Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο καθένας την κρίση την αντιλαμβάνεται και την βιώνει διαφορετικά . Για μένα κριση μπορεί να είναι να μην μπορώ να πάω το ΣΚ ταξίδι στην Ευρώπη, για σένα μπορεί να είναι να μην μπορείς να φας κρέας ούτε μια φορά τη βδομάδα. Για μένα προσωπικά κρίση είναι που δεν μπορώ να πάω διακοπές φέτος. Αλλά για τον άλλον μπορεί να είναι να μην μπορεί φέτος να πάει στην Καραιβικη και να ξεπεσει στο Αιγαίο.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτοί που γεμίζουν τις καφετέριες/ταβέρνες είναι είτε φοιτητές είτε ΔΥ. Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν με αποτέλεσμα να μένουν άτομα χωρίς δουλειά, το βιοτικό επίπεδο έχει πέσει κατακόρυφα.

Δημοσ.

Παναγιώτη, την κρίση θα την καταλάβεις αν είχες περπατήσει την Πανόρμου (ή οποιονδήποτε άλλο δρόμο συνήθιζε να είχε έντονη νυχτερινή ζωή) μια Δευτέρα/Τρίτη βράδυ του 2005 και την περπατήσεις κι μια Δευτέρα/Τρίτη βράδυ του 2012. Πληροφοριακά αναφέρω πως πέρυσι τα Χριστούγεννα έτυχε να διασχίσω την Πανόρμου Πέμπτη βράδυ σε 5', όταν άλλωτε, με το αυτοκίνητο, έκανα το Κηφισίας - Αλεξάνδρας περίπου μισή ώρα από την κίνηση.

• Moderators
Δημοσ.

ναι δυστυχως.οχι οτι μου εχουν τιποτα βεβαια , ομως ειμαι 31 πλεον...αλλα δεν φτανουν τα εσοδα για να καλυψουν τα εξοδα ενοικιου κλπ.... :(

Οπότε, γιατί ρωτάς αν υπάρχει κρίση, εφόσον ήδη εσύ ο ίδιος βιώνεις κάποιου είδους οικονομική κρίση, από τη στιγμή που δεν μπορείς να αυτοσυντηρηθείς σε μία ηλικία που σε άλλες εποχές θα μπορούσες;

Δημοσ.

Το πρόβλημα της χώρας περιγράφεται από την εξίσωση : οικονομική κρίση = πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του τεράστιου εξωτερικού χρέους + ύφεση + υψηλή ανεργία (και κυρίως των νέων) + ακρίβεια (όχι πληθωρισμός , διότι ακόμη είναι χαμηλός )+έλλειψη ανταγωνιστικότητας + έλλειψη παραγωγικής βάσης (το κυριότερο)+ ανεπάρκεια στην ζήτηση των αγαθών.. αν μου ξέφυγε κάτι συμπληρώστε το ...

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει κριση. Εικονικο ειναι το οτι οι μισθοι εχουν κατεβει δραματικα, οτι πολυς κοσμος υποφερει οικονομικα, οτι τα μαγαζια κλεινουν κατα δεκαδες καθε μερα, οτι οι ανεργοι αυξανονται κατα εκατονταδες καθε μερα, κλπ, κλπ. Εικονικα ειναι ολα και μας γελουν τα ματια μας....

Δημοσ.

εγω εχω παρατηρισει πολλα , τα κεντρα δεν γεμιζουνε οπως παλια, επειδη απο τον μπαλκονι βλεπω την πειραιως, θυμαμαι παλια ειχε σχεδον ΠΑΝΤΑ κινηση, πλεον δν εχει ποτε γιατι δν περνουνε τα αμαξια τους ο κοσμος, τι αλλο? πολλα μαγαζια εχουνε κλεισει στην γειτονια. επειδη ο ελληνας βγαινει μια παρασκευη ή ενα σαββατο δεν σημαινει οτι δεν το πιανει η κριση.ολοι αυτες τις μερες περιμενουμε να βγουμε.απλα παλια εβγαινε με 50ευρω καθε σαββατο και επινε 3 ποτα μετα ετρωγε σουβλακια και εβαζε και 10 ευρω βενζινα.Τωρα περνει 1 ποτο,τρωει σπιτι του και παει με το μετρο οπου ειναι αν παει.

Δημοσ.

εγω ξέρω οτι πλέον στην παρέα μου πίνουμε απο μία μπύρα και οι περισσότεροι πριν βγούμε για βράδυ τρώμε στο σπίτι για να μη φαμε αποξω , και μετα γυρναμε πισω με το 78Ν ...

Δημοσ.

Υπαρχει ποιντ σε αυτο που προσπαθησε να πει ο ts αλλα το ειπε τοσο λαθος που προφανως χανει και το point.

Υποθετω λοιπον, οτι διερωταται, πώς γινεται με την κριση που βλεπουμε να υπαρχει, καφετεριες, μπαρακια, νησια κλπ να ειναι τιγκα στον κοσμο (που θεωρητικα δεν ειναι ειδη πρωτης αναγκης, οπως το φαι ή το πετρελαιο θερμανσης).

Η μια απαντηση ειναι οτι η Αθηνα εχει 4-5εκ κατοικους, και προφανως αρκετοι παραμενουν σε καποιο οιονομικο επιπεδο που να τους επιτρεπει να γεμιζουν καφετεριες. Η αλλη απαντηση ειναι οτι υπαρχει μια κατηγορια ανθρωπων που ενω βλεπει οτι "δεν βγαινει" οικονομικα δεν σταματαει τον καφε η την βραδυνη εξοδο. Ειτε επειδη τρωει τα λεφτα αλλου (πχ τα λεφτα του μπαμπα), ειτε επειδη προτιμαει να μεινει νηστικος το βραδυ ή με κουβερτες το χειμωνα, προκειμενου να ειναι για καφε το απογευμα ή να παει Μυκονο/Παρο/Σκιαθο/Σαντορινη 1 βδομαδα το καλοκαιρι. Ειδικα αυτες οι 2 κατηγοριες (που τρωνε λεφτα ή που κανουν παξιμαδι το σκατο για να μπορουν να βγαινουν και να δειχνουν κυριλεδες) τεινω να πιστευω οτι ειναι πολυαριθμες.

Τα παραπανω δεν αναιρουν οτι ο κοσμος ζοριζεται πολυ και οτι η κριση βαθαινει και χειροτερευει με γεωμετρικη προοδο σε καθημερινη βαση.

• Moderators
Δημοσ.

Υπαρχει ποιντ σε αυτο που προσπαθησε να πει ο ts αλλα το ειπε τοσο λαθος που προφανως χανει και το point.

Υποθετω λοιπον, οτι διερωταται, πώς γινεται με την κριση που βλεπουμε να υπαρχει, καφετεριες, μπαρακια, νησια κλπ να ειναι τιγκα στον κοσμο (που θεωρητικα δεν ειναι ειδη πρωτης αναγκης, οπως το φαι ή το πετρελαιο θερμανσης).

Η μια απαντηση ειναι οτι η Αθηνα εχει 4-5εκ κατοικους, και προφανως αρκετοι παραμενουν σε καποιο οιονομικο επιπεδο που να τους επιτρεπει να γεμιζουν καφετεριες. Η αλλη απαντηση ειναι οτι υπαρχει μια κατηγορια ανθρωπων που ενω βλεπει οτι "δεν βγαινει" οικονομικα δεν σταματαει τον καφε η την βραδυνη εξοδο. Ειτε επειδη τρωει τα λεφτα αλλου (πχ τα λεφτα του μπαμπα), ειτε επειδη προτιμαει να μεινει νηστικος το βραδυ ή με κουβερτες το χειμωνα, προκειμενου να ειναι για καφε το απογευμα. Ειδικα αυτες οι 2 κατηγοριες (που τρωνε λεφτα ή που κανουν παξιμαδι το σκατο για να μπορουν να βγαινουν και να δειχνουν κυριλεδες) τεινω να πιστευω οτι ειναι πολυαριθμες.

Τα παραπανω δεν αναιρουν οτι ο κοσμος ζοριζεται πολυ και οτι η κριση βαθαινει και χειροτερευει με γεωμετρικη προοδο σε καθημερινη βαση.

Ξέρω άτομο που δεν έβαζαν πετρέλαιο στην πολυκατοικία του όλο το χειμώνα (επειδή δεν είχε λεφτά ούτε αυτός, ούτε οι υπόλοιποι ένοικοι), αλλά κάθε μέρα ήταν για καφέ, τα Σ/Κ για ποτά κλπ.

Προτεραιότητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...