Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους σας, θα ηθελα τα φωτα σας αν γνωριζετε κατι....

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα....

Το πισι μου κολλαει πολυ και οι δισκοι ανεβαζουν θερμοκρασια

Για να μεταφερω δεδομενα απο εναν σκληρο σε αλλον θελει μια ωρα και βαλε την στιγμη που ηθελε δευτερολεπτα

Τωρα τελευταια μου σβηνει και απο μονο του ....

Εχω i7 920

6gb ram την χρυση OCZ

WINDOWS 7 64bit ULTIMATE

Grafic Card 1 gb 5470 nvidia νομιζω δεν θυμαμαι τυπο και ονομασια

Το τροφοδοτικο νομιζω ειναι 750-850αρι

Λοιπον, ο δισκος c ειναι σπασμενος σε δυο μερη καθως ειναι 500αρης και το δευτερο βγαζει μεχρι 55 βαθμους θερμοκρασια

Ο δευτερος ειναι νεκρος βγαζοντας θερμοκρασια μεχρι 64 βαθμους και δεν τον χρησιμοποιω πολυ καθως ειναι παμπαλαιος ide 250αρης

Και ο τριτος μου παιζει απο 45-52 βαθμους

Λετε να θελει στησιμο παλι το μηχανημα ?

Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις σας

Δημοσ.

Χώσε ένα κουλεράκι (ακόμα και "χύμα", στηρίζοντάς το όπου βρεις) να τροφοδοτείται είτε από την μητρική είτε από το τροφοδοτικό και να χτυπάει τους σκληρούς, και θα έχεις πτώση μέχρι και καμμιά 10αριά βαθμούς.

Κατά τ' άλλα οι θερμοκρασίες των δίσκων δεν έχουν τόση σχέση με τα προβλήματα που λες. Πιθανότερο είναι το ζόρι να είναι του τροφοδοτικού (να έχει αρχίσει να εκφυλίζεται - δοκίμασέ το αλλού, ή άλλο τροφ στο δικό σου πισί), ή κάποιου βύσματος-οπότε κάνε καμμιά τράμπα βυσμάτων. Επίσης αποσύνδεσε τον IDE και κόψε συμπεριφορά συστήματος.

Βάλε το Hard Disk Sentinel και πόσταρε 2 overview screenshots με επιλεγμένο τον κάθε ένα δίσκο κάθε φορά. Στο information tab του δες μπας και τυχόν τρέχει σε ΡΙΟ mode ο IDE σου (και αργούν οι αντιγραφές). (...τί εννοείς "νεκρός"...; )

* Τα partitions δεν "αναφέρουν θερμοκρασία", μόνο οι δίσκοι ως devices.

Δημοσ.

Τί σχέση έχει το AHCI με τα συμπτώματα που αναφέρει...;

(...ποιούς driver εννοείς...; Εκτός κι αν εννοείς για την γραφοκάρτα, και το αναφέρεις σε σχέση με τα κλεισίματα του υπολογιστή...) 

Δημοσ.

ειχα κι εγω προβληματα με μπουκωμα σκληρων δισκων και εφταιγε που ηταν κλειστο το cache στον controller για καποιο λογο.

Δημοσ.

Ενα screenshot απο hwmonitor θα βοηθούσε πολύ.

Οπως ενοειται και ένα απο το hdsentinel που ήδη αναφέρθηκε!

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω γρι απο τα οσα μου λετε και δεν ξερω να κανω σκρινσοτ οπως τα λετε

Κατα τα αλλα το σεντινελ το εχω νομιζω.......

Μαλλον θελει ξανα στησιμο το πισι εκ νεου......

Το κακο ειναι οτι δεν εχω ευκαιρο τεχνικο.....

Τεσπα

Ευχαριστω πολυ παντως.

Δημοσ.

Για screenshots, υπάρχουν προγράμματα.Πχ WinSnap 1.1.10 (που είναι η τελευταία free version που είχε βγει). Αλλιώς, κουμπάκι PrtScrn στο πληκτρολόγιο, σώζεται στη μνήμη αυτό που βλέπεις στην οθόνη, μετά ανοίγεις το Paint των Windows, επικόλληση, και "σωσιμο ως jpg" πχ στην Επιφάνεια Εργασίας. Στη συνέχεια, είτε επιλέγεις "επισύναψη αρχείου" από εδώ που γράφεις στο φόρουμ (αφού έχει πατήσει το κουμπάκι "Xρήση Πλήρους Επεξεργαστή Κειμένου") κι ανοίγει παραθυράκι να επιλέξεις το jpg που έφτιαξες.

Αν δεν το 'χεις με τα πισιά πάντως, και σε παίρνει για "τεχνικό", της πόπης γίνεται από προσφορά εργασίας. Δε θα κάνει και καμμιά τρελλή δουλειά άλλωστε - και δειξ' του και αυτά που γράψαμε να τα εφαρμόσει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...