Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ξέρει κανείς πόσο θα μου κοστίσει πάνω κάτω το service?

Το πιθανότερο δεν συμφέρει καθόλου.. Αν κάηκε μονο η πλακέτα οκ, αν χαλασε και η οθόνη.. πας για καινουριο.

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

μπορώ να το πουλήσω για ανταλλακτικά? και αν ναι σε τι τιμή να το δώσω?

Δημοσ.

Το αλατόνερο ειναι καλος αγωγός του ηλεκτρισμού. Που σημαίνει ότι οπου έπεσε νερο ειναι λες και το βραχυκυκλωσες.

Και το νερό της βρύσης και το εμφιαλωμένο είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Το απιονισμένο δεν είναι μόνο. Το νερό της θάλασσας διαβρώνει περισσότερο, αυτό είναι που το κάνει χειρότερο.

Θυμάμαι η nokia στο facebook είχε δημοσιεύσει μια εικόνα για περιπτώσεις βουτήγματος του κινητού σε νερό.

Είχε 6 βήματα αλλά γράφω τα σημαντικά-αυτά που θυμάμαι.

Απενεργοποιείς το κινητό. Το σκουπίζεις με πετσέτα. Πιστολάκι απαγορεύεται γιατί το νερό πάει πιο μέσα. Καλό είναι να το βάλεις σε δοχείο με ρύζι. Το αφήνεις έτσι για 1 μέρα.

Αυτά θυμάμαι.

Ενημέρωσέ μας πάντως για τις εξελίξεις.

Δημοσ.

Και το νερό της βρύσης και το εμφιαλωμένο είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Το απιονισμένο δεν είναι μόνο. Το νερό της θάλασσας διαβρώνει περισσότερο' date=' αυτό είναι που το κάνει χειρότερο.[/quote']

Όχι ότι παίζει ρολο, αλλα για την ιστορία:

Το αλατόνερο μετατρέπει το νερο σε πολυ καλυτερο αγωγό ηλεκτρισμού. Δεν ειναι η διάβρωση το θεμα. Αλώστε αν το καθαρίσεις σύντομα δεν παθαίνει διάβρωση. Ειναι πολυ αργη διαδικασία. Όταν θες να κανεις ηλεκτρόλυση προσθετεις αλάτι ακριβώς για να πολ/σεις την ηλεκρ. αγώγιμοτητα. Όπως και σε αλλα παρόμοιά. Το απιονοσμενο δεν έχει αλατα (αλάτι), ενώ το βρύσης έχει αλλα φυσικά 10αδες φορές λιγότερο απο το θαλασσινο. Παντα το αλάτι ειναι που αλλάζει την αγωγιμότητα..

Επίσης αν θυμάμαι καλα , ο λόγος που εγραφε να μη χρησιμοποιησεις πιστολάκι ειναι για να μη κάψεις τίποτα απο την αύξηση της θερμοκρασίας..

Αυτά με αφορμή το NOKIA YPOVRIXIOUMIA... :)

Δημοσ.

Το πουλας στο e-bay ως slightly used και πας για νεο κινητο

Ρε φιλαρακι τι slightly used αφου δεν δουλεύει λέμε

Πάντως οποιος ενδιαφέρεται για το κινητο η είναι τεχνικός μπορω να ου το δώσω σε μικρή τιμη

Δημοσ.

φιλαρακο, ενα πραμα σου λεω..

ΡΥΖΙ!

βρες κανα τροπο να βγαλεις την βατταρια του κινητου, και βαλε το υπολοιπο κινιτο σε ενα ταπερ με ρυζι μεσα, και κλιστο καλα και αφισε το για 1,5-2 μερες.

μετα 3αναδοκιμασε!

μου εχει τυχη να μου πεσει κινιτο(3 κινιτα βασικα :P ) στην 8αλλασα και αυτη οι με8οδος μου τα εφερε πισω στην ζωη!

τωρα 8α μου πεις: *Γιατη ρυζι?*.

γιατι το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία.

Δημοσ.

Όχι ότι παίζει ρολο, αλλα για την ιστορία:

Το αλατόνερο μετατρέπει το νερο σε πολυ καλυτερο αγωγό ηλεκτρισμού. Δεν ειναι η διάβρωση το θεμα. Αλώστε αν το καθαρίσεις σύντομα δεν παθαίνει διάβρωση. Ειναι πολυ αργη διαδικασία. Όταν θες να κανεις ηλεκτρόλυση προσθετεις αλάτι ακριβώς για να πολ/σεις την ηλεκρ. αγώγιμοτητα. Όπως και σε αλλα παρόμοιά. Το απιονοσμενο δεν έχει αλατα (αλάτι), ενώ το βρύσης έχει αλλα φυσικά 10αδες φορές λιγότερο απο το θαλασσινο. Παντα το αλάτι ειναι που αλλάζει την αγωγιμότητα..

Επίσης αν θυμάμαι καλα , ο λόγος που εγραφε να μη χρησιμοποιησεις πιστολάκι ειναι για να μη κάψεις τίποτα απο την αύξηση της θερμοκρασίας..

Αυτά με αφορμή το NOKIA YPOVRIXIOUMIA... :)

Για τη διάβρωση δεν είμαι σίγουρος συγκριτικά, απλά μου φάνηκε περισσότερο πιθανό να διαβρώνει το θαλασσινό παρά το εμφιαλωμένο ή το πόσιμο στο ποτήρι αν πέσει εκεί το κινητό.

Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι το νερό δε γίνεται αγώγιμο με το αλάτι μόνο, αλλά με οποιοδήποτε άλας που διαλύεται στο νερό δίνοντας ιόντα που είναι και οι φορείς του ρεύματος. Το αλάτι είναι NaCl, αλλά η αγωγιμότητα οφείλεται και σε άλλα άλατα, που εκτός απο νατρίου είναι ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου. Αυτά θυμάμαι.

Το θαλασσινό νερό έχει όντως πολύ περισσότερα άλατα, άρα και περισσότερη αγωγιμότητα. Νομίζω η αγωγιμότητα του είναι της τάξης του 10^2 μεγαλύτερη απο του εμφιαλωμένου.

Για το πιστολάκι αυτό έλεγε, άλλωστε μπορείς να το βάλεις και σε κρύο αέρα δε χρειάζεται καυτό. :D

Να η εικόνα, αν και μάλλον για τον ts είναι λίγο αργά δυστυχώς:

cliquee-encima-para-agrandar-nokia-consejos.jpg

Ξέχασα την αφαίρεση της sim και όλων των άλλων components, άλλωστε δεν αφαιρούνται και πολλά απο το lumia.

Δημοσ.

Ρε παιδια αυτο με τρελαίνει είναι ότι το lumia εχει ελάχιστες τρύπες έτσι ώστε να μπει πολυ νερο μέσα στο κινητο άλλα και του ότι δεν έκατσε στο νερο πάνω απο 1 δευτερόλεπτο..... :mad:

Δημοσ.

Άφησε το σε ρύζι μόνο αυτό μένει να κάνεις.

Αν θες να το ανοίξεις και μόνος σου να το βάλεις κομματιασμένο σε ρύζι οκ, αλλά είναι δύσκολο και ένα ρίσκο παραπάνω να το ανοίξεις.

Άστο λοιπόν σε ρύζι για μια μέρα, μπας και γίνει κάτι.

Μετά η επισκευή όπως είπε και ο oldnew δε ξέρεις πόσο βγαίνει, αλλά το πιθανότερο είναι να αξίζει να πάρεις ένα μεταχειρισμένο παρά να το επισκευάσεις.

Δημοσ.

Ρε παιδια πιο ρυζι ελεος, μετα απο τοσες μερες η πλακετα θα εχει γινει αγνωριστη απο τα αλατα. Αν ειχε πεσει σε γλυκο νερο τοτε θα ειχε περισσοτερες πιθανοτητες να το σωσει. Στα περισσοτερα service παντως αν δουνε οτι εχει παρει νερο δεν τα αναλαμβανουνε, γιατι και να στο επισκευασουν προσωρινα δεν μπορουν να σου εγγυηθουν οτι δεν θα βγαλει κανενα κουσουρι σε λιγο καιρο.

Δημοσ.

E είπαμε αυτό μένει να κάνει, όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Δεν είχε τίποτα να χάσει, αλλά ήταν εξαιρετικά απίθανο να σωθεί.

Δεν έδωσε κανείς ψεύτικες ελπίδες.

Δημοσ.

παιδια δεν δουλεύει με τίποτα το μπασταρδο.....να το πάω για service η να παω για κατι καινουριο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...