axaxouxas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Καλησπερα σε ολους σας, θα ηθελα τα φωτα σας αν γνωριζετε κατι.... Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.... Το πισι μου κολλαει πολυ και οι δισκοι ανεβαζουν θερμοκρασια Για να μεταφερω δεδομενα απο εναν σκληρο σε αλλον θελει μια ωρα και βαλε την στιγμη που ηθελε δευτερολεπτα Τωρα τελευταια μου σβηνει και απο μονο του .... Εχω i7 920 6gb ram την χρυση OCZ WINDOWS 7 64bit ULTIMATE Grafic Card 1 gb 5470 nvidia νομιζω δεν θυμαμαι τυπο και ονομασια Το τροφοδοτικο νομιζω ειναι 750-850αρι Λοιπον, ο δισκος c ειναι σπασμενος σε δυο μερη καθως ειναι 500αρης και το δευτερο βγαζει μεχρι 55 βαθμους θερμοκρασια Ο δευτερος ειναι νεκρος βγαζοντας θερμοκρασια μεχρι 64 βαθμους και δεν τον χρησιμοποιω πολυ καθως ειναι παμπαλαιος ide 250αρης Και ο τριτος μου παιζει απο 45-52 βαθμους Λετε να θελει στησιμο παλι το μηχανημα ? Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις σας
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Fan έχει μπροστά το pc να ψύχει τους δίσκους ;
washcloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Χώσε ένα κουλεράκι (ακόμα και "χύμα", στηρίζοντάς το όπου βρεις) να τροφοδοτείται είτε από την μητρική είτε από το τροφοδοτικό και να χτυπάει τους σκληρούς, και θα έχεις πτώση μέχρι και καμμιά 10αριά βαθμούς. Κατά τ' άλλα οι θερμοκρασίες των δίσκων δεν έχουν τόση σχέση με τα προβλήματα που λες. Πιθανότερο είναι το ζόρι να είναι του τροφοδοτικού (να έχει αρχίσει να εκφυλίζεται - δοκίμασέ το αλλού, ή άλλο τροφ στο δικό σου πισί), ή κάποιου βύσματος-οπότε κάνε καμμιά τράμπα βυσμάτων. Επίσης αποσύνδεσε τον IDE και κόψε συμπεριφορά συστήματος. Βάλε το Hard Disk Sentinel και πόσταρε 2 overview screenshots με επιλεγμένο τον κάθε ένα δίσκο κάθε φορά. Στο information tab του δες μπας και τυχόν τρέχει σε ΡΙΟ mode ο IDE σου (και αργούν οι αντιγραφές). (...τί εννοείς "νεκρός"...; ) * Τα partitions δεν "αναφέρουν θερμοκρασία", μόνο οι δίσκοι ως devices.
Ntinaras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 εχεις ρυθμισει τον controller sto bios se ahci mode? εχεις περασει τους drivers τους σωστους?
washcloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Τί σχέση έχει το AHCI με τα συμπτώματα που αναφέρει...; (...ποιούς driver εννοείς...; Εκτός κι αν εννοείς για την γραφοκάρτα, και το αναφέρεις σε σχέση με τα κλεισίματα του υπολογιστή...)
Ntinaras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 ειχα κι εγω προβληματα με μπουκωμα σκληρων δισκων και εφταιγε που ηταν κλειστο το cache στον controller για καποιο λογο.
stm00192 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Ενα screenshot απο hwmonitor θα βοηθούσε πολύ. Οπως ενοειται και ένα απο το hdsentinel που ήδη αναφέρθηκε!
axaxouxas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δεν καταλαβαινω γρι απο τα οσα μου λετε και δεν ξερω να κανω σκρινσοτ οπως τα λετε Κατα τα αλλα το σεντινελ το εχω νομιζω....... Μαλλον θελει ξανα στησιμο το πισι εκ νεου...... Το κακο ειναι οτι δεν εχω ευκαιρο τεχνικο..... Τεσπα Ευχαριστω πολυ παντως.
washcloud Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Για screenshots, υπάρχουν προγράμματα.Πχ WinSnap 1.1.10 (που είναι η τελευταία free version που είχε βγει). Αλλιώς, κουμπάκι PrtScrn στο πληκτρολόγιο, σώζεται στη μνήμη αυτό που βλέπεις στην οθόνη, μετά ανοίγεις το Paint των Windows, επικόλληση, και "σωσιμο ως jpg" πχ στην Επιφάνεια Εργασίας. Στη συνέχεια, είτε επιλέγεις "επισύναψη αρχείου" από εδώ που γράφεις στο φόρουμ (αφού έχει πατήσει το κουμπάκι "Xρήση Πλήρους Επεξεργαστή Κειμένου") κι ανοίγει παραθυράκι να επιλέξεις το jpg που έφτιαξες. Αν δεν το 'χεις με τα πισιά πάντως, και σε παίρνει για "τεχνικό", της πόπης γίνεται από προσφορά εργασίας. Δε θα κάνει και καμμιά τρελλή δουλειά άλλωστε - και δειξ' του και αυτά που γράψαμε να τα εφαρμόσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα