Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και είμαι μοτοσυκλετιστής και όχι ποδηλάτης, ξέρω ότι στις μοτοσυκλέτες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ WD40 στην αλυσίδα και για να είμαι ειλικρινής το έψαξα λίγο παραπάνω για τα ποδήλατα και παντού λένε σε σχετικά sites ότι το WD40 δεν κάνει για αλυσίδα ποδηλάτου.

Οπότε εγώ θα προτείνω την κλασσική λύση. Πας και πέρνεις παραφινέλαιο (ναι το γνωστό παραφινέλαιο που είναι για τα καντήλια) και με αυτό θα καθαρίσεις την αλυσίδα σου. Θα εκπλαγείς με το πόσο αποτελεσματικό είναι. Αφού λοιπόν την καθαρίσεις την ψεκάζεις με ένα απλό γράσσο αλυσίδας. Αυτά υπάρχουν παντού. Σε βενζινάδικα, Praktiker κτλ.

Το WD40 την καταστρέφει την αλυσίδα !!!

Δημοσ.

Αν και είμαι μοτοσυκλετιστής και όχι ποδηλάτης, ξέρω ότι στις μοτοσυκλέτες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ WD40 στην αλυσίδα και για να είμαι ειλικρινής το έψαξα λίγο παραπάνω για τα ποδήλατα και παντού λένε σε σχετικά sites ότι το WD40 δεν κάνει για αλυσίδα ποδηλάτου.

Οπότε εγώ θα προτείνω την κλασσική λύση. Πας και πέρνεις παραφινέλαιο (ναι το γνωστό παραφινέλαιο που είναι για τα καντήλια) και με αυτό θα καθαρίσεις την αλυσίδα σου. Θα εκπλαγείς με το πόσο αποτελεσματικό είναι. Αφού λοιπόν την καθαρίσεις την ψεκάζεις με ένα απλό γράσσο αλυσίδας. Αυτά υπάρχουν παντού. Σε βενζινάδικα, Praktiker κτλ.

Αυτό είναι αλήθεια? Γιατί?

Δεν το ήξερα,

Είχα μηχανή και πάντα ( 7 χρόνια ) έβαζα w-40 στην αλυσίδα. :-)

Δημοσ.

Όντως είσαι μοτοσυκλετιστής :-D

Η αλυσίδα της μηχανής έχει τα o-rings και x-rings τα οποία λένε ότι φθείρονται από το wd-40. Στο ποδήλατο δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Επίσης, άλλο είναι να πηγαίνεις με 100+ και άλλο με 15-20 το πολύ.

Το παραφινέλαιο, όντως κάνει θαύματα με τον καθαρισμό της αλυσίδας. Από εκεί και πέρα, λίγο λάδι μηχανής αν βάλεις είσαι κομπλέ.

Και μην ξεχνάτε

flowchart-duct-tape-or-wd40.jpg

Δημοσ.

Όντως είσαι μοτοσυκλετιστής :-D

Η αλυσίδα της μηχανής έχει τα o-rings και x-rings τα οποία λένε ότι φθείρονται από το wd-40. Στο ποδήλατο δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Επίσης, άλλο είναι να πηγαίνεις με 100+ και άλλο με 15-20 το πολύ.

Το παραφινέλαιο, όντως κάνει θαύματα με τον καθαρισμό της αλυσίδας. Από εκεί και πέρα, λίγο λάδι μηχανής αν βάλεις είσαι κομπλέ.

Και μην ξεχνάτε

flowchart-duct-tape-or-wd40.jpg

Εγώ θα συνεχίσω να επιμένω... Κάντε μια απλή αναζήτησ στο google για wd 40 bicycle ...

Δημοσ.

Ρε σεις δε κάνει wd-40 για λίπανση της αλυσίδας. Καλό είναι για καθάρισμα κ μόνο. Στεγνώνει γρήγορα και δεν παρέχει λίπανση.

1) Καθαρίζεις με wd-40 και μια παλιά πετσέτα ή σκληρό σφουγγάρι την αλυσίδα

2) Την στεγνώνεις καλά με χαρτί ή πανί

3) Ρίχνεις λάδι μηχανής από το πορτ-μπαγκάζ σε ένα καθαρό πανί, και με το πανί περνάς την αλυσίδα, σαν να την γυαλίζεις ένα πράγμα. Έτσι αποφεύγεις περιττή χρήση λιπαντικού και λάδια σε στεφάνη κ φρένα που είναι επίνδυνο.

Δημοσ.

to wd40 ειναι για καθαρισμο απο γρασσα/βρωμιες της αλυσιδας μετα θελει στεγνωμα και λιπανση απο ειδικα που θα βρεις σε ποδηλαταδικα, αν ειναι να κανεις μια δουλεια καντην σωστα αλλιως γαμησετο, παρε ελαιολαδο και βαλε και πηγαινε 2 βολτες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αργοπορημένα, να πω κι εγώ πως το WD40 ΕΙΝΑΙ κατάλληλο για ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ της αλυσίδας. Δηλαδή τη μουσκεύεις αβέρτα με δαύτο (αν έχει σκουριές τότε το αφήνεις πάνω και μια-δυο ημέρες) και μετά τη καθαρίζεις καλά με ένα πανί να φύγει μαζί με βρωμιά κι όση σκουριά βγάλει.

Για τους υπόλοιπους που ψάχνονται να βρούνε αν είναι κατάλληλο και τί είναι κατάλληλο για λίπανση της αλυσίδας του ποδηλάτου, ατύχησαν, διότι την αλυσίδα του ποδηλάτου κανονικά ΔΕΝ τη λιπαίνουμε αλλά τη ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ. Απλά τη καθαρίζουμε και για το σκοπό αυτό ένα WD40 θα κάνει κάτι. Αν τη λιπάνουμε με WD40 (δηλαδή χωρίς να το σκουπίσουμε) το αποτέλεσμα θα είναι με τη πρώτη βόλτα αυτό να πεταχτεί όλο γύρω γύρω λερώνοντας. Γενικά αν τη λιπάνουμε με καμιά μλκ, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ σύντομα πάνω στο όποιο λιπαντικό να κολλήσει σκόνη/χώμα και να δουλεύει χειρότερα απ'ότι να μην την είχαμε λιπάνει καθόλου (+ το ότι με το καιρό λιπαντικό+σκόνη δημιουργεί «λάσπη» που εισχωρεί στα κινούμενα μέρη της αλυσίδας και δε φεύγει μετά με καμία δύναμη).

Απλά για όσους έχουν πολύ χάλια αλυσίδες και μπαίνουν στο πειρασμό να ξοδευτούν για να τις κάνουν καινούριες, πριν αρχίζουν και ξοδεύουν 5+5 € στο ένα και στο άλλο, ας ρίξουν μια ματιά μήπως αντί αυτού βρουν καμιά συμβατή αλυσίδα καίνουρια στην ίδια τιμή, μιλάμε για 10-15€ φάση (τα μισά αν τύχει και σου κάνει καμιά φτηνιάρικη από πρακτικερ κτλ ή αν τη κονομήσεις ελαφρώς μεταχειρισμένη)...

Δημοσ.

το wd-40 ειναι αντισκωριακο σπρευ καθαρισμου κατα βαση και στεγνωνει γρηγορα. δε εχει συμπεριφορα που χρειαζεται η αλυσιδα.

προσωπικα πιστευω οτι και ενα γρασσο σιλικονης για αεροβολα θα εκανε καλυτερη δουλεια...

http://www.vasilikos.com.gr/index.php?MDL=pages&Branch=N_N0000000002_N0000002001_N0000002458_P0000003928

ναι ειναι κουφο το ξερω τωρα μου ηρθε σαν ιδεα οχι οτι το εψαξα και σιγουρα υπαρχουν και ειδικα προιντα για λιπανση αλυσιδας αλλα το wd-40 σιγουρα δεν κανει για αυτο αφου θα ξεπλυνει και τα υπαρχοντα γρασσα που εχει η αλυσιδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...