in2dark Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Γεια χαρα, Εχω σε μια αιθουσα 7 υπολογιστες και 8 θεσεις δικτυου. Θελω σιγα σιγα να βαλω αλλους 4 υπολογιστες στην αιθουσα αλλα δεν εχω τις 4 διαθεσιμες μπριζες για το δικτυο. Τι ειναι καλυτερο - ευκολοτερο - οικονομικοτερο? Να ριξω νεα καλωδια; Να βαλω ενα switch στην μια διαθεσιμη πριζα; Να παρω ασυρματες pci? Εχω σε ενα κουτι ενα ρουτερ 16αρι που εχει ελευθερες 6 θεσεις τωρα. Θα υπαρχει προβλημα με το switch? Θα εχω μηπως τιποτα προβληματα με τις ip; Βασικα θα προτιμουσα να αποφυγω την νεα καλωδιωση αν η αλλη λυση δεν δημιουργει προβληματα Ευχαριστω Sent from my android using Insomnia
WoodSell3r Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Βαλε το switch σε μια πριζα, δε θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα με διευθυνσιοδοτηση ip
in2dark Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Ευχαριστω Ισχυει πως ενα ρουτερ σηκωνει μονο 1 switch? Sent from my android using Insomnia
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Ευχαριστω Ισχυει πως ενα ρουτερ σηκωνει μονο 1 switch? Sent from my android using Insomnia Οχι, μπορεις να βαλεις και αλλο.
in2dark Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Και τα δυο με αυτοματη αναθεση ip? Και κανενα προβλημα? Sent from my android using Insomnia
WoodSell3r Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Τα switch δε κατεχουν ip, συνδεονται στο ρουτερ και παιρνουν απο εκει. Δηλαδη, σε ενα 4θυρο swtich που συνδεεται σε ρουτερ, και τα 4 μηχανηματα που ειναι πανω στο switch εχουν την ιδια ip. Η δρομολογηση σε αυτα γινεται με τη βοηθεια της mac διευθυνσης του εκαστοτε μηχανηματος.
in2dark Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Και αυτη τη δρομολογηση την κανω δηλαδη απο το ρουτερ; Ιδεα δεν εχω με αυτο. Αν θα μπορουσες να εξηγησεις σε παρακαλω; Και αν εχουν ιδια ιρ μηπως υπαρχει κατι που θα επρεπε να ξερω ως πιθανο μειονεκτημα; Ευχαριστω Sent from my android using Insomnia
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Τα switch δε κατεχουν ip, συνδεονται στο ρουτερ και παιρνουν απο εκει. Δηλαδη, σε ενα 4θυρο swtich που συνδεεται σε ρουτερ, και τα 4 μηχανηματα που ειναι πανω στο switch εχουν την ιδια ip. Η δρομολογηση σε αυτα γινεται με τη βοηθεια της mac διευθυνσης του εκαστοτε μηχανηματος. Ιδια ip στο ιδιο δικτυο δεν επιτρέπονται.
naiv_dim Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Θα βάλεις ένα switch (ή hubακι) και θα παίξεις χωρίς πρόβλημα.
australis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Εχω σε ενα κουτι ενα ρουτερ 16αρι που εχει ελευθερες 6 θεσεις τωρα. 16αρι ρουτερ; με 16 ethernet if? μηπως εννοεις 16αρι switch? συνηθως τα ρουτερ εχουν 2 eth if , αντε 6 σε ποιο ακριβες υλοποιησει με add on καρτες. Οχι οτι δεν μπορεις να βαλεις και 16 αλλα θα ηταν πανακριβο και δεν νομιζω να εχετε κατι τετοιο για τοσο μικρο δικτυο... αν ειναι σε κουτι πως εχει κατειλημμενες θεσεις? μηπως εννοεις σε rack? Κατανοω οτι μπορει να μην εισαι εξοικοιωμενος με την ορολογια, αλλα προσπαθησε να γινεις πιο συγκεκριμενος για να σε βοηθησουμε περισσοτερο. πχ δωσε ακριβως τις μαρκες και τα μοντελα (ακομα καλυτερα και καποιο link στο internet) για τις συσκευες σου. Το δικτυο σου σε αυτο το δωματιο, ειναι μερος ενος μεγαλυτερου δικτυου? Στο δια ταυτα, αν βαλεις ενα switch σε μια πριζα, μπορεις να τη διαμοιρασεις (εκτος αν ενα managed switch ή router δεν εχειθεσει περιορισμους) Μπορεις επισης αν δεν σε ενδιαφερει 1000αρι δικτυο να χρησιμοποιησεις splitters ή να τους φτιαξεις αν εχεις τη γνωση και απο καθε πριζα να βγαζεις 2 100αρες πριζες... (αυτο δουλευει ασχετα απο περιορισμους) ... ... σαν αυτο http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200011547&ref=bestprice - χρειαζεσαι 2 για καθε επιπλεον θεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα