arxaggelos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Ποδηλατόφιλοι τα φώτα σας. Μετά από μακρά περίοδο ακινησίας θέλω να συνεφέρω λίγο την αλυσίδα του ποδηλάτου μου. Κατ'αρχήν να τονίσω ότι απλά θέλω να κάνω μια στοιχειώδη σντήρηση στο παλιό μου ποδήλατο (που επανέφερα πέρυσι), οπότε λύσεις του τύπου "το τάδε εξιδικευμένο υγρό σε 3/4 με ένα μικρογραμμάριο θειούχας δεοξιτροβοαναμικάσης είναι το κατάλληλο για ποδήλατα" απλά είναι μη εφαρμόσιμες. Δύο-τρεις βόλτες θέλω να κάνω μέσα στην πόλη χωρίς να τσακιστώ και να μην καταστραφεί η αλυσίδα. Πήρα από το Lidl (το τονίζω για να δώσω τον τόνο που θα πρέπει να κινηθεί η συζήτηση ) υγρο σε σπρέι που καθαρίζει παλιά γράσα και κατάλοιπα από αλυσίδες, αλλά μετά δεν ξέρω με τι να την λιπάνω. Το λάδι σιλικόνης είναι εντελώς άκυρο για αλυσίδες; Υποτίθεται ότι είναι για μεταλλικούς αρμούς κάθε είδους. Να τονίζω και πάλι ότι δεν έχω ιδέα. Μέχρι στιγμής δεν έχω χρησιμοποιήσει τίποτε οπότε κάθε συμβουλή δεκτή.
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Αφού δεν θες πολλά πολλά και εξειδικευμένα, πάρε ένα wd-40 και βάλτο παντού. Μετά κράτα το να τόχεις. Εσείς οι από κάτω μην αρχίσετε "god το wd40 είναι πολύ λεπτό" ή "ωιμέ είσαι άσχετος τι του λες", 2 βόλτες λέει θέλει
arxaggelos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Thanx εννοείς να βάλω το wd-40 αφού καθαρίσω πρώτα την αλυσίδα με το σπρέι, ή της βάζω μόνο αυτό και τίποτε άλλο;
Pantelwolf Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 του λιντλ το υγρο ειναι πολύ μουφα μεγάλη σε σχέση με το wd40, πάρε το wd και ρίχτο όπως είναι απο πάνω και μη φοβάσαι τίποτα.
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Thanx εννοείς να βάλω το wd-40 αφού καθαρίσω πρώτα την αλυσίδα με το σπρέι, ή της βάζω μόνο αυτό και τίποτε άλλο; Γιατί να την καθαρίσεις, τι έχει πιάσει; Άν έχει μάκα, πλύντην όπως νάναι πχ με το λάστιχο του νερού και κανα πανί να φύγει το χώμα και μετά όταν στεγνώσει ψεκάζεις με wd-40
Physics_Rulez Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Σε ένα ποδηλατάδικο θα βρεις σπρέι λιπαντικό για αλυσίδα. Μπορεί να βρείς και σε βενζινάδικο, δε θυμάμαι τι μάρκα είναι το δικό μου για να σου πω ακριβώς...
arxaggelos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δεν περιμένω θαύματα, αφού η αλυσίδα αναστήθηκε πέρυσι είναι ήδη too good to be true Κάθε ποστ που διάβαζα παλιότερα σε κάθε φόρουμ λέει ό,τι του κατέβει, με εντελώς αντίθετες απόψεις, οπότε και σταμάτησα να διαβάζω πριν καιρό γιατί δεν είμαι δα και κανένας hardcore ποδηλάτης. Ουσιαστικά θέλω απλά να τσουλήσει, και να μην την "στοκάρω" εντελώς στην προσπάθεια μου να τη συντηρήσω, δηλαδή να της κάνω μεγαλύτερο κακό. Οπότε με βλέπω να ψεκάζω με lidl και στο καπάκι να βάζω λάδι μηχανής, αν έχει μείνει καθόλου στο πορτ μπαγκάζ από το σέρβις. Αν περάσω από lidl και παίζει λάδι σιλικόνης, ίσως πάρω για τιμόνι, αρμούς, κλπ (και για τις κλειδιαριές του σπιτιού ) Πώς σας φαίνεται αυτό ως all-around λύση; edit τώρα το είδα αυτό Γιατί να την καθαρίσεις, τι έχει πιάσει; Άν έχει μάκα, πλύντην όπως νάναι πχ με το λάστιχο του νερού και κανα πανί να φύγει το χώμα και μετά όταν στεγνώσει ψεκάζεις με wd-40 Έχει σκουπιδάκια και σκόνη, κάποια μαζεύτηκαν από το δρόμο και κάποια από την ακινησία γιατί δεν ήταν σε προστατευμένο μέρος τόσους μήνες.
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Νομίζω πως το σιλικόνης είναι πιο πολύ για πλαστικά. Σίγουρα πάντως δεν λιπαίνει όσο καλά το wd40. Η αλυσίδα πάντως είναι το λιγότερο νευραλγικό σημείο του ποδηλάτου. Και σχεδόν καθόλου συντήρηση να μην της κάνεις δεν νιώθει και τίποτα edit τώρα το είδα αυτό Έχει σκουπιδάκια και σκόνη, κάποια μαζεύτηκαν από το δρόμο και κάποια από την ακινησία γιατί δεν ήταν σε προστατευμένο μέρος τόσους μήνες. Κάνε ένα ελαφρύ καθάρισμα τάκα τάκα...
arxaggelos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Πού προτείνεις να δώσω βάρος; Τιμόνι/πιρούνια/άξονες; Βέβαια όταν λέω αλυσίδα εννοώ και τους δίσκους, στο μυαλό μου τα έχω σετ
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Στα λάστιχα. Και να ξεκολλήσεις τα φρένα...
arxaggelos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Και να ξεκολλήσεις τα φρένα...[/size] Προτάσεις;
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Το WD-40 που σου είπε ο cthulhucarbide θα κάνει δουλειά. Ακόμα και για πιο «περίεργες» εφαρμογές, όπου δε θέλεις απλά «δυο βόλτες στην πόλη».
Pantelwolf Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 δεν ειναι ακριβο μη φοβασαι. το βρισκεις και με κατω απο 4 εουρος... και κανει για τα παντα.
andreapaog328 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 θα ψεκασεις αλυσίδα, κασέτα, πίσω ντεραγιε με wd40. θα παρεις μετα ενα παλιο πανι(που θα παει για πεταμα) θα πιασεις την αλυσιδα και θα κανεις πεταλι προς τα πισω με το χερι σου να την καθαρίσεις καλα απ τη μπιχλα και να παει το λαδι παντου. αν εχεις ριξεις αρκετο λαδι μην διανοηθεις να πας να κανεις ποδήλατο χωρις να το σκουπησεις γιατι θα το βρεις πανω σου. κοιτα να μη σου πεσει λαδι στο στεφανι εκει που πιανει το φρενο και τσακιστεις πουθενα. δε χρειαζεται να ριξεις τονους... μπορείς να ρίξεις και στο σημειο που πιανουν τα φρένα στο σκελετό, ισα ίσα να κουνιουντε καλυτερα. προσεχε μη σου παει πανω στη ζαντα μονο και στα τακακια. καλύτερα το wd40 παρα το γράσο. το γρασσο θα πιασει γρηγορα σκονη και χωμα και θα γινει χαλια. wd40 κανει για ολες τις δουλειες. ακομα και για σαλατα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα