sabpaxa Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Το οτι το κοκκαλο απο κοτοπουλο βεβαια ειναι ακρως επικινδυνο , ειναι λεπτομερεια.... http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1093:2010-08-28-14-23-49&catid=35:generalnews&Itemid=67 http://ktiniatros.wordpress.com/2011/05/28/τι-δεν-πρέπει-να-τρώει-ο-σκύλος-σας/ Κι επσιης αν ετρωγε σκυλοτροφη δε θα..τρομαζαν οι κλεφτες... Δεν εχουν νοημα αυτα που γραφεις το καταλαβαινεις ε; Και στο χωριο μου εχουν κατι "σκυλαρους" ανεμβολιαστους που τρωνε αποφαγια. Αυτο τι σημαινει, οτι κανουν καλα? Δεν ειναι απαραιτητο να δινει κανεις σκυλοτροφη... Μπορεις να δινεις και μαγειρευτο αρκει να το κανεις σωστα, ωστε να παιρνει ολες τις απαραιτητες βιταμινες. Και το κρεας και το λαχανικο, και το ρυζακι, ολα ομως σε καταλληλες ποσοτητες. θελω να πω οτι εχει αναπτυχθει με τη σωστη διατροφη που του κανω.αν του δινα σκυλοτροφες,θα ηταν μυξας. και κοκαλα κοτας διναμε σε ολα τα σκυλια που ειχαμε(το κοκαλο απο το μπουτι της κοτας,ειναι επικινδυνο.οταν σπαει ειναι σαν γυαλι) επισης να σου πω οτι ειμαι απο χωριο και τα σκυλια τα εχουμε για φυλακες! οσα σκυλια περασαν απο εμας πεθαναν απο γηρατεια ή τα δηλητηριασαν.ουτε καρκινους και αλλα περιεργα!! Και τα εμβολια τα κανω μονος μου,γιατι ο κτηνιατρος(και οχι γιατρος οπως εχω δει πολλους να τους λετε)χεζετε στα βρακια του μονο που τον βλεπει και ετσι για την ιστορια τα σκυλια δεν ειναι παμφαγα ή χορτοφαγα εμεις κανουμε το λαθος και επεμβαινουμε στη φυση τους με αποτελεσμα να τους δημιουργουμε προβληματα.
nemesiskp Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Καλα τα λεει ο sabpaxa ρε παιδια.Τι θα παθει το σκυλι ή μηπως ειναι σαν νεογεννητο μωρακι που ειμαστε ολην την ωρα απο πανω του,μη το ενα μη το αλλο,θα παθει τιποτα το παιδι και αλλα τετοια;Και εμας ολα τα σκυλια στο χωριο(πιστεψτε με ειχαμε παρααααα πολλα)απο γηρατεια πεθαναν.Εκει να δειτε "κακομεταχειρηση".Κοκκαλα,γαλα και ολα τα αποφαγια.Αντε και μια στο τοσο,σκυλοτροφη.Παρτη κανανε ιδιαιτερα το πασχα,που οτι εντερο,συκωτι κτλ εμενε απο αρνια-κοκορετσια τα κανανε μια χαψια.Για εμβολια δεν το συζηταμε καν.Σιγα μην τρεχανε οι παππουδες στην κοντινοτερη πολη να κανουν εμβολια στο σκυλι. Σας πληροφορω οτι αυτα τα σκυλια ητανε πιο υγιη απο τα καλομαθημενα της πολης.Ολη μερα εξω στην φυση δεν πα να εχει ζεστη-βροχη,με την ελευθερια τους,τα προβατακια τους και την φυλαξη του σπιτου.Πολυ καλυτερο απο το να τρωει "σωστα" φαγητα και να κανει τις ενεσουλες του,αλλα να περναει ολην την ζωη του μεσα στο σπιτι περιμενωντας τον ιδιοκτητη να το βγαλει βολτα. Οπως πολυ σωστα ειπε ο sabpaxa,επεμβαινουμε στην φυση τους.Δηλαδη αυτα του χωριου πως ζουνε χωρις να παθουνε τιποτα;Αυτα της εποχης πριν κανουμε τον κτηνιατρο επαγγελμα ή ερθει μια εταιρεια που βγαζει καλες τροφες για τα σκυλακια μας,πως ζουσανε;
*Kezar* Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 το να κρινουμε ομως για ποιο λογο ταιζει ο αλλος τον σκυλο του δεν ειναι επι του θεματος ομως παιδια μην ξεφευγουμε παρακαλω. P.s αλλο το σκυλι το ελευθερο και αλλο το σκυλι μεσα στο σπιτι. αλλιως στην πολη αλλιως στο χωριο. οταν εγω την ειχα στο μπαλκονι 3 μηνων μεσα στον χειμωνα που χιονισε πριν 2 χρονια λιγο.ουτε καν γκρινιαζε.. και φετος τον χειμωνα με λιγο κρυο την εβγαζα εξω και κρυωνε.γιατι συνηθησε μεσα στο σπιτι. το σκυλι πια εχει προσαρμοστει ετσι. αν γινεται παιδια ας παραμεινουμε στο θεμα μας. update 2η αφοδευση του σκυλιου για σημερα λιγο ποιο ανετα με την δοκιμαστικη τροφη.. λαχταριστη της εβαλα λιγο με την παλια και την ξεχωριζε η υπουλη και την αλλη την εχει για φτυσιμο. δεν φαινεται καποιο ιδιαιτερο προβλημα να εχει..θα συνεχισω το 1kg μεχρι την αλλη εβδομαδα να δω αμα κανει τπτ αερια κλπ.αμα μου κανει παει να πει οτι της ταιριαζει.
Adon1s Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Καλα τα λεει ο sabpaxa ρε παιδια.Τι θα παθει το σκυλι ή μηπως ειναι σαν νεογεννητο μωρακι που ειμαστε ολην την ωρα απο πανω του,μη το ενα μη το αλλο,θα παθει τιποτα το παιδι και αλλα τετοια;Και εμας ολα τα σκυλια στο χωριο(πιστεψτε με ειχαμε παρααααα πολλα)απο γηρατεια πεθαναν.Εκει να δειτε "κακομεταχειρηση".Κοκκαλα,γαλα και ολα τα αποφαγια.Αντε και μια στο τοσο,σκυλοτροφη.Παρτη κανανε ιδιαιτερα το πασχα,που οτι εντερο,συκωτι κτλ εμενε απο αρνια-κοκορετσια τα κανανε μια χαψια.Για εμβολια δεν το συζηταμε καν.Σιγα μην τρεχανε οι παππουδες στην κοντινοτερη πολη να κανουν εμβολια στο σκυλι. Σας πληροφορω οτι αυτα τα σκυλια ητανε πιο υγιη απο τα καλομαθημενα της πολης.Ολη μερα εξω στην φυση δεν πα να εχει ζεστη-βροχη,με την ελευθερια τους,τα προβατακια τους και την φυλαξη του σπιτου.Πολυ καλυτερο απο το να τρωει "σωστα" φαγητα και να κανει τις ενεσουλες του,αλλα να περναει ολην την ζωη του μεσα στο σπιτι περιμενωντας τον ιδιοκτητη να το βγαλει βολτα. Οπως πολυ σωστα ειπε ο sabpaxa,επεμβαινουμε στην φυση τους.Δηλαδη αυτα του χωριου πως ζουνε χωρις να παθουνε τιποτα;Αυτα της εποχης πριν κανουμε τον κτηνιατρο επαγγελμα ή ερθει μια εταιρεια που βγαζει καλες τροφες για τα σκυλακια μας,πως ζουσανε; άσχετο , αλλα πέρυσι γιορτάστηκε διεθνώς απο όλα τα πανεπιστήμια που εχουν Κτηνιατρικές Σχολές η συμπλήρωση 100 ετών απο την ίδρυση της πρώτης Κτηνιατρικής Σχολής στον κόσμο ,στην Λυόν της Γαλλίας . Και στην Ελλάδα έγιναν αντίστοιχες εκδηλώσεις . το Κτηνιατρικό επάγγελμα δεν είναι κάτι καινούριο ....
nemesiskp Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Σε σποιλερ γιατι εχουμε καταστρεψει το θεμα του παιδιου. άσχετο , αλλα πέρυσι γιορτάστηκε διεθνώς απο όλα τα πανεπιστήμια που εχουν Κτηνιατρικές Σχολές η συμπλήρωση 100 ετών απο την ίδρυση της πρώτης Κτηνιατρικής Σχολής στον κόσμο ,στην Λυόν της Γαλλίας . Και στην Ελλάδα έγιναν αντίστοιχες εκδηλώσεις . το Κτηνιατρικό επάγγελμα δεν είναι κάτι καινούριο .... Τα σκυλια πιστευω οτι ζουσανε και αρκετα χρονια πριν ιδρυθει η πρωτη κτηνιατρικη σχολη στον κοσμο. Αλλα και παλι,ολα τα σκυλια στο χωριο(εκτος ενος που το πατησε αυτοκινητο) πεθανανε απο γεραματα και οχι απο καποια αρρωστια και δεν ειχανε παει ποτε στον κτηνιατρο.
margaritagr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Ωραια κ πολλοι ανθρωποι ζουσαν πριν βγουν τα εμβολια, πριν τα νοσοκομεια αποκτησουν εντατικη κλπ κλπ. Ε ΚΑΙ; Μηπως κανεις απο μας, εμεινε στην "παλια" κατασταση ;; Ή επειδη δεν υπηρχαν τοτε αυτα, δε πρεπει να τα χρησιμοποιουμε και τωρα? @sabpaxa αυτο προσπαθω να σου πω... Ο Σκυλος σου δεν ειναι μεγαλοσωμος επειδη τρωει τις συγκεκριμενες τροφες, για ονομα του Θεου δηλαδη. Οσο ειναι να μεγαλωσει ενα σκυλι θα μεγαλωσει, αλοιμονο αν το καθοριζαμε εμεις. Και σκυλοτροφη να του δινες, το ιδιο θα ταν, μονο μπορει να βλεπες καμια αλλαγη στο τριχωμα, ή στην αναπνοη κλπ. Κι αυτα ειναι δηλ ειναι. Απ τα κριτηρια που μας δειχνουν αν "κανει" η τροφη στο σκυλο μας μαζι με την ποσοτητα των κοπρανων, τυχον αερια, και φυσικα τις εξετασεις. Εκτος απο ειδικες περιπτωσεις που μπορει να χει προβλημα και να μη χωνευει την τροφη, ή να το πλακωσεις στις πρωτεινες. Ειναι δικαιωμα σου να ταιζεις τον σκυλο σου οτι θες, απλα μη το στηριζεις με τετοια επιχειρηματα. @nemesiskp απο χωριο ειμαστε οι περισσοτεροι κι εγω επισης, και ξερω πολυ καλα τι γινεται. Οι περισσοτεροι εκει θα σκυλια τα χουν για εργαλεια, ειτε φυλαξη ειτε κυνηγι. Κανεις δε νοιαζεται για τις αναγκες τους για συντροφια. Δεμενα , ή αφημενα σε κτηματα, ολη μερα σχεδον μονα τους να παρακαλανε οποιον δουν για ενα χαδι ή να γαυγιζουν σε καθε περαστικο απο φοβο. Ε κι αμα εμφανισουνε κανα προβλημα παιρνουνε την καραμπινα κι αντε γεια. Το να προσεχεις τη διατροφη και την υγεια του καλυτερου σου φιλου, δεν ειναι υπερβολη.
nemesiskp Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δεν ειπα πουθενα οτι δεν πρεπει να χρησημοποιουμε τις ευκολιες της εποχης μας για να κανουμε καλο στα ζωακια.Απλα θεωρω λιγο υπερβολικο το να μην του δινεις κοκκαλα ή γαλα για παραδειγμα,γιατι θα παθει κατι.Απλα ειστε παρα πολυ ευαισθητοποιημενοι με τα σκυλια και τα φροντιζετε υπερβολικα πολυ ασκοπα.Οχι το σκυλι δεν θα παθει τιποτα αμα φαει κοκκαλα και οχι την τυποποιημενη βιομηχανικη τροφη. Αυτο προσπαθω να το αποδειξω με τα παραδειγματα απο τα ζωα στο χωριο,τα οποια τουλαχιστον εμεις δεν τα ειχαμε σαν εργαλεια και ποτε δεν τα αφηναμε παρατημενα σε ενα κτημα ή δεμενα.Τα σκυλια ητανε ΠΑΝΤΑ ελευθερα.Αμα γνωρισεις τον παππου μου θα δεις οτι δεν υπαρχει ποιο ευαισθητο ατομο με τα ζωα.Οποτε σφαζαμε κατσικι,αυτος παντα εμπαινε στο σπιτι γιατι δεν μπορουσε να δει να σφαζουν κατι που μεγαλωσε ο ιδιος.Επισης θα προτιμουσε να μην φαει την τελευταια του μπουκια για να την δωσει στις γατες και στους σκυλους. Επισης μην νομιζεις οτι οι αναγκες του σκυλου σταματανε μονο στα χαδια και στην συντροφια που του κανεις καθε μερα ή στην προσοχη της υγειας του.Ο σκυλος θελει να βγαινει και εξω,και οχι,η μια βολτα στο τοσο δεν του φτανει.Θα σου αρεσε εσενα να εισαι ολη μερα μεσα στο σπιτι,κανοντας μονο τις βασικες σου αναγκες(μαμ κακα νανι) και απλα να εχεις εναν να σε χαιδευει και να σου κανει γουτσου γουτσου;Εγω προσωπικα θα ειχα σαλταρει.Τα ζωα στα χωρια αυτην την χρηση "εργαλειων" που δεχονται,τους δινει χαρα γιατι κανουνε κατι πρακτικο που τους δινει ζωη.Να δεις χαρα που εκανε ενα σκυλι μας οταν ο παππους μου θα εβγαζε τα κατσικια για βοσκη.Τα μαζευε,πηγαινε απο πισω και οταν τον επερνε ο χρονος πηγαινε στον παππου μου να του δωσει φαγητο και να χαιδεψει.Ειχε καταλαβει οτι αυτη ητανε η δουλεια του και αυτο ητανε που το εκανε χαρουμενο και του εδινε ζωντανια.Πιστεψε με πολυ καλητερο απο το να εισαι κλεισμενος μεσα σε ενα διαμερισμα και να κοιμασαι ολη μερα. Ολα αυτα τον νοιαζουνε πολυ περισσοτερο απο το να εχει το βηχαλακι του ή τα κακακια του να ειναι νερουλα. Το συμπερασμα ειναι να μην εισαστε τοσο πολυ "μηγιαγκικτοι" με τα σκυλια,γατες και οτι αλλο εχετε.Γιατι νομιζετε οτι ετσι καλυπτετε τις αναγκες του ζωου σας αλλα "ξεχνατε" αλλες αναγκες που εχουν,σημαντικοτερες απο το αν βγηκε η κουραδα τους νερουλη. Τελος σκεφτειτε γιατι ολα τα ζωα πολης,με τα εμβολια,την "σωστη" διατροφη και ολην επιφανιακη καλοπεραση,αρρωσταινουν,εχουν βηχαλακι,κανουν νερουλα κακακια,δεν εχουν ορεξη να φανε και οτι αλλο μπορουν να παθουν,ενω αντιθετα τα σκυλια της επαρχιας με την "κακη" μεταχειρηση,τις απαγορευμενες,συμφωνα με τους κτηνιατρους τροφες(ακου εκει δεν κανει καλο να φαει ο σκυλος κοκκαλο ή να πιει γαλα-απλα ελεος),αλλα την ελευθερια τους και την ζωη του "κανω κατι και δεν κοβω βολτες σε ενα διαμμερισμα 70 τετραγωνικων περιμενοντας το αφεντικο να με χαιδολογησει", πεθαινουν απο φυσικα αιτια και οχι απο καποια αρρωστια;;;;;;;;; Φιλικα παντα συζητηση κανουμε
margaritagr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Εννοειται οτι μιλαμε φιλικα Απλα θεωρω λιγο υπερβολικο το να μην του δινεις κοκκαλα ή γαλα για παραδειγμα,γιατι θα παθει κατι.Απλα ειστε παρα πολυ ευαισθητοποιημενοι με τα σκυλια και τα φροντιζετε υπερβολικα πολυ ασκοπα. Ελα μου ομως που τα κοκκαλα, του κοτοπουλου ειδικα, ειναι επικινδυνα για τους λογους που αναφερονται και στα λινκ που παρεθεσα. Δε το λεω γιατι ετσι μου καπνισε, ειναι κατι επιστημονικα θεμελιωμενο. Επισης πολλα σκυλια εχουν δυσανεξια στο γαλα, με αποτελεσμα αν πιουν, να τους προκαλεσει διαρροιες. Δε το παθαινουν ολα, κι αν το πινουν απο μικρα μπορει να ναι οκ (πχ τη δικια μου δε τη πειραζει), αλλα πολλα τα παει 3 και 1 ...τα οποια τουλαχιστον εμεις... Βρε δεν εγραψα για σας συγκεκριμενα, εσεις οπως τα γραφεις, ειστε απο τις εξαιρεσεις Αλλα οι περισσοτεροι ειναι οπως στα γραψα...κι απο τα χωρια τα δικα μου, κι απο θειους, και συγγενεις φιλων... Δυστυχως τα χουν μονο για να τους εξυπηρετουν. Επισης μην νομιζεις οτι οι αναγκες του σκυλου σταματανε μονο στα χαδια και στην συντροφια που του κανεις καθε μερα ή στην προσοχη της υγειας του.Ο σκυλος θελει να βγαινει και εξω,και οχι,η μια βολτα στο τοσο δεν του φτανει.Θα σου αρεσε εσενα να εισαι ολη μερα μεσα στο σπιτι,κανοντας μονο τις βασικες σου αναγκες(μαμ κακα νανι) και απλα να εχεις εναν να σε χαιδευει και να σου κανει γουτσου γουτσου δε διαφωνω καθολου... εγω 3 φορες τη μερα το βγαζω το λαμπραντορ μου, και τρεχει και παιζει μ αλλα σκυλια, και τη παω στη θαλασσα ακομα και το χειμωνα, και βουνο κλπ. Εννοειται οτι δεν αρκουν μονο τα χαδια αλλα πρεπει να φροντιζεις και για την εκτονωση του ζωου! Τα ζωα στα χωρια αυτην την χρηση "εργαλειων" που δεχονται,τους δινει χαρα γιατι κανουνε κατι πρακτικο που τους δινει ζωη Φυσικα χαιρονται να δουλευουν! Αλλα χρειαζονται και τα υπολοιπα οχι 2 ωρες κυνηγι και μετα παρατημενο στο χωραφι πχ
*Kezar* Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 δωστε πονο στο θεμα παιδια δωστε...το πατε καλα. εαν ειναι δυνατον,δεν ειναι να ανοιξει κανεις θεμα. πολυ Tragic ρε παιδι μου. που να ελεγα στον τιτλο εδω μιλαμε για οτι να ναι. τεσπα 3 ημερα και το σκυλι μια χαρα ακομα.δεν ειδα να ζοριζεται καθολου οταν εκανε την αναγκη της αερια δεν εχουμε και την βλεπω σαν και πριν ενεργητικη και το φαγητο της αρεσει..αυτο θα το τσεκαρω μεχρι την αλλη εβδομαδα..αμα ειναι ολα οκ θα της κανω σε αυτη την τροφη την αλλαγη.
margaritagr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Με.μια βδομαδα δε καταλαβαινεις τιποτα.. Να το θεσω αλλιως. Μια βδομαδα επρεπε να κανεις, μεχρι να περασεις στη νεα τροφη, σταδιακα. 1/4 νεας με 3/4 παλιας, 50-50, μετα κλπ. Ενα μηνα πρεπει να δινεις την τροφη για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.. Παντως εφοσον πηγαινε καλα με την προηγουμενη, ουσιαστικα δεν υπηρχε λογος να την αλλαξεις.
sabpaxa Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 @sabpaxa αυτο προσπαθω να σου πω... Ο Σκυλος σου δεν ειναι μεγαλοσωμος επειδη τρωει τις συγκεκριμενες τροφες, για ονομα του Θεου δηλαδη. Οσο ειναι να μεγαλωσει ενα σκυλι θα μεγαλωσει, αλοιμονο αν το καθοριζαμε εμεις. Και σκυλοτροφη να του δινες, το ιδιο θα ταν, μονο μπορει να βλεπες καμια αλλαγη στο τριχωμα, ή στην αναπνοη κλπ. Κι αυτα ειναι δηλ ειναι. Απ τα κριτηρια που μας δειχνουν αν "κανει" η τροφη στο σκυλο μας μαζι με την ποσοτητα των κοπρανων, τυχον αερια, και φυσικα τις εξετασεις. Εκτος απο ειδικες περιπτωσεις που μπορει να χει προβλημα και να μη χωνευει την τροφη, ή να το πλακωσεις στις πρωτεινες. μα και απο τον ανθρωπο που πηρα το σκυλι(κουταβι τοτε) το ειδε κανα δυο φορες και χεστηκε και αυτος ;) χαχαχα μου λεει,"τα αλλα δεν ειναι τοσο μεγαλα!αυτο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!"(χωρις πλακα) μπορει να εχεις και δικιο ομως να μην παιζει ρολο η τροφη.απλα να ετυχε το κομματι μου πιστευω το εκανα σε αυτο το θρενττουλαχιστο ενας καταλαβε το βαθυ νοημα αυτων που γραφω
leftxand Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μεγαλο ερωτημα ειναι εσυ ποσα χρηματα και χρονο διαθετεις αν εχεις σκοπο να την ταιζεις μονο ξηρα τροφη μην της δωσεις κανα κοτοπουλο τπτ τετοιο μετα θα τρωει μετα δυσκολια οι κονσερβες για σκυλους δν συνιστανται ειναι οτι χειροτερο μπορεις να την ταισεις. Τωρα απο ξηρες τροφες πρωτα απο ολα αφου ειναι ακομα μικρο να του δινεις junior. Πολυ καλη ειναι η acana αλλα και ακριβη orijen δεν μαρεσει εχει παρα μα παρα πολυ μεγαλο ποσοστο πρωτεινης. Επισης κατεληξε σε μια μην της την αλλαζεις η hills που πουλανε κτηνιατροι δεν αξιζουν για τα λεφτα τους και εχουν ακουστει πολα αρνητικα οποτε για μενα οχι. Απο οικονομικες η Optidog του Lidl ειναι αρκετα καλη επισης υπαρχουν και φτηνες ελληνικες http://www.viozois.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=104&Itemid=89&lang=el 20 ευρω τα 20 κιλα περιπου με πρωτο συστατικο το κρεας στηριζεις κ ελληνικα προιοντα τωρα αμα εχεις ορεξη να μαγειρευεις φτηνη λυση αλλα και πολυ καλη ειναι συκωτακια κοτοπουλου με ρυζι και λιγα λαχανικα καποια φορα. Τα κοκκαλα του κοτοπουλου ειναι πολυ επικινδυνα οντως να τα μην του δωσεις ποτε
*Kezar* Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μεγαλο ερωτημα ειναι εσυ ποσα χρηματα και χρονο διαθετεις αν εχεις σκοπο να την ταιζεις μονο ξηρα τροφη μην της δωσεις κανα κοτοπουλο τπτ τετοιο μετα θα τρωει μετα δυσκολια οι κονσερβες για σκυλους δν συνιστανται ειναι οτι χειροτερο μπορεις να την ταισεις. Τωρα απο ξηρες τροφες πρωτα απο ολα αφου ειναι ακομα μικρο να του δινεις junior. Πολυ καλη ειναι η acana αλλα και ακριβη orijen δεν μαρεσει εχει παρα μα παρα πολυ μεγαλο ποσοστο πρωτεινης. Επισης κατεληξε σε μια μην της την αλλαζεις η hills που πουλανε κτηνιατροι δεν αξιζουν για τα λεφτα τους και εχουν ακουστει πολα αρνητικα οποτε για μενα οχι. Απο οικονομικες η Optidog του Lidl ειναι αρκετα καλη επισης υπαρχουν και φτηνες ελληνικες http://www.viozois.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=104&Itemid=89&lang=el 20 ευρω τα 20 κιλα περιπου με πρωτο συστατικο το κρεας στηριζεις κ ελληνικα προιοντα τωρα αμα εχεις ορεξη να μαγειρευεις φτηνη λυση αλλα και πολυ καλη ειναι συκωτακια κοτοπουλου με ρυζι και λιγα λαχανικα καποια φορα. Τα κοκκαλα του κοτοπουλου ειναι πολυ επικινδυνα οντως να τα μην του δωσεις ποτε με τοθεμα φαγητου δεν εχουμε προβλημα οικονομιας κλπ.αφου κανονικα το 15kg μου κραταει περιπου 6-7 μηνες και παραπανω αμα τρωει νορμαλ..τωρα 2 φορες να δινω 40-50 ευρω για 15kg δεν ειναι πολλα για εμενα..εδω δινουμε τοσα σε αλλες μλκς.. ας στερηθουμε 10 καφεδες να την παρω καλη τροφη.. Με.μια βδομαδα δε καταλαβαινεις τιποτα.. Να το θεσω αλλιως. Μια βδομαδα επρεπε να κανεις, μεχρι να περασεις στη νεα τροφη, σταδιακα. 1/4 νεας με 3/4 παλιας, 50-50, μετα κλπ. Ενα μηνα πρεπει να δινεις την τροφη για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.. Παντως εφοσον πηγαινε καλα με την προηγουμενη, ουσιαστικα δεν υπηρχε λογος να την αλλαξεις. μια εβδομαδα της δινω απο την καινουργια με παρα πολυ ελαχιστη τροφη παλια ωστε να δω διαφορες κλπ. θελω να την αλλαξω ωστε να αλλαξη και η κακομοιρα καμμια γευση αλλα και να παρει καμμια αλλη βιταμινη κλπ. στα 2μιση χρονια δεν ειναι κακο να αλλαζεις ..
margaritagr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Αφου θες να δεις διαφορες κρατα ενα μηνα την καινουρια αλλιως θα βγαλεις λαθος συμπερασματα Δεν ειναι κακο, απλα υποτιθεται οτι ολες οι επωνυμες/καλες τροφες εχουν τις απαραιτητες βιταμινες. Γι αλλαγη γευσης εγω τους δινω μαγειρευτο και λιχουδιες τυπου ανθοτυρο, αλλα τρωνε την ξηρα τους χωρις..ναζια. Επισης να πω, οτι βρηκα φθηνοτερη την τροφη που δινω στα δικα μου (royal canin), στο pet4u.gr. Κι οχι μονο αυτη, αλλα τις περισσοτερες τις εχουν πιο φθηνα απο pet city κλπ. Επειδη υπαρχουν πολλοι σκυλοκατοχοι το αναφερω..
*Kezar* Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Αφου θες να δεις διαφορες κρατα ενα μηνα την καινουρια αλλιως θα βγαλεις λαθος συμπερασματα Δεν ειναι κακο, απλα υποτιθεται οτι ολες οι επωνυμες/καλες τροφες εχουν τις απαραιτητες βιταμινες. Γι αλλαγη γευσης εγω τους δινω μαγειρευτο και λιχουδιες τυπου ανθοτυρο, αλλα τρωνε την ξηρα τους χωρις..ναζια. Επισης να πω, οτι βρηκα φθηνοτερη την τροφη που δινω στα δικα μου (royal canin), στο pet4u.gr. Κι οχι μονο αυτη, αλλα τις περισσοτερες τις εχουν πιο φθηνα απο pet city κλπ. Επειδη υπαρχουν πολλοι σκυλοκατοχοι το αναφερω.. 1 φορα την εβδομαδα της μαγειρευω ..ολες της αλλες μερες ξηρα τροφη..μονο royal canin δινεις εσυ? Κοιταξα το site την belcando την βρηκα 52 ευρω κοντα απο το σπιτι μου και το site την εχει 63.ouch.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα