περα θα αναλαβουν τα ελληνικα ταχυδομεια. Του ειπα πως μου φαινεται οτι το εχει στηλει με Royal Mail και οτι δεν εχει κωδικο.Αν οντως αναλαβουν τα ΕΛΤΑ τοτε θα μπορω να το ανιχνευσω απο το συστημα τους.Μετα απο αυτο δεν απαντησε.Νομιζω οτι προσπαθει οντως να καθυστερησει την περιπτωση dispute.
isay Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Οχι οχι ο πωλητης εχει υψηλη βαθμολογια.Απλως χθες που του εστειλα να μου πει το ονομα της εταιριας διοτι αν ειναι αλλη απο την Royal Mail τοτε απο οτι ξερω δεν αναλαμβανουν τα ΕΛΤΑ.Επισης δεν θα μπορω να ανιχνευω το πακετο μου.Βεβαια στην απαντηση του δεν μου ειπε τιποτα για την εταιρια μονο οτι το εχει στηλει και οτι θα φτασει στην ελλαδα και απο εκει και περα θα αναλαβουν τα ελληνικα ταχυδομεια. Του ειπα πως μου φαινεται οτι το εχει στηλει με Royal Mail και οτι δεν εχει κωδικο.Αν οντως αναλαβουν τα ΕΛΤΑ τοτε θα μπορω να το ανιχνευσω απο το συστημα τους.Μετα απο αυτο δεν απαντησε.Νομιζω οτι προσπαθει οντως να καθυστερησει την περιπτωση dispute. padarofe πόσες μέρες έχουν περάσει απο την ημερομηνία της παραγγελίας; Αν έχουν περάσει 35 μέρες άνοιξε dispute στο ebay/paypal. Αν δεν έχουν περάσει 35 μέρες ΠΕΡΙΜΕΝΕ. Με 1,65 μεταφορικά αποκλείεται να εβαλε συστημένο/tracking number. Επίσης σταμάτα να τον βομβαρδίζεις με μηνύματα "γιατί" και "πως". Το πρήξιμο δεν βοηθά. Να έχεις υποψη σου οτι μπορείς να κάνεις dispute μέχρι και την 45η μέρα αλλά για πρακτικούς λόγους να την κάνεις μέχρι την 44η. Όσο για την συγκεκριμένη πώληση και εφόσον δεν υπάρχει tracking number ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να γίνει/πει/μάθεις, ΑΝ δεν εχεις παραλάβει την 44η μέρα, βαράς dispute.
padarofe Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 padarofe πόσες μέρες έχουν περάσει απο την ημερομηνία της παραγγελίας; Αν έχουν περάσει 35 μέρες άνοιξε dispute στο ebay/paypal. Αν δεν έχουν περάσει 35 μέρες ΠΕΡΙΜΕΝΕ. Με 1,65 μεταφορικά αποκλείεται να εβαλε συστημένο/tracking number. Επίσης σταμάτα να τον βομβαρδίζεις με μηνύματα "γιατί" και "πως". Το πρήξιμο δεν βοηθά. Να έχεις υποψη σου οτι μπορείς να κάνεις dispute μέχρι και την 45η μέρα αλλά για πρακτικούς λόγους να την κάνεις μέχρι την 44η. Όσο για την συγκεκριμένη πώληση και εφόσον δεν υπάρχει tracking number ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να γίνει/πει/μάθεις, ΑΝ δεν εχεις παραλάβει την 44η μέρα, βαράς dispute. φιλε isay πολυ χρησιμες οι υποδειξεις σου.Απο την ημερα παραγγελιας εχουν περασει σχεδον 15 μερες.Θα περιμενω και αλλο φυσικα.Απλως ειναι εμφανες οτι εβαλε επιτηδες tracking number χωρις να εχει για να καθυστερησει του dispute.
isay Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 φιλε isay πολυ χρησιμες οι υποδειξεις σου.Απο την ημερα παραγγελιας εχουν περασει σχεδον 15 μερες.Θα περιμενω και αλλο φυσικα.Απλως ειναι εμφανες οτι εβαλε επιτηδες tracking number χωρις να εχει για να καθυστερησει του dispute. Δυο εβδομάδες είναι λίγο για πακέτα απο αγγλία. Εγω παραλαμβάνω μετά απο 3-4 εβδομάδες οποτε και πάλι είμαι στο όριο των 40 ημερών. Στις 4 εβδομάδες στέλνω μήνυμα στον πωλητη και κόβω αντιδράσεις. Άλλοι λένε περίμενε, άλλοι λένε σου στέλνω άλλο, κλπ. Στις 40 ημέρες βάράω dispute εκτός ειδικών περιπτώσεων όπου παρέχεται tracking number. Εμπειρικά σου λεω οτι πακέτα απο αγγλία βγαίνουν εκτός UK μετά απο 4-5 εργάσιμες. To υπόλοιπο ειναι εισαγωγή στο ελληνικό σύστημα, καταχώρηση, αποστολή στο τοπικό υποκατάστημα, κλπ. Συμπέρασμα: Υπομονή μέχρι τις 35 μέρες, εκ νέου επικοινωνία και στις 44 dispute για οποιοδήποτε λόγο.
padarofe Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Εννοειται πως ο χρονος παραλαβης εξαρταται απο πολλους παραγοντες.Ο μο ομως ειναι οπως ειπες 3 εβδομαδες(με το απλο) αλλιως γυρω στις 2 με tracking number.Φυσικα και θα περιμενω τις 40μερες.Απλως εμενα με πειραξε το γεγονος οτι δινει ψευτικα στοιχεια.Αυτο ειναι ολο.
nemesiskp Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Τι 3-4 εβδομαδες ρε παιδια;Εμενα οτι εχω παραγγειλει εχει ερθει ΤΟ ΠΟΛΥ σε 1 εβδομαδα,ενω συνηθως κανει 3-5 μερες.Απο Αγγλια παντα.
isay Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Τι 3-4 εβδομαδες ρε παιδια;Εμενα οτι εχω παραγγειλει εχει ερθει ΤΟ ΠΟΛΥ σε 1 εβδομαδα,ενω συνηθως κανει 3-5 μερες.Απο Αγγλια παντα. Εξαρτάται σε ποια περιοχή της Ελλάδας είσαι και αν μεσολαβεί θάλασσα.
nemesiskp Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Εγω ειμαι αθηνα.Τοσο μεγαλες καθυστερησεις υπαρχουν σε νησια και τετοια;
ca6mio Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Απο Αγγλια 7-8 εργασιμες περιπου για τα απλα πακετα. Και επισης παρατηρησα οτι απο Ελλαδα για Αγγλια κανει 1-2 μερες λιγοτερο. Αποστολή από το HTC Desire HD...
padarofe Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Εγω προσωπικα που μενω επαρχια και συγκεκριμενα σε βουνο θελει τουλαχιστον 10εργασιμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα