halawtu Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Ξεκινώ το παρόν θέμα για να επιστήσω την προσοχή στις συναλλαγές με μαστόρους κάθε ειδικότητας, μετά το περιστατικό που μου συνέβη. Η υπόθεσή μου έχει ως εξής: Νοέμβριο του 2011 συμφώνησα με έναν υδραυλικό το ποσό των 700€ (380 τα υλικά και 320 η εργασία) για να τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα (τον οποίο είχα ήδη αγοράσει). Έδωσα 300€ προκαταβολή για να αγοράσει τα υλικά ό μάστορας και από αφέλειά μου, δεν τον ήξερα και τόσο καλά, όταν με ρώτησε σε ποιανού το όνομα να κοπεί το τιμολόγιο αγοράς υλικών είπα στο δικό μου, ο άνθρωπος αυτός μου ζήτησε κι άλλα χρήματα για να πληρώσει τα υλικά όπως μου είπε. Του έδωσα 100€ επιπλέον. Αφού τοποθέτησε το θερμοσίφωνα και ολοκλήρωσε τις εργασίες του εξόφλησα το υπόλοιπο ποσό και πήρα και απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Επειδή σήμερα 19-6-2012 χρειάστηκε να αγοράσω από το κατάστημα από όπου αγόρασε τα υλικά (μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη) όταν πήγα εκεί πληροφορήθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει εξοφλήσει τα τιμολόγια που επι πιστώσει κόπηκαν στο όνομά μου εδώ και τόσους μήνες με αποτέλεσμα να φαίνομαι χρεωμένος εγώ. Η κυρία που είναι υπεύθυνη του καταστήματος όταν μου τα είπε αυτά ντράπηκα κι ένιωσα πολύ άσχημα. Μίλησα με τον εν λόγω κύριο τηλεφωνικά και μου υποσχέθηκε ότι θα πάει να εξοφλήσει. Επειδή όμως δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάτι τέτοιο, είμαι σε δύσκολή θέση γιατί έχω εκτεθεί χωρίς να φταίω άμεσα. Τι να πω γι' αυτόν πού έγινε ρεζίλι για 400€? Προσοχή λοιπόν και να επιμένετε τα υλικά να τα αγοράζετε εσείς με δικά σας έξοδα και τιμολόγιο αγοράς στο όνομά σας και να πληρώνετε στους μαστόρους μόνο την αμοιβή της εργασίας τους. Τα στοιχεία του υδραυλικού, του καταστήματος και τα παραστατικά στη διάθεσή σας με π.μ.
panos2171 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Μια μικρή επισήμανση, είμαστε στο 2012 και όχι 2011. To λάθος ήταν εξ αρχής δικό σου που εμπιστεύθηκες έναν άγνωστο πάντα πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι τα υλικά όταν κόβουμε τιμολόγιο στο όνομά μας αλλιώς και να τα πληρώσει ο μάστορας δεν υπάρχει πρόβλημα. Μιας και το θιξες το θέμα να αναφέρω γενικά για μαστόρους πως πρώτα βλέπουμε την δουλειά και μετά τους πληρώνουμε. Σε γνωστό μου φτιάξαν το μπάνιο στραβό, δεν τους πλήρωσε, τους είπε πως θα πέρναν τα λεφτά τους μόνο αν η δουλειά γινόταν σωστά. 1
halawtu Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Έχεις δίκιο φίλε αλλά εδώ η κοινωνία είναι μικρή 7000 πληθυσμός και όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Θεωρώ δηλαδή έσχατη ξεφτίλα την πραξη του γιατί δεν φανταζόμουν ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Δεν έχω παράπονο από τη δουλειά του όλα δουλεύουν άψογα μέχρι στιγμης αλλά δε φανταζόμουν ότι τόσο καιρό θα είχε απλήρωτα τα τιμολόγια.
sphinxgr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φταίει ο hahawtu? Επειδή πήγε κάποιος και αγόρασε στο όνομα του επι πιστώσει? Είναι αποκλειστικά λάθος του μαγαζιού. Επι πιστώσει δίνουν τα μαγαζιά ΜΟΝΟ σε γνωστούς τους και μόνον εφόσον πρόκειται για τον ίδιο με την επίδειξη ταυτότητας. Αυτό που περιγράφει ο φίλος είναι κάτι σαν ακάλυπτη επιταγή ΧΩΡΙΣ να έχει βάλει την υπογραφή του και χωρίς να την έχει εκδώσει ο ίδιος. Αν είναι έτσι όλα τα μαγαζιά να πάω να χρεώσω και εγώ τον οποιοδήποτε άγνωστο και να λέω πως ψωνίζω εκ μέρους του... 1
KilliK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 οι υδραυλικοί είναι απο τις πιο σιχαμένες συντεχνίες στην Ελλάδα
Socratis_g Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Εχω μία ιδέα: επειδή αναξιόπιστοι υδραυλικοί, ηλεκτολόγοι κτλ υπάρχουν πολλοί (νουνού όμως ένα.ασχετο..) θέλετε να το γυρίσουμε το τόπικ σε "Αξιόπιστοι υδραυλικοί, ηλκτρολόγοι" που πιθανόν να έχει βρει κάποιος από το φόρουμ και να προτείνει σε άλλους? οεο?
halawtu Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Εγώ πάντως τον συγκεκριμένο τον δυσφημίζω και δεν πρόκειται να τον προτείνω σε κανέναν από όσους γνωρίζω. Και όσοι άλλοι έχουν παρόμοια συμπεριφορά θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης από μένα. Εδώ που κατοικώ είμαστε λίγος πληθυσμός και τίποτα δεν μένει κρυφό. delete ξερό στον μάστορα αυτόν.
kostas_dr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Τίποτα δεν μένει κρυφό, αλλά εσύ τότε πως την πάτησες με τον συγκεκριμένο; Απλή διατύπωση κάνω, μην παρεξηγηθούμε. Δεν είχε ακουστεί τίποτα για αυτόν πριν, φαίνεται. Οι μικρές κοινωνίες έχουν αρκετές φορές και (μικρά ή μεγάλα) μυστικά.
Adon1s Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 πλάκα κάνεις .. Εδω 2 στενα πιο κατω απο το σπίτι μου είχαμε χαρτοπαικτικη λεσχη επι πόσα χρόνια , και τωρα που έκλεισε το έμαθα . Ήταν ισόγειο μαγαζί (κλασσικά , φημε τζάμια και αποξω "internet cafe" ) και στον πρωτο όροφο είχε δωμάτιο για τα "βαριά" παιχνίδια .
laptop_man Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Τη περίπτωση να μη δεχτείς τη χρέωση τη σκέφτηκες; btw,ποιός υπέγραψε αντί για σένα;
halawtu Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Τη περίπτωση να μη δεχτείς τη χρέωση τη σκέφτηκες; btw,ποιός υπέγραψε αντί για σένα; Δεν έχουν υπογραφές πάνω τα παραστατικά. Σαφώς και δε θα δεχτώ τη χρέωση, γιατί πιστεύω ότι ήταν λάθος του μαγαζιού, το οποίο έπρεπε να χειριστεί αλλιώς το ζήτημα και να μου πει ότι εφόσον τα τιμολόγια θα κοπούν στο όνομά σου ως πελάτη κι όχι του μάστορα, άρα θα τα εξοφλήσεις εσύ.
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φταίει ο hahawtu? Επειδή πήγε κάποιος και αγόρασε στο όνομα του επι πιστώσει? Είναι αποκλειστικά λάθος του μαγαζιού. Επι πιστώσει δίνουν τα μαγαζιά ΜΟΝΟ σε γνωστούς τους και μόνον εφόσον πρόκειται για τον ίδιο με την επίδειξη ταυτότητας. Αυτό που περιγράφει ο φίλος είναι κάτι σαν ακάλυπτη επιταγή ΧΩΡΙΣ να έχει βάλει την υπογραφή του και χωρίς να την έχει εκδώσει ο ίδιος. Αν είναι έτσι όλα τα μαγαζιά να πάω να χρεώσω και εγώ τον οποιοδήποτε άγνωστο και να λέω πως ψωνίζω εκ μέρους του... Απολυτα σωστος. Απο τη στιγμη που δεν ειναι παρων ο ιδιοκτητης που θα κοψεις το τιμολογιο, το λαθος ειναι του καταστηματος. Ας τα βρει με αυτον που του εδωσε τα υλικα.
laptop_man Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δεν έχουν υπογραφές πάνω τα παραστατικά. Σαφώς και δε θα δεχτώ τη χρέωση, γιατί πιστεύω ότι ήταν λάθος του μαγαζιού, το οποίο έπρεπε να χειριστεί αλλιώς το ζήτημα και να μου πει ότι εφόσον τα τιμολόγια θα κοπούν στο όνομά σου ως πελάτη κι όχι του μάστορα, άρα θα τα εξοφλήσεις εσύ. Τώρα σ´ αγαπάω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα