ennoeitai Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Λές "Με συγχωρείς αλλά όταν έχω δει με τα μάτια μου το 7/250 δε μου κάνει καμιά εντύπωση το 0/200." Λές ότι δε σου κάνει καμία εντύπωση. Ε εμένα λοιπόν στη θέση σου θα μου έκανε εντύπωση και το 7/250 και το 0/200. Και πολλή μάλιστα. Και θα με προβλημάτιζε. Και η πρώτη μου σκέψη δε θα ήταν "Α μωρέ τα ξύνουν και δεν μπορούν ούτε ένα 5άρι να πάρουν. Ούτε δέκα άτομα! Τόσο άχρηστοι." Αλλά αν εσύ το πιστεύεις ότι ισχύει, δεν έχω κάποιο τρόπο να σου αποδείξω το αντίθετο. Κι αν καλύπτεσαι μ'αυτό, γιατί να σου αλλάξω τη γνώμη. Αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι σηκώνονται 200 άτομα απ'τα σπίτια τους (ειδικά εν μέσω της γενικότερης κατάστασης που βιώνουμε), έχοντας κάνει μηδενικό διάβασμα (ή σχεδόν μηδενικό) και οι 200, με σκοπό να περάσει η ώρα, ή να παίξουν τζόκερ. Και οι 200. Ακούγεται λίγο γερμανικό.
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Έγραψα στο πρώτο post ότι έχω δει γραπτά από όσους κόπηκαν. Με μόνη πληροφορία το 7/250 φυσικά και δε θα μίλαγα. Και ξέρεις γιατί και πως είδα τα γραπτά; Διότι πήγα με φίλο μου (που κόπηκε) να πω στον καθηγητή ότι «δεν είναι δυνατόν από 250 άτομα να μην έχουν περάσει ούτε 10— όλοι άχρηστοι, όλοι;». Ε εκεί μου έδωσε ένα πάκο με γραπτά και μου είπε «εσύ πόσους θα πέρναγες από αυτούς;». Κάπου εκεί κατάλαβα ότι οκ, δεν είναι και τόσο δύσκολο να μη περάσει κανείς.
ennoeitai Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Τα γραπτά τα είδες και τα 250 όμως; Γιατί εγώ σου λέω ότι μπορεί να υπήρχαν 70 ή 60 που άξιζαν να περάσουν. Που θα το ξέρεις; Μήπως είδες 5-6 γραπτά μόνο κι έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Δεύτερον, μήπως η C είναι ένα μάθημα που εσύ μπορεί να το'χεις επειδή σου αρέσει και ασχολείσαι κλπ., αλλά με τον τρόπο που το κάνει ο καθηγητής γίνεται δυσνόητο για το μέσο φοιτητή; Η μήπως η εξέταση ήταν πολύ δύσκολη και εσύ απλά επειδή ασχολείσαι, δεν ξέρεις πώς είναι για το μέσο φοιτητή; Και σου φάνηκαν εσένα όλα εύκολα ενώ μπορεί να μην είναι καθόλου; Αυτές τις τελευταίες ερωτήσεις απ'το "δεύτερον" και μετά δεν ξέρω κατά πόσο θα τις απαντήσεις αντικειμενικά. Και εδώ ξαναρωτάω πόσα γραπτά απ'τα 250 ήταν αρκετά για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου; Κι εδώ έχω άλλη μια απορία. Είπες πιο πριν "Δε γίνεται να περνάει το μάθημα το κάθε στουρνάρι που έλυσε τα εύκολα θέματα κλπ..." Τι σε νοιάζει και γιατί σε ενοχλεί εσένα που ο άλλος θα περάσει ένα μάθημα; Θα σου φάει τη δουλειά; Αφού ξέρεις ότι στο τέλος, στην πράξη θα σε δούνε τι αξίζεις και τι γνώσεις έχεις, γιατί σε νοιάζει αν θα περάσει ο άλλος ένα μάθημα; Στο κάτω κάτω, ξεχνάς ότι μπορεί αυτός να είναι καλύτερος από σένα κάπου αλλού.
viper2005 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 γιατι τσακωνεστε αφου ετσι και αλλιως για τα ποτα και για το facebook tag πηγαινουν οι περισσοτεροι στην τριτοβαθμια...
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Τα γραπτά τα είδες και τα 250 όμως; Γιατί εγώ σου λέω ότι μπορεί να υπήρχαν 70 ή 60 που άξιζαν να περάσουν. Που θα το ξέρεις; Μήπως είδες 5-6 γραπτά μόνο κι έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Αρκετά παραπάνω είδα. Όχι όλα φυσικά, αλλά όταν ανοίγω στην τύχη 40-50 γραπτά και όλα τους είναι ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ, αρκεί για να βγάλω συμπέρασμα. Το 20% του συνόλου είναι καλό στατιστικό δείγμα. Και μάντεψε: ο καθηγητής επέμενε να δω κι άλλα, οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία για τα υπόλοιπα. Δεύτερον, μήπως η C είναι ένα μάθημα που εσύ μπορεί να το'χεις επειδή σου αρέσει και ασχολείσαι κλπ., αλλά με τον τρόπο που το κάνει ο καθηγητής γίνεται δυσνόητο για το μέσο φοιτητή;Η μήπως η εξέταση ήταν πολύ δύσκολη και εσύ απλά επειδή ασχολείσαι, δεν ξέρεις πώς είναι για το μέσο φοιτητή; Και σου φάνηκαν εσένα όλα εύκολα ενώ μπορεί να μην είναι καθόλου; Αυτές τις τελευταίες ερωτήσεις απ'το "δεύτερον" και μετά δεν ξέρω κατά πόσο θα τις απαντήσεις αντικειμενικά. Είναι δικαιολογία το ότι είναι δύσκολα; Δε σου είπα ότι είναι εύκολο το μάθημα— δεν είπα καν ότι πρέπει να είναι εύκολο ένα μάθημα κορμού. Ίσα-ίσα, ένα τέτοιο μάθημα πρέπει να το ξέρεις καλά (άρα η δυσκολία είναι αναπόφευκτη). Δυσνόητα ή όχι, μεταδοτικός ή όχι ο καθηγητής, πιάσε ένα γαμ_μ_νο IDE και λιώσε στον κώδικα. Γιατί πρέπει να είναι όλα εύκολα και χαλαρά; Άμα δεν ενδιαφέρεσαι, άμα δεν ασχολείσαι, τι ήρθες να κάνεις σε πανεπιστήμιο; Βγάλε μια τεχνική σχολή αφού δεν καίγεσαι ρε αδερφέ. Εάν ξέρεις το μάθημα όπως πρέπει να το ξέρεις, θα το περάσεις. Εάν όχι, θα κοπείς και θα ψάχνεις κάθε δυνατή δικαιολογία. Όλα θα φταίνε, αλλά ποτέ εσύ. Στη σχολή μου έχω ακούσει μέχρι και περίπτωση που ένας θεωρεί αδιανόητο να κάνει μάθημα προγραμματισμού κάποιος που δεν έχει πρώτο πτυχίο σχετικό με Η/Υ (έχει πτυχίο φυσικού ο καθηγητής). Φυσικά ο άνθρωπος ξέρει άπειρα κιλά προγραμματισμού και έχει Ph.D. πάνω σε σχετικό αντικείμενο. Αλλά όχι, αφού το πρώτο του πτυχίο είναι φυσικού, είναι ακατάλληλος! Ρε άει λέω 'γω... και επαναλαμβάνω το ίδιο: όλα θα φταίνε, αλλά ποτέ εσύ! Κι εδώ έχω άλλη μια απορία. Είπες πιο πριν "Δε γίνεται να περνάει το μάθημα το κάθε στουρνάρι που έλυσε τα εύκολα θέματα κλπ..."Τι σε νοιάζει και γιατί σε ενοχλεί εσένα που ο άλλος θα περάσει ένα μάθημα; Θα σου φάει τη δουλειά; Αφού ξέρεις ότι στο τέλος, στην πράξη θα σε δούνε τι αξίζεις και τι γνώσεις έχεις, γιατί σε νοιάζει αν θα περάσει ο άλλος ένα μάθημα; Στο κάτω κάτω, ξεχνάς ότι μπορεί αυτός να είναι καλύτερος από σένα κάπου αλλού. Το κάθε στουρνάρι λοιπόν που περνάει την C χωρίς να ξέρει pointers, μετά θα προχωρήσει σε δομές και θα σταματάει τον καθηγητή για διευκρινίσεις επειδή δε ξέρει πράγματα που θα έπρεπε να ξέρει. Θα ρίχνει λοιπόν το επίπεδο του μαθήματος και της σχολής. Ή (σε ένα πιο μακρινό σενάριο) θα είναι άμεσος ανταγωνιστής μου για να αναλάβει μία θέση στο δημόσιο, που θα έχει ένα πτυχίο ίσης αξίας με το δικό μου, αλλά ουσιαστικές γνώσεις υποδεέστερες. Γενικά λόγους για να μην περνάει τα μαθήματα χωρίς γνώσεις βρίσκεις άπειρους. Γιατί αν το δούμε σε φάση «έλα μωρέ τι έγινε», που το κακό που περνάει και κάνα τσουλάκι χωρίς καμία γνώση, επειδή... «τα κανόνισε» με τον καθηγητή στο γραφείο του;
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Κάτσε. Σιγά σιγά. Μη βιάζεσαι. Βήμα βήμα πρέπει να το πηγαίνουμε. Και το πρώτο βήμα, είναι όταν συμβαίνει κάτι εξωφρενικό, να κοιτάξουμε να βρούμε τα πραγματικά αίτια. Είμαστε σίγουροι ότι η αιτία είναι αυτή που είπα, όταν έχεις 200/200 φοιτητές να κόβονται; Εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος. Αυτό μου λέει η λογική μου τουλάχιστον. Το τι μπορείς να κάνεις μετά για να λύσεις το πρόβλημα είναι το επόμενο βήμα. Αλλά συμφωνούμε πρώτα, ότι το θέμα εντοπίζεται στον καθηγητή σε τέτοιες περιπτώσεις; Ωραία, λοιπόν, ας τα πάμε βήμα βήμα. Λες τρία πραγματάκια: Και το λογικό να σκεφτεί κάποιος, είναι ότι ο καθηγητής ή έβαλε πάρα πολύ δύσκολα θέματα, ή έβαλε θέματα άσχετα με την ύλη που υπάρχει σε βιβλία-σημειώσεις κλπ., ή ο καθηγητής είναι υπερβολικά αυστηρός στη διόρθωση, ή κάποιος συνδυασμός αυτών των τριών. Ότι είναι θέμα του καθηγητή δηλαδή. Δεν ξέρω για τη σχολή που είσαι, θα σου μιλήσω για τη δική μου (Μαθηματικό Πάτρας). 1) Πολύ δύσκολα θέματα. Τι πάει να πει αυτό; Είσαι πανεπιστήμιο, όχι λύκειο. Πράττεις επιστήμη ως ένα βαθμό. Έχεις διδαχτεί πράγματα με τα οποία μπορείς να καταλήξεις σε συμπεράσματα, σε λογικά πλαίσια πάντα. Δεν υπάρχουν πάρα πολύ δύσκολα θέματα. Ή δες το αλλιώς: πάντα θα μπορούν να είναι δυσκολότερα. Ωστόσο, στη σχολή μου έχουν υπάρξει περιπτώσεις που πέρασαν 2 στους 150, ΧΩΡΙΣ τα θέματα να είναι πάρα πολύ δύσκολα. 2) Εκτός ύλης θέματα. Εντάξει, συμβαίνει κάποιες φορές, αλλά όσες φορές μου έχει τύχει, ποτέ δεν ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό που να αρκούσε σαν λόγος ώστε να μην περάσεις το μάθημα. Και πες ότι από τα 4 θέματα το 1 είναι εκτός ύλης. Είναι αρκετός λόγος αυτός για να μην περάσει ούτε ένας στους διακόσιους; 3) Αυστηρή διόρθωση. Γιατί είναι κακό αυτό; Ξαναλέω είσαι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Αύριο μεθαύριο θα γίνεις γιατρός, δικηγόρος, επιστήμονας τελοσπάντων και το λάθος θα κοστίζει πολύ ακριβότερα από ένα τριαράκι σε μια εξέταση. Οπότε; Καλύτερα να μάθεις από μικρός να μην κάνεις το παραμικρό λάθος. Τέσπα, η άποψή μου είναι ότι η δομή του πανεπιστημίου στην Ελλάδα είναι απλά για τον πέο. Φταίνε οι καθηγητές λίγο, φταίνε και οι φοιτητές περισσότερο, αλλά το ίδιο το πανεπιστήμιο φταίει πάνω απ' όλα. Πρώτα πρέπει να διορθωθεί αυτό και μετά όλα τα άλλα. Μία πολύ καλη αρχή είναι αυτό που ανέφερα νωρίτερα: υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Να δούμε μετά σε αυτά τα μαθήματα που περνάνε 5/200, θα ισχύουν αυτές οι στατιστικές;
ennoeitai Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 οκ εγω δεν εχω να πω κατι αλλο νομιζω Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα όταν έλεγα "δύσκολα", "εκτός ύλης" και "αυστηρή διόρθωση". Και για να σου εξηγήσω, εννοώ σε βαθμό που να είναι αδύνατο να γράψεις. Ακόμα κι αν έχεις διαβάσει. Δηλαδή στο βαθμό που κόβονται και οι 200 απ'τους 200. Ή οι 243 απ'τους 250.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα