hawkj83 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σας, Θέλω να συνδέσω μία ηλεκτρική κουζίνα αλλά οι χρωματισμοί στο σπίτι είναι λίγο περίεργοι (2 μαύρα και ένα καφέ) όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Δεν γίνεται η αντιστοιχία καινούριων με παλιών χρωματισμών και δεν μπορώ να παίξω με δοκιμές... Σε ένα διπλανό κουτί έχει γίνει σύνδεση ενός λεπτού καλωδίου γείωσης με ένα από τα μαύρα. Να υποθέσω ότι ένα από τα μαύρα είναι η γείωση και χρησιμοποιήθηκε αυτός ο χρωματισμός για οικονομία επειδή είχε περισσέψει; Το άλλο μαύρο είναι η φάση και το καφέ ο ουδέτερος; Ευχαρισώ!
REDODIN7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Σαν ηλεκτρολόγος θα σου έλεγα να φωναξεις κάποιον επαγγελματία γιατί πότε δεν ξέρεις πόσο βλάκας είναι ο άλλος να φανταστείς στην πρακτική μου συνάντησα φάση με ΜΠΛΕ!!! Παντός γενικά και εντελώς θεωρητικα παλιά οι φάσεις ήταν μαύρο-καφέ-κόκκινο καί γκρι ο ουδέτερος και τώρα έχει αλλάξει σε μαύρο-καφέ-γκρι καί μπλε ο ουδέτερος ενώ η γειωση είναι κίτρινο-πράσινο. Όπως σου είπα καλύτερα φώναξε κάποιον ειδικό να δει που έχει ρεύμα καί που όχι.
hawkj83 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μου έχει χαλάσει το πολυμετρο και μόλις μετακομισα και το είδα τελευταία στιγμη... Και εγω ηλεκτρολόγος είμαι (δεν το εξασκω βεβαια) αλλα γνωρίζω κάποια πράγματα. Όλα τα αλλα στο σπίτι τα έφτιαξα και κόλλησα εδω... Sent from my iPhone using Insomnia
SpirtouLisS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 το απογευματακι θα ερθει παρεα ειναι και ενα φιλος ηλεκτρολογος (επαγγελματιας) να δουμε το ματσακι θα τον ρωτησω. ελπιζω να σε βοηθησει
hawkj83 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Thanks! :·) Sent from my iPhone using Insomnia
SpirtouLisS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 λοιπον ακου να σου πω. μου ειπε ο φιλος οτι εχει γινει μαλακια οπως το ειπες. του περισσευε μαυρο του εγκαταστατη και εβαλε οτι να ναι. δε μπορεις να ξερεις σιγουρα ποιο ειναι ουδετερος ποιο γειωση και ποιο φαση αν δε βρεις πολυμετρο. Απο τη φωτο μου ειπε οτι δεν ειναι σιγουρος οτι ειναι 6μμ τα καλωδια. αν ειναι μικροτερης διατομης απο 6μμ δε μπορεις να συνδεσεις κουζινα. οσο για το καφε που λες οτι ειναι ο ουδετερος παλι δε μπορεις να εισαι σιγουρος. συνηθως ειναι μπλε ή γκρι
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μπορεί να πω μαλακία, αλλά για να διαπιστώσει τις φάσεις και το ουδέτερο, δεν μπορεί να συνδέσει μια λάμπα; Με κλειστό το διακόπτη, βέβαια..
laptop_man Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 H λάμπα θα ανάψει με φάση+ουδέτερο. Ποιά θα είναι η φάση,ποιός ο ουδέτερος κι ποιά η γείωση; Πρέπει να "ακολουθήσεις" τα καλώδια μέχριτο κοντινώτερο στρογγυλό κουτί ένωσης,(που σίγουρα θα είναι καλυμένο με στόκο και δεν θα φαίνετα),μετά κοιτάς τις ενωσεις αν διαφοροποιούνται τα χρώματα και αφού κάνεις το σταυρό σου,προχωράς... Οι επαγγελματίες πρέπει να έχουν και ποινική ευθύνη... Σε οποιαδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο αμφισβήτηση,φώναξε αδειούχο εγκαταστάτη,μια διαρροή μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε κάποιο προσφιλές σου πρόσωπο.
REDODIN7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μονο οπως ειπαν πιο πανω απο το κουτι μπορεις να βρεις πιος ειναι ο ουδετερος.
Pantelwolf Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 πήγαινε αύριο πρωί και πάρε ένα πολύμετρο.. πιο φτηνά από τον ηλεκτρολόγο θα σου βγει.
laptop_man Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Όπα,τώρα πρόσεξα την εικόνα που παρέθεσες: ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ και συνδέσεις κουζίνα σ´ αυτά τα καλώδια,χρεάζεται να είναι και τα τρία χοντρά,πιό απλουστευμένα δεν μπορώ να στο πω.Κι είσαι και ηλεκτολόγος; Lol ρε,φώναξε έναν ανθρωπάκο να βγάλει απ´ το πίνακα υποδοχή,θα κάψεις το σπίτι σου εσύ. Αποσύρομαι guyz.
user12 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Να πω και γω την γνωμη μου Το κουτι στα αριστερα ειναι κουτι διακλαδωση δεν του δινω καν σημασια το αλλο κουτι εχει εξι καλωδια τα τρια που εχουν την κλεμα αμα δεν ηταν τοσο χαμηλα μοιαζουν για διακοπτη κομιτατερ τα αλλα τρια λογικα ειναι για την κουζινα φαση καφε ουδετερος μπλε κιτρινο πρασινο γειωση την φαση την βρισκεις με πολυμετρο ή δοκιμαστικο κατσαβιδη. Διαχωρισμος ουδετερου και γειωσης αν εχεις δδε με μια λαμπα και δοκιμες.
hawkj83 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Thanks παιδιά. Τα 3 με τους χρωματισμούς είναι τα καλώδια που έρχονται από την κουζίνα που θέλω να συνδέσω. Απλά τα έβαλα εκεί αλλά δεν τα συνέδεσα... Δυστυχώς είναι Δευτέρα και μέχρι να σχολάσω δεν θα βρω ανοιχτό μαγαζί... Βρήκε φάση να μου χαλάσει και το πολύμετρό μου... 6αρια είναι τα καλώδια παιδιά... Ίσως φαίνονται πιο λεπτά από τη φωτογραφία... Θα τα μετρήσω και με παχύμετρο καλού κακού αλλά δεν μου έκαναν εντύπωση...
pournaras Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Thanks παιδιά. Τα 3 με τους χρωματισμούς είναι τα καλώδια που έρχονται από την κουζίνα που θέλω να συνδέσω. Απλά τα έβαλα εκεί αλλά δεν τα συνέδεσα... Δυστυχώς είναι Δευτέρα και μέχρι να σχολάσω δεν θα βρω ανοιχτό μαγαζί... Βρήκε φάση να μου χαλάσει και το πολύμετρό μου... 6αρια είναι τα καλώδια παιδιά... Ίσως φαίνονται πιο λεπτά από τη φωτογραφία... Θα τα μετρήσω και με παχύμετρο καλού κακού αλλά δεν μου έκαναν εντύπωση... Ο πανιβλακας, λογικα φερνει απο το πανω κουτι μαυρο - καφε - κιτρινο, οπου μαυρο λογικα θα ειναι φαση, και στελνει για καποιο λογο τη γειωση στα δεξια, και την ξαναγυρναει με μαυρο (γιατι αυτο του περισσευε) το οποιο βαζει στη μεση. Τωρα, ποια η λογικη του; αβυσσος. Με δοκιμαστικο παντως θα τη βρεις τη φαση, δεν αναβει το δοκιμαστικο στον ουδετερο.
hawkj83 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Με δοκιμαστικό ναι, εκτός αν ανοίξω το κουτί διακλάδωσης και δω ότι εκεί έχει κάνει την πατέντα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα