Προς το περιεχόμενο

Share NTFS folder from OSX Lion to Window 7


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ...

 

Θα ήθελα εάν μπορείτε να βοηθήσετε λίγο γιατί δεν βρίσκω άκρη.

Πρίν από λίγες μέρες αγόρασα ένα mac mini για media centre. Έβαλα πάνω έναν Freeagent Drive 1TB ,τον οποίο και είχα πάνω στα Windows (NTFS). Γνώριζα ότι για να μπορέσω να κάνω write στον δίσκο θα έπρεπε να το κάνω με κάποιο πρόγραμμα π.χ Paragon.

Πράγματι εγκατέστησα το Paragon και όλα μια χαρά. Ο σκληρός είναι read & write και μπορώ να κάνω ότι θέλω απο τον finder του mac.

 

Το πρόβλημα τώρα είναι που θέλω να κάνω share τον σκληρό στο τοπικό μου δίκτυο. Πάω στο sharing στο Lion, τον κάνω share όλον τον σκληρό και ενώ τον "βλέπω" απο το Network των Windows , όταν κάνω doubleclick για να δώ τα αρχεία του μου λέει drive is not accessible - the parameter is incorrect.

Αντιθέτως τα Public Folder του mac τα βλέπω κανονικά και μπορώ να κάνω read & write. Μόνο σε αυτόν τον NTFS σκληρό υπάρχει πρόβλημα.

 

Γνωρίζετε καμιά λύση γιατί έχω φάει το κεφάλι μου και δεν βρίσκω τίποτα...

 

Το format του δίσκου σε άλλο extension είναι τελευταία λύση και μή επιθυμητή μιας και έχω πολύ data και δεν έχω που να το βάλω..

Δημοσ.

Ναι όπως το λες ... αλλά δυστυχώς τίποτα ... ενώ τον βλέπει όταν κάνω double click δεν με αφήνει ...

Δημοσ.

Δοκιμασε να τον κάνεις shortcut(make alias) στο public folder.Στο paragon ntfs παιξε με το access permissions. Οταν πατας με δεξι κλικ,get info, τι γραφει στο sharing & permissions.

Δημοσ.

Στο sharing & permissions λέει You can read and write αλλά μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει tick στο shared folder (όχι ότι αν το κάνω αλλάζει και τίποτα) ... θα δοκιμάσω με τα settings του paragon μπας και βγάλω καμιά άκρη ...

 

Thanks for the tips :-)

Δημοσ.

Για να δεις τον δισκο του Μακ απο Win αφου ειναι HFS+, θελεις και το καταλληλο λογισμικο, εχει και η Paragon, αλλα αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Θελεις και τα 2. Το εβαλες στα Windows?

 

http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

http://www.paragon-software.com/home/hfs-windows/

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δω τον NTFS δίσκο που έχω πάνω στο mac mini από τα win7. Και όχι να τον δω (τον βλέπω) αλλά να τον κάνω access (δεν με αφήνουν τα windows να μπω , ούτε να τον κάνω map) !

Στο paragon στα settings είχα το acess permission unticked, το έκανα tick αλλά τα ίδια ..

 

Μήπως παίζεται κάτι με το mac mini name η τα credentials στα windows... ;

 

Με alias στον Public Folder , στα Windows απλα μου δείχνει ένα file @ονομα σκληρού.alias όποτε δεν μπορώ να κάνω κάτι επίσης.

 

Το θέμα έιναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω, είναι θέμα mac, windows ή seagate drive;

 

Δεν έχει κάνe άλλος Ntfs σκληρούς πάνω σε Mac(lion) να μας πει έαν τους βλέπει απο το δίκτυο;

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις share έναν άλλο φάκελο, (εκτός από το Public Folder) από τον HFS+ δίσκο του Mac σου, για να δούμε αν το πρόβλημα είναι γενικά στο file sharing ή στον NTFS δίσκο.

Δημοσ.

Έκανα share τον φάκελο music του mac και τα windows 7 τον βλέπουν κανονικά με read % write .

 

Μήπως είναι θέμα windows 7 ή θέμα του Freeagent Seagate;

Δημοσ.

Καμια φορά παθαίνει κόμπλα το sharing στο mac, ίσως θα πρέπει να το απενεργοποιήσεις και μετά να το ξαναενεργοποιήσεις. Επίσης, όταν συνδέεσαι από το pc, και σου ζητήσει username/password, να του δώσεις το username/password του mac.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...