Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

HAILIAN όπως και η μαρκα τους... Η καλύτερη λύση και απο μένα πάντως ειναι να αγοράσεις στοιχεία και να τα ενώσεις με τον χ,υ τροπο...

Δημοσ.

Αρκεί να ξέρεις ποια είναι τα καλά. Ακόμα και τα ποιο ακριβά εργαλεία, στο θέμα της μπαταρίας τσιγκουνεύονται. Αυτό το χω δει σε εργαλεία επαγγελματιών.

Δημοσ.

Για να αλλάξει κάποιος ΣΩΣΤΑ τα στοιχεία μιας σύνθετης μπαταρίας θα πρέπει είτε 1) να χρησιμοποιήσει τεχνική welding

Σε ποια ακριβώς τεχνική αναφέρεσαι;

Αρκεί να ξέρεις ποια είναι τα καλά. Ακόμα και τα ποιο ακριβά εργαλεία, στο θέμα της μπαταρίας τσιγκουνεύονται. Αυτό το χω δει σε εργαλεία επαγγελματιών.

Για ποια λες;

Δημοσ.

Σε ποια ακριβώς τεχνική αναφέρεσαι;

Spot-welding, νομίζω στα ελληνικά είναι αυτό που ο nvel ανάφερε ως «ηλεκτροπόντα». Ακριβώς όπως είναι κολλημένα τα μεταλλικά ελασματάκια στα έτοιμα πακ μπαταριών.

Είναι ένας τύπος ηλεκτροκόλλησης. Η μλκ είναι πως είναι ακριβό το μηχανηματάκι και δε μπορεί να το έχει ο καθένας. Είχα δοκιμάσει να φτιάξω κάτι δικό μου ερασιτεχνικό ενός σημείου με συστοιχία πυκνωτών, αλλά δε μου πέτυχε.

Δημοσ.

Για ποια λες;

Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο. Απλά έτυχε να είμαι μπροστά σε περίπτωση που κολλητός μου μπαταρίας, άλλαζε στοιχεία σε τέτοια μπαταρία για εργαλεία.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

μάλλον θα πάω σε κάποια φάση για αλλαγή στοιχείων κάπου...

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο. Απλά έτυχε να είμαι μπροστά σε περίπτωση που κολλητός μου μπαταρίας, άλλαζε στοιχεία σε τέτοια μπαταρία για εργαλεία.

Μάλλον δεν θα ήταν επαγγελματικό. Αλλά μπορεί και να ήταν αλλά να μην είχε πάρει πάρει τις "καλές" μπαταρίες (ιόντων λιθίου) λόγω κόστους

Δημοσ.

Μπορεί να μην ήταν και καινούργιο σχετικά. Απορία: Από πότε έχουν αρχίσει να μπαίνουν ιόντων λιθίου, ξέρεις;

Δημοσ.

Spot-welding, νομίζω στα ελληνικά είναι αυτό που ο nvel ανάφερε ως «ηλεκτροπόντα». Ακριβώς όπως είναι κολλημένα τα μεταλλικά ελασματάκια στα έτοιμα πακ μπαταριών.

Είναι ένας τύπος ηλεκτροκόλλησης. Η μλκ είναι πως είναι ακριβό το μηχανηματάκι και δε μπορεί να το έχει ο καθένας. Είχα δοκιμάσει να φτιάξω κάτι δικό μου ερασιτεχνικό ενός σημείου με συστοιχία πυκνωτών, αλλά δε μου πέτυχε.

Άσε τους πυκνωτές μιας και θέλουμε ρεύμα όχι τάση και δοκίμασε με MOT αν έχεις.

Δημοσ.

Ε, ρεύμα δίνουν και οι πυκνωτές όταν τους βραχυκυκλώνεις, γι αυτό και κολλάνε τα συρματάκια καμιά φορά. Απλά χρειάζεσαι συστοιχία πυκνωτών ή πυκνωτή που να δίνει αρκετή ενέργεια στιγμιαία + πρέπει να φτιάξεις και κυκλωματάκι «σκανδάλη» γιατί αν το προσπαθείς σκέτο με το πλησίασμα κάνει σπινθήρα και τρώει την ενέργεια στο σπινθήρα (εκεί έφαγα το κόλλημα προς το παρόν, δεν έφτιαξα κάτι - έλπιζα να δουλεύει σκέτο αλλά δε). Το είδα σε κυκλωματάκι από παλιό ξένο τεύχος του ελεκτορ (11/2006), αλλά πολλοί έχουν φτιάξει διάφορα δικά τους κυρίως με μεγάλους πυκνωτές (εγώ έβαλα σε παραλληλία αν θυμάμαι καλά 18 Χ 2200mF με φόρτιση μαξ 20V αλλά χωρίς σκανδάλη μία στις δέκα πετυχαίνει κάπως).

ΜΟΤ δεν έχω.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα,

Λογω ιδιας περιπτωσεως, προσφατα επισκεφθηκα γνωστο καταστημα μπαταριων στο κεντρο της Αθηνας και πληροφορηθηκα τα εξης:

1) Η τιμη καθε στοιχειου κοστιζει περι τα 3 - 3.5 €

Αρα επι 10 ή 12 στοιχεια, που αποτελουν το "πακ" = 35 - 40 € !!!

2) Σωστοτερη επιλογη αντικαταστασης ειναι με στοιχεια Ιόντων Λιθιου, αλλα και παλι το κοστος ειναι υψηλο, οποτε η μονη λυση στην προκειμενη περοπτωση ειναι η αγορα νεου εργαλειου, ως προανεφερθηκε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Η τιμη καθε στοιχειου κοστιζει περι τα 3 - 3.5 €

Όταν λες στοιχείo, τι τύπου εννοείς;

Και πόσα βολτ είναι κάθε στοιχείο; 1,5?

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

μιας και τα θυμηθήκαμε:

εκτός από αυτό:

http://www.mrtool.gr...00/category/182

υπάρχει κανένα άλλο με ρεύμα για να μην ξαναασχοληθώ με μπαταρίες?

σε αυτό δεν αναγράφεται η δύναμή του...

έχει να κάνει κανείς καμια πρόταση?

εντιτ:

από την άλλη, εργαλεία μπαταρίας ιόντων λιθίου κάτω από 80 δεν βρίσκεις... μήπως συμφέρει η αλλαγή στοιχείων?

απόψεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...