Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ!

Είχα αγοράσει πριν αρκετά χρόνια από τα Practicer ένα δραπανοκατσάβιδο budget το οποίο με βόλεψε αρκετά στην αρχή.

Όσο περνούσε όμως ο καιρός τόσο χώλαινε η μπαταρία του μέχρι που το είχα αφήσει κανενα χρόνο αχρησιμοποίητο.

Την τελευταία φορά που πήγα να το πιάσω, το είχα αφήσει να φορτίζει ολόκληρο το βράδυ αλλά δυστυχώς μόλις το έπιασα, πρόλαβα να βιδώσω μια βίδα και πάλι ξεψύχησε...

Αξίζει να βρω καινούρια μπαταρία? Από που?

Η συγκεκριμένη ας πούμε μοιάζει ΠΟΛΥ με αυτή που χρησιμοποιώ αλλά είναι δυνατόν να είναι ίδια?

Μήπως να ρωτήσω εδώ?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω το ίδιο (σε κίτρινο χρώμα) και ο φορτιστής πετάχτηκε και οι μπαταρίες είναι off (φυσιολογικό, αφού τις φόρτιζα με μετασχηματιστή) και πολύ θα ήθελα να έβρισκα λιθίου.

Έκανα ένα ψάξιμο στο ebay αλλά δεν βρήκα πράμα.

Νομίζω οι δικές μου μπαταρίες είναι 9.6volt, όχι 14.4.

Δημοσ.

Μήπως να ρωτήσω εδώ?

και αυτός ο δήσιος και ο άλλος έχουν μπαταρίες εργαλείων που μπορεί να ταιριάζουν αλλά και αλλάζουν τα στοιχεία της μπαταρίας που ήδη έχεις, το θέμα είναι αν αξίζει το κόστος της αλλαγής σε σχέση με το κόστος του εργαλείου

Δημοσ.

Αν σε ψήνει να δώσεις κάτι παραπάνω, να πας σε μαγαζί με μπαταρίες, να σου αλλάξουν τα στοιχεία που έχει μέσα, με πραγματικά καλά και όχι αυτές τις μούφες, για να σου μείνει αρκετά χρόνια.

οπ τώρα είδα ότι το πρότεινε ο nvel

Δημοσ.

Το όλο θέμα είναι εκτός από τις επιλογές μου, και αν αξίζει οικονομικά...

ξέρει κάποιος πόσο είναι αυτό το παραπάνω για να αλλάξουν τα στοιχεία στην μπαταρία που έχω?

Δημοσ.

οσο θα δωσεις για να παρεις καινουριο κινεζια......εχει με 13 ευρω στα καρφουρ  στα 14 βολτ τυπου πιστολι.αν δεν θελεις το πιστολι,πετα το και κρατα τις μπαταριες,τις ιδιες εχουν και τα ακριβα και τα φθηνα δραπανοκατσαβιδα.  

Δημοσ.

To ιδιο ακριβως εχω και εγω, παρουσιασε και τα ιδια συμπτωματα. Δυστιχως η ποιοτητα του εργαλειου ειναι καλυτερη απο την ποιοτητα της μπαταριας και αυτη τα παιζει πολυ συντομα.

Θα σου προτεινα να αλλαξεις τις μπαταριες που εχει μεσα.Αν παρεις παλι κατι φθηνο θα εχεις τα ιδια συμπτωματα με την μπαταρια. Καλυτερα ειτε να παρεις ενα καλο ειτε να φτιαξεις μια καλη μπαταρια, αυτο θα κανω εγω τουλαχιστον.

Ανοιγοντας την μπαταρια ειδα πως τετοια στοιχεια μεσα Link.

Αυτα που ειχε εμενα εγραφαν 500mhA οποτε ηταν χαλια ποιοτητα,θα παραγγειλω κατι καλυτερο απο το ιντερνετ και θα δωσω ενα 5ευρω σε κατι μαστορες που εχουνε ποντα για να τα κολησουν και ελπιζω να δουλεψει!

Δημοσ.

Ανοιγοντας την μπαταρια ειδα πως τετοια στοιχεια μεσα Link.

τι εννοεί όταν λέει "Please note this is the NO TAB version of this battery. We have Positive Tab Only, Negative Tab Only and Positive and Negative Tab versions"

Δημοσ.

ότι το στοιχείο έχει επίπεδους πόλους και όχι το εξόγκωμα στον θετικό που έχουν τα κλασσικά στοιχεία του εμπορίου λαμακι-α

Δημοσ.

Χαίρετε. Θα κάνω μερικές επισημάνσεις.

Η συγκεκριμένη ας πούμε μοιάζει ΠΟΛΥ με αυτή που χρησιμοποιώ αλλά είναι δυνατόν να είναι ίδια?

Αν βρεις πακ έτοιμο στην αγορά ανταλλακτικό (ανεξάρτητα μάρκας) τότε για να το χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει:

- να ταιριάζει απόλυτα η υποδοχή

- να ταιριάζει η πολικότητα στους ακροδέκτες της υποδοχής

- να έχει την ίδια ονομαστική τάση

- να έχει στοιχεία ίδιου τύπου (επειδή μάλλον το δικό σου έχει NiCd τότε και το άλλο θα πρέπει να είναι με NiCd ή με NiMH, αλλά όχι με Li ή LiPo, διότι οι φορτιστές δεν είναι συμβατοί και θα έχεις κακή φόρτιση ή ακόμα και καταστροφή των στοιχείων με χειρότερη περίπτωση την έκρηξη και τον τραυματισμό)

- η χωρητικότητα του νέου ανταλακτικού είναι αδιάφορη για τη συμβατότητα, μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη χωρίς πρόβλημα

Σε περίπτωση που δε βρεις ανταλλακτικό, τότε είναι δυνατόν να αλλαχθούν από κάποιον έμπειρο (και με τα σωστά εργαλεία) τα στοιχεία μόνο, με ίδιου τύπου που να χωράνε μέσα και να βγάζουν την ίδια συνολικά τάση.

Σημείωση: όταν φτιάχνουμε πακ μπαταριών τότε ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ. Αυτό επειδή 1) οι πόλοι των μπαταριών είναι συνήθως από μέταλλο που δεν το «πιάνει» η κόλληση με αποτέλεσμα να μην στερεώνει καθόλου ή αν στερεώσει η κόλληση σίγουρα δεν θα είναι καλή και 2) υπερθερμαίνεται αμέσως το στοιχείο επειδή το κολλητήρι δουλεύει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία κι αυτό δεν είναι αποδεκτό για τις συνθήκες ασφαλούς συντήρησης των στοιχείων (δηλαδή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αποδοτικότητας του στοιχείου, πλήρη καταστροφή του ή ακόμα και έκρηξη με ενδεχόμενο τραυματισμό).

Για να αλλάξει κάποιος ΣΩΣΤΑ τα στοιχεία μιας σύνθετης μπαταρίας θα πρέπει είτε 1) να χρησιμοποιήσει τεχνική welding, είτε 2) μερικές φορές μπορείς να βρεις έτοιμες συστοιχίες μπαταριών σε συγκεκριμένες τάσεις/μεγέθη από το ebay/άλλα κινέζικα, οπότε μόλις τα βρεις το μόνο που μένει είναι να τοποθετηθούν στο εσωτερικό και να κολληθούν οι ακροδέκτες.

Τέλος σημειώνω πως τα στοιχεία τύπου NiCd έχουν καταργηθεί (για περιβαλλοντολογικούς λόγους, λογω του τοξικότατου Καδμίου που περιέχουν) στις περισσότερες συσκευές και κανονικά έχει απαγορευτεί η εισαγωγή τους στην ΕΕ. Παρ'όλα αυτά μπορείς να τα φέρεις από κινέζους (στα αυτά τους για το περιβάλλον, ακόμα τα παράγουν). Συνήθως μπορείς πάντως να αντικαταστήσεις NiCd με NiMH χωρίς πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...