JimxxZe Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Γειά σας έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ fujitsu-siemens lifebook a series AH530/GFX το οποίο διαθέτει απο μόνο του 3gb Ram. Θέλω να προσθέσω άλλα 2gb μνήμης και επειδή για να σιγουρευτώ ήθελα να ρωτήσω αν τα Mhz της ram πρέπει να είναι ίδια.. π.χ αυτή κάνει; kingstone
JonSchafferGR Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Τα MHz απ' οτι ξερω πρεπει να ειναι τα ιδια, αλλα πρεπει να σιγουρευτεις οτι εχει κενο slot μεσα στο λαπτοπ για να βαλεις και αλλη μνημη ram. Επισης θα σου προτεινα να βαλεις καλυτερα 3GB αντι για 2 για να πας κατευθειαν στα 6GB.
xristoforos89 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Τα MHz απ' οτι ξερω πρεπει να ειναι τα ιδια, αλλα πρεπει να σιγουρευτεις οτι εχει κενο slot μεσα στο λαπτοπ για να βαλεις και αλλη μνημη ram. Επισης θα σου προτεινα να βαλεις καλυτερα 3GB αντι για 2 για να πας κατευθειαν στα 6GB. Δεν υπαρχει μνημη ραμ στα 3gb. Επισης δεν εχει σημασια αν θα ειναι στα ιδια MHz. Το λαπτοπ μεσα εχει 2+1gb και ειναι πιασμενα και τα 2 σλοτ. Οποτε θα βγαλεις το 1 gb και θα προσθεσεις και ενα τετοιο: http://www.skroutz.gr/s/292787/Kingston-4GB-1333MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-SODIMM.html Θα εισαι στα 6gb τωρα!
JonSchafferGR Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Αχα οκ, λαθος μου γιατι ειχα την εντυπωση οτι υπαρχει 3 gb ram.
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Η ram που θα βαλει δεν θα πρεπει να ειναι ιδια με αυτη που εχει ηδη το λαπτοπ μεσα;; (οχι στα gb αλλα σε εταιρεια κ MHz) Sent from my iPhone using Insomnia
xristoforos89 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Η ram που θα βαλει δεν θα πρεπει να ειναι ιδια με αυτη που εχει ηδη το λαπτοπ μεσα;; (οχι στα gb αλλα σε εταιρεια κ MHz) Sent from my iPhone using Insomnia Δεν εχει σημασια η εταιρια. Επισης τα MHz δεν εχουν σημασια. Απλα, αν θελει να τρεχουν και οι 2 μνημες στα ιδια MHz τοτε θα πρεπει να παρει ιδιας συχνοτητας. Σε διαφορετικη περιπτωση αν το ενα κιτ ειναι στα 1066 και το αλλο στα 1333, τοτε θα τρεχουν στην μικροτερη συχνοτητα.. δηλαδη τα 1066.
jay_D Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δεν εχει σημασια η εταιρια. Επισης τα MHz δεν εχουν σημασια. Απλα' date=' αν θελει να τρεχουν και οι 2 μνημες στα ιδια MHz τοτε θα πρεπει να παρει ιδιας συχνοτητας. Σε διαφορετικη περιπτωση αν το ενα κιτ ειναι στα 1066 και το αλλο στα 1333, τοτε θα τρεχουν στην μικροτερη συχνοτητα.. δηλαδη τα 1066.[/quote'] Απλα ρωτησα γιατι μου ειπαν σε τοπικ που ανοιξα χθες οτι αφου εχω transcend καλυτερα να παρω την ιδια παρα kingston(αυτη που εχεις ποσταρει κ εσυ ελεγα να παρω)! Sent from my iPhone using Insomnia
JimxxZe Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Ωραία εντάξει ευχαριστώ για τις απαντήσεις,θα πάρω αυτή των 4gb τότε!
JimxxZe Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά, μόλις πρίν λίγο παρέλαβα αυτήν την Ram kingstone 4gb http://www.shop4u.gr/127-ypologistes/137-pc-parts/165-mnimi-ram/13447-Kingston-DDR3-SO-Dimm-4GB-1333MHz-KVR13S9S84.html για να επεκτείνω την ram του laptop το οποίο είναι αυτό Fujitsu siemens ah530 gfx http://www.notebookcheck.net/Review-Fujitsu-Lifebook-AH530-Notebook.40469.0.html To laptop εξαρχής είχε δύο slot μέσα όπως αναφέρεται και σε προηγούμενο ποστ, συνολικά 3gb (2gb +1gb) και είχα βγάλει το 1gb και είχα προσθέσει αυτήν την kingstone 4gb http://www.skroutz.gr/s/292787/Kingston-4GB-1333MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-SODIMM.html που είναι παρόμοια με αυτήν που πήρα σήμερα Αφού την τοποθέτησα ακολουθώντας την διαδικασία κανονικά (είχα αποσυνδέσει τροφοδοτικά + μπαταρία) άνοιξα το laptop αλλά δεν μπόρεσε να ανοιξουν τα windows και πλέον κάνει ρεσταρτ και ζητάει να κάνω είτε repair (το οποίο ενώ το πατάω απλά φορτώνει 2-3 μπάρες με windows files και επειτα κανει ρεσταρτ παλι) είτε κάνω normal start και κολλάει στην οθόνη με το λογότυπο εκκίνηση των windows. Γιατί συμβαίνει αυτό;; Μπήκα στον Bios και έχει αναγνωρίσει κανονικά την ram και δίνει συνολικά 8gb. Πρίν προσθέσω την καινούργια είχα 6gb στο σύστημα και λειτουργούσε χωρίς προβλημα Κάποια βοήθεια όποιος γνωρίζει ευχαριστώ EDIT: Έβγαλα την παλια μνημη αφησα μονο την καινουργια και το πρόβλημα συνεχίστηκε. Την έβγαλα άφησα μόνο την παλιά και το λαπτοπ λειτουργεί κανονικά.... Οπότε τι κάνω; Είναι προβληματική η ram που πήρα; να την επιστρέψω;
mphxths Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 ή προβληματικη ή ασυμβατη με την παλια. καψε ενα memtest σε στικ/σιντι και τσεκαρε την καινουργια μνημη μονη της. αν βγαλει λαθη εχει προβλημα..αν δεν βγαλει..ασυμβατοτητα με την παλια. 1
dr_giwrgos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μήπως έγινε καμία στραβή με το γεγονός ότι είχες Windows 32bit έκδοση? 1
JimxxZe Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Τελικά βρήκα τι έφταιγε, η mobo του laptop υποστηρίζει μνήμες 1066Mhz, έτσι όταν έβαλα σε dual channel δύο 1333αρες προφανώς δεν τις άντεξε και δημιουργούσε το πρόβλημα. Την έβαλα την καινούργια στο λαπτοπ της κοπέλας μου, και από 4 πήγε στα 8gb και δουλεύει άψογα, συνεπώς η ram δεν έχει κάποιο πρόβλημα.. τουλάχιστον αναβθμίστηκε το δικό της laptop και δεν πηγαν τα λεφτά χαμένα ευχαριστώ για τις απαντήσεις !
LambisElef Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Αυτό με τα ΜΗz είναι κάπως παράξενο, αν δεν τις υποστηρίζει θα έπρεπε η μητρική αυτόματα να τις χρονίσει χαμηλότερα, μάλλον θα ήταν ασύμβατες...
JimxxZe Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δεν ξέρω ακριβώς τι έφταιγε, σήμερα πάντως παρέλαβα αυτήν την Corsair 4gb στα 1066Mhz https://www.skroutz.gr/s/294374/Corsair-4GB-DDR3-1066MHz-CM3X4GSD1066.html και πλέον έχω 8Gb χωρίς κανένα πρόβλημα
mixalaras1977 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Τωρα που δουλευεις πλεον με 8Gb εχεις δει διαφορα σε αποδοση?τοσο σε ταχυτητες αποκρισης σε διαφορες εργασιες,στο σερφαρισμα οσο και σε παιχνιδια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα