moure Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Παντως στο ενθετο με τις αγγελιες ακινητων της καθημερινης υπηρχε δημοσιευση της eurobank που ενημερωνε για ακινητα που εβγαζε στο σφυρι και τα περιεγραφε αναλυτικοτατα. Εγραφε την κατωτατη τιμη και εστελνες γραπτως την προσφορα σου και δεν εμπλεκες με τα κορακια των πλειστηριασμων
laptop_man Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Αυτοί που μπερδεύονται με τους πλειστηριασμούς είναι ικανοί να δεσμεύσουν ακόμα και τον αέρα που ανασαίνουμε,προκειμένου να πιαστούν από κάπου. Δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες,απλά πονάω άμα σκέφτομαι πού παραλίγο να πέσω. Πολύ. Αν δεν ήταν κάτι γνωστοί υπόκοσμοι στη γύρα,ακόμα με δανεικό σώβρακο θα κυκλοφορούσα. Αλάργα ν´ αγαπιώμαστε....
Dannie Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Παιδια νομιζω οτι εχουν αλλαξει καποια πραγματα στους πλειστηριασμους.... παλια η τιμη εκκινησης ηταν εξευτελιστικη και υπηρχαν οργανωμενα συμφεροντα που αγοραζαν τα καλυτερα κομματια τσαμπα... τωρα νομιζω οτι η τιμη εκκινησης δεν μπορει να ειναι μικροτερη απο την αντικειμενικη τιμη....η κατι τετοιο γιαυτο και πολλα ακινητα δεν τα παιρνει κανεις(ας πουμε για παραδειγμα το πατρικο του Βοσκοπουλου που δεν το χτυπησε κανεις στον πλειστηριασμο η ενα απο τα πολυτελη οροφοδιαμερισματα της Λιανης που και αυτο δεν το χτυπησε κανεις...λογω υψηλης τιμης).
Herculess Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Μερικά στοιχεια για τους ενδιαφερόμενους: Η τράπεζα συνήθως έχει ως αρχική τιμή την αντικοιμενική αξία του σπιτιού. Συνήθως είναι πολύ μικρότερη από την πραγματική αξια του σπιτιού. αφου πάρει τα λεφτά της οι τράπεζα, δηλαδή το υπόλοιπο του δανείου ή της οφειλής, τα υπόλοιπα γυρνάνε στον στον άτυχο που είχε το σπιτι. Όταν πας για να "χτυπήσεις" σπιτι απο πλειστηριασμό πολύ δύσκολα να το πάρεις σε τιμή πάτο γιατι συνήθως η τράπεζα ή και ο παλιος ιδιοκτήτης έχει τους αβανταδώρους τους. Δηλαδή δείνουν προσφορές για να ανέβει η τιμή. πολλές φορές μπορεί και η τράπεζα να το "χτυπήσει" αν κρίνει ότι η τιμή είναι χαμηλή.
zaccki Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 οσο οποιος θελει παιρνει (καλο) αυτοκινητο απο το ΟΔΔΥ... απ οσο ξερω πρεπει να πεσει κουβεντα απο μεσα για το που και ποτε, ακριβως για το λογο της τιμης τους. (στην Ελλαδα ε.) Αυτο το επιβεβαιωνω και εγω και πιο συγκεκριμενα σε μια κουβεντα που ειχα με ενα φιλο ο οποιος εργαζεται σε τράπεζα πριν μερικα χρονια, μου ειχε αναφερει οτι υπηρχαν καποια atos,matiz,corsakia 5ετιας-10ετιας. Και τον ρωταω κανενα καινουριο πιο καλο αυτοκινητο κτλ δεν υπαρχει σε πλειστηριασμο? Αυτά λέει ούτε εμείς που δουλεύουμε μέσα τα μαθαίνουμε.. Δεν γνωριζω για τα ακινητα τι παιζει, στα αυτοκινητα παντως εχω τρομερες αμφιβολιες για το ποσο "ανοιχτοι στο κοινο" ειναι οι "πλειστηριασμοί"...
Intruder7s Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Αυτο το επιβεβαιωνω και εγω και πιο συγκεκριμενα σε μια κουβεντα που ειχα με ενα φιλο ο οποιος εργαζεται σε τράπεζα πριν μερικα χρονια, μου ειχε αναφερει οτι υπηρχαν καποια atos,matiz,corsakia 5ετιας-10ετιας. Και τον ρωταω κανενα καινουριο πιο καλο αυτοκινητο κτλ δεν υπαρχει σε πλειστηριασμο? Αυτά λέει ούτε εμείς που δουλεύουμε μέσα τα μαθαίνουμε.. Δεν γνωριζω για τα ακινητα τι παιζει, στα αυτοκινητα παντως εχω τρομερες αμφιβολιες για το ποσο "ανοιχτοι στο κοινο" ειναι οι "πλειστηριασμοί"... Η ακριβης ονομασια ειναι "δημοσιος αναγκαστικος πλειστηριασμος" . Κρυφος = παρανομος = δεν ισχυει = δεν μιλαμε για κανονικο πλειστηριασμο. Μην πιστευετε οτι ακουτε.
zaccki Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Η ακριβης ονομασια ειναι "δημοσιος αναγκαστικος πλειστηριασμος" . Κρυφος = παρανομος = δεν ισχυει = δεν μιλαμε για κανονικο πλειστηριασμο. Μην πιστευετε οτι ακουτε. Προσωπικα δεν εχω αναγκη ειτε να πιστεψω καποιον που λεει κατι, ειτε να πεισω καποιον για τα λεγομενα τα δικα. Για να αναφερω το παραπανω,σημαινει οτι το γνωριζω. Οπως επισης και 2-3 παραδειγματα για κατασχεση ακριβων πολυτελων οχηματων απο τραπεζα τα οποια και δοθηκαν σε "πλειστηριασμο" που κατα τη γνωμη σου ειναι κρυφος = παρανομος = δεν ισχυει. Αν εσυ θεωρεις οτι δεν γινονται/υπαρχουν τετοιου ειδους "πλειστηριασμοι" το σεβομαι. Απλα μην αναγαγουμε τα παντα σε "ράδιο αρβύλα". Τελως παντως.Κουβεντα να γινεται. Εννοειται οτι ολα τα παραπανω τα αναφερω με καλη και φιλικη διαθεση.
CROM271 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 ναι που διαφωνούμε, έτσι είναι η διαδικασία , απλός δήλωσα οτι εμένα δεν μου αρέσει αυτό Θα σου αρεσε να μου δανειζες εσυ π.χ. 100000 ευρω να φτιαξω ενα σπιτακι και οταν δεν εχω να σε πληρωσω να παρεις απλα τα @@ μου? Επειδη ο δανειστης ειναι η τραπεζα γιατι αμεσως γινεται κακο?
Intruder7s Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Προσωπικα δεν εχω αναγκη ειτε να πιστεψω καποιον που λεει κατι, ειτε να πεισω καποιον για τα λεγομενα τα δικα. Για να αναφερω το παραπανω,σημαινει οτι το γνωριζω. Οπως επισης και 2-3 παραδειγματα για κατασχεση ακριβων πολυτελων οχηματων απο τραπεζα τα οποια και δοθηκαν σε "πλειστηριασμο" που κατα τη γνωμη σου ειναι κρυφος = παρανομος = δεν ισχυει. Αν εσυ θεωρεις οτι δεν γινονται/υπαρχουν τετοιου ειδους "πλειστηριασμοι" το σεβομαι. Απλα μην αναγαγουμε τα παντα σε "ράδιο αρβύλα". Τελως παντως.Κουβεντα να γινεται. Εννοειται οτι ολα τα παραπανω τα αναφερω με καλη και φιλικη διαθεση. Εννοειται! Κοιτα. Πριν να γινουν οι πλειστηριασμοι δημοσιευονται σε τοπικη εφημεριδα ( τουλαχιστον 5 ημερες πριν ). Αν μιλαμε για "κρυφο" πλειστηριασμο τοτε δεν μιλαμε για τον παραδοσιακο και ειναι εντελως αλλο θεμα. Δεν γνωριζω αν υπαρχουν και τι παιζει αλλα σκεψου οτι αν εμενα π.χ. μου παρουν το σπιτι για να δωθει σε πλειστηριασμο σιγουρα ΔΕΝ θα ηθελα να ειναι κρυφος ετσι ωστε να προσελκυσει οσο πιο πολλους αγοραστες γινεται και να ανεβει η τιμη πωλησης ( λογικο αν υπαρχουν περισσοτεροι αγοραστες ). Τα λεω ραδιο αρβυλα γιατι σκεψου, στην πιο πανω περιπτωση λες να επετρεπα να ειναι κρυφος ο πλειστηριασμος?
zizu10 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Παιδιά επειδή νομίζω ότι πιο πολύ συζητάμε τα περι ηθικού και επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα. Ξέρει κάποιος να μου πει από που μπορώ να πληροφορηθώ τους πλειστηριασμούς του ΟΔΥ??? Επίσης, αυτό που γράφτηκε ότι οι πλειστηριασμοί της eurobank βγαίνουν στην Καθημερινή ισχύει??? Μπορούμε να βρουμε τους τρέχοντες πλειστηριασμούς χωρίς να πηγαίνουμε στο ειρηνοδικείο???
laptop_man Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Τί λέμε τώρα.... Πρόεδρος Εφετών που φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα των ακινήτων έθεσε σε προσωρινή αργία το Δικαστικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Γεώργιο Ευσταθίου εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε ... βαθμό κακουργήματος. Τα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ άλλων δικηγόροι, εισαγγελείς και εφοριακοί, φέρονται να συνέστησαν εικονικές εταιρείες για αξιοποίηση ακινήτων μέσω των οποίων παραπλανούσαν ιδιώτες λέγοντάς τους ότι θα μεσολαβήσουν σε υποθέσεις πλειστηριασμών.... Πηγή: >http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112884759
vergogc Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δείτε εδώ.... Διάβασα το παραπάνω και μου κάνει εντύπωση ενα πράγμα μονο! Αυτά τα αμάξια, δεν βγαίνουν στον πλειστηριασμό απο τράπεζες? Η τράπεζά δεν θέλει να πάρει οσο το δυνατόν καλύτερη τιμή? Γιατι το επιτρέπουν αυτό οι Τράπεζες? πχ στην ιστορία του φιλου μας, λέει οτι είχε δώσει σαν τελευταία τιμη τα 9.000ευρω ο ίδιος, και τελικά έμαθε οτι το αμάξι πουλήθηκε ως προς 2000ευρω, δηλαδή η τράπεζα έχασε στην ουσία 7.000ευρω! Και αυτο απο ενα μόνο αμάξι, αν αυτό γινεται σε καθημερινή βαση..... φανταστείτε για τι ποσό μιλάμε!
zizu10 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Φίλε μου δεν ξέρω και εγώ ακριβώς τι παίζει αλλά το ότι το δημόσιο το κατασπαράζουν ορισμένοι βολεμένοι και δεν γίνεται τίποτα το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στη Γερμανία... Γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...
zaccki Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Εννοειται! Κοιτα. Πριν να γινουν οι πλειστηριασμοι δημοσιευονται σε τοπικη εφημεριδα ( τουλαχιστον 5 ημερες πριν ). Αν μιλαμε για "κρυφο" πλειστηριασμο τοτε δεν μιλαμε για τον παραδοσιακο και ειναι εντελως αλλο θεμα. Δεν γνωριζω αν υπαρχουν και τι παιζει αλλα σκεψου οτι αν εμενα π.χ. μου παρουν το σπιτι για να δωθει σε πλειστηριασμο σιγουρα ΔΕΝ θα ηθελα να ειναι κρυφος ετσι ωστε να προσελκυσει οσο πιο πολλους αγοραστες γινεται και να ανεβει η τιμη πωλησης ( λογικο αν υπαρχουν περισσοτεροι αγοραστες ). Τα λεω ραδιο αρβυλα γιατι σκεψου, στην πιο πανω περιπτωση λες να επετρεπα να ειναι κρυφος ο πλειστηριασμος? Ναι,εχεις δικιο και επρεπε να διευκρινηστει ορθοτερα απο τη μερια μου. Σαφως και δε μιλαμε για πλειστηριασμους σε τετοια περιπτωση. Απλα ο πλειστηριασμος μετατρεπεται-ας μου επιτραπει ο ορος-σε "απευθειας αναθεση". Στην ουσια ποτε δε γινεται πλειστηριασμος.Τα περνουν καποιοι συγκεκριμενοι,που ενημερωνονται εκ των εσω. Οσο για το φιλο που αναρωτιεται πχ μια τραπεζα οριζει τιμη 9000 και το δινει στα 2000 σε καποιον και χανει ετσι 7000. Η τραπεζα ποτε δε θα χασει.Αυτοι που τα παιρνουν,δεν ειναι τυχαιοι στην τραπεζα. Παραδειγματακι : Αν εγω εχω 1-2 εκατ. € στην τραπεζα σε καταθεσεις και εχω μιλησει με την τραπεζα οτι οποια "ευκαιρια" σκάσει να με ενημερωνει αμεσα,λες να μην το κανει?Και εκτος απο τα 2000 χιλιαρικα που θα δωσω για το αμαξι,να δωσω κι αλλα 2000 σε κανα 2 ατομα για την "εξυπηρετηση". Τεσπα,η τραπεζα εννοειται πως δε χανει.Και αυτοι που τα παιρνουν με τετοιους μεθοδους, μονο τυχαιοι δεν ειναι. Οποιος δε βαριεται ας κανει ενα τηλ σε μια τραπεζα να ρωτησει σχετικα αν υπαρχουν πλειστηριασμοι,πως μπορει να συμμετεχει καποιος και τι ειδους αυτοκινητα υπαρχουν. Οταν εψαχνα για αγορα αυτοκινητου πριν μερικα χρονια,ειχα ψαχτει λιγο και με το θεμα των πλειστηριασμων,το οποιο φυσικα και παρατησα οταν συνειδητοποιησα τι "παιζει". Βγαινουμε βεβαια λιγο offtopic και να μας συγχωρεσει ο TS
Προτεινόμενες αναρτήσεις