irini1985 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα! Έχω ξαναναρτήσει κάτι ανάλογο αλλά λύση δε βρέθηκε.Λοιπόν με όποιον player και να δοκιμάσω οι υπότιτλοι είναι στα ιερογλυφικά, βέβαια έχω αλλάξει την κωδικοποίηση και οι υπότιτλοι παίζουν καλά στον υπολογιστή..στην τηλεόραση όμως συνεχίζει να μου τους εμφανίζει στα ιερογλυφικά,δηλαδή η μετατροπή είναι προσωρινή.Επίσης, στο πρόγραμμα Subtitle Edit δεν τα διαβάζει ως ελληνικά... Να επισημάνω πως οι ίδιοι υπότιτλοι μεταφερόμενοι σε άλλον υπολογιστή διαβάζονται κανονικά στα ελληνικά.. Πιστεύτω πως πλέον έχει να κάνει με κάποια ρύθμιση στα Windows (Windows 7 64bit χρησιμοποιώ) αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα με έσωνε!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ!!!!
Ven0m Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Καλημέρα, Τους υπότιτλους τους έχεις ενσωματώσει στην ταινία που προσπαθείς να δεις στην τηλερόραση; ή απλά βάζεις το αρχείο των υπότιτλων και της ταινίας στον ίδιο φάκελο; Αν απλά τα βάζεις στον ίδο φάκελο τότε το πιο πιθανό είναι η τηλεόραση σου να μην υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους και γι' αυτό τα βγάζει στα ιερογλυφικά. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με την τηλεόραση μου, αν είναι αυτό το πρόβλημα σου τότε μία λύση είναι να βάλεις αγγλικούς υπότιτλους για την ταινία ή να ενσωματώσεις τους υπότιλτους στην ταινία με κάποιο πρόγραμμα από τον υπολογιστή και μετά να την μεταφέρεις στην τηλεόραση.
irini1985 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Οι υπότιτλοι είναι εξωτερικοί,η τηλεόραση μου Samsung smart tv παίζει και εξωτερικούς υπότιτλους.Στον παλιό μου υπολογιστή που δεν είχα πρόβλημα με υπότιτλους έβλεπα κανονικά ταινίες και στην τηλεόραση. Κάτι φταίει με τον υπολογιστή μου τώρα..είναι καινούργιος και δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω καμιά ρύθμιση...γιατί όλα τα άλλα πιθανά σενάρια σε ό,τι έχει να κάνει τα players και την κωδικοποίηση τα έχω κάνει αλλά τα αποτελέσματα είναι προσωρινά μόνο για παρακολούθηση της ταινίας στον υπολογιστή. :/
kostas_dr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Και στην δική μου τηλεόραση Samsung, έβαλα μια καινούργια ταινία που είχε κανονικά τους υπότιτλους σε εξωτερικό αρχείο srt και τους έκανε αναπαραγωγή σε αλαμπουρνέζικα. Η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό. Ίσως είναι θέμα κωδικοποιήσεως. Στο pc εμφανίζονται κανονικά, το ίδιο και στο wd live. Τρέχα γύρευε. Το αρχείο ήταν 1080p Remux, αν λέει κάτι αυτό.
irini1985 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Λοιπόν τη βρήκα τη λύση επιτέλους...από μόνη μου κιόλας!! Σε μένα αυτό που έφταιγε ήταν κάποιες ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στα Windows. H διαδικασία είναι η εξής : Πίνακας ελέγχου - Ώρα, Γλώσσα και Περιοχή - Περιοχή και Γλώσσα. Στο παράθυρο που ανοίγει σε κάθε tab ξεχωριστά (Μορφές,Τοποθεσία,Πληκτρολόγιο και γλώσσες,Διαχείριση) επέλεξα είτε Ελλάδα είτε ελληνικά...αν και πιστεύω ότι η αλλαγή έγινε κυρίως στο tab Διαχείριση - Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος όπου σου κάνει μια επανεκκίνηση αμέσως και όλα λειτουργούν πια φυσιολογικά. Φίλα Κώστα_Dr, αυτό που εσύ πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το πρόγραμμα Subtitle Edit (εγώ χρησιμοποιώ την έκδοση 3, τη δουλεύω πιο εύκολα, οι αναβαθμισμένες με μπερδέψανε ). Εκεί ανοίγεις το αρχείο των υποτίτλων σου, πας στην επιλογή "Encoding" και επιλέγεις ΠΑΝΤΑ το UTF-8.Κάνεις save και είσαι έτοιμος. Ελπίζω μέσω της απορίας μου, να βοήθησα και άλλους τελικά!!!! Καλή συνέχειαα!!!!
kostas_dr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Ενδιαφέρουσα λύση. Βασικά, βολεύτηκα λόγω του wd-live. Μ' έχει ξελασπώσει αρκετές φορές με θέματα κωδικοποιήσεων. Ευχαριστώ πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα