Hamurabi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Kαλησπερα παιδια. Δεδομενης της τιμης του πετρελαιου που θα παει στα υψη απο σεπτεμβρη, ενα air condition ενεργειακης κλασης Α μηπως συμφερει καλυτερα για θερμανση αποτι το καλοριφερ; ταχει υπολογισει κανεις στο περιπου;
green gordon Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Παρε μεγαλο κλιματιστικο γιατι τα ινβερτερ στο ζεστο δεν εχουν αποδοση. Οικονομικα σε συμφερει εγω γλυτωσα πανω απο 700 το χειμωνα που περασε αλλα επειδη απο τσιγγουνια της ιδιοκτητριας βαλαμε 9000 btu αντι για 12000 που επρεπε,δε ζεσταθηκαμε ιδιαιτερα.
Hamurabi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Αν παρω air condition που ναι μεν ειναι ενεργειακης κλασης Α αλλα ΔΕΝ ειναι inverter?
Ntinaras Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 παλι οικονομικο θα ειναι αλλα το ινβερτερ κανει την εξης δουλεια μπορει να δουλευει απο 1% εως 100% αναλογα το ποσο χρειαζεται.ενω τα μη ινβερτερ δουλευουν η στο 100% η ειναι κλειστα. οποτε και καλυτερη οικονομια κανει,και καλυτερη δουλεια,και δεν ενοχλει αυτο το "ωχ αμαν κρυωνω κλειστο,ωχ τελικα ξανανοιξε το"
kfyros Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 συμφέρει απίστευτα το κλιματιστικό στις περιπτώσεις που το χρησιμοποιείς όταν το χρειάζεσαι , και μόνο στους χώρους που βρίσκεσαι.. πολύ χοντρικά 1 κιλοβατώρα ανά μηχάνημα. ανεξάρτητα του τι μηχάνημα έχεις (μπορεί να είναι και από τα φτηνά ενεργειακής κλάσης ε). αν όμως έχεις 3 μηχανήματα (1 σε κάθε δωμάτιο) και δουλεύουν συνέχεια , γιατί πχ. έχεις παιδιά-ηλικιωμένους στο σπίτι και είναι όλοι οι χώροι κατηλλειμένοι, δεν ξέρω ..
sumo_90 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Ισως καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις inverter απ'ότι έχω ακούσει πως έχουν την ικανότητα λειτουργίας μέχρι και -15 βαθμούς. Αν και τα inverter είναι πιο ακριβά , αλλα θα κάνεις απόσβεση από τον χαμηλότερο λογαριασμό στη ΔΕΗ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα